Beste lezers,

Zoals bij ons allemaal het geval is de rente op spaargeld in Nederland zo goed als nihil. Op een gewone spaarrekening krijg je nog maar 0,8 % rente. Als je een spaarvorm kiest waarbij je jouw geld langere tijd vastzet, krijg je een beetje extra.

Geld in Thailand op een bank deponeren brengt wel weer wat meer op. Langer op een deposito-rekening geeft soms 2,8% rente. Maar al mijn spaargeld naar Thailand brengen, daar voel ik niet zo veel voor. Ik heb al 800 duizend baht op een bank in Thailand, vanwege de bekende visumverplichtingen. Maar dat geld mag niet eens langer dan 9 maanden op een deposito-rekening. Na die 9 maanden moet je ervoor zorgen dat het bedrag minstens 3 maanden op een gewone rekening staat, anders wordt het saldo niet geaccepteerd door Immigration bij de visum-verlenging. Eigenlijk betekent dit dat je al na 8 maanden het bedrag van een deposito- naar een gewone rekening transporteert. Waarmee de rente van 2,8% gedecimeerd wordt naar 1,93%. Ik denk erover om jaarlijks te gaan voor inkomensverklaring. Dit is online te doen via website van de Ambassade, dus een fluitje van een cent.

Ik denk er dus over om met (een deel van) mijn spaargeld te gaan beleggen. Ik zal er niet slapend rijk van worden, dat hoeft ook niet, maar mijn geld blijft, in principe, haar waarde behouden. En het is een leuke bezigheid. In het meest gunstige geval behaal ik een rendement dat hoger ligt dan een maximale spaarrente. In ongunstige geval verlies ik. Maar dat is het risico van beleggen. Dat hoeft verder geen betoog! Bewezen is dat als je defensief belegt op de langere duur een rendement van 6% mogelijk is.

Beleggen kan via mijn Nederlandse bankrekening. Ik heb een ING rekening, en ik kan via MijnING een beleggingsrekening open. Bij Rabobank en SNS-bank kan dit ook. Met een klein of groter bedrag kun je al aan de slag. Meer of minder, naar eigen inzicht en vermogen, en daarna, al dan niet, maandelijks inleggen. En dan heb je ook nog Robeco, Alex en Binck.

Vandaar volgende vraag: zijn er expats/gepensioneerden, wonende in Thailand, met ervaringen aangaande beleggen vanaf een eigen beleggingsrekening bij hun eigen Nederlandse Bank, of via bv Robeco of Binck?

Maar misschien zijn er in Thailand ook mogelijkheden? Daarom een tweede vraag: zijn er expats/gepensioneerden, wonende in Thailand, met ervaringen vanuit een Thaise bank of andersoortig Thaise beleggingsinstituut?

Svp geen discussie vanwege de koersval van de SET van afgelopen week omdat buitenlandse investeerders Thaise aandelen fors van de hand deden. Daar is al het nodige over gezegd.

Ik hou me warm aanbevolen voor goede ervaringen, adviezen en uitleg.

Bij voorbaat dank!

Arnold


» Laat een reactie achter


21 reacties op “Lezersvraag: Hoe zijn de ervaringen met beleggen vanuit en/of in Thailand?”

  1. Fransamsterdam zegt op

    U stelt dat indien u gaat beleggen, uw geld, in principe, haar waarde zal behouden.
    Die zienswijze is principieel onjuist.
    Dat ziet u zelf eigenlijk ook wel in, want even later schrijft u dat u in een ongunstig geval zult verliezen.
    Dat is correct. U kunt uw geld kwijtraken, in principe alles.
    U doet er dus verstandig aan om uitsluitend met dát deel van uw spaargeld te gaan beleggen, wat u zou kunnen missen zonder dat uw toekomstplannen daardoor in gevaar komen.
    De ‘bewezenverklaring’ van het feit dat bij defensief beleggen op langere termijn een rendement van 6% mogelijk is, is natuurlijk van nul en generlei waarde.
    Niemand weet wat er zal gebeuren, ook niemand weet wat er niet zal gebeuren, dus kun je eenvoudig bewijzen dat ALLES mogelijk is.
    Uit uw vraag blijkt niet of u voornemens bent specifiek in Thaise aandelen te gaan beleggen. Dit moet u uiteraard niet doen omdat u toevallig in Thailand woont, maar uitsluitend indien u van mening bent dat Thaise aandelen meer kans op een hoog rendement opleveren dan alle andere aandelen.
    Houdt u ons op de hoogte?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  2. klaasje123 zegt op

    Hoi Arnold,

    Ik beleg vanuit Thailand met de volgende brokers. Binck en Lynx. Binck heeft het voordeel dat je makkelijk je geld kunt schuiven tussen je nl bankrekening en Binck. Binck vind ik wel wat beperkter in keuze op het gebied van obligaties en is wat minder op de USA gericht. Daarentegen is de informatie via hun website snel en duidelijk. Het handelen gaat erg vlot. Beveiliging via wachtwoord en een sms code per handeling, dus wel veilig.
    Lynx is goedkoper dan Binck, je rekening komt te staan in duitsland, maar je geld van lynx naar je nl rekening en omgekeerd is wat omslachtiger. Ik vind hun website ook minder duidelijk, maar heeft wel veel anaylse mogelijkheden. Is ook goed voor beleggen in USA. Beveiliging via intoetsen van rekeningnummer en wachtwoord. Minder veilig
    Is ook allemaal een beetje persoonlijk.
    Succes

    klaasj123

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. Roel zegt op

    Beste Arnold,

    Ik woon al jaren in Thailand en beleg al jaren bij Binck, dat gaat uitstekend. Nu heeft Binck dit jaar een verificatie code ingevoerd, deze code krijg je binnen als sms op je NL telefoon. Ik weet niet of ze sms sturen naar een Thais nummer.

    Sinds 4 maanden heb ik online vanuit Thailand een beleggersrekening geopend bij de Giro, dat werkt ook uitstekend. Zelfs geld overmaken via ideal werkt perfect en daardoor kun je snel geld op de rekening hebben als je wat aankopen wil doen.

    Bij Nederlandse banken zou ik maar niet beleggen, veel en veel te duur en ook als je orders opgeeft wordt dat pas 1 dag later uitgevoerd.

    Er zijn Thaise brokers die ook geld in Thailand beleggen op de beurs, maar zou dat maar niet overwegen momenteel want grote buitenlandse investeerders trekken momenteel al hun geld van de beurs in Thailand. Daarnaast heb je nog valuta risico.

    Binck is wat duurder in aankoop en verkoop dan de giro maar ook zeer veel informatie en ik ben van mening omdat ik bij beiden aandelen inkoop dat Binck wat sneller is in uitvoering van de orders.
    Verder zijn er natuurlijk ook nog andere traders waar je een minimale storting moet doen en die beleggen dan voor je volgens hun methode.

    Ik doe zelf alles, volg de koersen en bedrijven in wie ik aandelen heb of wil kopen.
    Handige website is http://www.beursgorilla.nl, daar kun je ook de history van een bedrijf bekijken en de koersen van de laatste 5 jaar alsmede adviezen.

    Zelf beleg ik vaak tegen de trend in, dus in een goed dalende beurs. Maar ook dividend aandelen zoals shell en delta loyd, die geven toch bij de huidige koers 5 a 6 % dividend. Met een stoplos limiet order kan je jezelf een beetje beschermen betreffende een dalende koers. Dividend betalingen laat ik als het kan in stock uitvoeren, dus geen geld maar aandelen daarvoor. Zo ontloop je de 15% dividend belasting, die je overigens wel terug kan vragen bij de belastingdienst.
    Heb je maar een klein besteedbaar budget kan je ook overwegen om ETF te kopen, dus je belegd dan in een mandje van aandelen. Hier zit 1% aan kosten op. Zelf doe ik dat niet, koop gewoon de aandelen en op sommige aandelen zet ik opties op, zo kan ik wat extra rendement maken, ik strijk dus dan de premies op die ervoor staan.

    Bij de giro beleg ik om te traden, dus aandelen inkopen en met een vooraf bepaalde winst te verkopen, dit vanwege zeer lage kosten.

    Verder is het natuurlijk belangrijk om het economisch nieuws te volgen, wereldwijd. Bij IEX.nl kan je al uren vooraf zien wat de beurs gaat doen bij opening. Ook bij Binck en de giro bij de onderliggende aandelen kan je dit bekijken. Een beurs kan dan wel gesloten zijn, maar aandelen worden 24 uur per dag verhandeld dmv.orders.

    Verder is het belangrijk dat je stalen zenuwen hebt, maar ook met geld belegd wat je leven niet beïnvloed als je het kwijtraakt.
    Zoals ik momenteel beleg presteer ik meer als 100 % beter dan bv. de AEX, welke ook al ca 18% is gestegen dit jaar. Daarnaast hou ik ook ruim contante middelen aan op de bank.

    Dus eerst goed nadenken, voordat je wat gaat doen.
    Succes alvast en als je meer info wil dan kan dat, laat maar via dit blog het weten.

    Groet, Roel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • bob zegt op

      De verificatie code via SMS van Binck wordt ook naar Thailand verzonden.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • klaasje123 zegt op

      Hoi Roel,

      Ja, binck stuurt een sms code naar je thaise mobiel. Zonder problemen en vertragingen.

      klaasje123

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Roel zegt op

        Bob en Klaasje bedankt voor de info.

        Soms merk ik dat de sms code via NL nummer vertraging geeft of helemaal niet komt.
        Dus zal dan in mijn Binck account mijn thaise nummer zetten.
        Overigens vind ik het een zeer goede manier van beveiligen.

        Groet,
        Roel

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Joseph Jongen zegt op

      “Bij Nederlandse banken zou ik maar niet beleggen”, is een opmerking die nergens op slaat. Orders worden pas een dag later uitgevoerd? Weet niet over welke bank jij spreekt. Bij iedere Nederlandse bank worden orders op dezelfde dag uitgevoerd mits je die uiteraard op tijd hebt opgegeven en niet rond de sluitingstijd van de beurs. Je krijgt wellicht een dag later de bevestiging maar de uitvoering is op de dag zelf, mits er uiteraard voldoende vraag of aanbod is in het betreffende aandeel of optie. Bij iedere bank kun je de transactie -en andere kosten normaal opvragen en vergelijken met andere brokers. De Giro is de allergoedkoopste maar ook daar heb je beperkingen/nadelen. Vanuit Thailand beleggen via je Nederlandse bank of broker is niet moeilijker dan vanuit Nederland. Uiteraard wel rekening houden met het tijdsverschil.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • Cornelis zegt op

        Ja, ik zou ook wel willen weten welke Nederlandse banken Roel bedoelt. Ik handel via een rekening bij ING, en online gedane aan- en verkooporders worden onmiddellijk uitgevoerd.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. leon1 zegt op

    Beste Arnold,
    kijk eens op internet naar MARKETUPDATE om spaar geld te beleggen in goud.
    De BRIC’s landen zijn enome hoeveelheden goud aan het opkopen, bedoel geen papieren goud maar fysiek goud.
    De goudprijs wordt kunstmatig laag gehouden door het westen, maar eens houd dat op.
    Kijk ook eens op internet naar het bericht van: DE GOUDENVAL VAN POETIN.
    Om momenteel te beleggen in andere zaken zijn de factoren onzeker, de hele wereld is onstabiel op beleggins gebied.

    Succes Arnold.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • l.lagemaat zegt op

      Beleggen in goud is onverstandig.

      Bij verkoop zullen particulieren dit waarschijnlijk niet kopen omdat ze het niet vertrouwen en
      zaken hebben hun eigen inkoop adressen, waarvan ze goud betrekken.
      Echt oude, antieke (16e,17e eeuw ) zilveren voorwerpen gesigneerd brengen wel veel geld op
      bij de veilingen.

      groet,
      Lodewijk

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. Rudy zegt op

    Interessant… Heb vernomen dat brokers in België niet zo scheutig zijn op buitenlandse klanten… Iemand daar ervaring mee? Lijkt me dat ik, als ik over enkele jaren naar Thailand trek, een buitenlandse broker moet zoeken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Petervz zegt op

    Arnold,

    Ik ben semi gepensioneerd en woon al ruim 30 jaar in Thailand.
    Wat beleggen betreft doe ik een beetje van alles, zowel bij de ING in Nederland als bij de UOB en SCBS in Thailand.
    Ik denk dat je stelregel moet zijn dat het om vrij belegbaar vermogen gaat en dat je niet meer dan 30% belegt in aandelen of obligaties.

    Bij de ING heb ik een beheerde beleggingsrekening. Vrij saai eigenlijk omdat de bank alles voor je doet. Je kan online bepalen of je wilt inleggen of opnemen, maar verder ook niet. Het rendement op langere ligt iets hoger dan normale rente (Dit jaar ong 3% tm Juli). Maar een maand geleden met al die rompslomp rondom Griekenland zat het even in de min. Voor mij dan een reden om in te leggen.

    Bij de UOB Bank in Thailand heb ik een aantal beleggingsfondsen, waaronder een RMF een LTF en een High Divident fonds. De RMF is risicoloos en levert iets meer dan de normale rente op. De LTF is met een gematigd risico waar 40% bestaat uit aandelen en de rest Bonds. Gaat een beetje met de koers van de beurs mee en op 2009 en dit jaar na is het rendement ruim 10% geweest.

    Voorts handel ik nog wat aandelen op de SET zelf via de SCBS (broker van de SCB Bank in Thailand). Ik speculeer niet veel maar koop bij neergang om de houden en dan alleen die aandelen die een mooi divident uit betalen zoals Advance en Intouch. Handelen doe ze zelf via de app”streaming”. Volgens mij kan je via de app ook een rekening openen.
    Voor zover mij bekend heb je een minimum van Baht 50,000 nodig. Zelf heb ik een credit line van 1 miljoen.

    Wat de kosten betreft, die vallen erg mee. SCBS rekent 0,2 procent commissie op koop of verkoop. De ING iets van 30 Euro per kwartaal voor beheer en bij de UOB is het afhankelijk van het fonds en meestal een eenmalig vast % upfront fee.

    Er wordt in Thailand geen belasting geheven op divident en capital gain. Als je divident buiten Thailand uitbetaals wilt hebben dan is er wel een zgn with holding tax die varieert tussen de 5 en 15%.

    Succes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. Hans Pronk zegt op

    Net als Arnold zou ik willen adviseren om wat in fysiek goud te beleggen. De totale kosten van in- en verkoop zijn in Thailand slechts circa 3-4%, mits je geen sieraden koopt natuurlijk.
    We leven momenteel in een extreme wereld: extreem hoge staatsschulden wereldwijd, ultralage rente en geldschepping op grote schaal. Niemand weet hoe dat gaat aflopen. De centrale banken proberen dat in de hand te houden door de economie (zonder veel succes) te stimuleren, aandelen en obligaties op te kopen en door de goud- en zilverprijs kunstmatig te drukken. Maar de centrale banken zijn niet almachtig: zo kon de Zwitserse centrale bank in januari haar belofte niet waarmaken dat de Zwitserse frank gekoppeld zou blijven aan de euro en – nog recenter – kon de Chinese overheid niet voorkomen dat de aandelenmarkt met 30% in elkaar klapte. Mocht het allemaal uit de hand lopen, dan kan goud wat bescherming bieden. Want ook een pensioen bijvoorbeeld is helaas niet veilig onder deze omstandigheden.
    Mocht je ook wat Thaise aandelen willen kopen – en als je het meeste geld in Thailand uitgeeft bieden die aandelen geen valutarisico – , dan zou je terecht kunnen bij http://www.maybank-ke.co.th/. Lage tarieven en alles is via internet af te handelen. Dus ook geld boeken vanaf je rekening bij je Thaise bank naar maybank en ook weer terug.
    Succes, Hans

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Theo zegt op

    Geachte blogger,
    Sinds meer dan dertig jaar beleg ik alleen in aandelen.als wereldreiziger beleg ik overal waar ik ben.
    In Thailand beleg ik vanuit mijn Nederlandse beleggingsrekening.heb lange tijd terug ook via nederland
    In een paar thaise fondsen belegd.de kosten zijn hoog en weinig controle.de thaise eff beurs stelt
    In de wereld weinig voor.de Nederlandse beurs is internationaal klein.bv omzet in ING is soms nog
    Meer als de hele thaise beursdag.je dient bij beleggen en informatie
    rekening te houden met
    Het tijdsverschil???????ervan uitgegaan je zit in Thailand de lokale tijd is 9.30 aanvang.ik kijk echter
    Pas om3uur naar de opening van Amsterdam.die is maatgevend einde is 23.30 uur???
    Dan is wallstreet( de. Beurs) pas open.maar je weet al de futures van Wallstreet om 15.00 uur local time.
    Dus handelen gewoon via je pc in Nederland (Nederlandse bank)wat de SET betreft die heeft pas
    Savonds om 11.30 uur de koers van roebel versus th bath.???? Dit zegt genoeg.de koop en verkoop
    Wordt gewoon direct per email doorgegeven.dus hetzelfde als in Nederland.ik zou niet bij een
    Thaise bank gaan beleggen(handelen).gewoon beleggen als in Nederland.indien er nog vragen zijn
    Over commoditys of valuta hoor ik het wel
    Veel succes.
    Theo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. BA zegt op

    Ik ben meer een trader als belegger. Handel oa futures opties en andere derivaten. Maar handel via Lynx. Dat is in feite een reseller van het Interactive Brokers platform. Zelfde als Today’s en Traders Only.

    Gaat prima en doordat het via Interactive gaat heb je ook buitenlandse support welke 24u bereikbaar is. Wel een platform wat voor een beginner misschien een beetje lastig is.

    Moet zeggen dat ik vind dat de uitspraak dat je in aandelen moet gaan beleggen omdat het spaar rendement 0.8% is echt de grootste kont uitspraak van 2015 is op financieel vlak.

    Beurzen zijn sinds de dip van 2009 ongeveer 250-300% gestegen. De aandelen waarderingen zijn aan de hoge kant. Zet dat eens af tegen wat er op dit moment in de wereld gebeurd, oa de krach in china, dalende commodity prijzen, renteverhoging in de VS, ziet er niet goed uit.

    Verder. Ik zie in de dagelijkse handel een markt die vrijwel compleet leeg is, totaal geen handel. Voorbeurs worden de laatste weken de koersen iets omhoog gepompt dmv futures, na de opening pletteren ze in elkaar om vervolgens weer heel langzaam te stijgen omdat elke minidaling met futures gestut word. Maar in feite is er dus haast geen handel.

    Verder heb je nog de Europese QE. Wat mij daarin dwars zit is dat de koersen in Europa ca 35-40% opgelopen waren voordat Draghi uberhaubt de eerste Euro uitgegeven heeft. Als ik dat combineer met bovenstaand, dan kom ik maar tot 1 conclusie: Handelshuizen en hedgefondsen hebben het QE gebeuren gewoon ‘gefrontrunned’ dus iedereen denkt dat de koersen daarop gaan stijgen maar in werkelijkheid zaten de meesten er al in en ze zitten nu nog even de koersen hoog te houden zodat ze zelf hun trades af kunnen wikkelen. Probleem is dat ze dat niet eeuwig vol kunnen houden omdat omhoog manipuleren ook geld kost.

    Ik ben geen beleggingsadviseur maar al met al denk ik dat het een tijd is om voorzichtig te zijn met aandelen beleggingen.

    Persoonlijk, ik zet liever mijn geld 1-2 jaar op de bank tegen 0.8% rente en stap in aandelen als de koersen een forse duikeling gemaakt hebben. In plaats van nu in aandelen stuiven, misschien nog een keer 10% pakken en vervolgens een daling van 50% voor je kiezen krijgen.

    Verder heb ik ook nog een beleggingsaccount bij ING waar nog wat aandelen etc op staan. Hun platform voldoet niet voor mijn doeleinden maar als het alleen om lange termijn beleggingen gaat dan zit je daar op zich prima. Voor individuele aankopen zijn de transactiekosten vrij laag en hun fondsen zijn zelfs gratis volgens mij (maar hebben wel een interne beheersfee)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  10. fernand zegt op

    Klaasje zegt dat de website van Lynx(wat eigenlijk een zustermaatschappij is van interactive brokers)niet zo veilig is,dat je e r moet inloggen met rekeningnummer en pw.Echter sederet meer dan 1 jaar moet je er inloggen via login en pw,dan verschijnt ander venster met 2 nummers,moet jij kijken op d e door hen opgestuurde kaart die je thuis hebt en die nummers opzoeken,daarnaast staan dan andere nummers en die moet je ingeven.Dus als je geen zo n kaart hebt kunje gewoon niet inloggen en dus iedere keer je inlogt moet je andere nummers ingeven.

    Lynx (interactive brokers) is dus wel een aanrader en veilig,je kunt e r aandelen,opties(kopen en schrijven),futures en forex handelen.
    Tweede aanrader is http://www.tradersonly.nl
    Een van deze 2 zou ik gebruiken om te handelen in aandelen en/opties om te beleggen langere termijn of om te swingtraden waarbij je een stregie hebt,met instap,stoplossen meerdere doelen.

    Verder raad ik eenieder die iets wil bij verdienen te gaan daghandelen(futures op indexen,goud,olie of op de forex) met een strategie waar je je instap,stoploss en meerdere doelen bepaalt door te handelen met 2 of meerdere kontrakten op een korte tijdszone(echter niet korter dan 3 min om ruis te vermijden),ofwel gebruikmakend van tick of volume kaarten.
    Met ongeveer 2 h per dag voor scherm te zitten,met geduld en DISIPLINE en strikt MONEY MANAGEMENT 2-5 trades te doen laat het je toe een winst van 20% of meer te halen op je kapitaal per maand.
    Dat is zeker niet gokken,je moet gewoon een strategie hebben en je houden aan d e bovengenaamde regels.

    Dan heb je natuurlijk nood aan andere brokers dan diegene die ik hierboven aanhaalde.

    ook wil ik nog toevoegen wat iemand aanhaalde dat je met het volgen van d e site http://www.iex.nl al lang voor opening weet welke richting d e beurs uitgaat dat zeker niet zo is,NIEMAND weet dat!!!wel kun je een sterk vermoeden hebben om d e een of andere reden,maar dan nog,was dat zo was beleggen toch poepsimpel en werd je rijk zonder je e r voor in te zetten,zo makkelijk gaat het niet.

    fernand

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • BA zegt op

      Daytrading is wel een sport apart.

      Dat is iets wat je moet leren en het is zeker geen garantie dat je elke dag winst maakt. Ik zou zelfs eerder zeggen dat 95% er op verliest in plaats van dat ze winst maken.

      Daarbij is het ook vaak een probleem dat de potentiële trader meestal door zijn kapitaal heen is voor hij het spelletje door heeft.

      De reden dat een vloerhandelaar er vroeger makkelijk rijk mee werd is dat die met de spread mee handelde en als jij zelf achter de computer handelt dan handel je tegen de spread.

      Daarnaast moet je ook nog eens een gedegen kennis hebben van de markt waar je in handelt en de onderliggende mechanica. Wat zijn de beste tijden en wat handel je qua product. Beetje investeren in een goed computersysteem.

      Plus je moet ook tegen je verlies kunnen. Soms heb ik zo’n dag dat bij mijzelf denk ik had beter een fles whisky open kunnen trekken met 10 bargirls dan was ik er ook vanaf geweest 🙂

      Als je beleggen wilt voor vermogensbehoud dan is dit wellicht te offensief.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. e thai zegt op

    kijk eens op morningstar goede website redelijk objectief heeft ook waar je kan oefenen
    met beleggen dus zonder risco heeft ook nederlandse site is een van de grootste ter wereld

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. mr.Bojangles zegt op

    Ik handel al jaren via Alex.nl. Mijn orders worden niet de volgende dag uitgevoerd maar de volgende seconde!

    Beleggen wat en waarin is ALTIJD een gok. Wil je een beetje veilig beleggen, een beetje bijverdienen en geen grote risico’s nemen, koop dan van een gerenommeerd fonds (bijv. Philips) wat aandelen en schrijf/verkoop (NB: VERKOPEN, niét kopen) iedere 2 maanden call-opties. Zelf uitzoeken wat dat is want dat is een te lang verhaal.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. mr.Bojangles zegt op

    O, sorry, vergat ik nog even: ik zou even wachten met aandelen kopen want volgens mijn glazen bol gaat de aex in september/oktober naar 420.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  14. Roel zegt op

    Bij banken beleg ik al jaren niet meer vanwege te hoge kosten, zal later wel iets zijn gewijzigd en vooral ook door het online te regelen. Maar bij banken ben je gewoon duurder uit en je betaald nog een beheersvergoeding. Dat heb je nu niet meer bij Binck en de giro en zal bij andere brokers ook zo zijn.
    Voor mijn pensioen heb ik gelden afgestort bij NN, Generalie, Avero, als ik ieder jaar de overzichten bekijk zijn er toch behoorlijke kosten in rekening gebracht. Avero heeft een wel heel slecht management er op zitten, dat heb ik hun ook geschreven.

    Feitelijk moet je het dividend herbeleggen, zou dat zo zijn dan was de AEX bijna weer aan de top geweest. De dax is ook een herbeleg index, dus met dividend, daarom staat de dax ook zo hoog, maar zo las ik vandaag dat de aex met herbeleggen het beter doet dan de dax.

    Als particulier ben je altijd later dan de markt, zowel bij aankoop als bij verkoop, dus je moet vooraf een hele duidelijke strategie maken. Sem van Berkel (google maar) heeft altijd leuke optie strategie.
    Daarbij maak je pas winst of verlies als je ook alles hebt afgesloten dus verkocht.

    Momenteel zijn alle beurzen erg volatiel en zitten te wachten op de eerste rente verhoging, is de eerste verhoging van de rente teveel dan kan theoretisch de beurzen behoorlijke dalingen laten zien.
    Daarom is het van belang dat je een langere periode uittrekt om te beleggen, 7 tot 10 jaar voor vermogens behoud/ aanwas.

    Het is daarom ook moeilijk te zeggen om nu in aandelen te gaan of nog wachten, beurzen reageren momenteel op emotie.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website