Lezersvraag: Wie heeft ervaring met de Walen school in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 maart 2014

Beste lezers,

Ik verblijf nu al 4 maand in Thailand en keer volgende week voor 2 maand terug naar België.

Na mijn terugkeer naar Thailand wil ik de Thaise taal leren. Ik heb een Thaise vriendin, maar dat leert toch niet zo vlot, zeker als je de basis niet kent.

Nu mijn vraag: Heeft iemand ervaring met de Walen School op Pattaya Klang naast de vroegere Carrefour, nu Top supermarkt? Zegt mijn vriendin, recht tegenover de supermarkt zou er nog een school moeten zijn. Zou voor mij gemakkelijk zijn, want is maar een paar honderd meter van Soi Bhuakao waar we wonen.

Graag advies, want de lessen zijn wel prijzig, zie ik op hun website.

Bedankt.

Rudy

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met de Walen school in Pattaya?”

 1. Paul zegt op

  Ik ben mezelf aan het oriënteren op een goede cursus Thaise taal en heb op het Thaivisa forum een aantal topics over deze school gevonden en die zijn niet echt positief. Een school met betere kritieken is Pro Language, die zitten ook in Pattaya. Bij de meeste scholen kan je gratis proefles volgen zodat je een idee krijgt waar je aan begint.

  • rudy van goethem zegt op

   @ Paul.

   Hallo,

   Bedankt voor je reactie, die Pro Language School zou die moeten zijn rechttegenover de Walen School, ook op Pattaya Klang.
   Dat van die proefles wist ik niet. Ik heb hier op het blog een reactie gelezen n.a.v. een topic over de Thaise taal, en er was een lid van het blog die vond dat Thais gemakkelijker aan te leren is dan de Franse taal.iets waar ik toch zo mijn twijfels bij heb.
   Ik ben meertalig, dus Thai zou ook wel moeten lukken, maar als ik mijn vriendin hoor praten en zie schrijven heb ik echt geen enkel aanknopingspunt, laat staan als ze me een uitleg geeft over de intonaties…

   Moeilijk gaat ook, maar ik heb de indruk dat het een werk van lange adem zal worden…

   Vriendelijke groet.

   Rudy.

 2. DAVID HEMMINGS zegt op

  Heb een ED visa cursus bij Walen gevolgd , en wilde niet de eerste zijn om deze school negatief te beoordelen , niet dat de leerkrachten niet hun beste bentje voorzetten , maar het systeem is niet 100% maar zeker 150% commercieel, mooie inrichting ,verzorgde lokalen met AC enkel de cheerlaeders ontbreken nog…!

  Je stapt in een tredmolen van lesgeven , je begint waar ze op dat ogenblik met bezig zijn …. les 15 , 28 , 1 of welke ook (?!) , je moet buiten je aardige som ook nog eens je lesboek betalen die helemaal in Thais is en je wordt verondersteld om tijdens de les je eigen vertaling in te vullen , en ondertussen ook nog eens aandacht aan leerkracht te geven en te antwoorden op de vragen …. octopusarmen zouden welkom zijn ..

  Het begint al bij inschrijving , men geeft je een blad met Thais alfabet , met de bijkomende opdracht dit thuis al maar te leren……(!!!!!!??) , het probleem is vooral dat men je hier in een stoomcursus terecht komt om Thais te leren en te lezen schrijven ….. , en dat geeft uiteraard problemen om ten eerste al de klanken anders uitgesproken worden , high ,low and middle tonen…..

  Ik ken 4 talen en heb normaal geen probleem om talen te leren , maar wel vanuit ons westers alfabet , en na enige tijd later over te stappen op Thaise tekens , misschien dat anderen voor dit systeem geen problemen hebben ,
  maar ik zou indien ik opnieuw een school zou zoeken toch eerder voor Pro Language school kiezen , omdat deze volgens horen en lezen , EERST beginnen met Thais in westerse tekens, en later eerst overschakelen ..op Thaise tekens
  .
  Walen is een prima marketing opzet , met mix Russische directie , misschien vandaar wegens Het Russische alfabet ook van het onze afwijkt en men de héle klandizie wil hebben …

  Pure commercieele school welke meer reclame maakt voor hun ED visa dan de Talen studie ! ik betaalde 25000 bhatjes .

  PS : indien originele poster toch binnen enkele maanden naar Belgie vertrekt is het best dat hij de papieren doc. van keuzeschool en in Belgie aan Consulaat antwerpen voorlegd , dar krijgt hij een ED jaarvisum multiple entry , met dat visum moet hij de 3 maandelijks extensie van de school niet volgen (en vermijdt de soms sporadische examens van immigratie ; “big fish eat small fish ” in Thais …., dan mag je gewoon je 90 dagen visa runs doen, de border immigration trekt zich niets aan van je talenkennis !
  Ik zelf heb dit zo een jaartje gedaan

  • rudy van goethem zegt op

   @ David,

   Hallo,

   Bedankt voor je verhelderende uitleg. Er zijn echter een paar zaken die ik niet begrijp.

   Wat bedoel je met de driemaandelijkse extensie’s van de school, en de “soms sporadische” examens van emigratie?

   Is er in de Pro Language School een begindatum van de lessen, of wordt er les gegeven in modules, of moet je gewoon inspringen zonder al het voorafgaande gezien te hebben? In dat geval is het een bijna onmogelijke opgave.

   Ik denk voorts niet dat ik een ED visum nodig heb, aangezien ik een retirement visum tot 12 maart 2015 heb.

   Mvg.

   Rudy.

   • DAVID HEMMINGS zegt op

    in geval van retirement visum zal het anders verlopen , en moet je dat in de school van je keuze maar eens voorlegggen , daar ik toen ED visa had, is eigenlijk een non o type visum om Thais te studeren . Omdat de meeste vanuit Thailand zelf een cursus gaan volgen hebben deze personen een non o 3 maand nodig uit een buurland van Thailand , en dar wordt door de school per 3 maand verlengd ( extension ) via aanbieding bij immigratie , en daar durven ze al wel eens testen de taalvaardigheid in Thais , omdat men uiteraard weet dat die ED taalvisas meestal gebruikt worden door personen die geen of mindere mogelijkheden hebben om langdurig in Thailand te blijven. met jouw retirement visa heb je de gewone gang van zaken….zéker niet omschakelen naar ED visa , je kan gerust taalcursussen volgen met die visa
    Van pro language heb ik meestal goede referenties gehoord , daar die meer de nadruk leggen blijkbaar op Spreken en horen, wijl Walen op lezen erbij hamert , teveel hooi op je vork vindt ik , maar kan uiteraard voor anderen perfect zijn ..

    Bij Walen is het een ” les paardemolen “, ik heb me laten vangen aan de mooie marketingpraatjes en publiciteit in overvloed

 3. Guido Goossens zegt op

  Persoonlijk heb ik geen ondervinding met die Walen school in Thailand maar een van de oud-studenten van de Thaise taallessen van Thaivlac in Antwerpen, vertelde me bij een bezoek aan hem in Thailand dat hij de Walen scholen (er zijn er op verschillende plaatsen in Thailand) niet aanraadde. Te commercieel en niet echt geschikt om er op een goede wijze de Thaise taal te leren. Deze student was destijds een van de beste studenten in Antwerpen en is nu expat in Thailand. Hij spreekt, leest en schrijft zeer goed de Thaise taal en ik vertrouw dan ook op wat hij me vertelde.

 4. robert zegt op

  Hoi Rudy,

  Na een aantal negatieve verhalen hierboven moet ik zeggen ik studeer momenteel bij walen en vindt dat ze super hun best doen en ze leren de mensen de thaise taal zoals ook thaise kinderen de taal geleerd krijgen.
  Wil er verder niet te diep op in gaan hier maar als je interesse hebt kunnen we wel via email of skype contact leggen waar ik je dan meer details kan geven.
  De prijs is inderdaad 25000 bath voor 1 jaar en ja je moet iedere 3 maanden naar de touristpolice ( maar dit geld voor ieder visum ).

  Met vriendelijke groet robert
  ps weet niet of het toegestaan is hier mijn prive email adres te vermelden of mijn skype add !!!

 5. yon soto zegt op

  ik heb zeer slechte ervaringen met de pro language school,komen de beloftes niet na,en zijn niet erg serieus met les geven,
  voor mij is nog steeds de beste de thaise taalessen van deuniversiteit van bangkok,deze worden gegeven op de vierde vloer achter toy of us in festival central second road,goede leraren en voor een goedkope prijd zeer goede lessen

  • Freddie zegt op

   yon soto, is het mogelijk hier wat meer gedetailleerde informatie over te verstrekken. bv: kosten, adres, t en hoeveel lessen je krijgt per kalenderjaar?

   • yon soto zegt op

    hallo fred,
    mijn email is
    de_nicole_salon@hotmail.com
    ik zal er straks even heen fietsen en meer informatie vor je ophalen,zover ik weet zijn de kosten 5000 bath voor 40 uur.daarna kan men in een andere groep.
    zeer goede leraren
    mail me dan zal ik de informatie terugmailen,hrt yon

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Waarom gewoon hier niet op het blog ?

  • rudy van goethem zegt op

   @ Yon Soto

   Hallo.

   Ik twijfel geen seconde aan het feit dat de universiteit van Bangkok goede cursussen geeft, maar het is wat omslachtig om enkele malen per week tussen Pattaya en Bkk te pendelen, want dan wordt het wel een héél dure onderneming…

   Mvg.

   Rudy.

 6. Jan zegt op

  Heb enkele jaren geleden cursussen gevolgd bij AUA gevestigd in Pattaya Bazaar. Ook in Bang Saen aan Burapha University een cursus gevolgd bij AUA. Toendertijd- zo rond 2007-2008 -was er ook een vestiging in Chiang Mai.
  Goede leerkrachten met eigen cursusboek. Grammatica,spellingsregels,idioom en conversatie. Geen schrijven..wel een beetje Thai lezen. Nadruk lag op praktijk.

 7. Jan zegt op

  Heb even gezocht:
  AUA blijkt nu gevestigd te zijn in Festival Centre op Second Road ,niet ver van Pattaya Bazar. Misschien is het dezelfde als wat Yon Soto meldt.
  Hier is het webadres:
  aua.buu.th/pattaya

 8. yon soto zegt op

  De cursus word in pattaya gegeven in festival central fourth floor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website