Lezersvraag: Ervaring met open vliegtickets?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 juni 2018

Beste lezers,

Zijn er hier op het blog mensen die ervaring hebben met open – vliegtickets ? Ter verduidelijking. Ik ga in het najaar een half jaar naar Thailand. Mocht het door bijvoorbeeld zwaarwegende reden (ziekte of i.d.) omstandigheden nodig zijn om voortijdig terug te keren, dan kan ik snel vertrekken.

Wat ik vooral weten wil, zijn de voor-en tegens. Zoals, zijn het retour tickets? Zijn ze ze duurder? Maatschappij gebonden en kan je snel vertrekken etc.etc.

Bij voorbaat dank,

Richard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met open vliegtickets?”

 1. Cornelis zegt op

  ‘Open tickets’ bestaan niet. Je moet altijd vluchtdata vastleggen. Of je die data vervolgens kunt wijzigen hangt van de ticketvoorwaarden af. Bij de goedkoopste tickets is dit vaak niet mogelijk, of kost het (soms veel) geld om een vlucht te wijzigen. Pas bij een volledig flexibel ticket is dit zonder enige bijbetaling mogelijk, maar voor een dergelijk ticket betaal je dan ook de hoofdprijs.
  Zie, bij voorbeeld: https://www.kilroyworld.nl/reisinspiratie/vliegtickets/open-tickets

 2. Maurice zegt op

  Bij de meeste maatschappijen kan je eenvoudig de datum wijzigen met toeslag.

 3. ruud zegt op

  Het lijkt me dat een open ticket een dure oplossing is om terug te gaan, als u ziek wordt.
  Vooral, omdat het niet zeker is dat u die nodig zult hebben.
  Open tickets (of eigenlijk een retourticket waarvan de terugvlucht gewijzigd kan worden) zijn meestal veel duurder dan een retourticket waarvan de vluchtdatums vastliggen.
  U kunt beter inversteren in een goede uitgebreide reisverzekering, die uw onverwachte terugreis en eventuele andere kosten op uw reis vergoedt.
  Een reisverzekering waarvan het toch altijd al verstandig is die te hebben.

  In het geval van ziekte is het ook niet altijd maar nodig om terug naar Nederland te vliegen, om daar een maand op de wachtlijst voor zorg te gaan staan.
  Ook Thailand heeft ziekenhuizen.
  Bovendien zal het niet altijd mogelijk zijn om terug te vliegen, als uw toestand slecht is en moet u evengoed naar een Thais ziekenhuis.

  Ik zou wel even bij de zorgverzekeraar vragen, hoe het zit met de dekking bij een reis van 6 maanden.
  Ik weet niet, of er een grens is gesteld aan de tijd die je in het buitenland mag verblijven, voor de dekking stopt.
  Er staat me vaag zoiets bij.

 4. Jack zegt op

  Ik had vroeger altijd open tickets,het was niet veel duurder en heel gemakkelijk,ik heb er 3 keer gebruik van moeten maken (open ticket voor 6 mnd) mijn vader stierf op een Zondag dus ik kon niemand van Eva Air bereiken, s,nachts had ik iemand aan de telefoon van Eva Air op het vliegveld,ik moest Maandagmorgen om 9 uur bellen dan ging het kantoor open,ik belde om 9 uur en had de nachtvlucht al terug naar schiphol die lande Dinsdag om 10 uur s,morgens NL tijd, dus ik had nog de tijd om alles te regelen.

 5. Oscar zegt op

  Bij Thaiairways mag je een ticket 3x kosteloos veranderen en op vrij korte termijn voor vertrek.

  • Cornelis zegt op

   Dit is niet standaard. Aan elk tickettarief hangen verschillende voorwaarden. Kosteloos veranderen biedt Thai Airways alleen aan bij zgn. Fullflex tickets. Bij de allerlaagste, zgn. Saver-tarieven, kan de ‘changing fee’ zelfs oplopen tot 250 euro. Overigens ben je er dan nog niet, daar komt een eventueel verschil in ticketprijs met de nieuwe datum nog bovenop.

  • Harry Balemans zegt op

   Sorry , 10 dagen geleden hier in Buri Ram ( jaar ) ticket omgeboekt bij Thai Airways , kostprijs via Thailand 150 euro , om boeken via belgie 200 euro , staat klaar en duidelijk op de aankoopbon .

   Grtjs. Harry.

 6. dirk zegt op

  Bij een reis-annulering verzekering is het mogelijk om de kosten voor het omzetten van de terugvlucht terug te vorderen als daar middels een dokters of ander vergelijkbaar document aanwezig is. Let daarbij op hoelang de aangesloten verzekeringsperiode is. Een doorlopende is het voordeligst. Zelf 1X door omstandigheden een vlucht moeten annuleren en een keer tussentijds terug. Ook de gemaakte bijkomende kosten werden vergoed. Afhankelijk van de verzekering is er maximum.

 7. Smakkie zegt op

  En let op dat de maatschappij je niet weigert omdat je de visa duur van een maand overschreid. Sommige maatschappijen doen daar moeilijk over. Overigens volstrekte nonsens omdat je eenvoudig in Thailand kan verlengen.

 8. Sacri zegt op

  Simpele oplossing:

  Koop een standaard ticket en leg het bedrag dat nodig is om dat ticket aan te passen opzij. Bij KLM is het geloof ik max. €150. Heb je het nodig, pas je de vertrek datum aan met het opzij gelegde geld. Heb je het niet nodig, heb.je €150 bespaard.

  Uiteindelijk is een flexibel ticket vaak toch al veel duurder en is het zonde van je geld als je het niet nodig blijkt te hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website