Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het omboeken van een vliegticket? Ik wil eerder terug naar Nederland, maar het programma van Emirates herkent mijn boekingsnummer niet.

Kan ik het beste naar de desk op de luchthaven gaan of naar de office in Bangkok, en wat zijn de kosten ongeveer?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Heeft iemand ervaring met het omboeken van een Emirates vliegticket?”

  1. jowe zegt op

    Per telefoon contact opnemen met het kantoor in BKK en vragen voor re-booking.

    Sommige tickets via cheaptickets, tix, budgetair enz. zijn niet om te boeken.

    M.vr.gr.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Dirk Van Lint zegt op

    Ik heb ervaring met Emirates, maar geen goede! Ik besliste dan ook van niet meer met hen te vliegen!
    Toen ik verleden jaar mijn jaarlijks bezoek aan mijn familie in België deed, vloog ik met Emirates van Bangkok, via Dubai naar Brussel. Echter 2 dagen voor mijn terugreis overleed mijn moeder, en diende ik dus mijn terugreis uit te stellen tot na de begrafenis. Geen probleem, want volgens de website was in deze omstandigheid de omboeking gratis (wat zo bij elke gerespecteerde maatschappij het geval is!). Echter toen ik belde om de zaak te regelen kreeg ik te horen dat de plaatsen voor mijn ticket volgeboekt waren en moesten ze mij opgraden van economy saver naar normal economy. Er werd hiervoor bijna 200€ voor bijgerekend! HET WAS BETALEN OF NIET VERTREKKEN! Toen ik bij thuiskomst in Thailand per mail mijn ongenoegen te kennen gaf over deze gang van zaken, en er op drukte dat de vlucht gebeurde in dezelfde stoel, met dezelfde maaltijden en dezelfde service, kreeg ik van een dame gewoon het antwoord dat het nu eenmaal zo was, en de bediende niet gemachtigd was om die “upgrade” gratis te doen! Ik vroeg haar dan of zij dan niet gemachtigd was, en me het bedrag zou terugstorten, maar kreeg als antwoord enkel een lachje, en de boodschap dat er niets meer aan te doen was!
    In mijn boek is dat profiteren van de “misfortune” van een klant, en voor mij de deur sluitend. Zelfs toen ik haar zei dat ik zelf piloot op rust was, en dat ik dus ook goed wist dat soms bij tekort aan plaats in economy, mensen worden overgeboekt naar business zonder extra kost (ik maakte dat in mijn carrière zelf ook mee) gaf ze daar geen antwoord op. Enkel een onbeleefd lachje!
    Ik wens U meer geluk bij Uw omboeking, maar hou er rekening mee dat het U wat gaat kosten, vooral daar U waarschijnlijk geen “dringende reden” hebt!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. japiokhonkaen zegt op

    Emirates is meestal wel soepel met omboeken , heb dit meerdere malen gedaan bij hun. Was altijd wel rond de €100,- kwijt. Bellen is beste in dit geval.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Peter zegt op

    Het beste is om naar de vestiging van Emirates te gaan in Silom, heb dat zelf ook gedaan

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. Erik zegt op

    Even bellen met hun kantoor in Bangkok (0 2 7 8 7 3 3 8 7),in de regel gaat wijzigen dan het snelst. Kosten hangt af van de voorwaarden van je geboekte ticket, mijn ervaring is dat ze redelijk flexibel zijn bij Emirates.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Foodlover zegt op

    Meestal gaat omboeken niet omdat de meeste tickets die men boekt budgettickets zijn maar als je een iets duurder ticket hebt kun je omboeken tegen betaling zo’n 75 euro. Zelf heb ik een enkeltje bangkok dusseldorf voor 414 euro dus niet gedaan maar ik moet eerder terug. Nu vlieg ik met eurowings voor 250 euro tot keulen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. Bart Hoevenaars zegt op

    Hoi

    het is zeker niet kostenloos in de meeste gevallen,of je moet een first class ticket hebben !

    op de volgende link kun je het EEA doorlezen !!

    https://www.emirates.com/nl/dutch/help/faq/752646/will-i-have-to-pay-any-fees-for-changing-my-ticket

    succes

    groetjes
    Bart

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  8. Daniel zegt op

    Wordt lid van Emirates via de site. Dat is gratis. Download de app van Emirates als je je lidmaatschapsnummer hebt. En probeer daar je vlucht te vinden. Soms gaat het ook met het e-ticket nummer.
    Probeer op de app he vlucht te wijzigen. Heb he via een Nederlandse boekingssite geboekt dan kun je hun bellen. Het ligt ook aan je soort ticket. Een flex ticket kun je in principe wijzigen. Kosten zullen er zeker zijn.
    Telephone
    +66 2 787 3387 (English language Reservations Centre – 24 hours)
    +66 2 664 1040 (Thai language
    08:30 to 17:30)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  9. edwin zegt op

    Als je eerder terug wilt kun je het bij een reisbureau proberen om dit te regelen. Houd er wel rekening mee dat er een kosten plaatje van ongeveer 200 euro aan vast kan zitten. Dan kun je soms al na enkele dagen terug maar afhankelijk van maatschappij.

    succes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Cornelis zegt op

    Waarschijnlijk niet bij Emirates geboekt – dan kun je ook niet online je ticket wijzigen.
    Koop zelf de laatste tijd een Economy Flex ticket, tegen betaling van 120 euro kun je dan wijzigen. Daarbij komt nog wel een eventueel prijsverschil tussen de oude vlucht en de nieuwe. Dat kan overigens nog aardig oplopen, bijvoorbeeld wanneer je eerst in het laagseizoen zou vliegen en nu in een duurdere periode terecht komt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Dre zegt op

    Ben ook eens , om niet nader te benoemen reden éérder terug gekeerd en het kosttte me maar 50 euro bij budged-air. Had e-tiket via hen geboekt. Bellen, keuzedatum van terugkeer bepalen, betalen, en dezelfde dag nog bevestiging van nieuwe vlucht. Simpel en snel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. Herbert zegt op

    Omboekingskosten zijn heel verschillend heb bij Emiraats op BKK airport omgeboekt kosten 100 euro en laatst via site van EVA AIR 120 Bath dus de verschillen zijn best groot.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. Bert Meijers zegt op

    Omboeken is ongeveer 100 euro en kan op de lucht haven of het kantoor in BKK let wel op de openingstijden
    je kan ook bellen en vragen naar de exate prijs voor het omboeken
    Als je van een aanbieding gebruik hebt gemaakt kan je meestal niet omboeken en moet je een nieuwe ticket kopen
    het beste is even van te voren te bellen dan ben je van alles op de hoogte

    groet

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  14. Koen S zegt op

    Heb eens ticket omgeboekt voor vroeger vertrek bij Thai Airways en was kosteloos en ging vlotter dan ik dacht. Je moet je tickets wel rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschapij boeken wat ik iedereen aanraad. Eenmaal Eva air ticket gekocht via reisbureau en dan was upgrade zelfs niet mogelijk. Zo zie je maar. Alvast veel succes, ben nu in CM en kwam met Emirates in business class en service was gewoon super.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website