Beste lezers,

Een tijdje geleden en ook 4 februari 2022 is er in Thailandblog geschreven over het opheffen van bank rekeningen door de banken voor Nederlanders in het buitenland. Dik balen voor de getroffen mensen. Nu is mij hetzelfde overkomen met een beleggingsrekening bij Saxo Bank (voormalig zat ik bij Binck). Ik heb ik op 1 januari 2022 een email ontvangen met de tekst:

“Wij hebben opgemerkt dat u onlangs uw land van ingezetenschap heeft aangepast. Op basis van deze informatie zijn wij helaas genoodzaakt uw rekening over 30 dagen beëindigen aangezien de wettelijke voorschriften in uw nieuwe land van ingezetenschap het ons niet toestaan uw Saxo Capital Markets account aan te houden.”

Maar ze schreven ook:

“Maar er is ook goed nieuws. U kunt op een eenvoudige manier bij ons blijven door een nieuwe rekening te openen bij het Saxo kantoor dat uw nieuwe land van ingezetenschap bedient.”

Er werd een link aangegeven. Ik dus die link openen om een nieuwe rekening aan te maken. Wordt er gevraagd naar mijn woonland. Staat ‘Thailand’ er niet bij. Ik dus per internet een vraag gesteld (via een zogenaamde ‘support ticket’) dat als ik in Thailand woon waar ik mijn rekening kan openen. Krijg snel een antwoord terug met de mededeling dat het vanwege drukte 14 dagen gaat duren voor de beantwoording. Dus ik heb er maar voor gekozen om alles te verkopen en mijn rekening te sluiten. Na 13 dagen kreeg ik een antwoord dat ik een rekening in Singapore kon openen.

Nu mijn vraag aan de blog lezers:
Heeft iemand ervaring met brokers in Thailand waarbij je ook kunt handelen in Nederland (aandelen en opties)?
Ik zag op internet dat Interactive Brokers aktief is in Thailand. Als je daar naartoe geld overmaakt, doe je dat vanuit Thailand of van uit Nederland of kan beiden?

Groet,

Hans Udon

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Ervaring met brokers in Thailand waar je kan handelen in Nederland (aandelen en opties)?”

 1. Jan zegt op

  Beste Hans,
  Een broker vinden in Thailand die aan jouw eisen voldoen is niet te vinden. Ik heb reeds stad en land afgezocht om een Thaise broker voor mijn vriendin te zoeken die traden in aandelen op bijvoorbeeld de Amerikaanse beurzen mogelijk maakt. Is niet te vinden…!!!
  Laat staan een broker die handelen op de Nederlandse aandelenmarkt mogelijk zou maken.
  Mijn advies zou zijn open een rekening bij DEGIRO of een vergelijkbare broker en zoek daarbij een Nederlands bank waarbij je bij inschrijving een postadres in Nederland opgeeft.
  Ikzelf heb gelukkig nog steeds een Rabo rekening met een brokerrekening bij DEGIRO, Bitvavo en Coinmerce. De laatste 2 bedienen de cryptomarkt.

 2. Koge zegt op

  Hoi Hans,

  Ik heb een rekening bij de Giro en die vragen nergens naar. Ik had hem al wel toen ik nog in Nederland woonde. Zijn ook nog goedkoper dan Saxo.

 3. dirk zegt op

  Ik gebruik IB, maar ik heb bij mijn gegevens gewoon een NL adres ingevuld.

 4. roel zegt op

  Beste Hans,

  Ik was ook bij binck en ook overgegaan naar Saxo. Alles naar tevredenheid verlopen. Ik woon ook in Thailand en mijn thaise adres alsmede mijn belastingnummer waren bekend bij binck. Ik heb dus geen opzegging gehad van Saxo.

  Vorig jaar wel van de Giro, en toen heb ik een lynx account geopend vanuit Thailand, geen enkel probleem, bij aanvang wil zelf lynx alles van oude broker overnemen zonder enige kosten, ik heb dat niet gedaan en alles zelf verkocht en weer aangekocht tegen lagere koersen. Enige voorwaarde bij lynx is Nederlandse bankrekening. Bij lynx is ook mijn thaise telf bekend omdat ik sms code ontvang om in te loggen.

  Verder in Thailand kan je ook beleggen via bangkok bank op de beurs, gewoon beleggingsrekening openen, maar er zijn ook andere brokers.

  Je kan mij eventueel gericht een mail sturen [email protected]
  Groet, Roel

 5. karel zegt op

  Ik heb een beleggingsrekening bij de GIRO. Ik ga over een paar maanden definitief naar
  Thailand. De Giro gebeld of ik kon doorgaan vanuit Thailand. Antwoord was ook NEE.
  Rekening ga ik dus ook sluiten voordat ik weg ga. Ik probeer het echter in Thailand toch nog een keer
  al was het maar voor wat daytrading. Ik zie wel of ik dan van de Giro iets hoor.
  Ik ben ook erg benieuwd of er andere mogelijkheden zijn.

 6. wim zegt op

  Saxo Singapore kan. Interactive Brokers kan ook prima. De laatste is goedkoper.
  Je kunt vanuit zowel NL als TH geld overmaken.

 7. Johan zegt op

  Beste Hans,

  Geen antwoord op je vraag, maar wel belangrijke informatie.
  Veel klanten van binck, waaronder ik, zijn zeer ontevreden met de overgang naar de Saxo bank.
  Er zijn/waren plannen om tegen Saxo bank te procederen en schadevergoeding te claimen.
  De klantenservice van saxo bank is al weken onbereikbaar.

  De VEB heeft het voor elkaar gekregen, dat alle binck klanten binnen 6 maanden gratig mogen over stappen
  naar een andere broker. Saxo bank betaalt de kosten.

  Groeten,

  Johan

  • Cor zegt op

   @Johan
   Cruciale nuance: de door Saxo ongewild en ongevraagd bij Binck weggekaapte klanten kunnen, indien zij VOOR de datum van overgang lid waren van de VEB, binnen de zes maanden inderdaad kostenloos hun effecten transfereren naar een andere broker/bank.
   Die regeling geldt dus niet voor diegenen die nog geen lid van de VEB waren op het ogen blik van de overgang (die ik persoonlijk liever kaping noem).
   Voor de rest volledig eens met de kritiek: op het vlak van bereikbaarheid en klant vriendelijkheid soort Saxo ver onder 0.
   In tegenstelling met Binck.
   Als ik op voorhand weet had gehad van die klantenkaping door Saxo had ik vroeger NOOIT gekozen om klant te worden bij Binck.
   De huidige onze ding geeft mij wat moed, want een vrijwillig vertrek zou mij heel veel transactiekosten opleveren.
   Bij een eventuele eenzijdige opzeg door Saxo kan ik natuurlijk op volstrekt legale basis een kostenloze overgang eisen.
   Cor

 8. Arnolds zegt op

  Jammer bij de Giro heb ik mijn rekeningnmoeten opzeggen. Ik heb geprobeerd bij Binck een rekening te openen ,maar die bleven meer dan 4 maanden vragen stellen.
  Bij Lynx vroegen ze 1e inleg van € 10000.
  Dus nu heb ik naar alle tevredenheid een rekening bij Internet Broker geopend.
  Geld maak ik over via NL.

 9. john zegt op

  Ik ben in Thailand bij Bualuang, de broker van de Bangkok Bank, in Pattaya. Neem eens contact op met Khun Nong voormeer info. [email protected]

 10. Twan Kersten zegt op

  Vreemd om te horen dat DeGiro and Saxo rekeningen sluiten van mensen die in Thailand wonen. Ik heb zelf beide met een adres in Singapore en nog geen probleem. Waarom Singapore wel en Thailand niet OK? Wel ben ook ik niet tevreden over de service van Saxo en heb inmiddels 2 klachten ingediend en ocht 1 uur aan de telefoon wachten voordat een helpdeskmedewerker aan de lijn kwam, die vervolgens beloofde de klacht op te lossen maar 1 maand later is dat nog niet gebeurd. Kan ze dus niet aanraden!

 11. Ruud zegt op

  Heb nog steeds een Saxo account (vroeger ook Binck) en woon in Thailand. Ook bij Mexem kan je zonder probleem account openen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website