Ervaring in Thailand met internet via pocket wifi of simkaart

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 juni 2019

Beste lezers,

Heeft er iemand weet van onbeperkt internet (no limit) via simkaart aan een deftige snelheid? Ik heb van True Move onbeperkt internet gehad bij het kopen van een nieuwe simkaart (3 maand no limit) echter het onbeperkt internet kan niet verlengd worden. Zodoende val ik terug op de normale package’s die aangeboden worden, deze zijn niet voldoende omdat ik na enkele GB terugval op een oertrage downloadsnelheid.

Heeft er iemand een oplossing voor dit probleem? Een provider die ongelimiteerd internet aanbied aan een deftige snelheid?

Alvast bedankt.

Groet,

Philippe (België)

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Ervaring in Thailand met internet via pocket wifi of simkaart”

 1. Eddy zegt op

  Beste Philippe,

  Helaas de provider adverteert wel met unlimited echter alle sims hebben een beperkte hoeveelheid GB per maand.

  Echt onbeperkt internet krijg je alleen met bekabeld internet. Ik heb bijv. 3BB fiber 100mb down-en upload snelheid voor 600 baht per maand.

  Nadeel is wel dat je minstens een jaar abonnement moet nemen met een boetebeding bij eerder vertrek.

  • Facttester zegt op

   Onjuiste informatie, Eddy! AIS heeft wel degelijk onbeperkt internet op de mobiele telefoon! 920 Baht per maand. En die werkt zelfs beter dan True kabel.

 2. Daniel CNX zegt op

  Beste Phillipe,
  Ik reis 3 maal per jaar naar Thailand en dit telkens voor 1 maand.
  Ik heb al jaren een simcard van Dtac en ben daar zeer tevreden van.
  Ik koop sinds een 3 tal jaar bij aankomst op de airport, een maand unlimited internet met een deftige snelheid.
  Ik gebruik mijn smartphone dus als hotspot voor mijn laptop, en via een HDMI kabel kijk ik ook regelmatig probleemloos Netflix. Ik betaal voor een maand de mooie som van 799 bath.
  Hopelijk heb ik je hiermee wat verder geholpen.
  Viendelijke groet
  Daniel

 3. Kees janssen zegt op

  True heeft een unlimited simkaart voor een jaar. Dus onbeperkt data gebruik.
  Kost 1799 baht.
  Verkrijgbaar in o.a mbk.

  Verder heeft elke provider wel een redelijke data bundel.
  Ik gebruik dtac. 58 gb per maand en 1000 minuten voor 749 baht per maand. Kom je daar overheen dan kun je goedkoop bijkopen. Overgebleven MB neem je mee naar de volgende maand

 4. Hendrik zegt op

  MIFI aanschaffen bij AIS, werkelijk super. 2 laptops plus 4 telefoons tegelijk en gewoon voetbal kijken zonder haperingen.

 5. Patrick DC zegt op

  Beste Philippe

  Ik gebruik sinds 8 jaar een CAT post-paid sim kaartje in een pocket wifi. 8 jaar geleden hadden we hier nog geen internet in het dorp dus was dit de enige oplossing (via een 10 m. hoge GSM antenne) . Tot 4 jaar geleden kon ik hiermee max. 5 GB per maand gebruiken, voor hetzelfde maandbedrag van 650 Bath kreeg ik 4 jaar geleden een upgrade naar onbeperkt verbruik. (voor deze maand zit ik nu reeds aan 12GB) . We hebben inmiddels wel fiber internet doch ik behoud mijn pocket wifi voor bvb. wifi in de wagen, in hotels met beperkt internet enz. Waarom geen data simkaart in m’n telefoon hoor ik sommigen al vragen ? met 1 pocket wifi kunnen kennissen (in de wagen of hotel) gratis op internet, en via een oude smartphone, aangesloten op de car-audio luister ik tijdens het rijden naar Belgische stations. Meer info over CAT : http://www.mybycat.com/en/
  ter info, CAT beheert het ganse kabel en internet gebeuren in Thailand, TOT, AIS, True enz… zijn hun klanten doch Je kan er als particulier ook terecht.

 6. Gijsbertus zegt op

  Gebruik al geruime tijd een MIFI van TP-LINK (4G / LTE) met een data kaartje van DTac, dit tot mijn volle tevredenheid. In België tijdens een vakantie aangekocht bij Mediamarkt en een data kaartje van Viking. In Thailand is dit toestelletje te koop bij Banana. DTac heeft een uitgebreid pakket van data kaartjes vanaf 1,5 GB tot onbeperkt. Altijd een sterk signaal zonder onderbrekingen gehad.

 7. bart zegt op

  AIS heeft onbeperkt internet bundels met 8GB snelheid voor 599,- TB voor 30 dagen, daarna zul je weer een zelfde aan moeten schaffen.

  • Kees janssen zegt op

   Dtac heeft voor 799 een data bundel van 58 gb. En 1000 minuten..
   Ais is een van de duurdere voor bundels.

   • Hendrik zegt op

    AIS 599 bath onbeperkt, is volgens mij goedkoper dan 799 voor 58 GB. TP-LINK FD66 4G gebruik ik.

    10 telefoons tegelijk kunnen tegelijk gebruik maken van het wifi kanaal. Hier regelmatig 3 telefoons en 2 laptops tegelijk en dan kan je gewoon nog voetbal kijken zonder haperingen. Bellen kan je ook via wifi.

 8. Cees 1 zegt op

  Ik heb vorig jaar bij Lazada een True data simkaart gekocht voor 1499 ongelimiteerd voor 1jaar.
  Werkte met een snelheid van gemiddeld 4,5 mb /ps. Perfect. Zelfs hier in de bergen altijd verbinding.
  Deze is 2weken geleden verlopen. Dus heb ik een nieuwe gekocht weer bij Lazada maar hij koste nu 1680 baht. Maar werkt ook perfect. Je kunt er niet mee bellen dus je hebt een telefoon met ruimte voor 2sims nodig

  • philippe zegt op

   Iedereen bedankt voor de info

   Ik zal morgen nog eens proberen alle providers in pattaya af te lopen met de info die jullie gegeven hebben, dan kan ik weer gerust naar het binnenland vertrekken.

   Groeten Philippe

  • Rene Chiangmai zegt op

   Dag Cees 1

   Begrijp ik het goed?
   Kun je een simkaart kopen voor 1680 THB die één jaar internettoegang geeft?
   Dat is toch veel en veel goedkoper dan bijv 690 THB voor 30 dagen unlimited TRUE op het vliegveld aanschaffen?

 9. Kees janssen zegt op

  Een externe mifi is eigenlijk een overbodig item de meeste smartphones kunnen dienen als hotspot. Meerdere contact mogelijkheden. En je kunt het ook beveiligen.
  Ook de iPhones hebben deze mogelijkheden.

  • Hendrik zegt op

   Met een groot gezin is mifi wel makkelijk want je laat hem thuis als jezelf de deur uit gaat.

 10. Facttester zegt op

  Ik gebruik voor mijn mobiele telefoon AIS. Elke 30 dagen ga ik met mijn mobieltje naar AIS of Telewiz en koop daar voor 920 Baht per maand UNLIMITED internet met 6 mbps. (Tot februari jl was dat slechts 599, maar dat is dus nu duurder geworden). Dat internet is zo goed dat ik via mijn hotspot zelfs tv kan kijken via mijn Eurotv. De kabelinternet van True was niet goed genoeg om al mijn kanalen te ontvangen, die 6 mbps van AIS is dus zelfs sterker dan de True kabel! Als dat niet ‘deftig’ is…

 11. Henk zegt op

  Ik had ook de genoemde onbeperkte pakketten van AIS gehad. Maar afgelopen april werd ik plots geconfronteerd met de nieuwe beperkte pakketten. Andere providers boden ook geen soelaas.
  Ik kreeg de indruk dat de onbeperkte pakketten niet meer beschikbaar zijn voor prepaid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website