Beste lezers,

Wie heeft ervaring met de exploitatie van zonnepanelen? Ik bedoel het plaatsen van en verzamelen van energie rendement van zonnepanelen in Thailand?

Zou dat commercieel interessant kunnen zijn indien opgeleverde energie in accuvorm kan worden door verkocht aan bedrijven?

Is Thailand daar aan toe of gebeurt het al op grotere schaal?

Met vriendelijke groet,

Geerten

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met de exploitatie van zonnepanelen?”

 1. jim Gramberg zegt op

  Wij kunnen u alles vertellen wat u over Solar wil weten, wij verzorgen en plaatsen solar in ruimste zin des woords van groot naar klein.

  http://www.solarpartners.asia

 2. eugeen zegt op

  Ook in ben geinteresseerd in zonnepalen voor mijn huis. Nu vind ik wel dat bovenstaande link haast geen info geeft. Hebben jullie een site waarop echte info te vinden is?

 3. Soi zegt op

  Typ in het zoekvak van Google de woorden: Thailand èn zonne-energie, en je krijgt zat reclame/promotie van in TH te koop zijnde zonnepanelen.

  Behalve dat komt ook de melding je tegemoet dat TH in de Zuid-Oost-Azië regio het prima doet wat betreft zonne-energie. Zoals te lezen via volgende links:
  http://www.ipsnews.be/artikel/thailand-wordt-zonnekampioen-zuidoost-azie
  http://www.treehugger.com/solar-technology/thailand-may-double-solar-target-to-1gw.html

  Thailand is volop bezig met zonne-energie. Dat zonnepanelen niet op daken van woonhuizen te zien zijn heeft te maken met de lage prijs voor elektriciteit voor gewone huishoudens. Echter, grote(re) bedrijven betrekken allemaal hun stroombehoefte uit zonne-energie.

  Thailand heeft al zonne-energiecentrales die tot 500 MW stroom leveren. November 2012 werd al aangekondigd dat tegen 2022 de Thaise zonne-centrales tot 1 GW (dus een verdubbeling) moeten gaan leveren. Ter vergelijking: Nederland wil tegen 2023 4,4 GW windenergie.

  Rondom Chiangrai o.a. profiteren 7200 Thaise huishoudens van zonne-elektriciteit van de grootste zonne-energie generator in Noord-Thailand. De centrale bedekt 24 hectare ruig, bergachtig land met panelen (Mae Chan), wordt geëxploiteerd door Chiang Rai Solar Company Ltd., en levert 9,5 MW. De panelen werden geleverd door de Noorse REC Group.

  Bij Bangkok ligt een complete zonnepaneelvelden. Ook in de buurt van Pranburi ligt een dergelijk veld. In een eerdere discussie (juni 2013) op Thailandblog kwam ik deze link tegen: https://www.linkedin.com/pulse/thailand-solar-energy-projects-dr.-ulrich

  Zie ook:http://www.rechargenews.com/news/policy_market/article1292033.ece

 4. Roy zegt op

  Geerten ik denk dat het idee van je elektriciteit te verkopen in batterijen niet haalbaar is.
  Elektriciteit is in Thailand al niet zo duur en overal verkrijgbaar.
  De investering zal ook hoog uitkomen.Voor elk bedrijf heb je dan 2 sets batterijen nodig.1 die je oplaad en 1 bij de klant en daar dan ook nog een inverter bij om terug wisselstroom te maken.
  De batterijen moet je dan elke dag gaan vervangen.Dus vervoer,personeel en zwaar werk.
  Alles bij elkaar genomen denk ik niet dat je geld zal verdienen met dit idee.

 5. leon1 zegt op

  Beste Geerten,
  Men moet eerst een markt onderzoek plegen wat de behoefte van zonnenpanelen is.
  Dan een return van investment maken voor verschillend type van eventuele klanten, dit geld ook voor de koper van panelen.
  China is zeer actief op deze markt.
  Succes.

 6. Petervz zegt op

  Zoals Soi al aangaf is Thailand al vrij ver op het gebied van zonne energie.

  Dat er weinig panelen op daken van huizen te zien zijn heeft weinig te maken met de prijs van elektriciteit. Interessant genoeg stimuleerde het Thaise ministerie van energie het plaatsen van panelen op de daken van huizen. Men kon zelfs in aanmerking komen voor een subsidie. Helaas had het ministerie van industrie andere gedachten, en stlde dat een “factory license” nodig was voor het produceren van energie. Echter woonhuizen kunnen zo’n vergunning niet aanvragen. TIT


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website