Beste lezers,

Voor mij is het weer tijd om nieuwe vluchten naar Thailand te boeken. Ik heb verschillende vluchten vanop de luchthavens van Brussel, Amsterdam, Londen en Parijs vergeleken.

Daar de vluchten vanuit Brussel deze keer zeer nadelig zijn (slechte vliegtijden of duur tarief), ben ik van plan om vanaf Schiphol (Qatar Airways) of Heathrow (Thai – bijna 300 euro pp goedkoper dan vanuit Brussel – of Qatar Airways) te vliegen.

Qatar Airways is op al deze luchthavens de goedkoopste, maar het vertrekuur om 8 uur ‘s morgens is niet haalbaar, zeker als je weet dat je 3 uur op voorhand op de luchthaven moet zijn. Je komt dan in BKK aan tussen 3 en 4 uur ‘s morgens…

Mijn vraag is: wie heeft er ervaring met de Eurostar, de verplaatsing in London naar Heathrow en de luchthaven van Heathrow? Hoe zijn die ervaringen?

Bedankt alvast.

Daniël M.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met de Eurostar en de luchthaven van Heathrow?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Wat zijn je gewenste vliegdata?

  • Daniël M. zegt op

   Beste Fransamsterdam,

   Ik had gezocht voor vertrek op dinsdag 5 december en daar ging mijn vraag ook over.
   Vanmorgen heb ik een veel betere oplossing gevonden: vertrek op woensdag 6 december vanuit Brussel 🙂

   Maar stel je voor… Je weet nooit… En er zijn misschien ook nog andere lezers die hierin geïnteresseerd zijn. Ik zou het toch graag willen weten, want Thai Airways heeft een rechtstreekse vlucht die ‘s avonds vanop Heathrow vertrekt om 21:35u en bijna 300 euro pp goedkoper is dan vanuit Brussel…

   • Fransamsterdam zegt op

    U hoeft niet terug?

 2. steven zegt op

  Ik vind dit persoonlijk niet zo interessant. Kostprijs Eurostar is toch vanuit
  Brussel minimum 80 euro voor een retour. Dan kom je aan in London St Pancras. De goedkoopste manier naar de luchthaven is dan de metro. Je hebt een rechtstreekse verbinding naar Londen Heatrow met de Piccadilly line reken toch op een min reistijd van 50 min. Hou ook rekening mee als je niet vertrouwd bent in Londen en je gaat moeten zoeken de tijd nog gaat oplopen. De metrolijn is steeds zeer druk vaak rechtstaan in het centrale gedeelte van de stad, en dan met je bagage ! http://www.heathrow.com/transport-and-directions/underground
  Dan ben je misschien beter dat je een vlucht boekt van BA of Brussels airlines van Brussel naar Londen?

 3. Roel zegt op

  Probeer onderstaande link eens, er zijn zovele mogelijkheden van diverse vliegvelden.
  Ik heb mij bij skyscanner aangemeld en krijg iedere dag de prijs.

  Ik vlieg dan omgekeerd met Emiraten over Dubai maar wel voor 528 euro pp, als ik 1 week langer had gewacht zou dit 516 euro zijn geweest. Maar kon ook ticket krijgen voor 451 euro.

  https://www.skyscanner.nl/vluchten-naar/bkkt/goedkope-vluchten-naar-bangkok.html

  Aeroflot van Russia is ook goed en goed te doen, heb je maar 1 keer tussenstop op een retour vanuit Amsterdam.

  Succes

 4. bob zegt op

  Even zoeken: er was laatst een artikel dat je vanuit Londen met British Airlines naar Bangkok kan vliegen voor een acceptabele prijs met als instap naar ik meen Brussel (of Amsterdam). Het gedeelte van Brussel (of Amsterdam) is dan in de prijs van het ticket inbegrepen (gratis derhalve)

 5. Robert zegt op

  Al eens gecheckt bij Eurowings vanaf Köln? Is directe vlucht naar BKK

 6. Johan zegt op

  Wij zijn reeds dikwijls via London Heathrow naar Bangkok geweest. Er zijn voldoende vluchten tussen Brussel en London Heathrow, dat is minder dan een uurtje vliegen. In London moet je wel van Terminal veranderen, maar dat is zeer goed aangeduid en dat gaat vlotjes. Geen gesleur met valiezen op een misschien overvolle Eurostar trein.

 7. Daniël M. zegt op

  Allen,

  Aangezien mijn echtgenote Thaise is en wij nogal wat bagage hebben (geschenkjes voor familie naar Thailand – eten en andere dingen – o.a. van Chatuchak markt – uit Thailand), is 30kg ruimbagage een must. Daarom voldoen heel wat maatschappijen – zoals Brussels Airlines en British Airways – niet aan onze kriteria.

  Voor diegenen die eraan twijfelen: wij komen in januari terug en hebben dus wel degelijk een “round trip” geboekt. De prijzen zijn dus wel degelijk heen-en-terug p.p.

  Een konkreet voorbeeld met Thai Airways volgens cheaptickets.be eerder deze week:
  Heen op 05.12.2017 en terug op 18.01.2018:
  BRU 13:10 – 06:10 BKK / BKK 00:30 – 07:00 BRU = ongeveer 840 euro p.p.;
  LHR 21:35 – 16:00 BKK / BKK 00:15 – 06:20 BRU = ongeveer 570 euro p.p.
  Deze prijzen kunnen ondertussen lichtjes aangepast zijn. Tijd genoeg dus om op gemak en goedkoper met de Eurostar te gaan en een stukje London te zien. Nadeel is het Britse pond – tenzij je met de kaart kunt betalen (en dat weet ik dus niet). Ik weet niet hoe het zit voor de houders van een Thais paspoort en geen Belgische of Nederlandse id-kaart hebben.

  Voor alle volledigheid moet ik eraan toevoegen, dat ik vandaag ‘goedkope’ vluchten vanuit Brussel met Qatar Airwys geboekt heb, maar met vertrek op een andere datum.

  Dus vertrek of aankomst op een of meer dagen vroeger of later kan een enorm verschil opleveren in prijs en vliegtijden. Ik heb vanmorgen ontdekt dat Qatar Airways op woensdag in Brussel vertrekt om 16:55. Op dinsdag is dat om 8:00, wat voor mij niet haalbaar is. Wat op dinsdag niet haalbaar is, is in dit geval op woensdag juist wel de beste optie. Om maar een voorbeeld te geven.

  Toch kan het voor sommigen heel interessant zijn om vanaf London te vertrekken.

  Maar alle reakties blijven toch welkom. Ik geloof dat daar toch interessante tips kunnen binnenkomen.

  Alvast bedankt.

 8. Daniël M. zegt op

  LHR 21:35 – 16:00 BKK / BKK 00:15 – 06:20 BRU = ongeveer 570 euro p.p.

  moet zijn

  LHR 21:35 – 16:00 BKK / BKK 00:15 – 06:20 LHR = ongeveer 570 euro p.p.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Nou Daniël, ik hoop dat het allemaal goed gaat. Als je nou weer eens zo’n vraag hebt, geef dan je volledige eisenpakket en je wensen aan, en stel de vraag een beetje op tijd. Nu heb je al geboekt voordat duidelijk is wat de bedoeling is. Misschien vinden de lezers/reageerders het ook wel leuk om te weten welke data het nou geworden zijn en voor welke prijs. Goede reis!

 10. Fransamsterdam zegt op

  3 december heen, en 19 januari terug, vanaf Brussel rechtstreeks met Thai Airwais voor € 653.13 p.p. was wellicht ook een aardige optie geweest.
  .
  https://photos.app.goo.gl/IUd1gxtRcklq4bJN2
  .

  • Daniël M. zegt op

   Beste,

   3 december is een zondag en dan is er in België en Brussel – en vooral ‘s morgens – heel weinig openbaar vervoer. Daarom vermijd ik vertrek en aankomst tijdens de weekends. De prijs is inderdaad aantrekkelijker dan in de week, maar een deel van dat voordeel valt dan weg door het bijna noodzakelijk gebruik van een dure taxi.

   Het is dus 6 december en 19 januari geworden met Qatar Airways voor slechts 550 euro p.p., inkl. annulatieverzekering. Het vertrek is in de late namiddag, zodat we ‘s morgens nog lang kunnen uitslapen 🙂 Het was de voordeligste en goedkoopste vlucht van alle die ik gevonden heb met vertrek/aankomst in Brussel, Amsterdam, Parijs en Londen.

   Voor de geïnteresseerde vliegtuigkenners en leken nog dit:
   Thai Airways vliegt tussen BRU en BKK met de gloednieuwe Airbus A350. Daarover heb ik totnogtoe alleen maar positieve kommentaren gehoord.

   De vlucht van Qatar Airways naar Bangkok is met overstap in Doha. Dat zou een prachtige luchthaven zijn. Ik heb daar gisteren filmpjes van gezien op YouTube.
   Wij moeten dus 4 vliegtuigen nemen (2 heen en 2 terug) en dat zijn er maar liefst 3 verschillenden types: BRU-DOH en DOH-BRU met de Boeing 787-8 Dreamliner (de konkurrent van de Airbus A350); DOH-BKK met de Boeing 777-300 en BKK-DOH met de Airbus A380-800 ‘Superjumbo’. Misschien interessant voor iemand dat al deze types graag eens wilt uitproberen.

 11. Peterdongsing zegt op

  Vol verbazing lees ik vaak alle (on) mogelijkheden die hier genoemd worden om in Bangkok te komen. Ruimbagage te weinig, lange overstap tijden, eerst naar Londen, volgens mij allemaal onnodige dingen. Tot nu toe heb ik altijd met Eva gevlogen. Veel bagage toegestaan, rechtstreekse vlucht (vind ik erg belangrijk), gunstige vluchttijden en meer. Dan de prijs, makkelijk te boeken voor minder dan € 600,- Volgens mij is de keuze dan toch eenvoudig? Voor onze Vlaamse vrienden, Eva heeft een vip busje rijden tussen Brussel via Antwerpen naar Schiphol en stopt pal voor de juiste deur zonder meerprijs. En voor diegene die het er voor over hebben, voor een redelijk bedrag meer, de Elite-Class, meer ruimte en nog meer bagage. Voor mij de ideale maatschappij.

  • Fransamsterdam zegt op

   € 694.30 voor de gewenste data. Niet slecht, maar niet ‘makkelijk voor minder dan € 600’.
   .
   https://photos.app.goo.gl/eNGWrXtzwMsBqPiq2

  • Daniël M. zegt op

   Beste,

   Ik heb de optie met EVA Airways inderdaad overwogen.

   Ik heb ooit al met EVA Airways gevlogen tussen Wenen en Bangkok en terug (uiteraard met de aansluitende vluchten van/naar Brussel inbegrepen – toen nog alleen en zonder de vereiste 30kg bagage) en ik was daar ook tevreden over. Tijdens de terugkeer ‘s morgen aangekomen in Wenen, dan de stad bezocht en vervolgens ‘s avonds de aansluitende vlucht naar Brussel genomen. Prachtige dag in november en prachtige stad.

   Zoals u reeds kon lezen, wonen wij in het Brussels gewest. Een van de opties was vertrek en check-in in Brussel-Zuid en met de Thalys (inbegrepen in de prijs) naar Schiphol en vervolgens met Eva Air naar Bangkok. Terug hetzelfde, maar in omgekeerde volgorde. Op Qatar Airways na was dat ook de goedkoopste optie via Schiphol voor bijna 700 euro per persoon. Het enige – en grootste – probleem was, dat je dan bij terugkeer pas om 23:30u aankomt in Brussel-Zuid (vertraging niet meegerekend) en er dan geen openbaar vervoer meer is… Bovendien lijkt het daar dan volgens mij helemaal niet veilig (…).

   Maar uw tip over dat VIP-busje vind ik wel zeer interessant – wist ik helemaal niks van – en kan dus ook zeer nuttig zijn voor de andere lezers.

   Bedankt voor deze tip!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website