Beste lezers,

Wie heeft er ervaring met aankoop villa in development in Hua Hin als farang, op leasehold? Procedure, advocaat, echt wel 30 + 30 + 30 of niet, etc?

Heb een bod gedaan wat aanvaard is maar heb nu koudwatervrees. Hoe legaal en veilig is dit “eigendomsrecht”?
Wonen er lezers in zo’n developments?

Heb de indruk dat heel veel leeg staat, heel onverhuurbaar en onverkoopbaar is?

Dank voor elk nuttig antwoord!

Groet,

Koen (BE)

16 reacties op “Lezersvraag: Ervaring aankoop villa in development in Hua Hin op leasehold?”

 1. Τheo zegt op

  Je kunt beter op een ltd kopen dan ben jij de direkteur en kunt verkopen en incaseren. Op een lease vind ik toch alijd wat onzeker. Ik heb zelf een villa in Hua Hin op een Ltd welke ik ook wil verkopen omdat ik elders in Thailand een huis heb gebouwd. Hua Hin heeft minder aantrekkelijke buurten en daar staat inderdaad veel leeg. Ik zou als ik jou was een huis kopen met een Ltd of een Ltd zelf oprichten.
  Theo

  • Ernie zegt op

   Met een ltd moet een Thai toch meerderheid van de aandelen hebben?

   • Τheo zegt op

    51% van de aandelen moeten inderdaad thai zijn ik heb dat ook maar die hebben geen tekenbevoegdheid , ik heb mijn vriendin als aandeelhouder, zij kan niet tekenen .Je kunt bijwijze van spreken iemand van de straat plukken zijn ID vragen en de aandelen op zijn naam zetten er h zonder dat hij dat weet

    • chris zegt op

     Naar mijn mening is deze constructie in strijd met de strekking van de wet. Dus als er ooit een probleem komt, is er ook een echt probleem. Is al eens voorgekomen, bij mijn weten..

   • bob zegt op

    Een Ltd heeft een directeur (uzelf dus) met 49 % van de aandelen en minstens 2 Thais die ieder een deel van de 51% hebben. U dient dus vertrouwde Thaise familie, kennissen etc. te hebben. Of het aantal Thais tot bv. 51 uitbreiden en weten dat zij elkaar NIET kennen.
    Een Ltd. moet jaarlijks aangifte doen via een boekhouder en een auditor. Kosten tussen de 10 en 15,000 Baht.

    • Τheo zegt op

     Dit klopt Bob maar je kunt vostasn met een Thai ik had er 2 een daarvan kende ik helemaal niet, ik heb mijn zoon onlangs mede direkteur gemaakt en toen zei mijn accountant je kunt deze onbekende ook schrappen en jouw vriendin 51 % geven dat is toen gedaan en alleen ik en mijn zoon hebben tekenbevoegdheid en kunnen verkopen zowel het onroerend goed als ook de LTD met alles erop en eraan
     Theo

 2. l.lagemaat zegt op

  Mijn veilige en legale eigendomsrecht is na 4 jaar procederen met advocaten door de rechtbank in Pattaya
  ongeldig verklaard: Huis weg, geld weg.
  Huidige ” constructies” om iets te kunnen kopen is door de huidige junta onwettig.

  Momenteel huur ik.

  Maar misschien heeft u meer geluk!

  • Henry zegt op

   Is steeds onwettig geweest

 3. Jhon zegt op

  Hallo Koen.
  Voor de leasehold held minimal 30 jaar met verlening van 30 jaar.
  We hebben zelf een villa op Avalon met de zelf de constructie.
  Zorg er voor de orginele afgestempde bouwtekeningen, onroerendgoed belasting is betaald, voor een bank rekening op naam, voor het gele en blauwboekje op naam.
  Ook moet je voor zorgen voor je electra en water op naam te krijgen.
  Hoe hoog zijn de service kosten per jaar.
  Veel success met je aankoop van U villa.

 4. CP zegt op

  Beste Koen ,

  Dit is de eerste maal dat ik reageer op een blog maar mijn advies is duidelijk : NIET DOEN
  Een Lease heeft in Thailand geen enkele waarde en is niet overdraagbaar bij eventueel overlijden aan Uw nabestaanden , dan is deze verloren , ook als er contracten vooraf worden opgesteld .
  30 Jaar is het maximum , al de rest is larie want dan moet de eigenaar van de grond zijn akkoord geven op de landoffice na 30 jaar en kan hij het je terug aanrekenen en een lease moet geregistreerd staan bij de landoffice en op de achterkant van je eigendomstitel vermeld worden en de landoffice geeft nooit meer dan 30 jaar en alle zogezegde contracten houden zij geen rekening mee .
  Bij het niet betalen van maintenance kosten of gebruiksrecht van de gemeenschappelijke gronden kan hij de lease doen annuleren en hij kan je ook recht van toegang weigeren , hij kan ook elk jaar de kosten verhogen ,
  De right of way word zeer dikwijls overzien of verzwegen in Thailand en is zeer voornaam , ikzelf heb drie jaar voor dit in de rechtbank gevochten en verloren .
  Er is wel sprake van een nieuwe wet die dit jaar zou uitkomen om al dit en de lease nemer beter te beschermen omdat er teveel mensen zijn die al zwaar bedrogen zijn uitgekomen .

  Succes ,

 5. Leo Th. zegt op

  Je bod is aanvaard, impliceert dat dat de aankoop / leasehold definitief is?

  • Fransamsterdam zegt op

   In beginsel geldt in Nederland het volgende:
   “Een overeenkomst komt tot stand doordat de ene partij een aanbod heeft gedaan dat door de andere partij is aanvaard.”
   Klare taal. Maar misschien spreken ze in dit opzicht in Thailand een andere taal…

   • bob zegt op

    absoluut. U kunt de wetten en hun uitleg niet vergelijken met die in Thailand. Van zg. jurisprudentie heeft men hier nog nooit gehoord.

 6. PEER zegt op

  Beste Koen,
  Wanneer je ‘n bod hebt gedaan én dat is geaccepteerd en beschreven of met getuigen aanvaard, dan zit je eraan vast als je géén voorwaarden hebt gesteld!
  Je koudwatervrees wordt écht pas beangstigend als je je terugtrekt. Óf ‘n héle goeie advocaat, óf rap Thailand uitgaan want slimme Thaien hebben je zo te pakken!
  Succes

  • Koen zegt op

   Ik zou kopen van een developer en heb in mijn bod voorwaarden gesteld ivm legal soundness. Ik kan dus nog terug wat ik na deze reacties wellicht zal doen. A lost dream , huren dan maar wat veel geld is weggegooid, maar veiliger dan leasehold. Na 15 j huur ben ik dan wel meer geld kwijt dan bij leasehold koop. Dank voor alle reacties.

 7. Erik bkk zegt op

  Probeer maar eens iemand te vinden die uit eigen ervaring kan vertellen wst er na 30 jaar is gebeurd. Zal je denk ik niet lukken omdat zoiemand nog niet bestaat. De leasehold konstruktie bestaat daarvoor nog te kort. Ik vroeg ernaar en het antwoord van de seller was niemand weet dat nu en jij bent dan toch allang dood dus wat kan het je schelen. Mijn advies nooit doen dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website