Beste lezers,

Op 22 april 2014 gaan mijn Thaise echtgenote en ikzelf met EVA Airways van Bangkok naar Amsterdam en vandaar naar Antwerpen met de shuttle bus. Mijn vrouw heeft een visum C geldig voor 2 jaar, maar natuurlijk steeds voor 90 dagen.

We zijn ondertussen bijna 2 jaar gehuwd, hebben in die periode in Thailand gewoond maar willen nu definitief naar België gaan wonen. We gaan dus de gezinshereniging aanvragen op de gemeente. Op de site van de dienst vreemdelingenzaken staat dat dit kan gebeuren en, indien alle documenten binnen gebracht werden en er nog geen antwoord is van DVZ, de gemeente de 90 dagen automatisch zal verlengen.

Vraag: ik heb dus enkele reis geboekt, kan dit een probleem geven op de luchthaven in BKK of in Amsterdam of moet ik dit nog aanpassen naar een retourvlucht?

Bedankt en groet,

Bernard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een enkele reis naar België met mijn Thaise vrouw?”

 1. Franky Holsteens zegt op

  Beste Bernard,

  U kunt best even info vragen bij de Ambassade van Belgie in Bangkok gij zult visum van hun ook in ontvangst hebben genomem.

  of bel naar de dienst vreemdelingenzaken in Belgie

  Ik dacht dat je een visum O moet hebben voor gezienshereninging dat is voor gehuwde mensen
  Ik ben zelf ook gehuwd met een Thaise en had geen Retour visum nodig.

  of anders eens vragen aan de Immigrationdienst.

  Denk eraan een vliegticket met retour is beterkoop dan een enkelreis.

 2. Hemelsoet Roger zegt op

  Beste Bernard, ik ben in 2004 ook naar Belgie gaan wonen met mijn vrouw na gehuwd te zijn in Bangkok en ik heb geen retourticket nodig gehad voor mijn vrouw, alleen ‘n visum volstond en hebben daar geen problemen mee gehad. Naruurlijk, we zijn nu 10 jaar verder en de regels kunnen veranderd zijn, daarom, ga eens informeren bij de Belgische ambassade in Bangkok. Een enkele vlucht kost m.i. toch minder dan ‘n retour en je hebt dan ook geen probleem om het retourticket terugbetaald te krijgen. Na de inburgeringsplicht en na voldoende lang ( 3 jaar dacht ik) in Belgie te wonen, kan uw vrouw de Belgische nationaliteit aanvragen. Mijn vrouw heeft die verkregen door de toen van kracht zijnde “snel Belg wet”, maar zonder dat kan ze evengoed de Belgische nationaliteit verkrijgen.
  Veel geluk tesamen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website