Lezersvraag: Elektrische waterverwarming douche ook hier verkrijgbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 juni 2018

Beste lezers,

Tijdens onze reizen in Thailand hebben wij in de guesthouses gebruik gemaakt van de douches en dus ook kennis gemaakt met de elektrische verwarming boilers die open en bloot in de douches zijn opgesteld. Deze boilers geven voldoende warm water. Weet iemand of dergelijke elektrische boilers ook in België of Nederland verkrijgbaar zijn?

Groet,

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Elektrische waterverwarming douche ook hier verkrijgbaar?”

 1. Thaigetrouwe zegt op

  google maar op ‘elektrische geiser’. zeker in Duitsland zijn deze elektrische dingen verkrijgbaar.

 2. Roel zegt op

  Houd er wel rekening mee dat het water hier in Thailand vele malen warmer is dan in Europa. Dus je moet dan ook 1 hebben met een hoog wattage. Ze zijn in Nederland ook wel, worden vaak onder aanrecht gezet voor warm water in de keuken.

  Tegenwoordig heb je ook de boilers die aan een kraan is bevestigd en die geeft gelijk 100 graden, maar denk niet geschikt voor douchen in ieder geval niet voor een badkuip.

 3. Bert zegt op

  Inderdaad, maar wel andere uitvoeringen en een ander prijskaartje

  https://goo.gl/4kQEdV

 4. HansNL zegt op

  Klinkt wellicht raar.
  In Engeland zijn deze te bestellen bij Amazon.co.uk.
  Geschikt voor NL Waterleidingdruk en elektra.
  Worden in NL afgeleverd.
  Prijzen 125-200 Pond
  Ook bij Amazon.de te bestellen.

 5. PierreNsawan zegt op

  Hi Patrick,
  Je kan deze apparaten ook in Nederland krijgen, ff Googelen onder ‘doorstroom boilers’ zelfde werking als bij de apparaten in Thailand van b.v. Panasonic .. d.m.v. gloeispiraal direct warm water, dit in tegenstelling tot degene die Roel benoemt onder de aanrecht/keuken, dat is een close-in boiler heeft maar een capaciteit van 10 tot 15 liter en éénmaal leeg, duurt het een lange tijd eer je weer warm water hebt.
  Kijk op http://www.warmteservice.nl dan heb je b.v. voor Eur 169 een mooi apparaat vanaf 4Kwh… maar je kan ook kijken op http://www.banggood.com onder b,v, bathroom heaters of instant Heather en dan kom je al gauw een leuk apparaat tegen van Eur 25,92 (nu tot 30 juni aanbieding) … succes!!

 6. Ben geurts zegt op

  Een doorstroomapparaat ( ddpurchlauferhitzer ) mag officieel in Nederland niet gebruikt worden zeker als ze zwaarder zijn als 3,5 kw

 7. janbeute zegt op

  Als je een warmwater boiler voor de douche aanschaft kijk uit wat voor een je koopt .
  Er zijn namelijk boilers te koop ,en zeker hier in Thailand waarbij er geen safety systeem aanwezig is .
  Mocht er ooit eens een lek ergens ontstaan in de boiler , waarbij water in kontakt komt met elektriciteit , dan is het waarschijnlijk je laatste douche beurt op aarde voor dat je op bezoek gaat naar het hiernamaals .
  De goede kun je erkennen met meestal onderaan een safety breaker met test en reset knop .
  Sommigen werken elektrisch mechanisch , er zijn ook die werken alleen elektronisch .
  Ik zelf heb de merken Panasonic en Stiebeleltron en Hitachi in mijn woning en beide gasthuizen .
  Waarbij ik moet zeggen uit persoonlijke ervaring dat de Panasonic boilers door de Jaren heen nooit problemen hebben gehad .

  Jan Beute .

 8. Jeroen zegt op

  Lange tijd in het Verenigd Koninkrijk gewoond en zijn daar net zo normaal als in Thailand. Merken zoals Kohler en Mira zijn huis tuin en keuken merken.

 9. Sjaak zegt op

  Hoi Patrick,

  Over je boilers, ik heb zelf in Thailand ook 2 in gebruik, als je koopt let dan inderdaad op de electrisch veiligheid. Ik heb de SIEBEL. Heel klein kasje, alles plastic achtig en geen verbinding met het metaal. Probleem alleen is, hij is 8000 watt, dat is voor Thailand geen probeem, maar wel voor Nederland. Komt ongeveer overeen met 24 ampere, en in NL is maximaal 16 ampere mogelijk. Je hebt alleen 2 draadjes plus aarde. Je kunt dus niet de stekker gebruiken die in NL gebruikt word door kookplaten enz. Want dan heb je 4 draaden nodig plus aarde.

  Je hebt wel minimaal 6000 nodig, 8000 watt is heel goed te beruiken en ben zeer tevreden over die compacte Siebel die onder mijn wastafel hangt. Ik hou er niet van, om de ophang uitvoering in de buurt te hangen waar ik douch, ben daar erg bang voor om er aan te blijven hangen.

  Ook aarde is nog een groot probleem, in mijn condo geen aarde. Ik heb zelf maar
  aarde getrokken en bevestigd aan de ijzeren uitsteeksels van de betonnen funderings palen.

  Veel succes,

  Sjaak.

 10. theoS zegt op

  Een spijker in de betonnen vloer waaraan de aarde draad, vanaf het te aarden apparaat, wordt bevestigd is voldoende. Beton/cement is een 1e klas geleider. Sta ook nooit op beton/cement terwijl je met een ongeaard apparaat bezig bent. Vooral niet als ook nog eens de vloer nat is. Wasmachine stond onder stroom en nadat ik een aarde draad op deze manier gemaakt had is deze vrij van stroom. Heb voor en na gemeten. Idem ditto mijn TV, radio en computer. Was trouwens op raad van een Thai,umpteen jaar geleden.

  • janbeute zegt op

   Beste Theo .
   Beton en cement zijn eerste klas geleiders .
   Als dat zo zou zijn waarom maken ze dan niet de bedrading van beton en cement in plaats van koper .
   De soortelijke weerstand van koper is het zelfde als van goud namelijk 0,0175 ohm .
   Helaas is goud een stuk duurder dan koper .
   In veel apparaten zoals motoren voor pompen ed wordt tegenwoordig aluminium gebruikt als ook in de bekabeling naar je huis van af de weg hier in Thailand , daar dit material weer goedkoper is dan koper maar de soortelijke weerstand is hogerder
   Een betonnen vloer met of zonder tegels geleid wel en zeker als hij nat is , maar een eerste klas geleider is het zeker niet .

   Jan Beute .

 11. Herman buts zegt op

  sjaak moet leren rekenen denk ik , voor 8000W heb je minimum 34 ampere nodig en dan moet je bedrading 6 mm zijn zelfs voor de 6000w heb je een bedrading van 4mm nodig, uitgaande van de veronderstelling dat je voedingsspanning 230v is wat in thailand nog altijd de standaard is bij mijn weten .De oplossing voor uw aarding is niet slecht maar ik zou toch zorgen voor een goede verliesstroomschakelaar voor uw veiligheid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website