Eerste keer Thailand, zelf regelen of via een reisorganisatie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 maart 2019

Beste lezers,

Vrienden van mij vroegen advies over hun voorgenomen reis naar Thailand (1e keer). Ze hebben een offerte bij een reisorganisatie gevraagd voor een individueel, begeleide reis met 4 personen. Hiervoor wordt een bedrag gevraagd van € 2.195,- per persoon, exclusief de vliegreis die ze al geboekt hebben.

Een stuk van hun reis, Bangkok, Khao Yai national Park heb ik zelf uitgezocht en dit is makkelijk zelf te regelen. Ze vliegen daarna echter naar Udon Thani om vandaar uit in 6 dagen naar Chiang Mai te reizen. Dit via Chiang Khan, Loei, Sirila Farm Tent camp en Sukhothai. Dit stuk heb ik zelf nog niet bezocht en mijn vraag is dan ook of dit makkelijk zelf te regelen is vanuit Udon Thani?

Vanaf Chiang Mai naar een van de eilanden heb ik zelf al alternatieven voor gevonden. volgens mij kan het als je het zelf regelt veel goedkoper.

Maar nogmaals van Udon Thani naar Chiang Mai kan ik niet beoordelen.

Graag advies.

Groetjes,

Marjan

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Eerste keer Thailand, zelf regelen of via een reisorganisatie?”

 1. chris zegt op

  Natuurlijk kan alles veel goedkoper als je het zelf regelt: van koken tot je haren knippen en je belastingformulier invullen.
  Omdat je de kennis en vaardigheden mist, niet alle voetangels en klemmen weet, alles zelf moet uitvinden (met behulp van sociale media) en de lokale taal niet spreekt (en de lokale bevolking bijna nooit jouw taal spreekt) kost het in de meeste gevallen meer tijd om alles zelf te regelen en je loopt het risico niet alles te zien wat je had willen zien. Daarvoor zijn reisorganisaties in allerlei vormen opgericht. En ja, die vragen geld voor hun dienstverlening zoals ook het restaurant, de kapper en de belastingadviseur. En als je die te duur vindt, geen tijd hebt (een korte vakantie) of de lokale economie niet wilt steunen,koop je hun produkten en diensten niet. Simpel.

 2. Aad zegt op

  Ook al is het de eerste keer dat je in thailand bent zou ik zeggen kom naar het land met alleen een vlichticket
  Blijf eerst in bangkok om uit te rusten stap dan een local reisbureau of vraag aan de balie van je hotel
  Dan boek je de volgende trip je word dan bij je hotel opgehaald en naar je bestemming gebracht wat je wil over de weg of door de lucht hotels het zelfde verhaal kan je heel makkelijk hier in thailand regelen

  • Carlo zegt op

   Ik reis ook steeds met enkel een vliegticket en een hotel geboekt voor de eerste dagen van mijn verblijf. Ter plaatse regel ik dan de interne vluchten naar Phuket en het hotel aldaar. Maar soms kan dit enorm tegenvallen, zeker als je te kort voor vertrekdatum tickets neemt.
   Zo wou ik nu rond 8 april een vliegticket boeken om dan twee weken later terug te komen. Ik vlieg altijd met Emirates. Maar dit jaar zijn in die periode alle economy-seats uitverkocht en enkel business is nog te boeken. Kost vele malen duurder, prijzen nu van 2500€ en meer voor retourvlucht. Komt ook door hun Nieuwjaar op 13 april. Ook de betere hotels zijn nu volgeboekt.

   • proppie zegt op

    8 april met KLM/Air France en 22 april terug €869,43

 3. Jan zegt op

  vliegen met Nok airlines van UdonThani naar Chiang Mai

 4. Arie Numan zegt op

  Neem kontakt op met Vieng travel.

 5. Henk zegt op

  Met 4 personen is dat 8780 Euro en dat komt neer op ongeveer 313.000 Thaise Bath . Is het niet slimmer om een Engelsprekende chauffeur met minibusje te gaan zoeken ?? Dan kunnen jullie gaan en staan waar jullie zin in hebben en ik denk dat jullie inclusief eten en hotels nog een stuk goedkoper uit zijn .

 6. Gerhard W. zegt op

  Fox reizen is me prima bevallen, betaalbaar en goed .

 7. Daniel VL zegt op

  Dit is een fout van de eerste keer Thailand. te veel willen zien op een te korte tijd.Ik raad aan Bangkok te behouden tot de laatste dagen; Je moet toch terugkomen om te vertrekken
  Henk zijn reactie is ok. Men denk nog te veel dat alles zal verlopen zoals thuis, veel verplaatsen is veel tijd verspillen.
  Goede reis.

 8. De Kind zegt op

  meer dan 2000 € zonder het ticket en voor hoelang ? Dit is een groot bedrag , veel te groot !
  Zelfs georganiseerd kun je veel goedkoper vinden . ( ticket inbegrepen ) . Even surfen zou ik zo zeggen.

 9. Mister BP zegt op

  Dat ligt er aan of je gewend bent om alles zelf te regelen of niet. Iedereen kan wel roepen, dat dit eenvoudig is maar dan praat je toch over mensen die al ervaring hebben of een positieve houding daar tegenover hebben. Voor je portemonnee is het veel prettiger alles zelf te regelen. Mijn ervaring is overnachtingen hier te regelen ( Booking.com en agoda.com zijn erg voordelig en je weet zeker dat je plek hebt) vervoer kun je beste in Thailand regelen.
  Bedenk dus wat geeft je rust en wat kun je betalen.

 10. proppie zegt op

  8 april met KLM/Air France en 22 april terug €869,43

  • rene zegt op

   Vlieg met 3 personen met thai air vanuit brussel met 30 kg bagage per persoon: totaal 2045 € voor de 3 personn. Periode = augustus 2019

 11. RobV zegt op

  Kijk eens op de site van greenwoodtravel.nl
  Volop mogelijkheden en bouwpakketten, en het voordeel is dat het reisburo in Bangkok zit.
  Alle mogelijkheden om op het laatste moment iets aan te passen, ook als een hotel niet bevalt o.i.d.
  De eigenaar is een Nederlander met jarenlange ervaring in Thailand.
  Succes en een fijne reis.

 12. Christina zegt op

  Dat is veel te duur. Zet op een rijtje waar Je naar toe wil hou Bangkok als laatste.
  Ga surfen voor hotels en huur een mini busje neem niet teveel plaatsen in korte tijd geniet en zoek op Internet wat er in die plaatsen te zien is. Speur op Thailandblog veel te vinden.
  We komen al meer Dan 20 jaar in Thailand en elke keer weer wat nieuws vlieg er niet door heen geniet er van.

 13. Jan zegt op

  Je kan ook in formaties doen bij Greenwood gravel die zitten in Bangkok en die zijn en niet duur.
  Zelf meerdere keren mee weg geweest.

 14. rene zegt op

  Hallo, je komt net op de maan terecht. Wanneer je 2 straten omloopt heb je minimum 5 lokale reisorganisaties voorbij gelopen die alles aan 1/4 van de europese prijs aanbieden …. so what

 15. Nora zegt op

  Je kan ook eens kijken bij Riksja Travel: thailandonline.nl. Zij werken samen met Khiri Travel in Thailand. Heel goede ervaringen mee. Wij hadden bv zelf al week op Koh Lanta geboekt, omdat we uit eerdere ervaringen niet zo positief waren over hun aanbod aldaar. Ook dat was geen probleem voor hen.

 16. bram zegt op

  wij wonen zelf in Udonthani en willen jullie best helpen met het wegwijs maken voor meer details mail me op brambo61@live.nl Ons lijkt het leuk om landgenoten te helpen dus niet commercieel

  Mvrg
  Bram&Tak

 17. Marjan zegt op

  Beste lezers,
  Allemaal erg bedankt voor de waardevolle reacties.
  Ik kan hen daar zeker een eind verder mee helpen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website