Lezersvraag: Eerste keer naar Phuket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 juli 2015

Beste lezers,

Wij gaan dinsdag 28 juli naar Phuket. Waar kan ik het beste geld omwisselen en waar moet ik op letten als ik van de luchthaven met een taxi naar mijn hotel wil (5 personen)?

Waar kunnen we beste excursies boeken? En eventueel een vlucht naar Bangkok?

Ik hoop dat iemand mij tips kan geven, het is voor ons de eerste keer.

Met vriendelijke groet,

Diana


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Eerste keer naar Phuket”

 1. Daniel zegt op

  Als je vanuit de bagagehal richting uitgang loopt loop je direct tegen een desk aan waar je voor 180b pp (april 2014) met een minibus naar je hotel gebracht kunt worden. Taxi’s zijn zo rond 800b naar patong/karon/kata.

  Op elke hoek van elke (hoofd) straat in de bekende plaatsjes heb je wel tourboek en geldwissel kantoortjes. Je mag tegenwoordig 20000b pp aan contant geld meenemen.

  Vlucht naar bkk kan o.a. met air asia, bkk airway en thai airway retour vanaf phuket.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Daniel,

   Ik weet niet of ik je wel goed begrijp maar waarom zou je niet meer dan 20 000 Baht aan contant geld mogen meenemen ?
   Ik vermoed dat je 20 000 USD bedoelt.
   http://www.customs.go.th/wps/wcm/connect/custen/travellers/arriving+in+thailand/arrivinginthailand

   • bob zegt op

    Ook niet. Het maximum dat je per persoon mag meenemen, zonder aanmelden natuurlijk, is € 9.999,99

    Wisselen met grote coupures best € 500,- na onderhandelen en proberen bij meerdere wisselkantoren. Gebruik niet een bank. Deze geeft veel minder.

    Veel plezier aldaar.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Wat je aan geld mag meenemen uit Europa telt alleen voor Europa en dat is inderdaad 9999 Euro. Dat kan ze uit Europa meenemen.

     In Thailand mag je maximaal 20 000 USD of een equivalent daarvan invoeren..

     Stel dat iemand vertrek uit Europa, een tussenstop maakt in een van de fiscale paradijzen en ergens zijn 9999 Euro aanvult tot 20 000 USD is dat in orde.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik weet dat mijn voorbeeld misschien wat overdreven klinkt, maar ik wil er alleen maar mee duidelijk maken dat het niets is omdat je 9999,99 Euro uit Nederland uitvoert, dat je ook niet meer dan dat bedrag zou mogen invoeren in Thailand.
      De bedragen van de Europese Unie en deze van Thailand staan los van elkaar.

 2. Bert van Hees zegt op

  Ik zou niet voor de 180 baht-bus kiezen. Ze brengen je eerst naar hun kantoor, laten je na een waarschijnlijk vermoeiende reis vrij lang wachten en brengen je daarna naar je hotel.
  De taxi van rond 800 baht is redelijk; zelf betaal ik altijd rond 650 a 700 baht, maar die reserveer ik vooraf.
  Voor meer info over Phuket ben je altijd welkom.
  Prettige vakantie.

 3. ko zegt op

  Diana, ik zou zeggen: laat jouw hotel jullie ophalen. Het zal duurder zijn maar geen ellende na een lange reis. Ook het hotel kan prima een reis boeken naar Bangkok. Meestal zijn ze erg bereidwillig en kost het ook niks. Geld wisselen kun je bij iedere bank of gewoon pinnen bij een ATM. Kan gewoon op het vliegveld en je hebt meteen Thaise bath. Excursies gewoon even rondlopen op straat en je vindt er velen. Of anders gewoon een taxichauffeur vragen, ze hebben allemaal wel iemand in de familie die het kan regelen. Mooie vakantie.

 4. Arjen zegt op

  Vergeet je pas niet te upgraden voor wereld dekking 😉

 5. John zegt op

  Diana, vergeet niet als je de ATM wilt gebruiken, je bankpasje geschikt te maken voor niet Europese landen. Dit kan via je eigen bank if via internetbankieren. Het is mij vorig jaar overkomen en het duurt een week voor de ATM je bankpasje accepteerd. Een heel goede vakantie

 6. Willem zegt op

  Hoi Diana,
  wij zijn afgelopen november nog geweest. We hebben van te voren een taxi besproken naar Kata. Op het vliegveld pinnen bij de ATM. Voordeel is dat ze met een een bordje met je naam erop staan te wachten en je gelijk weg kan Niet hoef te onderhandelen en je snel op je bestemming ben. Na een lange vlucht is dat wel lekker. Veel plezier op Phuket

 7. Rob zegt op

  Hoi Diana
  Je zegt dat je met 5 personen komt .
  Kan je beter een taxi pakken +\- 700 bath ,neem niet de minivan voor 180 bath p.p (5 pers is 900bath)
  Want die breng je naar een klere shop laat je daar wachten om rotzooi aan te smeren van kleding reizen asbakken e.d
  Wandel gewoon naar buiten kan je rechts daar taximeter nemen .
  Maar je bent met 5 personen kan ook buiten een minivan aan spreken en zeggen dat je gelijk naar je hotel wilt ,en spreek een prijs af .
  En geld wisselen doe ik zelf altijd bij een klein kantoor voor banglastreet .
  Kan je zelf kijken want er zijn er genoeg wisselkantoors het is 5 lopen en het kan de moeite zijn afhankelijk wat je wisseld .
  Veel plezier in phuket.
  Gr rob

 8. Ron Bergkotte zegt op

  @naamgenootLatphrao : ik heb op Phuket International Arrivals toch echt een bord gezien met de tekst “more than € 10.000, declare” het hangt bij de douane op de bagagescan voor inkomende reizigers.
  @ Diana, 5 personen plus bagage passen niet in een 700 baht taxi, je bent dus aangewezen op een minivan. Geld wisselen overal op straat, even zoeken naar de beste koers, iemand raadt je een kantoortje aan bij Bangla Road maar weet niet of je in Patong bent want daar ligt deze straat. Excursie ook overal op straat, betaal ongeveer de helft van de prijs in de folder, zeker nu want het is erg stil op Phuket.
  Vlucht naar Bangkok kun je nu al thuis via internet boeken, als je dit op Phuket bij een reisbureau doet en met CC betaalt rekent men 3 % extra. Als je Thai Smile of Bangkok Air boekt kun je op Phuket je bagage door laten labelen naar A.dam.
  Fijne vacantie, Ron.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Ron,
   Het meenemen van cash is toegestaan tot een bedrag van 20.000 US Dollar,alles wat daar boven ligt moet je declareren. Bij gebruik van een eventuele EC Card,moet je er voor zorgen dat je bij de huisbank in Nederland voor vertrek zorgt voor een Limit verhoging. Veel banken hebben i.v.m.de toenemende fraude,een zekerheids Limit,zodat het gebeuren kan,dat je plotseling zonder geld zit.

 9. RonnyLatPhrao zegt op

  Ron,

  Bent u zeker dat het de invoer van €10 000 in geld betreft, en je het niet verward met ฿10 000 aan persoonlijke goederen ?

  http://phuketairportthai.com/en/819-customs-services

  Exemptions of Customs duties for passengers’ belongings
  – Personal effects must be in an appropriate amount for personal use with the total aggregate value not exceeding 10,000 Baht (not prohibited/controlled items or supplies)
  – Items for personal or professional use which are bought from Duty Free shops at an airport with the total amount of taxes not exceeding 20,000 Baht
  – Household effects which are brought into the country by a traveler due to residential movement from another country must be purchased from Duty Free shops at an airport and the total amount of taxes must not exceed 50,000 Baht
  – No more than 200 cigarettes or tobacco not exceeding 250 grams, or the total weight of both types not exceeding 250 grams. If the amount exceeds the allowance, please contact the Customs officers at the Red Channel
  – No more than 1 liter of wine or spirits

  Maar goed, als u zegt dat u het zien hangen hebt in Phuket ga ik ook niet beweren dat dit niet zo is.
  Het laatste wat ik ooit zal beweren is dat iets niet kan in Thailand.
  Zelf heb ik het in Bangkok nog nooit opgemerkt. Misschien is het me ontgaan.
  We weten natuurlijk allemaal dat regels plotseling kunnen ontstaan bij het ontwaken van de desbetreffende verantwoordelijke. Of die regels dan conform de officiële wetten zijn is voor hun bijzaak, als ze maar laten zien hebben wie het daar voor het zeggen heeft.
  Misschien heeft deze ooit eens naar Europa geweest en er daar iets van gelezen en vond hij dat dit ook wel in “zijn” luchthaven op Phuket kon toegepast worden.

  De regelgeving voor buitenlands valuta zegt

  http://phuketairportthai.com/en/819-customs-services

  Currency declaration upon arrival
  There is no limit on the amount of Thai currency which can be brought into Thailand. Foreign currencies, in banknotes or coins, with the total aggregate value exceeding USD 20,000 must be declared to the Customs officers at the Customs checkpoint. Failure to declare or incorrect declaration may result in criminal offense.

  Ik hoop dat het voor de lezers duidelijk is dat we het hier telkens hebben over invoer/uitvoer zonder verplichte aangifte.
  Je mag natuurlijk best meer invoeren/uitvoeren (zowel in Europa als in Thailand), en dat kan zonder problemen, als je het maar aangeeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website