Een tweedehands auto kopen in Thailand, waar moet ik op letten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 maart 2019

Beste lezers,

Ik ben voornemens om een 2e hands auto te kopen in Thailand. Hoe kan je dat het beste aanpakken en waar moet je zoal rekening mee houden?

Groet,

Theo

9 reacties op “Een tweedehands auto kopen in Thailand, waar moet ik op letten?”

 1. Roel zegt op

  Maak een foto van kentekenplaat en van merk en model. Ga met die gegevens naar de dealer, de dealer kan jouw vertellen of de auto altijd zijn service heeft gekregen, hoeveel km er stond bij laatste service. Ook als de auto jonger is dan 5 jaar en mocht deze schade hebben gehad is dat meestal door de dealer gerepareerd.

  Voor schade kan je natuurlijk ook letten of de naden tussen deuren,spatborden,motorkap en koffer geen afwijkingen vertonen. De banden kan je controleren of ze ook scheef aflopen, dat kan al een aanleiding zijn voor schade, hoeft niet ,maar kan. Als de motor loopt houd dan je hand voor de uitlaat, komt er condens uit als hij 5 minuten heeft gedraaid of wordt je hand zwart, zou ik er niet aan beginnen. Ook de olie dop eraf halen, in de kleppendeksel kijken of aan onderkant dop of er cremige massa in zit, dit betekend water in de olie, kan lekke koppakking zijn of nog erger een scheurtje ergens.

  Bij dealers die 2e hands verkopen kan je ook vragen voor een inspectie bij een dealer, die moet je dan wel zelf betalen, maar je hebt wel enig idee.

  Succes

 2. Gerard zegt op

  Achterstallig onderhoud, ontbreken van rekeningen, blauw boekje aanwezig met correct motor & chassis nummer erin.

  Banden DOT nummer, in de hitte geen oude banden erop.

  Thai hebben een handje van “aint fix it if it aint broken” betekenend dat veel auto’s achterstallig onderhoud hebben.

  Kijk ook even naar ‘t merk, van veel Europoesche merken zijn weinig spare parts verkrijgbaar.

  Success

 3. PEER zegt op

  Huur de auto voor ‘n maand. Dat is de prijs van inspectie, en je weet na dat maandje wel vat voor vlees je in de kuip hebt!
  Wil de eigenaar dát vooral niet doen, dan heb je de inspectie al uitgespaard

 4. Ton zegt op

  Koop courant merk met blijvend goede restwaarde: Toyota, Isuzu, Mitsubishi, Nissan.
  Er zijn nogal eens overstromingen. Zeker in laag gelegen delen van Thailand regelmatig “verdronken” auto’s, dus structurele problemen met elektrische bedrading, etc., zeer moeilijk op te lossen. Bovendien staan Thai over het algemeen niet echt bekend om goed en regelmatig onderhoud.
  Dus vooraf op de brug bij goede merkdealer grondig laten checken (motor, frames, ophanging, carrosserie).
  Ook als u van particulier koopt. Eventueel kopen bij goed bekende staande handelaar en proberen (schriftelijk, Engels) garantie te bedingen op cruciale delen.
  Succes.

 5. Kareltje zegt op

  Tja,

  Mijn ervaring na 2x een 2e hands te hebben gekocht, NOOIT MEER

  Ik koop alleen nog nieuw, dan maar op afbetaling.

 6. teun zegt op

  Waar zou je in NL op letten als je 2ehands koopt?

 7. Bob, Jomtien zegt op

  Ik raad het u ten stelligste af. Garantie tot de voordeur. 2de hands relatief duur. Koop een (kleinere) nieuwe auto met 5 jaren garantie en gratis onderhoud. (alleen materialen betalen ter vervanging)

 8. theoS zegt op

  Niet aan beginnen, je koopt een ander zijn ellende. Ik heb vele Jaren 2e hands autos gekocht en in gereden maar ik repareerde het meeste zelf of liet dit doen bij kleine zelfstandigen. Als je al moet vragen waarop te letten bij aankoop van een 2e hands auto in Thailand raad ik je dit ten stelligste af. Je krijgt vele reparaties en kun je dit niet zelf doen ben je nergens. Veel geluk er mee, zul je hard nodig hebben als je in niemandsland staat met een kapotte 2e hands auto. Mijn laatste was een 30, ja dertg, jaar oude Nissan Sunny en nog verkocht ook aan een liefhebber.

 9. Thallay zegt op

  controleer of de auto minimaal 5 wielen heeft, een motor die start als hij daartoe aangespoord word met een sleutel, het dak niet lekt onder de douche en er een bodem in zit.Controleer of de papieren overeenkomen met de uiterlijke kenmerken. Zo heb ik het ook altijd gedaan als ik een tweedehandsje kocht in Nederland. Nooit problemen gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website