Een half jaar in Thailand verblijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 december 2018

Beste lezers,

Wij zijn van plan om in 2024/2025 telkens van oktober-april een half jaar in Thailand te verblijven. Wij willen ons goed voorbereiden en daarom gaan we in 2020 al 2 maanden naar Thailand.

Onze vragen zijn:

 1. Hoe kunnen we het best een huis/appartement huren? (wat zijn veilige sites?). Kan je ook van particulieren huren en is dat veilig? Alle tips en adressen (niet commercieel maar echt op basis van persoonlijke ervaringen) zijn welkom!
 2. Kan je ook voor 1 maand? Want we willen het liefst op 2 plaatsen kijken wat ons het beste bevalt (dus januari 2020 in… en februari 2020 in ….).
 3. Ik wil mijn kat meenemen naar Thailand. Weet iemand hoe ik dat het beste kan doen (neem hem natuurlijk het liefste mee op hetzelfde vlucht als wij gaan, maar weet niet welke airline dan het beste is)? En moet hij in quarantaine?

Er komen vast nog wel meer vragen in de loop van het jaar, maar dit zijn voor ons nu even de meest prangende vragen…

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes,

Ed & Monique


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Een half jaar in Thailand verblijven?”

 1. Nicky zegt op

  Lijkt me een beetje overdreven om nu al voor 2024 informatie in te winnen. Zeker voor een land waar alles zo snel veranderd. Het enige wat ik nu kan zeggen is, dat het bijna overal mogelijk is om woonruimte te huren voor kortere periodes. En dat in vele prijsklassen. Dus ook voor 1 of 2 maanden. Verder is het handig om een bankrekening te openen hier. (als dat nog mogelijk is tegen die tijd)
  Informatie betreffende visa, kan nu nog niet gegeven worden, daar alles regelmatig veranderd.
  Hetzelfde geld voor het meenemen van huisdieren.
  Dus jullie moeten nog enige tijd geduld hebben. Je kan natuurlijk al vele ervaringen van expats op internet lezen . Ook op dit blog kan je heel veel informatie vinden. Dit is op zich natuurlijk ook al een goede voorbereiding.

  • Geert zegt op

   Helemaal mee eens Nicky.
   Nu al info vergaren voor 2024 is tegen die tijd niet meer representatief, zeker voor Thailand.
   Het land, de infrastructuur en regelgeving verandert erg snel.

   Ik denk als je 6 maanden van tevoren gaat informeren dat het ruimschootst op tijd is. 😉

  • Peter Spoor zegt op

   Moderator: Het is de bedoeling dat je de lezersvraag beantwoord en niet zelf een vraag gaat stellen.

 2. Dirk zegt op

  Wat Nicky in een eerdere reactie schreef is de realiteit, hoe het leven tot 2024 zich verder gaat ontwikkelen kan geen mens u vertellen. Het hangt sterk van uw persoonlijke wensen af, waar u zich prettig zult voelen in Thailand. Bent u een uitgaanstype, dan de toeristen centra. Zon, zee en strand dan de kust. Cultuur, natuur en rust, dan is waarschijnlijk het noorden van Thailand uw uitvalsbasis.
  Huisdieren meenemen, is complex, duur en geeft veel rompslomp, zou in Nederland een alternatief voor uw kat zoeken. Hoe wilt u zich gaan verplaatsen in Thailand? En er verder mee rekening houden, dat Thailand geen goedkoopte eiland meer is in dit werelddeel, de kosten zouden wel eens behoorlijk tegen kunnen vallen. Voor huisvesting zou ik een leuk ressort uitzoeken, met alle basiscomfort en bij langer verblijf onderhandelen over de prijs. Zwembad vaak aanwezig en geen gedoe met individuele afspraken van particuliere huisbezitters, denk aan borgsommen ed. U heeft nog even tijd, een proefreis is een goed idee, kunt u de sfeer opsnuiven en ervaring opdoen. Houd er verder rekening mee, dat Thailand een complex land kan zijn voor een vreemdeling, vaak is het zo dat niets is, wat het volgens onze begrippen lijkt te zijn.
  Met de Engelse taal , kom je er niet altijd, velen spreken dat niet. Het is zoals de Engelsen zeggen: Try and error eigenlijk is er geen andere weg om dit land een beetje te leren kennen. Succes met de voorbereiding en een goed verblijf later….

 3. Antonius zegt op

  Beste Mensen,

  Het is toch heel eenvoudig ga daar heen kijk rond waar je wilt wonen of zoek op internet. Huur daar je favorite woning voor de rest van je leven.En het is geregeld.
  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat je in de toekomst Thailand niet meer inkomt.
  Wellicht weet u ook al tot welk jaar u daar wil zijn bv 2050 dan kan je dat in het huurcontract opnemen.

  Allen wens ik een voorspoedig 2018

 4. rori zegt op

  Als je er telkens maar voor een half jaar naar toe gaar en het plan pas hebt over een jaar of 5. Sluit ik me bij de vorige drie Dicky, Nick en Anthonius aan.
  Meer dan genoeg te huur. Kijk in condominium locaties en vraag aan de mensen welke daar al zitten als je een leuke locatie vind. Als ik er voor zou gaan om het halfjaarlijks te doen kan ik me ook voorstellen dat ik ieder jaar voor een andere locatie kies.

  Ik woon ook door de familie ter plekken mogelijk gemaakt omdat er huizen over het hele land staan om meerdere locaties. Vaste plek is ergens boven Uttaradit, Verder in Jomtien, Lat Krabang, Cha-am, Nakhon Si Thammarat, Krabi, Pitsanulok en Ubon Ratchatani. Is gewoon leuk om op verschillende locaties te kunnen verblijven.

  Wat de toekomst over 5 jaar brengt is de vraag en kun je dus eigenlijk niet beantwoorden.

  • monique zegt op

   Hoi Rori, begrijp je reactie, en bedankt.
   Maar er is blijkbaar iets niet duidelijk in ons bericht:
   :
   in eerste instantie is het informatie voor 2020 ! (niet voor 2024)
   want dan willen we nl. 2 maanden ‘proefdraaien’.

   We kennen Thailand al van enkele vakanties, dus hebben wel idee hoe of waar we willen gaan zitten.
   Waarschijnlijk zullen we daar motor/auto huren.

   Jij schrijft door de familie ter plekke mogelijk gemaakt? Jouw familie?

   • rori zegt op

    Ja als je mijn vrouw als familie ziet. Mijn thaise zwagers hebben en onroerend goed. De jongste zit in projectontwikkeling (vooral golfcourts en resorts).

    Wij (mijn vrouw en ik) hebben de mogelikheid om of in lege woningen of in huizen welke door de familie verhuurd worden te wonen.
    Zelf hebben wij een huis in de buurt van Uttaradit stad en een condo in Jomtien.

    De huizen welke in de familie zitten zijn ook heel erg verschillend van stijl. In Uttaradit is een semie traditioneel thais huis met alle (westerse miele en italiaanse) elementen en mogelijkheden.

    In de buurt van Cha-am staat een traditioneel teak huis op een 8000 m2 grond (onzichtbaar vanaf de weg). In Lat Krabang is een “modern” thais huis. verder in Bangkok in een soi van de ramkhamhaeng road.
    Ook staat er een huis in de buurt van nakhon si thammarat en nog eentje in nonthaburi.
    Deze laatste 3 net als de condo in jomtien zijn mogelijk te huur voor langere tijd.

    mail naar Jiratchayapost@hotmail.com voor meer info. Maar 2020 is ook al ver weg.
    Hangt er ook vanaf wat jullie precies zoeken en in welke prijsklasse.

    In Jomtien kun je bv al een 24m2 studio huren voor een 8000 a 10000 bath zonder elektra en water. Een 3 kamer appartement doet een 15000 tot 25000.

    Het huis in Cha-am komt op een 25000 per maand net als bangkok. ramkakhamhaeng is een zeer grote vila met 6 slaapkamers, 4 badkamers garage voor 2 autos en kantoorruimte voor een 50000 per maand

    • ronald zegt op

     Hallo ,

     Mag ik aan u vragen waar u deze woningen appartementen zoekt?
     Doet u dat ter plaatse of welke betrouwbare site kun je dat vinden?

     • rori zegt op

      De door mij genoemde zaken zijn of van mij, mijn vrouw, of mijn twee zwagers.

      Verder zoek je iets in een bepaalde plaats probeer eens expedia, trivago en of agoda.

      Of ga op vakantie en kijk in de buurt waar je zou willen wonen naar een verhuurbedrijf of makelaar.

      Verder kijk in de website van bijvoorbeeld bangkok post houses for rent.

      Of stap in thailand gewoon opeen condocomplex binnen vaak zijn er op het complex verhuurbedrijven cq tussenpersonen van veela westerse eigenaren die het verhuren.

      In jomtien op first beach road zitten er al zeker . Ook 1 ik dacht Jida net buiten de slagboom rechts.
      Verder op soi 11 zijn er zeker 3 en op second beachroad ook een aantal net op de kruising met soi 11.
      Of loop gewoon eens door rimhaad 1 en rimhaad 2 erzitten in S1 en S2 verhuurders en ook in a1. Net als bij zeet veel condocomplexen.

 5. Nico zegt op

  Tja,

  Zoals iedereen al zegt, niemand kan 5 jaar vooruit kijken, zeker niet met de steeds wisselende immigratie regels. Maar je kan wel diverse plaatsen in Thailand bezoeken en zo een stekkie zoeken voor later.
  Er is een website “ddproperty.com” met duizenden woningen ter huur over heel Thailand heen.

  Maar let wel: een Thai ontvangt graag geld, maar geeft het niet gauw weer terug, dus een borg terug krijgen is erg moeilijk, vooral als hij weet dat je vliegtuig eerdaags vertrekt.

  Mocht je ook het noorden aandoen, bezoek dan zeker Dutch Guesthouse in Chiang Mai, daar komen veel Nederlanders koffie drinken en deze weten heel veel over langdurig huren.

  • monique zegt op

   blijkbaar iets niet duidelijk in ons bericht:
   :
   in eerste instantie is het informatie voor 2020 ! (niet voor 2024)
   want dan willen we nl. 2 maanden ‘proefdraaien’.

   We kennen Thailand al van enkele vakanties, dus hebben wel idee hoe of waar we willen gaan zitten.
   Waarschijnlijk zullen we daar motor/auto huren.

   • Lung addie zegt op

    Beste Monique,
    in uw vraag is niet “iets onduidelijk” maar is wel ‘niets duidelijk’, behalve gedeeltelijk vraag 3, betreffende de kat, hoewel. wil je dat beestje in 2020 meebrengen voor het proefdraaien of ook over 5 jaar?
    Daar je beweert dat je reeds ‘verschillende malen ???’ in Thailand geweest zijn zou je wel beter aangeven waar jullie dan zo allemaal reeds verbleven hebben. Thailand is een heel groot land met een grote diversiteit aan verblijfsmogelijkheden. Je kan in feite zowat overal verblijven, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen: berggebied, het platte land, aan zee, rustig, heel rustig, druk, heel druk …..??? Wat willen jullie besteden? Wil je een huis, een appartement, in een Moo baan, alleenstaand …. wie kan daar nu op antwoorden? Jullie zullen het zelf moeten uitzoeken, dat is het enige wat er op zit.

 6. Henk zegt op

  Beste Ed & Monique,

  Wanneer Pattaya in jullie planning ligt om te verblijven.
  Mijn vrouw heeft een woning, die nog verhuurd is t/m november 2019.
  Dus misschien wel vrij voor januari en februari 2020
  Staat in PattayaSukhumvit 73.
  Wanneer belagstelling kun je contact opnemen via mail; henk.lindeboom@tip.nl

  Groet
  Henk

  • Henk zegt op

   belagstelling = belangstelling

 7. Frits zegt op

  Op dit moment zijn mijn vrouw en ik in Thaimedio land, eveneens ter voorbereiding van een langer verblijf in Thailand. Maar wij zijn dat van plan vanaf volgend jaar. We hebben gehuurd voor 3 maanden tot eind februari 2019 via AirBNB. Hoe langer je huurt hoe goedkoper. AirBNB geeft de mogelijkheid om met de verhuurder te chatten alvorens tot overeenkomst te komen bv over de hoe lang en hoe duur.
  Je kunt inderdaad per maand diverse locaties betrekken. Korter dan een maand (30 dagen) mag niet meer, na felle protesten van de hotelsector. (Huurder zowel als verhuurder zijn dan strafbaar.) Betaal dmv een creditcard: per maand worden de kosten dan verwerkt.
  De kat zou ik 2 maanden naar een pension brengen: voor dat beestje geweldig want geen stress, en voor jullie alle gemak.

 8. Raymond zegt op

  Over het meenemen van een kat,hebben wij pas gedaan,kan ik je het volgende vertellen,je begint bij de dierenarts met de nodige inentingen ,chippen en uiteraard een paspoort,dan moet je een gezondheidsverklaring hebben van een erkent dierenarts die moet vervolgens gelegaliseerd worden bij de NVWA te Utrecht kosten € 55,16 vervolgens moet je alles copieeren en moet e.e.a verstuurd worden naar het departement of livestock development in Thailand,even googelen wat zij nodig hebben.als je toestemming hebt uit thailand kan de kat mee op reis ,in Thailand hoeft hij niet in quarantaine maar hij wordt wel gecontroleerd bij het quarantaine station (lees betalen) kosten baht 510 vervolgens mag je de kat invoeren bij de customs kosten baht 1000 .het uitzoeken van een vlucht valt ook niet mee, wij wilden van Düsseldorf vliegen maar Emirates neemt geen katten mee eurowings ook niet toen Amsterdam gekeken bij Eva air kosten € 45,00 per kilo en onder in het ruim in een speciale kooi,bij KLM die wij uiteindelijk gekozen hebben mag je tot 8 kg incl mandje boven mee in het compartiment kosten € 125, als hij meer als 8 kg is onder in het ruim kosten € 200,00 ,wij hadden geluk hij weegt met mandje 8,4 kg dus samen met ons op reis, dus als nog met de kat op reis wilt,zou zeggen goede reis, voor mij was het gelukkig een maal maar om dit retour toedoen denk er nog eens goed over na zou ik zeggen . Groetjes Raymond

 9. Dik Lenten zegt op

  Hallo Ed en Monique.
  Wij doen dit al enige tijd .wij hebben een huis in Satta Hip.
  Jullie kunnen eventueel een maand bij ons logeren om de omgeving te verkennen .Als jullie geïnteresseerd zijn , stuur dan een maaltje naar diklenten@live.nl

  Mvg Dik en Arom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website