Een date met een Thaise op haar werk, is dat raar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 december 2018

Beste lezers,

Ik heb volgende maand een ontmoeting met een Thaise dame, voor de eerste keer. Zij wil mij ontmoeten op haar werk, na 3 maanden internet chatten. We hebben altijd een goed gesprek.

Ik vind dat raar, is dit normaal?

Groet,

Patrick (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Een date met een Thaise op haar werk, is dat raar?”

 1. Aad zegt op

  Misschien werkt ze wel in een bar

  • Rob V. zegt op

   Meest nutteloze reactie krijgt bijna de meests plusjes…
   Wie zegt dat Patrick niet weet waar ze werkt? En zelfs al zou dat een bar zijn (waar overigens meerdere functies zijn en niet elke medewerker verkoopt haar lichaam), wat dan nog? Dat maakt iemand nog niet minder, al is de kans op emotionele schade door traumas wel groter. Maar speculeren over haar baan is zinloos.

   Wat telt is dat Patrick en zijn date kunnen ontmoeten daar waar ze zich beiden goed voelen. Dat vereist eerlijke communicatie: vragen stellen en gevoels uiten, zonder verwijten of veroordeleningen, vanaf daar rolt het het steentje vanzelf wel verder. Verloopt alles naar wens dat is dat top, haakt 1 van de 2 af, jammer maar dan mocht het niet zo zijn.en doen zich vast andere, nieuwe kansen voor op liefdesgebied.

 2. ruud zegt op

  Er zijn veel redenen voor te bedenken, maar niemand zal antwoord op uw vraag kunnen geven.
  Misschien is de reden, dat haar huis armoedig is, of wonen daar ook mensen die zij u liever niet laat ontmoeten, of het staat in een sloppenwijk, waar ze u liever niet alleen laat rondlopen.
  En mogelijk wil zij haar collega’s erbij hebben, zodat zij later hun mening over u kunnen geven.

  Maar zo kun je nog veel meer redenen bedenken.

 3. rentenier zegt op

  Als jij na 3 maanden chatten, waarvan we de frekwentie en duur per chat niet kennen, niet meer van haar weet dan dat je haar voor het eerst op haar werk kunt ontmoeten en je niet eens weet wat voor soort werk het is en waar, zul je wel voor de gek worden gehouden. Niemand kan jou zinnig adviseren met de minimale informatie en als jij zelf niet meer weet dan dat, kun je beter je tijd aan een ander besteden.

 4. Tino Kuis zegt op

  Patrick,
  Zij zal goede redenen hebben met haar verzoek een eerste ontmoeting op haar werkplek te doen plaatsvinden. Het raar of normaal zit in jouw hoofd, en wij hebben daar verder geen oordeel over. In godsnaam, waarom vraag je het niet aan haarzelf?

 5. Rob V. zegt op

  Beste Patrick, uit je gevoelens, zorgen en vragen aan haar, niet aan ons. Wij kunnen slechts gissen.

  Het lijkt mij niet raar om iemand voor de eerste maal op een veilige plek te ontmoeten. Of haar werk de beste of meest logische keuze is kunnen wij niet bepalen. Wellicht is het de bedoeling dat je tijdens de lunch of na sluit komt zodat ze nog met collega’s is, het is niet ongebruikelijk dat er 1 of enkele vriend(in)nen bij zijn als chaperone. Die kunnen feedback en een gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Een eerste ontmoeting maakt mwnig mens nerveus.

  Waarom dan op werk? Wellicht omdat dit makkelijker voor haar (en jou?) is dan ‘ik zie je om X uur bij de deur van ketenY. Dat ze je niet meteen thuis uitnodigd lijkt mij niet vreemd, mocht jij een rare kerel blijken dan is niet handig als je weet waar ze woont…

  Je kan natuurlijk ook gewoon vragen waarom ze je op werk wil zien in plaats van bijvoorbeeld een horeca keten op loopafstand van haar werk. Thai komen niet van een andere planeet, als jij vriendelijk en respectvol laat weten dat dit voor jou ongebruikelijk is zal ze heus wel antwoorden. Wees gewoon eerlijk over je gevoelens, zeg wat jij denkt, uiteraard zonder de andere te beschuldigen of te verwijten. Als jullie beiden de beste bedoeligen hebben komen jullie er wel uit. En mocht onverhoopt de boel escaleren dan weet je ook meteen genoeg…

 6. Gino zegt op

  Beste Patrick,
  Waarschijnlijk is ze zeer trots een buitenlandse vriend te hebben en zul je waarschijnlijk al veel te sprake zijn gekomen op haar werk en bij collega,s.
  Dus je zeker geen zorgen om maken.
  Groetjes Gino.

 7. timker zegt op

  Is haar werk misschien ook de plek waar vanuit ze ook chat met jou? Misschien helpen haar collega’s haar wel met de Engelse taal… Het lijkt me voor haar een veilige plek, zeker wanneer haar collega’s op de hoogte zijn van jullie contact. Natuurlijk zal ze de eerste keer nooit bij haar thuis afspreken omdat veel verwachtingen thuis en in haar woonplaats schept en dat kan lijden tot gezichtsverlies voor haar en haar familie.

 8. Antonius zegt op

  Beste Patrick,

  Gewoon een ticket kopen en gaan. Check wel even met maps of het adres niet een politiebureau is. Tja of je met haar grootmoeder,opa,man,zoon of dochter heb gechat kan ik niet bepalen. Een foto zegt namelijk niets over de persoon waar je mee chat. Doe eerst ff een video call voordat je afreist.

  Tja en kliënten aantrekken op deze manier is ook mogelijk.

  Succes en veel plezier met je blind date.

  Groetjes Antonius

 9. John Chiang rai zegt op

  Als je 3 maanden aan het chatten bent,waarvan je zelf zegt dat het altijd een goed gesprek was,verwonderd mij jou vraag die je nu de lezers van dit blog stellen wilt wel een beetje.
  Heb je haar in deze gesprekken niet kunnen vragen wat voor soort werk ze doet,en waarom ze jou uitgerekent daar ontmoeten wil?
  Mocht je bij een eventueel navragen geen antwoord gekregen hebben,kan dit altijd nog vele mogelijkheden geven waarvan de lezers net zoals jij alleen maar speculeren kunnen.
  Persoonlijk kan ik mij voorstellen,dat ze iemand die ze alleen van het Internet kent,om veiligheids redenen niet meteen bij haar thuis wil hebben.
  Een neutraal terrein op haar werk,of ergens in een restaurant of cafe is hier,zonder dat ze jou meteen vertellen moet dat ze in jou nog niet dat volledige vertrouwen heeft,zeker een betere oplossing.
  Misschien bestaat voor het eventuele ontmoeten alsnog de kans dat zij jou deze vraag zelf beantwoorden kan,wat mij in ieder geval veel beter lijkt als de vele reacties van ons,die hoogstens op vermoeden hun basis kunnen vinden.

 10. Harry Romijn zegt op

  Dat je ervaringen en ideeën op Thailandblog vraagt van lezers: kan ik me voorstellen. Wat de werkelijke beweegredenen zijn.. daarvan zijn er al diversen opgenoemd. IK zie daarnaast de “ballotage”-reden: wat denken haar collega’s van u. Een wijze stap voor het aangaan van zo’n relatie.

 11. Kareltje zegt op

  Mijn eerste kennismaking was ook op haar werk, ze werkte namelijk in een restaurant, haar collega’s lieten haar rustig met mij praten, maar toen ik naar de WC ging en stiekem achter een schot stond te kijken, zatten alle collega’s om haar heen.

  Het wordt erg beroerd voor je als ze in de gevangenis zit of achter een vuilniswagen loopt.

 12. Maryse zegt op

  Beste Patrick,

  Na al deze goedbedoeld en verstandige adviezen wens ik je het beste met het ontmoeten van die dame. En vertel ons alsjeblieft hoe het gegaan is. Ik ben ervan overtuigt dat het heel leerzaam zou zijn om dat te weten.

 13. peter zegt op

  Sowieso wordt je nooit uitgenodigd bij haar familie als de relatie nog pril is. dat is thaise cultuur

 14. Rob zegt op

  Nou Peter dit ben ik niet met je eens, ik ontmoette mijn vrouw voor het eerst in een hotel we hadden een goede klik want wij hadden al een half jaar skype contact, zodat ze maar gelijk bleef slapen.
  Maar me de volgende morgen gelijk mee nam naar haar huis waar zij met haar moeder zussen en dochter woonde, nu een paar jaar later woont zij in Nederland, maar de familie is nog steeds hartverwarmend.

 15. JanT zegt op

  Wat is raar? Ik verblijf voor lange tijd in Hua Hin. Had via ThaiCupid afgesproken voor een eerste ontmoeting bij de tempel. Bij de tempel zelf op de afgesproken tijd was niemand te bekennen. Toen ik een rondje maakte over het terrein zat er een vrouw aan de kant onder een paraplu welke mijn date bleek te zijn. Nauwelijks herkenbaar van de foto’s overigens. Vervolgens zijn we ergens iets gaan drinken, gesprek verliep vlot en gezellig en er werden al toekomstplannen gemaakt. Na een drankje en een hapje besloten we de volgende stap te nemen en naar mijn condo te gaan. Heel onschuldig vertelde ik dat bij de receptie wel een foto zou worden gemaakt van haar ID omdat met wil weten wie er in het gebouw verblijft bij eventuele calamiteiten. Dat was einde date dus. Zonder iets te zeggen vluchtte ze de zojuist gepasseerde markthallen weer in en holde via allerlei doorgangen en omleidingen van me weg waarop ik de reeds ingezette achtervolging maar staakte. Geen idee wat er speelde maar misschien maar beter zo.

 16. peter zegt op

  Gewoon gaan, open mind, het is een vrouw en ook nog Thais, dat IS anders.
  Daar kan je je vast op in stellen.
  Ik zou het vreemd vinden als ze me wilde ontmoeten g in Insomnia in BK.
  Ooit wel eens een Thaise ontmoet via “shake and meet” op de phone, vroeg me ook naar restaurant te komen, waar ze werkte. Natuurlijk een hapje eten. De vrouwelijke baas diende als tolk, daar ze haast geen engels sprak. Ging wel gelijk met me mee, na hapje en heb leuke tijd gehad met haar. Echter qua instelling bleek later, toch maar niet serieus er mee te beginnen. Te veel op geld ingesteld, had immers 2 kids en dat was haar grootste prio.

  • Jacques zegt op

   Ik zou het heel begrijpelijk vinden dat een vrouw en moeder van twee kinderen die kennelijk hulp hard nodig hebben, mogelijk omdat de vader niet zijn verantwoordelijkheid neemt, in de ontstane relatie de kinderen prioriteit geeft. Als u de relatie een warm hart zou toedragen zou dit inherent moeten zijn en ook die kinderen prioriteit moeten geven. Voor de ware liefde en een warme relatie komt veel kijken en zeker begrip en medeleven. Het is een investering die uiteindelijk loont en dan nog jaren kan meegaan. Maar waarschijnlijk was dit niet aan u besteed en had u na de leuke tijd alweer de blik ergens anders op gericht.
   Het verwachtingsbeeld van diverse Thaise dames in de richting van de westerling als zijnde verzorgend en liefhebbend wordt niet altijd bewaarheid en daarmede zal zij het hebben moeten doen.
   Overigens zal een Thaise vrouw met hogere waardes en normen nooit de eerste keer bij haar thuis afspreken, maar altijd een plek opzoeken waarbij anderen aanwezig kunnen en zullen zijn. Dat is alleen maar te respecteren en te waarderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website