Lezersvraag: Duiken en snorkelen in het zuiden van Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 september 2017

Beste lezers,

Wij zijn van plan om na 6 jaar weer terug te keren voor een vakantie naar Thailand. Destijds het midden en noorden bezocht. Nu willen wij naar eilandjes in het Zuiden van Thailand, waar we willen snorkelen en duiken.

Nu las ik dat er naar verhouding veel moslims wonen. Absoluut geen probleem mee, maar wij willen nu juist eens niet naar gebieden in Indonesië waar we veel last hebben van het lawaai van Moskee (met name ‘s morgens vroeg).

Kunt u mij vertellen of er nog eilanden zijn waar we ze niet treffen? En welke eilanden bevelen jullie aan waar de onderwaterwereld mooi is voor snorkelen en duiken?

Vriendelijke groeten,

Jeanette


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Duiken en snorkelen in het zuiden van Thailand”

 1. Teuntjuh zegt op

  Heb zelf de afgelopen weken Phuket, Phi Phi en Krabi bezocht en daar op elke locatie diverse verschillende stranden, maar ondanks dat het snorkelen overal wordt aangeprezen was het door de golfslag niet te doen. Of dit aan het seizoen ligt, dat ik precies de verkeerde stranden heb bezocht of dat je simpelweg echt een excursie moet boeken om bij de juiste locaties te kunnen komen weet ik niet. Het kan natuurlijk ook gewoon een verkooppraatje zijn, maar feit is wel dat mijn nieuw aangeschafte snorkelaar van de Decathlon nog steeds ongebruikt is….

  • motordokter zegt op

   Ben al vele malen in Thailand geweest en als duiker kan ik dit land wel aanbevelen Vanuit Phuket vertrekken vele, vele, vele georganiseerde duiktrips naar verschillend locaties Meestal over bevolkt op plaats van aankomst in volle zee Echter om te snorkelen moet je niet in Thailand zijn, vanaf te kust is er nergens een mooie snorkel plaats te vinden, wat men ook beweert. Om te snorkelen moet je ook met de boot meegaan naar die plaatsen. Alles wat gezegd en getoond wordt over snorkel plaatsen vanaf het strand mag je vergeten. Mooie verkoop praatjes, laat je niks wijsmaken. phuket heeft nergens een mooie snorkel locatie ( teveel volk overal, dus geen koraal of vis ) De enige plaats waar wel iets te zien is , is Koh Tao, maar iedereen weet dat, dus ook veel volk, maar toch nog mooi. Als je echt wil snorkelen moet je met de boot meegaan. Veel plezier in het anders mooie Thailand.

   • stevenl zegt op

    In Koh Tao meer duikers zitten dan vis. Het is populair vanwege de extreem goedkope duikcursussen die er gegeven worden, nmiet vanwege de kwaliteit van het duiken.

    Op veel plaatsen kun je zeker aangenaam snorkelen, ook op Phuket waar ikzelf het bekendste ben (heb er al meer dan 15 jaar een duikschool).

  • Nicky zegt op

   Onze zoon was er ook de afgelopen weken en ook die zei dat er veel golfslag was. Is ook nog regenseizoen met de daarbij behorende stormen

 2. Franske zegt op

  Hey Jeanette, je kan ook kiezen voor de andere kant van de golf van Thailand. De kant van Cambodja.
  Koh Chang bijvoorbeeld is uitermate geschikt voor een strandvakantie.
  Daar ga je weinig tot geen moslims tegen het lijf lopen…

  Om te duiken en te snorkelen ga je daar echter best mee met de boot.
  Vanaf de kant heb je niet zo héél veel geschikte plekken.
  Maar je hebt daar al dagtrips, inclusief lunch en snorkelmateriaal voor +/- 500 Thb.
  Je hebt hiervoor tientallen aanbieders en/of duikscholen.
  Die vertrekken alle dagen vanuit Bang Bao, aan de zuidkant van het eiland.
  Die kunnen trouwens best wat ruig weer aan. Bij felle wind brengen ze je naar de beschutte oost kant van Koh Rung waar je zonder enig probleem kan snorkelen, zelfs als er elders een golfslag tot twee meter staat.

  Als je reeds gebrevetteerd duiker bent kan je er ook wrakduiken.
  Het bekendste wrak daar is de HTMS Chang.
  https://www.facebook.com/KohChangWreckDiving/

  Veel plezier…

 3. Marjo zegt op

  Hallo Jeanette…het mooiste water vindt je bij Similan en Surin eilanden…maar ga niet met een overvolle speedboot, zonde van je geld….kijk eens op de site van Snorkling Thailand voor een lifeaboard.
  3 of 4 dagen en nachten met een klein groepje op een boot…echt SUPER !!
  Heel veel plezier !

 4. Tony zegt op

  De periode is bepalend voor geschikt weer (en dus golfslag). Ook de locatie is zeer verschillend.
  Mijn ervaring is dat in december en januari de westkust, de Andaman-zee gewoonlijk rustig is. Eilanden waar wij goede ervaringen hadden zijn Ko Racha, Ko Phi Phi, Ko Kradan en Ko Lipe. Ik sluit andere plaatsen niet uit. We zijn nog niet overal geweest.

  Vanuit Phuket of noordelijker bv. Khao Lak kan je per speedboat naar de Simulan-eilanden, Ko Surin, of Tachai gaan snorkelen. Zeker de moeite, maar niet goedkoop, en het is ver en hobbelig varen! Neem maar 1u30 à 2 uur, en hetzelfde terug naar de kust.
  Wij hebben dit gedaan op een 3-daagse liveaboard, die vaak wordt aangeboden door duikclubs. 4 à 5 duiken per dag in het (volgens mij) mooiste gebied van Thailand.

  De Golf van Thailand, aan de oostkust, wordt pas echt rustig vanaf half februari. Ko Tao heeft verschillende baaien waar je mooi kunt snorkelen. Huur een motorbike om ter plaatse te geraken, maar rijdt heel voorzichtig. Taxi is daar abnormaal duur. Duikclubs zijn er massaal aanwezig.

  Voor de kust van Pataya hebben we ooit enkele dagen op Ko Lan verbleven. Daar was het water wel helder, maar ik kan niet begrijpen dat we bijna geen enkele vis zagen.

  Snorkel nooit met die grote maskers uit de Decatlon. Die ufo-maskers, waar ge geen mondstuk moet gebruiken… Door het langdurig opnieuw inademen van uitgeademde koolstof zijn er al mensen het bewustzijn verloren en verdronken. In een duikcursus wordt dit fenomeen besproken.

 5. Tom BEZOEN zegt op

  Koh lipe . diep in het zuiden goede snorkel en duik mogelijkheden, en vertier op het eiland en veel restaurants

 6. Nicky zegt op

  De vraag betrof echter de moslims in het zuiden.
  Voor zover ik weet zijn er in puhket geen herriemakende moskeeen

 7. Willem zegt op

  Ik ga voor de 4e keer in november naar Phket. Ik daardaar heen om te duiken. ik heb liveaboards gedaan naar zuid andaman en similans echt geweldig. Ik kan het je aanbevelen. Inderdaad niet met een speedboot voor een dag. kost veel geld en je heb 2 korte duiken.

 8. jan bekkering zegt op

  vanuit Rayong een uurtje met de boot naar Koh Phayam,een nog niet erg toeristisch eilandje zonder autos,en daar kun je een redelijk geprijsde live aboard boeken naar de Similan Islands. Zelf maar even googelen!

  • jan bekkering zegt op

   sorry,Rayong moet natuurlijk Ranong zijn!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website