Beste lezers,

In maart 2016 gaan mijn vriendin en ik drie weken backpacken door Thailand. Nu hebben we zelf een soort schema opgesteld voor waar en wanneer we ergens verblijven, nu is onze vraag is dit mogelijk? Of moeten we desnoods bijvoorbeeld Koh Tao schrappen?

Zie onderstaand:

10-mrt Heenvlucht
11-mrt Aankomst
12-mrt Bangkok
13-mrt Bangkok
14-mrt Bangkok vlucht chiang rai
15-mrt Chiang rai
16-mrt Bus chiang rai chiang mai
17-mrt Chiang mai
18-mrt Chiang mai
19-mrt Chiang mai
20-mrt Nachttrein Chumphon
21-mrt Boot Koh tao
22-mrt Koh tao
23-mrt Boot/bus naar naar krabi
24-mrt Krabi
25-mrt Krabi
26-mrt Krabi
27-mrt Boot naar Koh phi phi
28-mrt Boot / Vlucht krabi naar bangkok
29-mrt Vlucht terug

Hebben jullie nog tips voor bungalows op het strand voor een redelijke prijs in Krabi/Koh Phi Phi/Koh Tao?

Met vriendelijke groet,

Bryan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Drie weken backpacken door Thailand, is dit reisschema reëel?”

 1. Christina zegt op

  Bryan, We worden hier niet vrolijk van je kunt Thailand niet in drie weken zien. Laat het zuiden vallen blijf wat langer in Chiang Rai er zijn daar zoveel mooie dingen om te zien ook in Chiang Mai een prachtige omgeving.
  Neem wat meer de tijd en ga dan relaxen in bijvoorbeeld Hua Hin ook een prachtige omgeving.
  Anders zitten jullie teveel in bus vliegtuig of boot.

  • Ruud NM zegt op

   Chistine, helemaal gelijk. Als ik grofweg de reistijd tel kom ik op ruim 25 uur ex lusief wachttijden. Deze mensen reizen ruim 2.500 km alleen. Wat een tijdsverspilling. Het is bijna gelijk aan Europa willen zien in 3 weken.
   Mijn zege hebben jullie, maar trek bij thuiskomst een paar weken uit om bij te komen.
   Ik woon 10 jaar in Thailand.

 2. eugeen zegt op

  Je zult moe zijn van het rondreizen en uiteindelijk weinig gezien hebben, vrees ik.

 3. Pieter zegt op

  Wij reizen al 15 jaar door Thailand. Dit plan van jullie is veel te veel reizen. Vergeet niet dat je halve dagen kwijtraakt en er kan ergens ook nog iets mis gaan met de verbindingen. Het is warm in het Zuiden, je kan trouwens ook nog darmproblemen krijgen, dan is reizen ook niet zo fijn en je hebt er nogal wat reizen inzitten. De stress gaat mogelijk ook jullie beiden beïnvloeden en het blijkt dan lang niet zo leuk meer.
  Te lang in Chiang Mai is mogleijk niet jullie keuze want dan mis je de fantastische kust.
  Ik zou echter Koh Tao niet doen, gewoon ertussen uit halen (indien nog mogelijk), dagje langer in Chiang Rai misschien. Ga bij Krabi (dagje langer) naar Aonang en doe vanuit daar de relaxte eilandtrips, daar kan je ook snorkelen of duiken. Tevens heb je daar aardige binnenlandse trips.
  Dit is geen land van “been there” / “seen that”. Alles gaat wat meer in slowmotion and leef dan ook zo, het is toch vakantie?

 4. willem zegt op

  Bryan,

  Wat maakt het dat je gaat backpacken? Ik zie de term veel gebruikt worden door toeristen die net als alle anderen gewoon op vakantie gaan maar hun bagage niet in een koffer maar in een rukzak stoppen. Zoals Cristina al schreef is je schema erg compact. Slechts een enkele dag op Ko Tao is veel te kort voor dit fantastische eiland. Ook Chiang Rai heeft erg veel te bieden. Waarom vlieg je niet van Chiang Mai naar Krabi. Dan laat je Ko Tao vallen. Scheelt je veel tijd waardoor je makkelijk b.v. een extra dag in Chiang Rai kunt blijven.

 5. Teun zegt op

  Dit noemen wij een Japans reisschema (overal een foto nemen en dan weer weg).
  Persoonlijk vindt ik het programma te veel voor drie weken en ik weet zeker als je een keer in Thailand bent geweest wil je er nog een paar keer naar terug, dus ik zou de reis wat opsplitsen.
  Geniet wat meer onderweg van de reis ook de omgeving bij Bangkoker is zoveel te zien
  Bankkok, Chiang Rai en Chiang Mai en dan een strand aan het einde is voldoende voor drie weken
  De eilanden, KohTao, Koh Pha Ngan en Koh Samui zijn al twee weken mogelijk.
  Krabi, en de diverse eilanden in de Andaman See zijn al drie weken prachtig
  De eilanden Koh Chang en omgeving zijn prachtig ook daar kun je makkelijk drie weken invullen.
  Doe dus wat rustiger aan, kijk als voorbeeld naar de diverse rondreizen die worden aangeboden en dat is dan allemaal georganiseerd.

 6. Robert Jan zegt op

  Veel te veel reizen, zo heb je geen tijd om te genieten. Plan vooral ook niet te veel. Als het ergens bevalt, blijf je, bevalt het niet, dan ga je weer verder. Kom je ergens niet aan toe, dan moet je volgend jaar maar weer 😉

  Misschien ook een idee om een dag extra Bangkok te pakken aan het eind? Speciaal om last minute nog even flink te shoppen?

 7. Rob van Haaren zegt op

  Beste Bryan,

  Ik (als ervaren Thailandkenner met inmiddels m’n 10e reis gepland in januari) sluit me aan bij de reacties hierboven. Veel teveel in 3 weken gepland, gaat niet lukken, ja of je moet weinig willen zien en bekaf thuis willen komen. Mijn tip reisschema voor 3 weken:

  3 dagen Bangkok.
  4 dagen Kanchanaburi en Ayuthaya.
  4 dagen Chiang Mai en omgeving vanuit Chiang Mai, dan met nachttrein terug naar BKK of goedkope vlucht.
  7 dagen het zuiden bv. Koh Tao (pak vanuit Bangkok de bus en boottour van Lomprayah, erg goed en niet zo duur).

  Dan heb je het i.i.g.v relaxed en zie je nog iets!

  Vele plezier,

  Rob

 8. Birgit zegt op

  Als je van strand en zee houdt is het zuiden een mooie afsluiting.
  Wij zijn vorig jaar naar het zuiden geweest, verschillende eilanden oa Phuket, Krabi, Koh lanta en Koh Phi phi wij verbleven daar in een houten hut aan het strand Viking, goed bevallen. Je kan lopend via het bos of langs het strand naar koh phi phi is ook goed verlicht. Nog geen 10 min lopen.
  Wij zijn ook mensen die niet langer dan 3 a 4 dagen verblijven op een plek.
  In maart gaan we weer 3 weken. We gaan naar Bangkok en het noorden maar sluiten af op Koi Samui, koi phangan, koh tao want we houden nu eenmaal van strand en zee.

 9. Robert Jan zegt op

  Als je Koh Tao overslaat is het ook handiger om direct van Chiang Mai naar Krabi te vliegen. Air Asia heeft een directe vlucht. Andere optie is de nachttrein van Chiang Mai naar BKK en dan een vroege vlucht naar Krabi te nemen.

  Wat hoteltips betreft: Krabi & Koh PiPi zijn we (nog) niet geweest. Op Koh Tao zaten we wat luxer omdat we wat te vieren hadden. We zaten toen in Aminjirah resort. In Bangkok verblijven we altijd bij Rambuttri Village. Niet te duur, om de hoek bij Khao San Road, en een heerlijk dakterras met zwembad. Laatste keer in Chiang Mai zaten we bij Chiang Mai Thai House, ook prima.

 10. George zegt op

  Echte backpackers hebben geen bucketlist en genieten van wat ze tegenkomen, blijven langer als het ergens interessant is geworden door ontmoetingen met interessante mensen en gaan misschien eerder weg als er niets gebeurt.

  Ga met een idee op stap wat Thailand voor jullie de eerste keer te bieden heeft en ga dan naar het noorden of zuiden en stop onderweg een paar keer.

  Wil je laten zien waar je geweest bent op FB dan is het huidige schema nog te ruim …elke dag een ander strand of stad kan. Thuis kijken via FB waar je geweest bent zonder er geweest te zijn.

  Het leven is vol keuzes die je vooral zelf moet maken.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Van de twintig dagen zijn er maar tien (de helft) waarop je ‘s avonds hetzelfde bed in kunt ploffen als waarin je ‘s ochtends bent wakker geworden. Ik zou streven naar dertien van de twintig (twee derde).
  Of je moet thuis op de foto’s pas willen bekijken waar je geweest bent.
  .
  Verder zit het mijns inziens wel logisch in elkaar, eerst de hectiek van Bangkok, dan wat cultuur en natuur in het Noorden, en tenslotte het strand. Reisperiode prima, nauwelijks kans op ontwrichtende regenbuien. Vergeet niet dat het reizen/de excursies door de hoge temperaturen onvergelijkbaar zijn met een dagje tienertoer door Nederland. Het is gewoon niet altijd leuk.

  Je zou alle plaatsen waar je toch maar één hele dag of minder bent kunnen schrappen (Chiang Rai, Koh Tao en Kho Phi Phi). Van alle plaatsen waar jullie dan nog wél komen zijn tientallen lijstjes met allemaal weer 10 andere dingen die je Beslist Moet Zien, dus je hoeft je echt niet te vervelen.

 12. B.mossel zegt op

  Ben net terug van Krabi.
  Op het strand is geen accomodatie.
  Wil je het goedkoop houden tip ik je ga naar iCHECKINN voor nog geen 1000 bath.
  Als je de straat uit loopt heb je links en rechts ongerept strand.(naparat en Ao nong.
  Met aansluiting boot naar Phi Phi.

  Stad Krabi zelf is niet veel aan.
  Veel plezier.
  B.M.

 13. rene23 zegt op

  In maart kan het in de omgeving van ChiengMai heel vervelend zijn vanwege de ROOK, omdat de boeren veel gewas platbranden.
  Dat begint meestal half Februari en duurt tot half April.
  Ik zou maar eerst eens goed informeren voordat je naar het noorden reist.
  Dat deel van Thailand kan je beter een andere keer in December/Januari bezoeken.
  Maar een paar weekjes Zuid Thailand, via Krabi is niet te versmaden, heel veel moois daar.
  En stop je spullen in een koffer op wieltjes die je goed kan afsluiten, dus NIET met een rits, dan kom je zonder kakkerlakken/spinnen etc. weer thuis.
  Goede reis !

 14. Truus zegt op

  Hoi,

  Je reisschema is druk, maar doenbaar….
  Niet iedereen kan elk jaar naar Thailand gaan op vakantie…

  Ik weet veel mensen die zo reizen, en als je er tevreden mee bent dat je veel onderweg zal zijn ( maar dat is ook leuk ) is dit zeker te doen…

  Ga en geniet

 15. Casbe zegt op

  Drie weken, ik weet niet wat je budget is. Als je de binnenlandse vluchten op tijd boekt AirAsia, Nok Air….heb je een goede prijs, wil je enkele dagen ervoor boeken word het duurder, trein en bus goedkoop maar tijdrovend.
  Een alternatief http://www.stipreizen.nl/thailand/rondreis-thailand-compleet
  Persoonlijk een zeer goede ervaring mee gehad.
  Ja, je wil terug komen, neem je tijd , de afstanden zijn groot met de tuktuk naar de bus, trein, vliegtuig dan met de tuktuk naar je hotel, hotel plannen indien nog niet geboekt… de tijd vliegt en de rest gebeurt op zijn Aziatisch maar leuk. Der is niks wat je “moet” zien, Ko Tao er tussen uit en dan komt dat goed, goede reis

 16. Jack zegt op

  Bryan.

  Lijkt me een in principe goed programma. Ik heb ongeveer hetzelfde gedaan 15 jaar geleden, samen met mijn zoon. Toen was ik 60.

  Je zou Bangkok met 1 dag kunnen minderen.

  Chiang Rai is niet bijzonder, maar de rit met de bus naar Chiang Mai is erg mooi.

  Vanuit Chiang Mai kun je bij diverse buro’s tochten regelen.

  Chumpon is gewoon.

  Je zou kunnen vliegen naar Krabi. Daar kun je ook heel mooie dag-boottochten maken naar diverse eilanden. City hotel vond ik wel goed. Je kunt ook een dagtocht kunnen maken naar Pang Nga, inclusief boottocht naar het James Bond eiland.

  Wij zijn daarna naar Kho Samui geweest. Met een Van naar Surathtani en boot naar Koh Samui. Daarna gevlogen naar Pattaya.

  Kho Tau zal ook wel erg mooi zijn. Zou ik niet schappen, misschien een dag extra.

  Hua Hin is niet iets speciaals.

  Wij zijn toen gevlogen van Koh Samui naar Pattaya, daarvandaan kun je makkelijk naar het vleigveld in Bangkok. 120km snelweg.

  Ik heb intussen, de laatste 6 jaar, meer dan 70.000 km gereden door heel centraal en noord Thailand, met mijn Honda Steed 650cc. Heb het zuiden een aantal malen bezocht met de auto. ( Phuket, Krabi, Ranong, Pang Nga,Chumpon, Prachuab Kiri Khan )

  wil je meer weten jfelthuis@hotmail.com

  • Christina zegt op

   Jack, je vindt Chiang Rai niet bijzonder we vinden van wel er is ook veel in de omgeving te zien.
   Niet bijzondere plekjes in Thailand komen bij ons niet voor. We komen er al meer dan twintig jaar maar altijd is er weer iets nieuws bijgekomen. Afgelopen december zijn we 10 dagen in Chiang Mai geweest en kwamen tijd te kort. Ook in Bangkok geen moment van verveling tijd vliegt.

 17. l.lagemaat zegt op

  Beste Bryan,

  De afstand Chang Rai – Krabi is ongeveer te vergelijken met N-Groningen – Zuid Spanje.
  De reistijden worden vaak onderschat.
  In maart kan het al aardig warm beginnen te worden.(zomer van maart t/m mei)

  (Ik woon al een paar jaar in Thailand)

  goede reis,
  Lodewijk

 18. Bou zegt op

  Halo .
  Zit het zo eens te bekijken maar er is geen treinverbinding vanuit het noorden rechtstreeks naar het zuiden je moet over Bangkok dus veel tijd verlies als je maar 3 weken gaat .
  Misschien het vliegtuig en Ko Thao overslaan dus rechtstreeks naar Krabi .
  Krabi zelf is geen mooie plek om 3 dagen te verblijven maar van daaruit kan je overal naar toe .
  En duiken kun je oeveral in de Andeman zee .
  Veel plezier .

 19. Boy zegt op

  Wat betref je schema is te doen maar behoorlijk zwaar wat reizen betreft.
  Trek voor Chiang rai meer dan een uit, je heb de witte tempel de zwarte tempel, de opium museum, een boot tocht van het centrum naar de grens van Laos? Je kan hier ook nog een trekking maken persoonlijk vind ik deze beter dan in Chiang Mai.
  Een goedkoop guesthouse daar is bij voorbeeld chang house je ben rond de 300 bath kwijt met zwembad. Zij kunnen ook enkele toers voor je regelen. Zeer vriendelijke personeel.
  Chiang Mai is gewoon mooi daar heb je zeker 3 dagen nodig.
  Van Chiang Mai naar Bangkok met de trein duurt 11 uur dan overstappen naar Champon een extra 6 uur. De trein van Bangkok naar Champon vertrekt om 08.05 en arriveert om 14.19 de eerst volgende vertrek om 13.00. de laatste om 22:50.
  Koh Tao voor anderhalve dag is kort
  Misschien een idee om van Chiang Mai rechtstreeks naar Krabi te gaan. Of misschien naar Hadyai en dan richting Koh Lipi zeker als je wil snorkelen of duiken het is daar echt fantastisch.
  Ik zelf zou het haastige reizen wat in korten of te wel hou je schema aan maar als het ergens bevalt doe het dan rustig aan.

 20. Rene zegt op

  Hallo,

  Ik ben het eens met het meerendeel hier dat je teveel onderweg bent. Persoonlijk raad ik aan om na een paar dagen acclimatiseren in Bangkok, een week in Chiang Mai OF Chiang Rai te verblijven en vervolgens of naar Krabi te gaan, of naar Koh Tao. Mijn voorkeur gaat uit naar Koh Tao. Je kan dan namelijk altijd nog (een dagje of nachtje) uitwijken naar Koh Phangan en heb zowel het mooie Noorden, het drukke Bangkok, als het prachtige eilandleven beleeft zonder constant onderweg te zijn geweest.

  Veel plezier !

 21. Marjo zegt op

  Ik zou zeggen ; maak een keuze OF via Chumpon naar Koh Tao en Koh Phangan en vanaf hier leuke tripjes naar kleine eilandjes… OF vlieg vanaf Chang Mai naar Krabi…..vanaf Krabi hele mooie boottochten maken, snorkelen , kajakken enz…Vergis je niet in de reistijden !!! Treinen zijn zelden op tijd, afstanden zijn gigantisch, inchecktijden, inchecken en uitchecken hotels….. Wij hebben dezelfde fout gemaakt bij onze eerste Thailandtrip, eerlijk is eerlijk, maar echt zonde van je tijd ….! ! Veel plezier bij je ongetwijfeld mooie reis.

 22. herman buts zegt op

  Programma lijkt me haalbaar, diegene die zegt dat er in chiang rai niets te zien is is er waarschijnlijk nooit geweest, De smog in Chiang mai valt nog mee in die periode , wordt slechter vanaf april , geloof me ik woon er verschillende manden per jaar.
  ik veronderstel dat je met krabi,Ao Nang bedoelt , phi phi is van hieruit in een daguitstap te doen, overnachten op phi phi is stinkend duur , niet doen
  het idee van Bkk op het laatst is niet slecht als je inderdaad nog wilt schoppen, je kan dan na aankomst ineens doorvliegen naar chiang rai
  wat betreft logies advies, wat is uw budget voor overnachtingen
  Chiang Rai: ben guesthouse
  Chiang Mai :Lamphu house
  of is dit boven je budget?

 23. Soi zegt op

  Afgelopen juli waren een neef en diens vriendin op bezoek. Zij hadden ook een dergelijk zwaar beladen reisschema. Dat komt omdat men denkt dat reizen in TH hetzelfde is kwa afstand en tijd als in EU. Neem nou maar van mij aan dat 100 km in TH van hetzelfde is als 200 km in EU, en dat één uur in TH soms het dubbele in beslag neemt. Ook kwa vermoeidheid en het geduld dat het vergt. Neef en vriendin gingen na 4 dagen BKK 3 dagen naar Khao Yai, en vervolgens met de nachtbus vanuit Pak Chong naar CHM, 5 dagen. Volledig gebroken. Vervolgens terug naar BKK via Sukothai en Ayutaya. Het originele plan was om daarna door te stoten naar Siem Raep. Ze weken van vermoeidheid echter snel uit naar Samui, en bleven daar de rest van hun 3 weekse vakantie.
  Advies: neem één reisdoel per week. Bezie en ontdek in de eerste week BKK, beleef haar tegenpool in CHM e.o., en rust vervolgens uit op Krabi. Kom dan vlgd jaar terug naar TH, en doe andere plekken, plaatsen en belevenissen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website