Douane in Thailand en meer dan 20.000 baht invoeren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 november 2021

Beste lezers,

Heeft er iemand ervaringen met de douane bij het binnenkomen van Thailand? In principe mag je niet meer dan 20.000 baht invoeren, maar aan dit bedrag zit je snel als je bijvoorbeeld een duurdere tas of horloge bij je hebt.

Riskeer je hier belasting voor te moeten betalen?

Groet,

Rudi

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Douane in Thailand en meer dan 20.000 baht invoeren?”

 1. Erik zegt op

  Rudi, bij binnenkomst, na de paspoortcontrole, haal je de bagage van de band en dan ga je Thailand in door een groen of een rood poortje. Heb je wat aan te geven dan neem je het rode poortje en dan meld je dat je spulletjes hebt die meer waard zijn dan…. En dan kan er een rekening komen van invoerrecht en BTW.

  Je kunt ook door het groene poortje gaan en gokken dat er in de gang daarachter geen fuik is waar je wordt staande gehouden en men eens in jouw bagage wil kijken. Word je daar betrapt dan komt er ook een boete bij en mogelijk een lange tijd wachten en formulieren invullen en daarna de portemonnee trekken.

  Ben je niet alleen dan kun je het dure spul verdelen over meerdere reizigers uit jouw gezelschap.

  Overigens denk ik dat één exemplaar niet leidt tot heffing want dan ziet men het als een gebruiksartikel. Dat klokje zit dus om je pols en de tas hangt losjes aan een arm…..

  Misschien kun je wat info vinden op de site van Thai customs.

  • rudolf zegt op

   Toevallig hoorde ik van de week, van een collega van mijn vrouw dat ze zo’n duur tasje om haar schouder had bij aankomst op het vliegveld in BKK en moest dokken, beter in je handbagage doen voor de zekerheid.

 2. Hans zegt op

  Ook miet panikeren hé. Als je een IPhone meeneemt, dan zou je ook al hangen. Maar laat je goudwerk, Rolexen en lederen handtassen en Leboutins netjes thuis. Voor een prikje koop je hetzelfde op een lokale markt en moet je geen zorgen maken voor diefstal op de kamer of op straat. Let wel : je loopt wel een probleem als je een mooie camera, tas of uurwerk en gsm nog in de originele verpakking naar binnen brengt en dan nog eventueel met het factuur erbij. Dan zal je wel een probleem hebben bij controle. En alcohol maximum 1 liter, succes.

 3. RobC zegt op

  Voor zover ik weet, mag je zonder aan te geven 20.000 dollar meenemen naar thailand. meer mag ook, maar dan moet je het aangeven. Zojuist nagekeken op google.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website