Beste lezers,

Ik zoek een ziektekostenverzekering in Thailand, maar ik heb een hersentumor gehad en daarom wil wil geen verzekeraar mij verzekeren.

Wat kan ik nu doen?

Groet,

Eddy

10 reacties op “Door ziekte niet te verzekeren in Thailand, wat moet ik doen?”

 1. Nok23 zegt op

  Thailand kent geen ziektekostenverzekeringssysteem als in Nederland. Dat gelieve iedereen eens duidelijk te zijn. Je kunt niet een bepaalde gangbare toestand overhevelen naar andersoortige omstandigheden. Oftewel: niet denken dat in Thailand ook wel ziekenfondsen bestaan die aannameplicht hebben. Niet dus. Thailand heeft een eigen beperkt gezondheidszorgsysteem voor eigen Thaise mensen, en farang dienen gebruik te maken van commerciële buitenlandse maatschappijen. Dat beseffende is het soms onmogelijk zekere wenselijke situaties te verwezenlijken. Kortom: blijf in Nederland verzekerd! Want zelfs al vind je een een ziekenfonds in Thailand, vanaf het moment dat er onverhoopt iets aan de hand is, wordt dat aspect voor volgende jaren uitgesloten.

 2. van bellinghen zegt op

  Geachte.

  Neem eens kontakt voor inlichtingen met VAB in Belgie.
  Beste Groeten.
  Emile

 3. Edvato zegt op

  Probeer Cigna, kent geen uitsluitingen.

  • Rene Martin zegt op

   Haast te mooi om waar te zijn want hun premie is redelijk. Ik ken de polisvoorwaarden niet maar misschien zijn er meer mensen die deze maatschappij kennen en ervaring hebben met deze verzekeraar.

 4. Joop zegt op

  Het is niet flauw bedoeld, maar mijn advies is in Nederland woonachting (ingeschreven) blijven en dus in Nederland verzekerd zijn via de voor iedereen verplichte verzekering. In Nederland mag je niet geweigerd worden door een verzekeringsmaatschappij.

  • tom bang zegt op

   Je zou als je minimaal 4 maanden per jaar in Nederland bent inderdaad ingeschreven kunnen zijn en een verzekering kunnen hebben.
   Woon je echter al continu of langer als 8 maanden in het buitenland dan kan dat niet en moet je dus een andere oplossing zoeken.

 5. Henk zegt op

  Eddy ,het zou natuurlijk ook gemakkelijker zijn als je de zoekende lezers verteld over jou situatie zoals :: Woon je al in Thailand of nog in een ander land ,wat is je leeftijd .ben je voornemens voorgoed in Thailand gaan te wonen >>??etc.etc

 6. ruud zegt op

  Zoals u het stelt, kunt u niet zoveel doen, niet voor alles in het leven bestaat een oplossing.
  Als niemand u wil verzekeren, hebt u geen verzekering, dwingen kunt u de verzekeraars niet.
  Mogelijk bestaat er een buitenlandse verzekeraar, die u wil verzekeren, maar dan ongetwijfeld met veel uitsluitingen, en een hoge premie.

  U zou ook kunnen besluiten, om geen verzekering te nemen, want de Thaise staatsziekenhuizen zijn niet zo duur, en in het ergste geval zou u dan nog naar Nederland terug kunnen vliegen en u daar weer in laten schrijven.
  Als u geen verzekering neemt, zou ik in ieder geval zo snel mogelijk een flink bedrag aan geld bij elkaar sparen, (van de uitgespaarde verzekeringspremie bijvoorbeeld) om een eventuele ziekenhuisopname te kunnen betalen.

 7. Robert zegt op

  Onbegonnen werk…. blijf verzekerd in NL en
  reisverzekering met wereld dekking. We regelmatig
  Even terug naar NL. In geval u ziek word bent u in verzekerd
  OHRA raad ik u aan.

 8. Jan V C zegt op

  Het ziekenhuis in Sawang Daen Din waarover ik sprak is een staatsziekenhuis en is zoals Ruud hierboven ook reeds vermelde, best betrouwbaar!
  Dit even ter aanvulling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website