Lezersvraag: Diepvriesproducten meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 juni 2018

Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met het invriezen van producten met stikstof? Ik wil zo’n 15 kg aan diepvriesproducten meenemen naar Thailand.

Waar en hoe kan ik dit doen?

Alvast mijn dank voor de reacties.

Groet,

Quillaume


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Diepvriesproducten meenemen naar Thailand”

 1. rori zegt op

  Wat is er nu eenvoudiger dan even je betreffende luchtvaartmaatschappij te bellen.

  Ja is mogelijk in gesloten tempex dozen. Is gewoon speciale vracht.

  https://www.coolpack.nl/nl/koelverpakkingen/eps-piepschuim-dozen

  Als er voedsel in gaat rekening houden met de wetten waar je heen gaat. Niet alles mag mee.

 2. Koen zegt op

  Ik heb onlangs diepvriesproducten meegenomen in een coolbag met tussenin een aantal vrieselementen en dat is aardig gelukt. Producten waren niet meer op -18°C maar ok. Alles wel opvoorhand in de vriezer aan -30°C geplaatst voor vertrek incluis de tas. In valies beter nog eens verpakken met plastiek en een handdoek, anders loop je het risico dat de heleboel nat wordt vanwege condens.

 3. Theo van boomel zegt op

  Beste. Invriezer,heel slim om dit te doen.heb zelf meermaals gedaan.ivm pesticieden
  Je moet wel geluk hebben bij de douane,anders ben je 15kg lichter.
  Succes
  Theo.

 4. Hans de Jong zegt op

  Ik denk dat je veel beter een grote polystyreenbox gevuld met CO2 (koolzuur) ijs mee kan nemen. Vloeibare stikstof – althans in de cabine – kan mogelijk riskant zijn omdat het het zuurstofgehalte terugdringt. Je moet bovendien een kostbaar dewarvat hebben anders is jouw stikstof zo verdampt. Kassa! CO2 verdampt ook maar dat gaat heel langzaam. Ik heb op die manier jaren geleden plantenmateriaal naar de USA meegenomen en dat ging goed. De officiele papieren moeten wel in orde zijn anders kun je lastige problemen met de douane krijgen.

 5. Sjaak S zegt op

  Als jij diepvriesproducten mee wilt nemen en je wilt ze gekoeld houden met stikstof, zul je dat aan de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt moeten melden. Er is meldingsplicht en ook een beperking, die ik helaas niet meer weet, want ik ben al bijna zes jaar geleden gestopt met werken…
  15 kilo is niet weinig. Maar wanneer je verder niet veel bagage hebt, kun je ze wel lange tijd koel houden in isolerend verpakkingsmateriaal..

  • Sjaak S zegt op

   Verzuimd te melden dat ik stopte met werken als steward voor een grote luchtvaartmaatschappij en dat het steevast een van de vragen van onze jaarlijkse emergency tests was…

 6. l.lagemaat zegt op

  Om welke produkten gaat het dat ze werkelijk niet in Thailand zouden hebben?
  Zelfs medicijnen zijn voorhanden tenzij die niet ingevoerd mogen worden!

  • quillaume zegt op

   Het gaat om producten die niet dezelfde kwaliteit hebben als in Nederland.

   • ruud zegt op

    Als u een beetje vertraging hebt onderweg, zijn uw producten waarschijnlijk ook niet meer van dezelfde kwaliteit als in Nederland.

 7. dirk zegt op

  Als je er een oplossing voor kunt vinden en je 15 kg probleemloos kunt meenemen, dan ben je ogenschijnlijk klaar. Je voert 15 kg aan producten in , douane kan zeer moeilijk doen.
  Maar goed dat is de gok? In ieder geval succes gewenst en een goed verblijf in Thailand.

 8. Harry Romijn zegt op

  Heel erg geïnteresseerd in een oplossing, al is het de andere kant uit.
  Toen ik in Thailand vroeg, of ik zo’n doos met diepvries spullen in “droogijs” mee mocht nemen, was het antwoord: “No Way “! Geen gasvorming in de ruimbagage bij passagierstoestellen.
  In stikstof = vriespunt -211 C ? Dan is het wel een beetje heel erg koud en duur. In neem aan in CO2-ijs ( = droogijs, -78C, wees voorzichtig, trekt zo blaren, dus thermohandschoenen aan ! ) zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Droogijs

  Vervolgens krijg je het “circus” bij de douane, m.n. fytosanitaire papieren…

  IK denk daarom de boel goed in te vriezen, in een koelbox, wat gewoon “waterijs’ erbij ( ev. op het vliegveld bij de supermarkt bijkopen) en rennen.

  hromijn at casema punt nl

 9. Kevin zegt op

  Wat wilt u eigenlijk diep gevroren mee nemen ? Er is hier van alles en nog wat te koop als het er op aan komt nog meer dan in Nederland.

 10. JanLao zegt op

  Ik heb begrepen dat het niet mogelijk is. Mij is. verteld dat het dan met droogijs zou moeten e. dan zou het een vliegtuig niet in mogen. Mij werd de bus aangeraden ( Vientiane _ Savannakhet) maar voor AMS natuurlijk geen optie

 11. Aad van Vliet zegt op

  Hallo Quilleaumr,
  Ik raad je aan om nate vragen bij Hoek Loos in Schiedam omdat die stikstof leveren aan bedrijven die dat doen in een vriestunnel. Wellicht is er zo een bij jou in de buurt. Trouwens je bedoelt toch in NL?
  Anders doe je hetzelfde in Th dus navragen bij een bedrijf die industrielle gassen levert.

 12. tooske zegt op

  Heb geen ervaring met stikstof, lijkt mij alleen toepasbaar in een laboratorium.
  Als het de bedoeling is diepvriesproducten mee te nemen welke in Thailand weer de vriezer in gaan of binnen een paar dagen worden geconsumeerd heb ik wel wat tips.
  allereerst goed diepvriezen – 25 , vervolgens goed inpakken in alufolie en een dikke laag kranten of pakpapier eromheen. blijft zo tot wel 24 uur bevroren is mijn ervaring. Wil je de periode verlengen dan zou je droog ijs of koolzuursneeuw in het pakket kunnen toevoegen. Is verkrijgbaar bij sommige viswinkels en zijn doorgaans blokjes zo groot als een pakje sigaretten.
  Als het frikandellen zijn houd ik me aanbevolen,
  suk6

 13. Jan Hendriks zegt op

  Ik nam vanuit nederland altijd een paar ingevroren Amsterdamsche osseworsten mee, per stuk verpakt in een plastic zak, dan in krant gewikkeld waarom heen aluminium folie en tenslotte pakpapier.
  De worsten stopte ik dan, vlak voor vertrek naar Schiphol, tussen kleding in mijn koffer. Verder natuurlijk een assortiment van Nederlandse kazen in stevig plastic vacuum verpakt.
  De koffer gaat uiteraard in het ruim waar het niet bepaald warm is. Na aankomst thuis bleken de worsten altijd nog half bevroren en gingen dan onmiddellijk de vriezer in. De harde kazen blijven verpakt in een temperatuur van +2 graden C, maanden lang goed..

  • quillaume zegt op

   Goede tip Jan.
   Ik ga jouw voorbeeld volgen.
   Groet,
   Quillaume

   • quillaume zegt op

    Ik wil iedereen bedanken voor de tips en suggesties.
    Ik ga er mijn voordeel mee doen.

    Vr.gr. Quillaume

  • JCB zegt op

   Zo doe ik het ook

   NB Ik vries de kaas ook nog in.

   • rori zegt op

    Edammer en leidse kaas ligt gewoon bij de Big C in Pattaya Klang.
    Oh nederlandse kaas doet van jong naar oud in Nederland van een 9 tot 11, 10 tot 13 en 10 tot 14 euro per kilo.
    Verder jong, jong belegen, belegen, oud, zeer oude kaas is een tijdstraject. Kas rijpt op een graad of 15 tot 18.
    Kaas moet je niet invriezen.
    Ik stuur regelmatig kaas naar indonesie gewoon per EMS post.
    Geen probleem.
    Kaas NIET invriezen aub. De smaak loopt heel hard terug en na ontdooien heb je of leer of pap.

 14. A Hogewoning zegt op

  Ik heb net weer frikandellen meegenomen. Gewoon vanuit de vriezer in kranten gewikkeld en albert heijn aluminium tas tusse mijn kleren. Komen bevroren aan in Pattaya. Wel een directe vlucht. Baggage blijft redelijk koel tijdens de vlucht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website