Beste lezers,

Dankzij dit forum is het inmiddels duidelijk aan welke zaken je moet voldoen om dezer dagen in Thailand te geraken. Echter…. waar weinig over gepraat wordt is over de vereisten voor de terugvlucht naar Belgie of Nederland.

1. Zo vernam ik dat je na je vakantie voor terugkeer naar Belgie een online PFL (Passagier Lokalisatie Formulier) dient in te vullen. Wanneer dient men dat precies in te vullen? Krijg je daar na invullen ook weer een QR code van?

2. Iemand zei me dat je voor het vertrek uit Thailand weer een PCR test dient te doen. Is dat ook 72 uur voor vertrek? Ik verblijf in Jomtien/Pattaya. Waar kan je dat het best laten doen? Kan die test meteen worden afgenomen of zijn daar wachttijden voor? En wat rekent men daarvoor?

Ik hoop dat iemand op die vragen kan antwoorden.

Mogelijk ben ik de enige die hier geen sluitend antwoord op weet.

Groet,

Ron

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “De vereisten voor de terugvlucht naar Belgie of Nederland na een bezoek aan Thailand?”

 1. Joost A. zegt op

  https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 2. Loe zegt op

  Hallo,

  Wat betreft punt 2.

  Indien nodig dan kun je beter een afspraak maken. Ik heb de test laten doen bij het Bangkok ziekenhuis in Pattaya. Voor prijzen etc verwijs ik je naar hun site omdat die dagelijks kunnen veranderen.
  Bewaar de afspraak zeer goed, want anders kun je op de afgesproken dag geweigerd worden ( wilden mij wegsturen, omdat ze mijn afspraak niet in hun computer hadden)met alle gevolgen vandien.

 3. Sterk zegt op

  Ik ben net terug uit Thailand. Binnen 48 uur voor vertrek uit Bangkok heb ik een RT PCR test gedaan. 2500 Baht bij Vajarev hospital in Chiang Mai. Om 09.00 uur. Ik kon het resultaat op schrift dezelfde middag na 17.00 ophalen. De volgende dag naar Bangkok gevlogen (geen test nodig). Bij incheck balie van KLM kwam een dame mij helpen want blijkbaar moest ik op een website vragen beantwoorden om vast te stellen of ik in zelfquarantaine moest in Nederland. Daarna kreeg ik een verklaring pet e-mail dat ik bij inchecken moest laten zien. Daarna was alles ok.

  • mac zegt op

   Dit staat ook vermeld op de website van de overheid:
   https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2021/07/20/covid-19-and-flying-health-declaration-form

   Printing or downloading declaration not always necessary
   If you’re flying with KLM, Corendon, TUI, Transavia or easyJet, you will be asked to fill in the health declaration as part of online check-in procedures. So you don’t have to print or download it.

 4. mac zegt op

  Voor Nederland kan je de volgende hyperlink van de overheid raadplegen:

  From which country do you travel (back) to The Netherlands?
  https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/en/bestemming

  Hier staat alles vermeld wat nodig is voor de terugreis.

 5. BKK_jack zegt op

  Voor het geval je een tussenlanding maakt, hou er dan rekening mee dat daar andere regels kunnen gelden m.b.t. RT‑PCR test, het kan zijn dat die niet ouder dan 48 i.p.v. 72 uur mag zijn.

 6. Anja zegt op

  Voor de KLM geldt ook een sneltest binnen 24 uur van vertrek voor gevaccineerde passagiers als voldoende (mits de uitslag negatief is natuurlijk).
  Als je vanaf Pattaya naar Jomtien rijdt via de Thrappaya road, dan zit een klein kliniekje aan de linkerzijde net voorbij de “apen”rotonde (Hanuman Statue). Chanya is de naam van deze kliniek en een test met certificaat in het Engels kost 790 THB (vergelijk met sneltest Bangkok Hospitaal: 1900 THB!!).

  • Ron zegt op

   Anja,

   Die kliniek ken ik en ben er twee keer geweest in het verleden.
   Ik wist niet dat je bij haar een PCR test kon laten afnemen… en aan 790 Baht…
   Bangkok Hospital staat bekend als “Falang mafia”.

   Ik dacht dat een PCR test (voor een vlucht van BKK naar Belgie) 48 uur voor afreis diende te gebeuren.
   Je spreekt over een sneltest en op de duur wordt het wat gecompliceerd (althans voor mij).

   Als je naar Chanya gaat, is dat voor een PCR test (48 uur voor vertrek) of een sneltest ?
   Worden beiden aanvaard ?

   Dank voor deze info.

   • Anja zegt op

    Ik hoorde het toevallig vorige week van een andere Nederlander alhier. Die 790 THB geldt voor een sneltest (binnen 24 uur van vertrek). Ik ben er gisteren langs geweest, je hoeft geen afspraak te maken en na ongeveer 20 minuten wachten, heb je het resultaat binnen.

    PCR test zal ongetwijfeld duurder zijn (1900 THB) en dan moet je ook langer wachten voor het resultaat. Test moet tot 48 uur voor vertrek zijn gedaan.

    Ikzelf vlieg donderdagochtend met de KLM, dus ga woensdagmiddag naar Chanya voor de sneltest.

    • Jan Gaal zegt op

     Hallo Anja

     Ik vlieg vrijdag terug naar Nederland en moet dus ook een antigentest doen .24 uur voor vertrek. En een gezondheidsverklaring. Mag ik vragen waar je dit hebt gedaan? Ik moet nl 2600 Bath betalen!

     Jan

     • Anja zegt op

      Ik moet het dus nog doen a.s. woensdag. De kliniek heet Chanya, zie mijn eerste reactie bij deze post voor de locatiegegevens.
      .

    • Ron zegt op

     Dank u voor de info….

     Dus als ik terug naar Belgie vlieg, dan kan ik bij Chanya een sneltest laten doen (binnen 24 uur van vertrek) in plaats van een PCR test ?

     Dus een sneltest volstaat wanneer je terug vliegt ?

     Ik ben een leek in al die procedures, daarom de vraag … 😉

     Ron

     • Loe zegt op

      Let wel het verschilt per luchtvaartmaatschappij en land wanneer en welke test geaccepteerd word.

     • Anja zegt op

      Sorry, maar ik moet u het antwoord schuldig blijven, ik weet namelijk niet wat de eisen zijn voor België.
      Mijn commentaar betreft uitsluitend de vlucht Bangkok – Amsterdam met de KLM.
      Succes ermee,
      Anja

 7. Marcel zegt op

  You can only travel to the Netherlands if you have a negative test result (a NAAT(PCR) test max 48h before departure, or a rapid antigen test max 24h before departure)

  Waarom nam je geen Rapid test Antigen
  https://www.medconsultasia.com/covidtesting a 600 baht
  DR Robinson en “walk Inn”

  • Sterk zegt op

   Ik heb geen sneltest genomen omdat het mij totaal onduidelijk was waar ik die in Chiang Mai of Bangkok Suvarnabum zou kunnen krijgen. Ik heb er lang naar gezocht. Anders had ik me de kosten graag bespasrd.

 8. Glip zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website