Lezersvraag: Dating met een Thaise maar ik heb twijfels

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 augustus 2015

Beste lezers,

In maart 2015 heb ik via een vriendenkennismakings-site (geen datingsite) een Thaise dame leren kennen. We hadden vrij spoedig veel kontakt, iedere dag mailen, later ook skype-kontakt en ben er zelfs 2 weken geleden op bezoek geweest voor een kennismaking met haar! Het was maar 5 dagen maar het was een leuke kennismaking!

Minstens 2 uur iedere dag hebben we intensief contact totdat ze ineens, afgelopen woensdag met het nieuws kwam, dat ze een dochter heeft van 5 jaar, ik totaal van slag. Vind het wel een beetje vreemd om dit 4,5 maand na kennismaking te vermelden pas? Volgens haar omdat ze eerst zeker wilde zijn of ze van me hield, en ik van haar hou…. En of het kind van haar voor mij geen probleem is? Vertellen of je wel of niet een kind hebt lijkt me nogal een belangrijk iets. Brengt nog steeds enige twijfel bij mij boven.

Dan is er nog iets wat ik beetje twijfelachtig vind, namelijk heb het niet zo heel breed, ben best bereid om financieel wat toe te steken. Ik heb haar eerlijk verteld dat ik op de hoogte ben van het sinsod gebeuren. En al aangegeven dat ik daar niet zo veel vertrouwen in heb. Veel verhalen over gelezen, goede maar ook slechte. Ik kan nu eenmaal niet grote bedragen overmaken hiervoor.

Heeft ze met haar vader de zaken doorgesproken, die vind dat er voordat er sprake is van trouwen (want ik wil met haar gaan wonen in Nederland) er eerst vertrouwen moet komen. Hij vertrouwd mij niet of ik kan zorgen voor haar en haar kind.

Voorstel was om te zorgen voor een huis, voorlopig in Thailand, voor de komende tijd zodat ik door een huis te kopen aan toon dat mijn liefde voor haar serieus is. Dat lijkt me toch ook een beetje onlogisch? Ik heb niet eens geld nu voor een huis te kopen voor 3 of 4 jaar dat zij nog in Thailand blijft? Ik heb wel wat gespaard maar om dit nu op te gaan maken voordat ze in Nederland komt, dat lijkt me geen goed idee.

Overigens, ze is 26, ik 45, ze heeft een gewone modale baan, ze is geen barmeid.

Ik ben er niet 100% gerust op.

Met vriendelijke groet,

Piet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Dating met een Thaise maar ik heb twijfels”

 1. jim zegt op

  Zou je voor een nederlandse meid ook binnen 5 maanden een huis kopen om aan te tonen dat je liefde serieus is?

  • Peter zegt op

   Hoi Jim,

   Bedoel jij of je in nederland een huis zou kopen binnen vijf maanden en het weg zou geven aan je vriendin ?

   Ken niemand die dat gedaan heeft (in Nederland niemand , in Thailand verblind door de zon velen).

   Eerlijk zijn is gewoon altijd het beste. Gewoon zeggen dat je geen huis koopt. Kan niet in Thailand en Piet heeft er geen geld voor.

   Is niks mis mee om eerlijk te zijn. En om een vriendin te vinden als je een huis voor haar koopt voor vijf dagen samen zijn is niet moeilijk te vinden. Gelijk hebben ze. Zou het ook wel willen.

   Met mij valt best te praten over het kopen van een huis en het wegschenken daarvan Geen probleem. Maar 1x. Geef ik eerlijk antwoord en de tweede maal is het mondje dicht over dit onderwerp of gewoon zoeken naar een vent die dat wel wil. Is toch eerlijk en duidelijk.

   Eerst een huis, dan onderhoud papa en mama, dan een auto, dan een auto voor papa, dan een brommer voor broer, dan het hospital voor opa en geld weg girlfriend weg.

   Nee als ze weggaat omdat je geen huis wil kopen. Maak dan een feestje als ze weg is. Ben je door het oog van de naald gegaan.

 2. Peter zegt op

  Welkom in Thailand zo gaat het bijna altijd met een relatie op afstand mijn tip doe dat waar je je lekker bij voelt en volg je eigen weg in deze heb ik ook gedaan werkt het beste al die adviesen leveren je toch niks op

 3. eugeen zegt op

  Ik begrijp wel niet goed wat het verschil is tussen een vriendenkennismakingssite en een datingsite. Een huis kopen voor iemand die je al eens 5 dagen in levende lijve hebt ontmoet, vind ik persoonlijk wel heel straf, zeker als je van plan bent om nadien misschien in Nederland te gaan wonen. Ik geef je toch de raad goed na te denken en je spaarcenten daar voorlopig niet in te steken.
  Wat de sinsod betreft, daar heb ik vorig jaar een uitgebreid artikel over geschreven. Je kunt het hier lezen.
  http://www.thailand-info.be/thailandtrouwensinsod.htm

 4. Harry zegt op

  Lees alle gevallen eens op deze blog: hoe vaak wel niet wensen de Thais een huis van de ATM-pinautomaat uit farangland ?
  Stel je de vraag: en wie gaat erin wonen, als je met haar naar NL vertrokken bent ?

  Wordt toch eens wijzer !

 5. samee zegt op

  Wat je aan het begin van een relatie stoort, is wat bij het einde van de relatie het grootste struikelblok bleek te zijn. Denk dus goed, heel goed, na over wat je wil.

  Waarom aan een relatie beginnen waar in het begin al problemen zijn? Ik weet het, geen koe zo wit of er zit wel een vlekje op, maar toch.

  Multiculturele relaties zijn tegelijkertijd leuker en moeilijker (uitdagender) dan ‘gewone’ relaties. Zo’n relatie beginnen terwijl er vanaf de start al ‘vlekjes’ op zitten, maakt het zeker niet gemakkelijker.
  Niet onmogelijk, er zullen ongetwijfeld mannen zijn bij wie het allemaal puik verlopen is, maar het maakt het zeker niet makkelijker.

 6. klaasje123 zegt op

  Hoi Piet,

  Op een rijtje, sinsod betalen, huis kopen, dochtertje onderhouden(surprise!) en later natuurlijk pa en ma ondehouden. Lijkt weer op uitmelken van de farang. Piet, niet aan beginnen!! In Nederland zou geen haar op je hoofd hier aan denken.
  Bezint eer ge begint.

  Klaasje

 7. Sjaak S zegt op

  Waarom moet jij bewijzen dat je serieus bent? Waarvoor ben je bang? Dat ze je laat vallen wanneer je het niet doet? Zij mag met een kind van een ander blij zijn dat je haar nog wilt hebben.
  Je moet goed beseffen dat alles in Thailand om geld gaat en ook dat het respect dat je wint, daarmee te maken heeft. Maar geloof niet dat je dat krijgt door het kopen of bouwen van een huis.
  Je wint veel meer door voor jezelf op te komen. Blijft ze bij je en zeurt ze er niet verder over, is ze misschien een goede keuze. Gaat ze je leven zuur maken of verbreekt ze de relatie, weet je dat het niks was.
  Dat ze je pas na zoveel maanden over haar kind vertelt, is op zich niet zo erg. Tenzij de koop van het huis en een vraag naar meer geld erbij ten sprake komt, om meer druk op je uit te oefenen.
  Trouwens, Sinsod….jij hoeft maar weinig nog te geven en dan ook alleen als je met haar voor boeddha wilt trouwen. Zeker nu nog niet.

 8. Martien zegt op

  Hoi Piet,

  Hou lekker je dure eurocenten in je zak en geniet er zelf van! En laat je vooral niet uitkleden voordat je naar bed gaat……is een oud spreekwoord!

  Gr. Martien

 9. BramSiam zegt op

  Geld en liefde daar draait het hier om. De man wil liefde de vrouw wil geld. Als je het ‘voor elkaar zorgen’ noemt klinkt het beter, want anders is het prostitutie en dat wil je niet. Het blijft hoe dan ook een merkwaardige zakelijke deal. Je hebt twijfels staat er, maar daar is geen enkele reden voor, want het is vrij helder hoe dit zit. Een troost is dat je niet meer kwijt kunt raken dan je hebt.

 10. van der Vlist zegt op

  Vertel haar gewoon dat je weinig geld bezit en dat je geen huis wil kopen, dan hoor je nooit meer iets van haar. Sterkte

 11. Fransamsterdam zegt op

  Als je al van slag raakt van het bestaan van een dochter ben je denk ik nog niet toe aan een relatie met een Thaise.

 12. Stylzzz zegt op

  Mmm, ik ruik door mijn laptopscherm de doortraptheid al. Je weet waarschijnlijk zelf het antwoord op je vragen al, Piet. Nu niet en nooit niet aan beginnen, of je moet echt een plaat voor je kop hebben!! Geniet van de leuke zaken en maak je vooral geen illusies, dan ben je altijd het beste af ! Succes!

  • thaiaddict zegt op

   Hoi Piet

   Ik lees uit je bericht, je gevoel cq intuïtie eigenlijk al aangeeft dat het niet goed zit.

   En heb je dan een huis gekocht . En je wil je met haar trouwen, komen de ouders zeker ook nog met verzoek tot een bruidsschat!!! Of dat nog van deze tijd is in thailand weet ik niet.

   Ik zou zeggen luister na je intuïtie, vaak de beste raadgever.
   En de adviezen hierboven.

   Grt Thaiaddict

   Als je het niet kan dan ook zeker niet doen.

 13. karel antwerp zegt op

  Na 38 jaar Thailand waarvan 33 jaar gelukkig gehuwd met een Thaise dame heb ik zowat alle waters doorzwommen.

  Stop ogenblikkelijk met deze schattenjager. Eens betaald sta je er terug alleen voor – ZEKER WETEN.

  Goede raad is goud waard maar mensen moeten luisteren en gewoonlijk doen ze dit niet.

  Succes

 14. Stefaan zegt op

  Mijn tip komt te laat, maar kan je alsnog toepassen.

  Laat bij de eerste gesprekken blijken dat je voor haar wil zorgen, dus ook financieel als het nodig mocht zijn. Maar dat je niet haar hele famile kan onderhouden, geen sinsod en dat je geen onroerend goed in Thailand wil kopen gezien jullie niet in Thailand gaan wonen.

  Velen zullen afhaken. Maar dan weet je meteen ook welk vlees je in de kuip hebt.

  Thai hebben vaak de slechte gewoonte om over belangrijke zaken niet te spreken. Ze spreken er pas over als het echt niet meer anders kan. Voorbeelden : liegen over leeftijd, kinderen verzwijgen, schulden verzwijgen, familie situatie, enz.

 15. Hans zegt op

  Mijn ervaring is een relatie die begint met leugens loopt altijd stuk.

 16. Hans Struijlaart zegt op

  Dag Piet,

  Je zegt dat je er niet 100% gerust op ben. Dat zijn je onderbuikgevoelens. Ik zou daar nog maar eens goed naar luisteren.
  Toen ik je verhaal las dacht ik gelijk: hum een hoog Thaise schatjes (boek van Swietert) gehalte.
  Dat boek moet je maar eerst eens gaan lezen voordat je een besluit neemt.
  Of een Thaise vrouw nu een barmeid is of een andere baan heeft, dat maakt niet zoveel uit.
  Dat verschil is echt niet zo groot hoor.
  Waarom ze jou pas na 4,5 maand pas verteld dat ze ook nog een kind heeft vind ik zeer vreemd, dat zeg je toch gelijk op de 1e dag dat je contact met elkaar hebt lijkt mij. Of is dit de 1e leugen van velen die nog gaan volgen. Wat ik nog vreemder vind is dat je na een kennismaking van 5 dagen wil gaan trouwen. Lijkt mij erg kort door de bocht. Je kent haar nog niet voldoende, je hebt haar familie nog niet ontmoet, haar kind heb je nog nooit gezien, je kent de Thaise cultuur onvoldoende. Heb je erover nagedacht wat jouw toekomstige vrouw gaat doen in Nederland? Neemt ze haar kind mee? Zal zij en het kind kunnen aarden in Nederland? Kun jij goed met het kind overweg? Veel Thaise vrouwen in Nederland hebben moeite om hun draai te vinden, dat kan soms enkele jaren duren. Huis kopen in Thailand? Niet doen! Het huis komt niet op jouw naam, maar op naam van je vrouw. Een beetje fatsoenlijk huis kost al snel 20.000 euro of meer. Waarom zou je dat doen, ze woont toch al ergens op dit moment, ze heeft een goede vaste baan. Het huis is niet bedoeld voor jullie om in te gaan wonen; het is een appeltje voor de dorst als het niet goed uitpakt met je vriendin. Dag 20.000 euro!!
  Sinsod daar kom je niet onderuit als je werkelijk gaat trouwen. De hoogte van het bedrag hangt af van de welgesteldheid van de familie of er nog andere kinderen zijn die voor de ouders kunnen zorgen, hoe oud is de dochter, is ze al eerder getrouwd geweest etc. De sinsod betaal je omdat de ouders ervan uitgaan dat kindlief niet meer financieel een bijdrage maandelijks kan storten voor het levensonderhoud van de ouders. Gemiddeld is de sinsod 100.000- 200.000 bath (2500 tot 5000 euro). Met dat geld wordt dan wel ook de hele bruiloft van gefinancierd. Je kunt ook afspreken dat de sinsod in maandelijkse bijdragen wordt gegeven aan de ouders b.v. 150 euro per maand. Dan leg je dat bedrag wel in een keer op tafel, want anders geeft dat gezichtsverlies naar de buurt en familie. Na de bruiloft krijg je het geld dan gewoon terug. Maar volgens mij ben jij nog helemaal niet toe aan sinsod in dit stadium. Ik zou haar eerst maar eens voor 3 maanden naar Nederland halen om te kijken of het iets kan worden. Zij moet dan onbetaald verlof nemen, daardoor mist zij haar salaris die jij dan wel moet gaan ophoesten. Maar dat zal niet zo heel veel zijn. Denk er nog maar eens goed over na voordat je in het huwelijksbootje stapt. Daarnaast zou ik me wat meer gaan verdiepen in de Thaise cultuur, want geloof me Thaise vrouwen zijn anders dan Nederlandse vrouwen. Hans

  • Paul Schiphol zegt op

   Hallo Piet, Zo moeilijk is het niet, nodig haar uit voor 3 maanden Nederland. En kijk of het allemaal rozengeur blijft, de kosten blijven dan ook redelijk, visum + ticket. Maar ook haar 3 maanden salaris dit gaat dan naar Oma, die voor het kleinkind zorgt. Iets dat ze waarschijnlijk nu ook al doet.
   Waarom gelijk trouw plannen maken??? Leer elkaar eerst uitgebreid kennen door enkele lange bezoeken over en weer, waarbij zij met jouw- en jij met haar familie kennis maakt.
   Groet, Paul Schiphol

 17. rori zegt op

  Piet
  Ik sluit me bij velen aan.
  In het kort komt het hier op neer.
  LATEN VALLEN en op zoek naar beter.

  Toelichting:
  Zij mag blij zin dat ze iemand heeft gevonden die voor haar wil zorgen. Misschien kun je het kind meenemen maar het is en blijft een kind van een ander.
  Waar is de vader van het kind? Laat die een huis voor haar en haar ouders bouwen?

  Wat als je ze beiden naar Nederland brengt en de vader duikt ineens op? Moet je die ook nog uitkopen.

  Ik ben ook met een thaise getrouwd. Heeft een academische opleiding afgesloten en werkte op de bangkok university als docent.
  Heb geen cent aan Sinsod hoeven e betalen. De bruiloft in Thailand is dor schoonvader betaald.
  Schoonvader en schoonmoeder zijn bij ons huwelijk in nederland geweest (3 maanden) dat was genoeg.

  Dus… Laat haar vallen en zoek iets beters. Ga op vakantie en kijk rnd in winkelcetra en probeer een leuke verkoopster aan de haak te slaan. Is veel beter.

 18. steff zegt op

  beste Piet ,
  een goede raad ,
  dumpen , zo snel mogelijk
  het zit verkeerd van in het begin,
  ik woon 4 jaar tezamen met mijn Thaise vriendin in Belgie
  van in het begin is alles duidelijk afgesproken , nooit is er enige vraag geweest voor hulp , nooit betrapt op halve waarheden of leugens , straight to the point .
  Als ze je respecteren en liefhebben en de bedoeling hebben om met jou een toekomst op te bouwen dan zijn ze te trots om je hulp te vragen en komt de bruidsschat of het zorgen voor een huis op geen enkele manier ter sprake .
  Wel niet veralgemenen, ik ken veel gelukkige mannen die getrouwd zijn met een Thaise maar net zoals in Europa moet je geluk hebben om de juiste vrouw te vinden en liefst je hoofd er bij houden in het begin , wat voor veel mannen soms moeilijk is , succes 🙂

 19. rori zegt op

  Al in maart 2015 leren kennen?? Hmm was me eerst niet opgevallen. Tjonge Tjonge hoe bestaat het. En nu al vragen om een huis?

  Wegwezen dus.

 20. Kees 2 zegt op

  Met een huis als bruidsschat kun je als je over 10 jaar als je 55 bent, een leuke meid van 20 krijgen… zonder baby.

  Op youtube vind je het verhaal van een Engelsman die de laan uitgestuurd werd nadat hij een huis en varkensboerderij gefinancierd had. En hij had daarvoor zijn eigen huis in Engeland verkocht. Totaal failliet daarna, moest geld lenen voor enkele reis naar Engeland.

  Ander verhaal: Fransman trouwt met Thaise, geeft 500.000 sin sod. Daarna was de dame verdwenen.

  Wacht een paar jaar, en vind een Philippijnse, die past zich nl snel aan in Nederland.

 21. Thailand John zegt op

  Ze heeft al een kind ,dus van sinsod kan geen spraken zijn.Daar naast moet je nooit en te nimmer Sinsod betalen in dit soort gevallen. Tevens moet je er van bewust zijn dat je in Thaland net zo als elders.Heel goed moet uit kijken waar je aan begind of gaat beginnen.Doe het rustig aan en kijk rustig en op je gemakt in het rond.Want voor je het beseft heb je een kat in de zak en ben je waarschijnlijk een stuk lichter en een ilusie armer.Er zijn veel goede Thaise vrouwen maar vaak moeilijk te vinden. En denk aan de cultuur verschillen. Nog maals haast je niet en doe het rustig aan. Laat je niet gek maken en voorlopig niks huis kopen. Want als buitenlander kun jij geen grond bezitten.Denk daar goed aan.En als de familie om geld begind tevragen of om te lenen, Doe het niet want vaak, zie je het nooit meer terug. Ik ben ook met een thaise getrouwd en ze hebben me nog nooit om geld gevraag. Als ik het ze geef , geef ik het omdat ik het wil.Eb we hebben een fije en goede relatie met elkaar en ze cweten heel goed dat ik niet rijk ben.
  groetjes en veel succes.

 22. Haki zegt op

  Beste Piet! Als ik me goed herinner van eerder stuk dat op Thailandblog is getoond, is Sinsod ongebruikeijk als de Thaise vrouw al kind van ander heeft. En gelijk een (koop-)huis vragen…..??? Nee joh, wees eerlijk t.o. haar (familie) en t.o jezelf en vertel haar dat je best haar dochter wil accepteren (dat veronderstel ik tenminste), maar dat het niet gekker moet worden.
  Succes en hou je hoofd erbij!
  Haki

 23. David D. zegt op

  -Is het dochtertje van 5 Thai? En had de ex-man c.q. vader dan al geen huisje moeten bouwen om het vertrouwen te winnen?
  -Je kan tegen opa zeggen dat je voor een huisje zult zorgen in Nederland, en je zelf afvragen of hij wel te vertrouwen is.
  -Het is duidelijk dat het financiële aspect nu al een groot struikelblok is, zelfs al heb je haar nog maar 5 dagen in ‘het echt’ gezien.
  -Het gaat je sowieso geld kosten, wil je verder met haar: dat staat vast!
  Aan jou de keuze, maar ik weet dat dit vroeg of laat scheef loopt. Alleen, je kan momenteel zelf kiezen wanneer dat gebeurt, en of je je spaargeld daar dan ook nog eens bij in wil laten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website