Lezersvraag: Hoe zit het met criminaliteit in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 december 2017

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik overwegen om zes maanden in Thailand (ergens dicht bij zee)  en zes maanden in Nederland te wonen. Een vraag die nog steeds bij ons leeft is: hoe zit het met de criminaliteit in Thailand? Als wij ons huis zes maanden onbeheerd in Thailand achter laten, wordt er dan niet ingebroken?

In Nederland hebben wij dat opgelost door iemand tijdelijk in onze woning te laten wonen maar in Thailand zien wij dat niet zitten.

Groeten,

Mart en Sylvia


» Laat een reactie achter


28 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met criminaliteit in Thailand?”

 1. Koge zegt op

  Ik weet niet waar u woont in Nederland, voor mij is er geen verschil tussen de criminaliteit hier en in Thailand. Dat zelfde geldt voor het onbeheerd achter laten. Het hangt dus sterk van de lokatie af. Als Farang
  kunt u alleen een condo kopen. Dan kunt u rustig 6 maanden wegblijven, er is bijna altijd securety.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Jozef faes zegt op

  Ik ga ervan uit dat u tijdens de thaise regenperiode terug naar nl gaat. Ikzelf woon in dubai en ben van origine belg van 51 jaar. Nu ik ben zinnens meer in thailand te vertoeven en tijdens de dubai zomermaanden 40a 50 graden af te koelen in thailand . Het pand zal dan niet constant leeg staan. Grt jozef
  Ps. Ik ben 2 keer per jaar in bussum amsterdam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. TvdM zegt op

  Ik denk dat dit toch ook in Thailand de beste oplossing zou zijn. Of je zou een buurman/vrouw moeten vragen toezicht te houden. Ten,inste als je iets wil kopen.Maar je schrijft er niet bij of je wil huren of kopen. Als je koopt dan zal het een appartement zijn of een huis op een resort. In beide gevallen is er al toezicht. Als je huurt, gewoon telkens voor zes maanden huren en dan zes maanden de spullen opslaan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Geertg zegt op

  Ligt er n beetje aan waar je huis staat en wie er n oogje in het zeil houdt. Ook in Nederland neem je voorzorgsmaatregelen als je zolang weg bent. Ik woon 5 jaar hier en persoonlijk vind ik het hier veiliger dan in Europa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. Joshua zegt op

  Beste Mart en Silvia,

  Het ligt eraan waar jij je huis hebt, want er zijn wijken waar je niks achter kan laten , maar over het algemeen is het veilig , ik woon al 16 jaar in de zelfde straat , en daar is nog nooit iets gebeurt.
  Ik woon in North Pattaya en dat is nog in de stad en je hoef niet de Sukhumvit Road over om wat gezelligheid te vinden , wij hebben bijna alles op loop afstand van ons huisje.

  Goed rond kijken en luister naar de juiste mensen, dan weet ik zeker dat het goed komt.

  Mvg,

  Jos uit Pattaya

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Ruud zegt op

  Het beste is een condo altijd oppas

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Kevin zegt op

  Hoezo ziet u dat niet zitten ? Alsof er in NL geen criminaliteit is hier kunt u ook in een resort gaan wonen met 24 uur security dat zie ik in NL nog niet gebeuren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Cees zegt op

  Geen probleem hoor hier, jomtien zeer veilig wonen,,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Kees 2 zegt op

  Ik woon in Jomtien:

  Condo in gebouw met security en camera’s is nagenoeg 100% veilig.

  Huis in compound met security is 95% veilig: ik ken1 geval dat de security van dienst bij een inbraak ‘niets gezien had’…

  Huis in een gewone wijk… hmmm zonder security is de kans op inbraak zeer groot.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Gerrit zegt op

  Tja,

  Je praat over ons huis, dus een eigendom.
  Dat kan alleen op een bewaakte Condo, dus geen enkel probleem om het alleen achter te laten.

  Ik denk dat er behoorlijk veel condo’s zijn, met een leegstand van meer dan 50%

  Dus kom maar eens kijken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Kevin zegt op

   Je kan ook een eigen huis in een resort hebben dus niet alleen in een condoflat alleen is de grond niet van de buitenlander die lease je dan van een Thai tenzij je vrouw/vriendin de eigenaresse is van de grond maar dan is het in beide gevallen moeilijk om huis of condo te verkopen daarom huren kan je vertrekken wanneer je wilt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. eugeen zegt op

  In een goed condo is goede bewaking. Een huis in een gesloten park is ook goed bewaakt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Fransamsterdam zegt op

  Het jaarlijks ter kennis van de politie gekomen inbraken per 100.000 inwoners bedraagt in Thailand 21 en in Nederland 427.
  Natuurlijk zal de aangiftebereidheid per land verschillen, maar toch niet zo veel om dit verschil geheel te verklaren.
  .
  Bron: http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Burglaries

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 13. j koopman zegt op

  ik ben 70 jaar en gepensioneert ik zou best op u woning in thailand willen passen ik heb al jaren een thaise vrouw en die zou dat ook wel willen mvg jan koopman

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. rori zegt op

  IK heb twee plaatsen in Thailand waar ik verblijf.
  Jomtein een condo en vlak bij de stad Uttaradit.

  Condo is bewaakte omgeving aan de poort en in het gebouw. Uttaradit is op een HEEL klein dorpje (gehucht in Nederland).
  Als ik van plan was daar langer te gaan wonen zou ik eerst iets huren (kosten 10.000 – 20.000 per maand. Duurder kan ook maar hangt van jullie budget af.

  Iets buiten een Condo complex of resort kopen gaat niet. Als buitenlander kun je geen grondbezit hebben.

  Ik zou eerst gaan huren en dan goed rondkijken waar ik mezelf langere tijd zie wonen. Bij huren kun je dat per maand doen (of langer) Zo kom je tot de beste keus. ook is het voordeel van huren 6 maanden op en 6 maanden af dat je geen investering in Thailand hebt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • rori zegt op

   Iets te snel op verzenden gedrukt.
   Criminaliteit op het condo complex nul (behalve soms dronken russen en thiasen). Worden altijd keurig opgevangen door de security.
   Op het platte land let iedereen op elkaars spullen. Enige probleem dat doen ze 24 uur per dag. Dus ook als je thuis bent komt de buurt langs om te vragen wat je aan het doen bent. Oh of ze kunnen helpen (tegen kleine vergoeding).
   Maar verder geen problemen. Scheelt ook dat schoonmoeder aan de overkant van de weg woont. Er wonenlangs onze weg meer buitenlanders (Canadees, Noor, Fin, Duitser, Zwitser, Italiaan).
   Hoor ik ook nooits iets van tav criminaliteit.
   Lijkt me dat dat meer iets is voor de grotere plaatsen en steden war veel touristen verblijven.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 15. Ton zegt op

  Voorkomen is beter dan genezen. Goed, dat u er nu over nadenkt.
  Woon zelf in een appartement met goede 24/7 bewaking: security guards (zegt ook niet alles)’; daarnaast camerabewaking rond het gebouw en in iedere gang; elektronische toegangscontrole tot het gebouw zelf via zo’n plastic druppel”sleutel”. Dat maakt het leven een stuk geruster.
  Wonen op een compound (huizen binnen omheining) kan een veiliger gevoel geven met security guard en camera’s, maar de guards kunnen niet overal tegelijk zijn en de camera’s bestrijken meestal niet alles.
  Heb ook op het platteland gewoond, vrijstaande woning ver van de weg op groot stuk grond, stalen traliewerk voor ramen en deuren; vonden de stalen toegangsdeur tot het huis een keer behoorlijk uit zijn voegen nog aan het huis hangen, het had niet veel gescheeld. En anders komt men wel via het dak.
  Het is net als overal: show niet teveel met de dingen die je hebt, zeker indien u in een huis woont laat dan wat lampen branden met tijdklokken, zeg niet dat je langere tijd weggaat (tenzij een echt heel goede buur), installeer een camera in huis, woon liever niet op de eerste of tweede verdieping in een appartementengebouw (ze klimmen omhoog), etc.
  Het maakt eigenlijk weinig verschil met NL.
  Voor mij persoonlijk geeft wonen in een goed beveiligd appartementsgebouw het beste gevoel.
  En trek met een gerust hart voor langere tijd de deur achter mij dicht.
  Succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 16. jan zegt op

  ik weet niet of u een woning gaat huren of kopen , ik zou nooit kopen , als je huurt zit er vaak een bewaking bij de eigenaar die daar ook woont , en men heeft dan een stuk of 20 woningen , dus die houdt de boel in de gaten , maar ook dan breekt men wel eens in , men breekt graag in bij de farang , (buitenlander) die heeft mooie kleding enz om mee te nemen en spullen , dus laat niet te veel van waarde achter, en vertel de eigenaar dat je naar Holland gaat , dus koop nooit er zijn veel mooie grote huizen te huur , ik zelf zat veel op Koh Samui , lamai beach , lekker rustig , en altijd wat te doen , ook veel natuur , je kunt zo de jungel in . je kunt ook een huis huren voor 6 maanden , met een huis kopen heb je veel problemen , en nu omdat de militairen aan de macht zijn , kan dat in de toekomst een probleem geven. een tip , als je daar bent , koop een grote glazen pot groente, als hij leeg is was hem uit , stop daar extra geld en visa kaart in en begraaf hem ergens om het huis wat niemand ziet dan is het niet in het huis en kan men het niet mee pikken , dan heb je altijd een reserve als er iets gebeurt,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 17. Cor zegt op

  Beste Mart en Sylvia

  Ik woon al 16 jaar in Thailand en er is bij mij nog nooit ingebroken, maar je moet er wel gewoon iets aan doen. Dat schrikt bij voorbaat al af.
  Zoals een alarminstallatie en een (CCTV camera’s systeem rondom ophangen) en of eventueel een hond aanschaffen maar dat levert weer problemen op als je terug gaat naar Nederland.
  Dat werkt beslist wel. Ik zelf woon in Pattaya Nogprue net aan die andere kant van de secumvietroad, bij mij naast staat nog een huis te koop op een grondstuk van 400 m2 een mooi huis met twee verdiepingen als je dat zou kopen kunnen we op elkaars huizen letten en dan hoef er ook niemand in te wonen als je in Nederland bent.
  Met de auto 10/15 minuten van de zee af. Dan kan ik je gelijk aan een hele groep Nederlandse kennissen voorstellen (introduceren)
  Wil je contact met me opnemen reageer dan eerst even op deze reactie. Dan geef ik je mijn telefoon nummer en kan ik je via Whats App of E-mail foto’s doorsturen van het huis. Of eventueel voor verdere informatie.
  Groetjes van Cor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. Chiang Moi zegt op

  Beste, Het is een mooi streven om 6 maanden in Thailand te wonen en 6 maanden in Nederland ook wij (ik en mijn Thaise vrouw) denken hier aan als ik met pensioen ben over 2 jaar. Dat er wel of niet wordt ingebroken kan niemand garanderen je kan er misschien wel een verzekering voor afsluiten maar het idee is niet prettig.
  Wat betreft ons huis in Nederland dat is goed beveiligd met rolluiken, camera’s en een hek om het gehele huis en een verzekering natuurlijk meer kan je niet doen. Voor wat betreft een huis in Thailand denken wij aan een appartement met security. Het voordeel is dat je ook geen tuin 6 maanden onbeheerd laat en zo doende als je weer terug keert je eerst moet gaan kappen om binnen te komen. Een appartement is ook beter te beveiligen zeker als het op een wat hoger gelegen verdieping is.Een huis op een bewaakt resort is ook een optie wat de beveiliging betreft. Een appartement in Thailand kan je ook in de tijd dat je er niet bent verhuren (met mijn huis in Nederland zou ik dat nooit doen denk aan de huurbeschermingswet) dan levert het ook nog geld op en staat het niet leeg, er zijn meerdere organisaties die dat voor jou ter plaatse kunnen regelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 19. Jos zegt op

  Mart,ik wil je geen schrik aanjagen he,heb 2 jaar geleden ook gebouwen in Thailand,ver van de zee..600 km…zelfs,in het binnenland in de rijstvelden,in een dorpje waar 500 mensen wonen,bij wan is zelfs ingebroken op klaarlichte dag terwijl wij buiten zaten te eten…geld+ juwelen weg,een andere landgenoot die 400 m verder woont..de volgende nacht ingebroken…dus beveilig het goed,vooral traliewerk voor alle ramen+ deuren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. denkna, zegt op

  OOK daarvoor hebben de Thai een prima oplossing bedacht-die je eigenlijk allang gemerkt zou moeten hebben. de wat betere woonsten staan in een zgn. ”moobaan”, afgesloten aan alle kanten met 1 toegang met portier-en daar betaal je dus voor. OF; denk eens aan een condo/apartment.
  Zodra men in de gaten krijgt dat die stomme farang zonder iets te regelen zolang weg is, is dat vragen om inbraak.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 21. William zegt op

  Gewoon voor 6 maanden iets huren in Thailand, plaats genoeg op de mooiste plekjes, en dan weer zorgeloos het sleuteltje inleveren, succes william.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 22. Alain zegt op

  Uw grootse zorg en was de mijne ook zou moeten zijn de natuur. 6 maanden een huis nabij zee alleen achterlaten, dat word over genomen door de natuur. Criminaliteit is er ook, inbrekers zijn er daar ook. Lang leeg staande huizen zijn altijd aantrekkelijke object voor de inbrekersgilde wereldwijd. Mijn huis waar ik 3maanden per jaar heen ging, was daarom een aanbouw bij schoonouders. Controle en onderhoud aan huis. Namelijk wateroverlast omvallende bomen etc. Mijn persoonlijk advies is Airbnb, voor 6 maanden p/j ideaal. Bevalt de plek niet volgend jaar ergens anders, bevalt het wel gelijk boeken voor volgend jaar. Mvg Alain

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 23. Eddy zegt op

  Naargelang waar natuurlyk
  Maar je kan er toch op aan dat het in Thailand 3 keer veiliger is
  Een goede buur kan ook een oogje in het zeil houden
  Niet te veel aan denken het komt wel goed hier by de Thais
  Veel succes ,,,,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 24. herman69 zegt op

  Eigelijk voel ik mij hier in Thailand veiliger dan in Europa, niet te min dat zij bij mij reeds hebben
  ingebroken en 2 maal geprobeerd.

  Natuurlijk als farang kunnen wij dat niet wegstoppen, zij zeggen ha daar woond een farang en
  dan gaan zij even binnen wippen, die farangs hebben geld he hahahahaa

  Waar is een mens tegenwoordig nog veilig, die jonge snaken willen altijd maar luxe maar iets
  voor doen dat is een andere zaak.

  Maar alleeeeee ik relativeer hier in Thailand, valt best wel mee hoor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 25. Nonkelwin zegt op

  Wij doen hetzelfde als jullie van plan zijn, alhoewel iets korter, maar dat maakt geen verschil.
  We wonen in een rustige condo met aparte slaapkamer, ruim voldoende voor 2 personen in een gehucht in Krabi. Leuk terras met zeezicht, op een paar honderd meter ben je aan het strand. Grote hotels en veel kleinere restaurantjes in de buurt.
  We komen hier nu al zes jaar, als we vertrekken doen we de deur op slot en na acht maand keren we na al die jaren steeds weer zonder problemen terug in een leefbare flat.
  De condominium is uiteraard uitgerust met cctv, maar het is geenszins een versterkte burcht.
  We kunnen het alleen maar aanraden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 26. toon zegt op

  condo is het beste
  altyd cctv aanwezig en security
  succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website