Beste lezers,

Ik ben in Thailand en vlieg eind februari weer naar Nederland. Nu is er weer nieuws van de GGD, dat de Corona Pas, 6 maanden na de eerste inenting niet meer geldig is, behalve als je een booster gekregen hebt.

Mijn L. Krijg ik daar problemen mee?

Groet,

Leendert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Corona pas verloopt eind januari, maar vlieg eind februari terug naar Nederland?”

 1. Paul zegt op

  Dat nieuws van de GGD is al een paar maand oud. Ik ben afgelopen weekend teruggekomen en niemand heeft naar mijn vaccinatie status gevraagd. Alleen de test voor de terugreis is bekeken. Het schijnt overigens te zijn dat een papieren afdruk van je vaccinatie status nog een maand langer geldig is.

  • Leendert Eggebeen zegt op

   Idd, dat geld ook pas vanaf 1 februari. Is ook niet al een paar maanden bekend!

 2. Ron zegt op

  Hetzelfde bij mij, alleen controle op negatief testresultaat.

 3. Nicky zegt op

  Je kan dan toch een booster in Thailand nemen

 4. Eric zegt op

  Volgens mij is de CoronaCheck/pas geldig tot 9 maanden na de laatste vaccinatie… Ik weet het eigenlijk wel 100% zeker: vanaf morgen,1 februari, is het vaccinatiebewijs 9 maanden geldig na de laatste prik. Dit geld voor de hele EU.

  Wellicht ligt het anders omdat u van Thailand naar Nederland reist.

  Offtopic: het is de WHO niet gelukt om politiek en “gezondheidszorg” (hoe ik er verder ook denk *zucht*) gescheiden te houden. Dus is er de volstrekt onwenselijke en onwerkbare situatie ontstaan dat vaccins als Sinovac, Sinopharm en Sputnik V binnen in de EU en de VS niet worden geaccepteerd. Geweldig hoor. We worden geregeerd door idioten.

  Ik heb Moderna gekregen om te kunnen reizen maar had net zo makkelijk ’t Russische vector vaccin Sputtnik V genomen. Alsof die Russen niet weten wat ze doen.

  • fred zegt op

   Sinovac en Sinopharm worden door heel wat landen in de EU ook geaccepteerd. Nederland en Spanje voor zover ik weet net als Zwitserland en Denemarken.
   Maar U heeft gelijk dat het al lang niet meer over een virusje gaat dan wel over politieke en economische machtsspelletjes.

 5. René zegt op

  Vandaag gekopieerd van de site van ‘onze’ overheid:
  “ 28 januari 2022: Uw vaccinatiebewijs is nu nog oneindig geldig via de app. De papieren versie is een jaar geldig. Deze moet u daarna opnieuw aanmaken. Het kabinet wil binnenkort de geldigheid van het vaccinatiebewijs aanpassen. Uw vaccinatiebewijs is dan 270 dagen geldig na volledige vaccinatie (uw eerste prik of prikken). Deze verandering zou op 1 februari ingaan, maar is uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de wijziging ingaat. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.

  Wilt u met uw vaccinatiebewijs reizen in Europa? Binnenkort s het vaccinatiebewijs 9 maanden geldig na de laatste prik. Het is daarna niet meer geldig om mee te reizen. U heeft dan een extra prik nodig.

  In andere landen gelden soms andere regels. Deze regels staan in de reisadviezen (Wijsopreis.nl).

  3e prik verandert niets aan geldigheid vaccinatiebewijs
  Heeft u al een geldig vaccinatiebewijs? En kreeg u een 3e coronaprik? Dit heeft geen effect op de geldigheid van uw vaccinatiebewijs. Uw vaccinatiebewijs waar 2 prikken in staan (of 1 bij vaccinatie met Janssen) is nog steeds geldig. U kunt uw 3e prik wel ophalen in CoronaCheck. U krijgt dan een extra internationale QR-code waarbij ook uw 3e prik zichtbaar is….”

  Behalve dat je haast ‘hogere wiskunde moet hebben gestudeerd’ laat ik me niet verleiden tot inhoudelijke meningen…

 6. Erik2 zegt op

  Wat betreft internationaal reizen is de tekst aangepast:

  Vaccinatiebewijs internationaal
  Wilt u met uw vaccinatiebewijs reizen in Europa? Vanaf 1 februari 2022 is het vaccinatiebewijs 270 dagen geldig na volledige vaccinatie (uw 1ste prik of prikken zonder 3e prik of booster). Het is daarna niet meer geldig om mee te reizen. U heeft dan een boosterprik nodig. In andere landen gelden soms andere regels. Deze regels staan in de reisadviezen (Wijsopreis.nl).

  Wat betreft de vraag van Leendert, ten eerste gaat het hier om 9 maanden na de 2de prik (Jansen na de 1ste prik) en niet 6 maanden. Consequentie als je hier buiten valt is een dringend advies om op dag 2 en 5 na aankomst een test te doen, dat mag ook een zelftest zijn. Met andere woorden, geen probleem op dit gebied.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website