Lezersvraag: contant geld meenemen naar Thailand (BE)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 juni 2017

Beste lezers,

Stel: Ik koop een huis (in Thailand) voor 75.000 euro en breng 100.000 euro mee (met bewijs van de bank). Ik geef deze som aan bij de douane in België, moet ik deze som ook aangeven bij de douane in Thailand?

Ik heb niet al het geld nodig en heb 8.000 euro teveel die ik wil terugbrengen naar België. Moet ik terug dit alles aangeven bij de douane in Thailand en in België?

Dank bij voorbaat

Groet,

Willy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: contant geld meenemen naar Thailand (BE)”

 1. eduard zegt op

  Op het vliegveld bij douane uitvoeren en formulier invullen en soms bankafschrift laten zien, dan ECHT invoeren op airport Bangkok. ….anders grote problemen in het verschiet……….het liefste zien ze dat het van bank naar thaise bank overgemaakt wordt. En vergeet niet dat bij uitvoeren de douane kontakt opneemt met de fiscus of het verantwoord geld is.

 2. eduard zegt op

  Even ter aanvulling..over die 8000 euro die je over hebt, hoef je je geen zorgen te maken…10000 euro is vrij reizen.

  • Peter zegt op

   Dat wil zeggen: je hoeft tot 10.000 euro het niet aan te geven bij de douane. Maar voor alle duidelijkheid; als je gecontroleerd wordt, moet je dat bedrag wel kunnen verantwoorden, dit is voor een heleboel mensen nog steeds niet duidelijk.
   Als je op Schiphol gecontroleerd wrdt en je hebt bijvoorbeeld 9500 euro bij, zonder duidelijke opname/bewijs, of e.d. kan je toch echt je vlucht missen.

 3. John Chiang rai zegt op

  Als je de EU verlaat ben je verplicht om ieder bedrag vanaf 10.000 Euro aan te geven bij de Douane . Bij binnenkomst in Thailand ligt deze grens bij 20.000 US Dollar . Bij jou terugkomst naar Europa heb je met het terug brengen van 8000Euro geen probleem,omdat dit duidelijk onder het limit blijft.

 4. jasper van Der Burgh zegt op

  Bedragen boven een equivalent van 20,000 dollar moeten in Thailand bij aankomst bij de douane aangegeven worden. Ik zou overigens niet graag in uw schoenen staan met een dergelijk cash bedrag rond te lopen, lijkt mij een gevaarlijk spel, temeer omdat men er van weet (niet elke douanier is te vertrouwen in Thailand).
  Overtollig geld kan men eenvoudig weer uitvoeren, op voorwaarde dat er niet meer dan 500.000 baht cash tussen zit. Dollars en Euro’s zijn geen probleem.
  Wat wel een probleem is, is als u een condo met cash geld wilt kopen. U krijgt dan problemen met de Thaise overheid, die bewijs wil zien dat het geld uit het buitenland is overgemaakt. U kunt zich dan niet als koper laten registreren.

 5. Dirk zegt op

  https://youtu.be/QaJvFy60ck0

  Duidelijker kan ik het hier niet schrijven.

 6. Loe zegt op

  Willie
  Een bedrag van 100000 euro cash meenemen heeft zoveel risico,s dat ik er niet aan zou beginnen.
  Je kunt het verliezen.
  Iemand kan het stelen
  Stel dat je iets gebeurd onderweg, wie let dan op de centjes
  Het is te hopen dat er niets gebeurd maar ziveel geld cash meenemen is alleen verantwoord als het niet wit is, maar dan nog als je aangehouden wordt ben je de klos.
  Dus mijn advies lekker per bank

 7. Christina zegt op

  Als bijvoorbeeld vanuit Nederland reist naar een ander land is het bedrag 10.000.00 euro per persoon.
  Reis je als echtpaar dan is het ook 10.000.00 samen euro alles daarboven aangeven.
  Heb het laatst meegemaakt met een reis naar Amerika. Maar geen problemen gehad omdat Ik vertelde het is toch 10.000.00 per persoon nee dus als echtpaar ook 10.000.00 euro. Kon bewijzen dat geld van ons was.
  Hoe het terug zit geen idee omdat we dan geen landings kaarten hoeven in te vullen.
  Dus reis je samen 5.000.00 per persoon.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Christina,iedere persoon kan een bedrag tot 10.000 Euro zonder te declareren uitvoeren,en dit heeft niets te maken,of iemand nu wel of niet als echtpaar onderweg is. Alleen het geld moet duidelijk gescheiden in de persoonlijke bagage uitgevoerd worden,zodat duidelijk is dat alleen de betreffende persoon kan vervoegen over het geld. Als men bij een eventuele douane controle meer dan 10.000Euro aantreft in de gezamelijke bagage, dat niet gedeclareerd is,dan is dit strafbaar. Het filmpje op You Tube,wat hierboven in de reactie van Dirk ook reeds beschreven staat,geeft de juiste methode aan.

 8. Willy zegt op

  Beste Loe
  In mijn vraag betreffende geld meenemen naar Thailand zeg ik klaar en duidelijk dat deze som ,met bewijs van herkomst door de bank ,word meegenomen en niet zoals u denkt dat het zou gaan om zwart geld.
  Ik reis niet alleen en dank u voor het advies
  Beste groeten
  Willy

 9. Nelly zegt op

  Ik denk dat het beter is om een Euro rekening te openen en daar je geld op te storten.Lijkt me veiliger en handiger . En geen geen gezeur bij douane

 10. marc mortier zegt op

  Al eens navraag gedaan bij de bank om een (gewaarborgde) bankcheque mee te nemen ?

  • Eric zegt op

   Een (gewaarborgde) bankcheque lijkt me nou niet zo’n goed idee. Vooropgesteld dat ze nog bestaan, in Thailand krijg je die nooit in Euro’s gecasht en zeker niet OGV. Kun je nagaan hoeveel tijd daar mee gemoeid zal zijn, en tegen welke wisselkoers.

   Dus tegen de tijd dat je daar een huis koopt zal het met het visa ook wel in order zijn en zou ik lekker een bankrekening ter plaatse openen, en het bedrag electronisch laten transfereren

 11. Khun Yan zegt op

  Geld overschrijven naar een Thaise bank kan gratis als je een rekening hebt bij Argenta…

 12. patrick zegt op

  hoeveel commissie ben je verschuldigd wanneer je dergelijk bedrag per banktransfer overmaakt ?
  plus de bankkosten ….

 13. lung addie zegt op

  Bedoeling van vraagsteller zal wel zijn dit geld zo voordelig mogelijk van Euro naar THB om te wisselen. Daar is niets mis mee. Dat gebeurd dan meestal in een wisselkantoor zoals bv Super Rich. Ik vraag me af of vraagsteller er enig idee van heeft wat het volume van 100.000Eu is in THB? Dat is heel grof gerekend een kleine 4.000.000 THB …. dat in briefjes van 1000THB vertegenwoordigd een volume van een gevulde handbagage en als je die niet voorhanden hebt sta je op de stoep met twee grote plastiek zakken gevuld met briefjes van 1000THB …. leuk is wel anders.

 14. Willy zegt op

  Hello lung addie
  Het is goed dat er nog mensen met humor zijn! Mijn bedoeling is effectief deze som zelf naar Thailand te brengen. Als men deze som laat omwisselen in de bank zelf ,en men het op een account zet,kan men met enig negocieren een goede valuta bekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website