Container verschepen naar Thailand en dan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 december 2022

Beste lezers,

Wie weet meer over een container verschepen van buitenland naar Thailand (wegens verhuis) naar Thailand? En eenmaal die in Thailand aankomt, hoe gaat het dan verder? Moet dan alles overgeplaatst worden naar een Thaise container of niet?

Wie heeft hier  informatie over?

Gisbertus

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Container verschepen naar Thailand en dan?”

 1. Cornelis2 zegt op

  Een kennis van me heeft toen hij naar Koh Phanang emigreerde een container in Eindhoven geladen en deze hoefde niet over geladen worden in een Thaise container. Werdt voor de deur afgeleverd. Hij moest wel locaal wat regelen i.v.m wat stroomkabels e.d. boven de weg naar zijn locatie aan het strand.

 2. Sjaak P zegt op

  Gisbertus

  Neem een Thaise expediteur in de arm, bijvoorbeeld Boonma kan je transport van deur tot deur verzorgen ook het in en uitklaren word dan geregeld.
  Zij regelen ook het bedrijf dat komt inpakken voor je en in Thailand komen ze de spullen thuis brengen.
  Niet veel zelf hoeven te regelen. Even op Google Boonma in Bangkok zoeken en offerte vragen.

 3. Barney zegt op

  Ik weet niet vanuit welk land de container verscheept wordt maar zelf heb ik vanuit Nederland een container naar Thailand verscheept (met huisraad) via https://www.sirva.com/company/office-locations. Zij zitten over de hele wereld. Hun partner in Thailand was https://www.alliedthailand.com/about-us/allied-pickfords-thailand. Van de vijf die in Nederland offreerden waren zij het goedkoopst (soms 20% goedkoper). Zij komen inpakken en uitpakken. Zo maken zij een inventarislijst op die de inklaring vergemakkelijkt.

  In mijn geval zette ik de overeenkomst op naam van mijn (terugkerende) Thaise vrouw om aanzienlijke invoerrechten te besparen. Voor fietsen moest ik overigens een fortuin betalen aan invoerrechten. Goedkope invoer kan overigens maar eenmalig (tenzij je beschikt over een aquarium aan Mia Noi’s), en je vrouw moet daar wel aanwezig zijn bij inklaring voor “vrijstelling”.

  • TH NL zegt op

   Beste Barney,
   Het onderwerp van de fietsen wekt mijn interesse, daar je zegt dat je voor de fietsen een fortuin betalen moest, nú heeft mijn vrouw op het vliegveld in Thailand navraag gedaan en de beambten vertelde haar dat ze fiets konden invoeren van mijzelf en mijn vrouw, nú is de vraag wat is de reden van die invoer rechten?
   Voor de duidelijkheid die ambtenaren waren van de invoerrechten.
   Met vriendelijke groet

 4. Jos M zegt op

  Eind 2019 werd mijn container geladen door mensen van Transpack uit Rotterdam,
  In januari 2020 netjes aan huis gelost door mensen van Boonma.
  Prima service van beide bedrijven

 5. Kris zegt op

  Heb al een paar keer Windmill gebruikt.Thuis(Belgie) alles ophalen en in Thailand thuis alles geleverd.Prima service.

 6. Nok zegt op

  Je kunt zowel Windmill als Transpack om offertes vragen. De berekening verloopt via een online-verbinding. Je gaat met jouw smartphone door jouw huis heen en laat zien welke stukken -groot en klein- verscheept moeten worden. Beide firma’s halen en brengen. Je hoeft zelf niets te doen, niet bij de douane, niet bij de transporteur, niets vwb verzekeringen. En al helemaal niet in- en uitpakken. Mag wel, hoeft niet. Wordt er echt niet goedkoper van. Beide firma’s via Google en hun website bereikbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website