Lezersvraag: Container huren om huisraad naar Thailand te brengen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 maart 2015

Beste lezers,

Ik heb een vraag. Ik wil een container huren voor wat spullen naar m’n huis in Chonburi te sturen. Het gaat om twee mountainbikes, ijskast, 2/3 zits, boxspring, uit elkaar kledingkasten, dressoir, tafel, 4 stoelen, oven, 2x tv, paar dozen kleding, etc.

Als ik het in Holland verkoop krijg ik er niks meer voor tegenwoordig. Ik kan eventueel meer meenemen, maar weten jullie een goede rederij? En zitten er ook nog kosten aan als ze in Thailand aankomen?

Als het te duur word dan moet ik het maar weggeven of weggooien dus?

Groet,

Bill


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Container huren om huisraad naar Thailand te brengen”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Neem maar eens contact op met Schenker BV, Emma Goldmanweg 1, 5032MN Tilburg. tel. 013-4625111 of info.nl@dbschenker.com Een internationaal opererende onderneming die je alles daaromtrent kunnen vertellen.

 2. Ruud zegt op

  Weggooien..! Verschepen gaat je een klein vermogen kosten. Nieuw kopen in Thailand is zeer waarschijnlijk goedkoper of even duur. En dan heb je wél nieuwe spullen…

  • Hans zegt op

   Mijn hele huisraad hierheen gehaald voor krap € 2100,00
   Ik weet niet waar jij je spullen koopt, maar daar koop je het hier echt niet nieuw voor…

   • lung addie zegt op

    zeker weten dat je het hier voor die prijs niet koopt en zeker niet dezelfde kwaliteit. Een frigo (ijskast) loont de moeite niet, maar zeker potten en pannen. Ik betaalde bij Windmill 800Eu voor 3.5m³ en 400kg. Zelf ingepakt doch aan huis afgehaald en hier in Thailand thuis afgeleverd. Waar ze dat “klein vermogen” vandaan halen ???
    lung addie, tevreden klant van Windmill

 3. Herman zegt op

  Wij hebben Windmill Forwarding uit Den Haag ingeschakeld. Erg goed. Je kunt mailen naar met info@windmillforwarding.nl voor uitleg en offerte.

 4. geert zegt op

  wegooie. is makkelijk gezegt
  als je eens weet hoeveel gereedschap ik hier heb en als je weet hoe de staat van thais materiaal is zou ik dus ook overleggen om.een contianer te vullen maar idd wel ff informeren hoe en wat zo dat je niet voor verassingen staat bij de doane

 5. Marianne Meinema zegt op

  Beste Bill, mijn broer is naar Chiang Mai verhuisd van Amsterdam af via Windmill Forwarding in Den Haag.
  Beviel hem prima, hij schreef geen gedoe met douane, en in een dorp bij Chiang Mai voor de deur van zijn huis. Hij kreeg deze firma ook via Nederlanders die ook in Thailand wonen. Gegevens van deze firma zijn vast wel te vinden op internet. Vr.gr. Marianne Meinema

 6. compuding zegt op

  Windmill is een goede keus.
  Vraag maar meer offertes aan en je zal zien dat zij de goedkoopste zijn en bij mij is alles goed gegaan.

 7. Gerard zegt op

  Ik weet wel zeker, als je de verschepingskosten betaald hebt, en het staat in de haven om af te halen,
  Dan hebben ze je in de tang, het vrijmaken, de invoerbelasting, het geld wat ze in hun zak steken,
  Dat zul je moeten betalen, anders nemen ze alles in beslag. De boeven.
  Als je dat betaald hebt, moet het nog naar de plaats van bestemming.
  Ik denk dat je dan misschien wel de dubbele prijs van nieuw hebt betaald.
  Daarbij de moeite en de zenuwen.
  Op dit blog zul je hierover wel meer kunnen vinden.
  Zet alles op marktplaats voor een zacht prijsje, dan bespaar je een hoop miserie.

  Groet, Gerard.

  • roswita zegt op

   Gerard, ik zou de andere reacties eens goed doorlezen als ik jou was. Kennissen van mij hebben ook met windmill hun spullen naar Thailand laten verschepen. Niks problemen in de haven. Container keurig thuis afgeleverd.

 8. Nico B ruinekreeft zegt op

  wij hebben het in aug gedaan de spullen moesten van ede naar Phuket met Windmill Forwarding van deur tot deur super gedaan.met meerdere personen in de contianer dat drukt de kosten.zelf alles ingepakt.

 9. C.G.M. van Osch zegt op

  Graag ontvang ik ook hier informatie over via mijn e-mail: c.van.osch@live.nl
  Aan iedereen bij voorbaat hartelijk dank.

  C.G.M. van Osch.

 10. rene zegt op

  hoi Bil,
  een dezer maanden ga ik ook een transport in gang zetten,maar wordt gedaan via mijn werkgever hier in Thailand, dus dan hebben we die douane taferelen niet,aangezien ik nog wel ruimte heb is er een mogelijkheid om dit te combineren.
  afhankelijk waar je woont in Nederland en je adres in Thailand,want ik kan niet de container laten laden en leeghalen op jou adressen natuurlijk
  mijn transport gaat plaatsvinden van Maarheeze naar Bang Phra Sri Racha
  ik hoor het wel

  • Rob zegt op

   Hoi rene
   Ik zou graag met je in contact willen komen .
   Want ik heb een paar spullen die ik graag naar thailand zou willen laten komen.
   Een goede fiets een koffiezet apparaat en wat andere kleine dingen .
   Misschien zou je mij kunnen helpen.
   Groetjes rob

  • bill zegt op

   halloo rene die spullen van mij gaan nr chonburi 20150 ga met mei met pensioen augustus wilde ik er heen gaan ; ik woon in bilthoven utr bill echter 0622800414

 11. lung addie zegt op

  als belg heb ik destijds ook beroep gedaan op Windmill … PRIMA service. Van deur tot deur. Goede prijs en achteraf geen extra kosten. Niets maar dan ook niets beschadigd Een aanrader wat mij betreft.

  Lung addie

 12. Hans zegt op

  Windmill Forwarding..! 2 jaar geleden 12 m3 in een gedeelde container voor € 2100,00
  Geen extra kosten… zelf spullen ingepakt en naar Den Haag gebracht… aan huis bezorgt in Phetchabun…totaal geen schade… Aanrader..!

  • Rob zegt op

   Ik snap het niet helemaal ,maar een aanrader voor 2100€.
   Een 40 ft container kost +\- 1400€ verschepen van de haven rotterdam naar haven bangkok wat papierwerk en dan invoerrechten maar je kan dat zelf in de hand houden.
   Container vervoeren naar bv phuket 30.000 bath (860€) totaal 2260€ ,voor +\- 70 m2 .
   Misschien zie ik het verkeerd,laat maar horen dan

 13. riekie zegt op

  Als je niet te veel hebt kun je het beter daar laten en hier nieuw kopen ik had een uitstekend bedrijf. allianze alles was tot in de puntjes geregelt ze pakken alles thuis in en regelen alles met de douane en leveren alles netjes op de bestemming en pakken het ook uit.je hoeft niks te doen maar hangt een flinke prijskaart aan ik was kwijt om 120 dozen te verschepen geen meubels of iets bijna 2500 euro dus geef het weg daar en koop hier nieuw ,

 14. theoS zegt op

  Houd er rekening mee dat een ijskast uit Holland hier onbruikbaar is. Er is verschil in de fabricatie van ijskasten bestemd voor de Noord-Europeese markt en de landen in de Tropen, waaronder Thailand.
  Bij voorbeeld is de isolatie zwaarder/beter uitgevoerd en alleen daar door al koelt een ijskast uit Noord-Europa weing of niet.

 15. Khun Hallie zegt op

  Hallo theoS,

  U heeft volkomen gelijk.
  De ontwerpcondities voor koelinstallaties in de tropen zijn totaal verschillend van de ontwerpcondities van koelinstallaties voor de Nederlandse markt.
  Dit komt vooral door de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid in de ruimte waar de koelinstallatie wordt geplaatst.

  M.vr.gr.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website