Lezersvraag: Contact gezocht met Westerse/Thaise vrouwen ivm emigratie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 augustus 2016

Beste lezers,

Ik ga in januari met mijn man verhuizen van Nederland naar Thailand. We zullen neerstrijken in de omgeving van Chiang Dao. Ik zou het leuk vinden in Chiang Dao of nabije omgeving contact te kunnen maken met westerse vrouwen (Nederlands- of Engelstalig) of goed Engels- of Nederlands-sprekende Thaise vrouwen die het leuk vinden me een beetje op weg te helpen met allerlei praktische zaken. Eventueel taallessen, maar ook om ervaringen uit te wisselen en vriendschappelijk contact mee te kunnen onderhouden als het op dat gebied klikt.

Ik ben creatief en heb een brede belangstelling voor fotografie, film, muziek, literatuur, natuur, filosofie en Boeddhistische levensvisie, gezonde voeding en leefwijze, alternatieve huizenbouw zoals mudhouses of bamboo-building, zelfvoorzienend wonen en nog veel meer.

Ik ben 55 jaar en een beetje een ouwe hippie 😉

Ik vraag speciaal naar reacties van vrouwen, leeftijd is niet belangrijk!

Met een warme groet,

Mieke

10 reacties op “Lezersvraag: Contact gezocht met Westerse/Thaise vrouwen ivm emigratie”

 1. TheoB zegt op

  Bedoel je Chiang Dao 75km (1u30min) noordelijk van de stad Chaing Mai?
  Het duurde eventjes voordat ik deze plaats met Maps had gevonden, omdat Maps in het geval van TH zeer regelmatig dingen verkeerd lokaliseerd.

  • mieke zegt op

   Ja, die plaats bedoel ik.

 2. erik zegt op

  Als je dat wil ga je beter in de bewoonde wereld wonen. Bangkok, Pattaya, Chiang mai, Hua Hin

  • mieke zegt op

   No thanks 😉

  • Ger zegt op

   In bijna elk “gehucht en boerenplaats” en gewone plaatsen kom je buitenlanders tegen. Dus logische vraag van Mieke, misschien woont er in de buurt een toekomstige vriendin.

   En de bewoonde wereld in Thailand is groot, google in beetje in (sub)districten en meer in Thailand als je namen kent en je komt veel plaatsen tegen met meer dan 5000 inwoners.

   Chiang Dai Thailand komt direct op in google maps , geen probleem. Er zijn zelfs geen meerdere Chiang Dao .Even de juiste Google Maps gebruiken !

   • mieke zegt op

    Thanks Ger, fijne reactie! Er wonen in en rond CD inderdaad echt wel buitenlanders en engelssprekende Thai, ik heb er al enkele ontmoet en hoop ook via hen nieuwe contacten te kunnen leggen. Lijkt me gewoon een goed idee om op voorhand al wat te ‘netwerken’, vandaar mijn vraag hier op het TB.
    Groetjes, Mieke.

 3. Barry zegt op

  http://www.chickynet.com/thailand/

  • mieke zegt op

   Hoi Barry,
   Ik ben al lid van chickynet, maar fijn dat je even de moeite nam om te reageren, dankjewel!
   Groetjes,
   Mieke.

 4. Lilian zegt op

  Hallo Mieke,

  Ik woon, samen met mijn man, net ten oosten van Chiang mai. Mijn ervaring is dat het makkelijk is om contacten te leggen met andere farangs, maar je moet er wel opuit. Probeer uit te vinden wat er in jou omgeving georganiseerd wordt, taallessen, kookklasjes, wandelen, of misschien wel mud-house building. Ga op onderzoek uit. Mae Rim is redelijk dichtbij, daar wonen veel Nederlanders en andere farangs.
  Je mag altijd contact met me opnemen. [email protected]

  Groetjes Lilian.

  • mieke zegt op

   Hoi Lilian, ik maak graag gebruik van je uitnodiging om te mailen! En inderdaad, in CD woont Maggi, die al diverse mudhouses heeft gebouwd en ook workshops geeft :- (https://maggimck.wordpress.com/) Ik ben dan ook niet bang dat ik me zal vervelen in CD, maar actief werken aan een nieuwe toekomst en sociaal netwerk, dat is is een belangrijke tip. Zo zal ik inderdaad o.m. op zoek gaan naar een yoga- en een meditatiegroepje. Dank voor je reactie!
   Groetjes, Mieke


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website