Lezersvraag: Condo kopen in Pattaya en geld overmaken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 mei 2018

Beste lezers,

Ik ben al meer dan 25 jaar Thailandreiziger, huurde voor de vakantieperiodes veelal een condo. Nu ik juist gepensioneerd ben, zou ik graag in Pattaya Jomtien in Viewtalay 2 een condo kopen om een eigen stek te hebben voor eigen gebruik.

Kan ik tips krijgen bij welke agentschappen ik best te rade ga of ben ik via een particulier beter af ? Alle info is welkom. In juni zal ik er 5 weken zijn.

Ook graag info over hoe juist geld overmaken, kan ik hiervoor WeTransfer gebruiken of moet het via mijn eigen bank in België, enz… Ik heb een Thaise bankrekening.

Groet,

Hendrik (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Condo kopen in Pattaya en geld overmaken?”

 1. Dolf. zegt op

  Hey, Ik maak al jaren geld over met Transfewise. Veilig, snel en voordelig.
  Mgv Dolf.

 2. Rob Tha Mai zegt op

  bel 0066806317335 spreekt Nederlands. We hebben op kruising Southrd/Thirdrd. een apartement 06-21437450

 3. Arne zegt op

  Hoi Hendrik, Mijn vriendin is agent in Pattaya en kan je helpen met de aankoop en ook adviseren hoe je het beste het geld kunt overmaken. Als je wilt dat ik je met haar in contact breng stuur dan even een berichtje naar arnepohl24@gmail.com

 4. Hans van Nunen zegt op

  Je zou eens contact kunnen opnemen met : David Strachan – GSM : +66 8 6257 6067 Email : strachan.david@googlemail.com. Hij woont in Pratamnak. Geld kun je overmaken van je NL of BE rekening naar je Thaise bankrekening. Als het appartement van een Farang is kun je misschien ook een prijs in € afspreken, dan hoef je helemaal niet te wisselen. Succes…

  • Karel zegt op

   Dat laatste zal niet gaan, het geld moet officieel binnengebracht worden via een Thaise bank.

   Rechtstreeks van de eigenaar kopen kan je misschien zo’n 3-5% schelen (de commissie voor de makelaar).

   Op het advertentiebord van Foodmart (op 200m van VT2), hangt soms wel eens een adv betreffende een te koop staande condo, rechtstreeks van eigenaar (of je kunt daar zelf een adv plaatsen). Of wie weet op het advertentiebord van Foodland Central Road, of Friendship South Road. Je zou ook eens op http://www.bahtsold.com/ kunnen kijken. Ten slotte weet wellicht een dame bij de receptie van VT2 of er iets te koop staat (maar die zal dan toch enige commissie gaan vangen van de eigenaar).

   • Karel zegt op

    Aanvulling: Als ik je was zou ik liever in VT 5C kopen: groter balkon, direct aan zee, veel gemakkelijker om tzt weer te verkopen (en bij afwezigheid evt te verhuren). Is wel duurder….

 5. John zegt op

  Beste Hendrik,
  Allereerst wees voorzichtig met geld overmaken, doe dat niet zo maar naar je Thaise bank ! er zijn speciale formulieren voor dit doel, jouw Bank weet precies hoe dat moet ! En dan het kopen neem een goede Advocaat in de armen die zijn niet zo duur, Dan het kopen, ik denk het beste rechtstreeks bij bij de eigenaar die de Flat wil verkopen , dus dan betaal je geen 2 %tot 3 % commissie.
  Groetejs en veel plezier in Thailand

 6. Emiel zegt op

  Je kunt je geld overmaken via je eigen bank. Je moet natuurlijk een bankrekening hebben in Thailand. Belangrijk is dat je bij het overmaken vermeldt dat het bestemd is om een appartement of condo aan te kopen. Best in het Engels natuurlijk. Ook is het belangrijk dat die TH bankrekening op de naam staat van dezelfde persoon(en) die de aankoop doet en dat het geld ook van dezelfde personen komt . Koop je met z’n tweeen dan komt je geld best van een rekening op naam van die twee naar een rekening op naam van die twee. In ieder geval raad ik je aan je door een ernstig advocaat te laten begeleiden. Veel succes.

 7. Harrybr zegt op

  NOOIT gewoon via je bank geld overboeken, want je wisselkoers is veel te slecht.
  Ik werk al een paar jaar met deze twee, en heb slechts over één punt spijt: dan ik dit niet jaren eerder ben gaan doen.

  Praat eens met
  Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij
  Beursplein 5
  1012 JW Amsterdam
  +31 (0)20 578 2431
  info@nbwm.nl
  http://www.nbwm.nl

  of Ebury
  31 (0) 20 795 6690
  info@ebury.nl
  http://www.ebury.nl

 8. Jean Henri Le Paige zegt op

  * geld van je buitenlandse rekening alleszins eerst op je Thaise rekening met de referentie ” re-location of own savings ” , dan kan je een ” kow too 3 ” verklaring krijgen ( = kosteloos ) van je bank en daarmee ooit ( wie weet ? ) een toelating om de fondsen weder te exporteren
  * kijk uit wat je met je vandaar zegge van je bank, verder aan de verkoper overgemaakte fondsen in de plaats krijgt , zegge een aandeel in een vennootschap dat de condo bezit in eigendom ? of de kondo zelf direct op je naam ? ( wat pas kan , als in het gebouw minder dan 49 op 100 der condo’s in buitenlandse handen zijn
  * Denk eraan : kopen is mooi, maar “verkoopbaar” moet het steeds blijven !
  * kijk verder uit wat juist overgedragen wordt : alleen de condo, of ook onverdeelde aandelen in de liften , de parkings, het dak, , de swimming pool, etc want die blijven nogal wel een ” plakken ” bij de verkoper, hetzij bij familie van de oorspronkelijke bouwer-promotor . . .
  * uit bovengezegde vloeit dan voort een gebrek aan kiesrecht voor aanstelling van de beheer-syndicus die met ” kosten ” in fete kan doen kan doen wat hij wil en geen Thaise rechter komt je ter hulp ! : de hele materie is weinig gereglementeerd en de zeer vermogende bouwpromotors zwaainen de plak
  * let ook op of je wel tevens recht op een eigen water – & electriciteitsaansluiting verkrijgt
  * tracht te kopen van een andere buitenlander : dat is steeds beter en bespaart je periodische belasting & beheerskosten van een Thaise vennootschap die voor je ‘t eigendom op naam zou gebruiken
  * informeer naar de syndicuskosten maar hou voor ogen dat deze in bepaalde gebouwen erg kunnen verhogen
  * let wel dat alles ” vrij en onbelast” is ;
  * controleer de degelijke overschrijving van de “shannot” zegge eigendomstitel in het landregister
  * betaal nooit wat dan ook vooruit en koop nooit projecten die in aanbouw zijn : gelijktidig slutels en eigendomstitel is de strict vereiste regel, hoor !
  * neem een advocaat ( ik kan je aanbevelen ” khun Frang ” van het mcalbert kantoor in Treppasit rd
  ( mcalbert19@yahoo.com 😉 dat één der zeldzame degelijke advocaten is ( want medische zorgen in Thailand zijn degelijk super; vooral in de privé hospitalen, maar in veertien jaren expatriatie en zelf oud-advocaat zijnde in Belgie & in Frankrijk, heb ik hier slechts zelden een betrouwbare collegha ontmoet ( je mag ook bellen naar mijn echtgenote ” Kamayee ” 08 96 888 175 : samen kunnen we u – heel belangloos als landgenoten i ! – op de goede weg houden met gouden raad . . . die kosteloos is !
  Jean

  • Cornelis zegt op

   Vraag me af wat de relevantie is van ‘want medische zorgen in Thailand zijn degelijk super’?

  • Harrybr zegt op

   De allerwijste tip:
   Denk eraan : kopen is mooi, maar “verkoopbaar” moet het steeds blijven !

   Of zoals ooit een o.g. makelaar tegen me zei: “bouwen.. moet je doen voor de verkoop, maar zodanig, dat je er zelf gedurende die tijd naar redelijke wens in kan leven. Een huis is nu een maal een te groot kapitaal om te vernietigen”

 9. Robert Van Dijck zegt op

  Love Pattaya property

  +66(0)6-3005-9699
  +66(0)33-005-256

  info@lovepattayaproperty.com

  vraag naar Ivan, hij is een belg, hij kan je dus te woord staan in uw eigen taal.

  Ivan Suys; +66 (0) 92-431-8404

 10. Jean Henri Le Paige zegt op

  ook nog dit =
  ” transfewise ” en dergelijke . . .
  ” veilig ” = geloof ik wel, maar als dan ooit toch iets zou mislopen ( misverstand of fout in de hoogte van het bedrag ) is er geen rechtsforum ter wereld bevoegd om tussen te komen
  Maar verder : de bespaarde onkosten komen voort van het feit dat er gewerkt wordt geenszins met je eigen geld doch met andermans fondsen die reeds in Thailland zijn, wat voor gevolg heeft 1° dat je bank je nooit , een ” kow too 3 “, zal kunnen afleveren en alzo je geld nooit meer Thailand uit kan ( instructies van de B.O.T. ! ) en 2° dat het ooit wel eens zou kunnen , ( men weet immers
  maar nooit ) dat een Thaise ambtenaar je de bewijslast opdraait dat je dit geld niet in Thailand verdiend hebt >>> grote miserie, dan voor een kleine onkostenbesparing !
  Jean

  • David .H. zegt op

   Inderdaad met die transfer firmas kan je geen reden van storting opgeven, reden dat ik Skrill niet meer gebruikte alhoewel ik daar tevreden mee was, maar geld komt aleen als een witdraw van Skrill op thai rekening en alzo kon ik moeilijk aan bewijzen dat de gelden bestemd waren voor aankoop condo om F.E.T. form van Thai bank te krijgen ….. en zonder dat kan je zefs niet een condo aankopen …..!!!

   Vele grondige goede raad van Jean Henri Le Paige hierboven …… en pas op voor de “agents ” alhier in Pattaya , want der zit wat tussen hoor ….

   PS : best goed nagaan of die condo wel degelijk op foreigner naam kan aangekocht worden nog steeds…..WANT er heeft ooit een relaxatie vand die quota geweest , en di kunnen nu niet meer overgedragen worden als foreigner quota , mogen wel nog bezit van de huidige foreigner blijven

 11. Jos zegt op

  Beste Hendrik,

  Ik heb een condo gekocht via Asia Connect 2000, bij Mr. Charli Nawaburikun , hij geeft de beste service van heel Pattaya en Jomtien.
  Als je bij deze man een condo koopt, dan komt alles goed.
  Als u geld overmaakt , dan kan dat het beste naar u eigenbank rekening in Thailand.
  Want als u iets koopt , dan moet u het papier ( Tor Tor 3 ) van de bank hebben.
  Ik zelf kan u ook helpen, dus als u hulp nodig hebt, dan kan u mij of Mr. Charli Nawaburikun.
  Charli telefoonnummer: 0818418410
  Jos telefoonnummer:0892500017.
  Mvg,
  Jos.

 12. bob zegt op

  Hallo Hendrik,

  Zelf woon ik in Jomtien en heb en condo te huur of te koop in view talay 5c. Eventueel kunt u eerst eens huren als u in Juni komt. Ook kan ik u met raad en daad ter zijde staan. Laten wij in Juni eens met elkaar praten. U moet zeker niet overhaast te werk gaan. mijn email is bob116@outlook.com of tel 06874845321 als u in juni in Jomtien bent.

 13. paul zegt op

  Hallo Hendrik,
  Ik heb een aantal zeer mooie condo’s te koop in soi7 in Jomtien.
  Allemaal volledig gerenoveerd en dus klaar om er meteen in te trekken met alles erop en eraan.
  Je zou even rechtstreeks contact met mij op kunnen nemen maar je kunt er ook naar vragen bij Love Pattaya property
  +66(0)6-3005-9699
  +66(0)33-005-256
  info@lovepattayaproperty.com
  vraag naar Ivan, hij is een belg en spreekt nederlands.
  Je kunt mij bereiken op +31653 23 1286 (ik ben voorlopig nog wel in Nederland) of kijk eens op mijn website http://www.holiday-apartment.nl/
  Daar kun je vast wat foto’s zien.
  Verder kan ik je al de adviezen geven die je nodig hebt omdat ik al vele aankopen gedaan heb.
  Gr. Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website