Condo huren in Pattaya en huurverhogingen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 november 2021

Beste lezers,

Ik ben van plan om voor een periode van zeg maar 5 jaar een condo te huren in Pattaya. Wat ik wil weten is, hoe zit het met huuraanpassingen? Kan je een vaste maandelijkse huur afspreken voor een periode van 5 jaar? Of kan de verhuurder de huur jaarlijks aanpassen?

Ik hoorde eens een verhaal van iemand die wist te vertellen dat als de verhuurmarkt aantrekt en ze gemakkelijk huurders kunnen vinden die meer willen betalen, ze expres de huur flink gaan verhogen om jou weg te pesten en de .

Klopt dit?

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Condo huren in Pattaya en huurverhogingen?”

 1. Laksi zegt op

  Beste Wim,

  Ik (wij) hadden een huis gehuurd in Chiang Mai voor 8.000 Baht 5 jaar vast.
  Na 2 jaar komt de eigenaar om te vertellen dat de huur per 1 januari naar 10.000 Baht gaat.
  een verhoging van 25% Ik had ons contract laten zien, expliciet omschreven (door een advocaat) dat er voor 5 jaar gehuurd werd. Daar had ze geen boodschap aan, per 1 januari 10.000 Baht of eruit.

  Toen hebben we maar een huis gekocht, waarbij mijn vrouw een hypotheek heeft genomen en ik iedere maand netjes betaald. Dit geeft ook zekerheid, zij kan niet zonder mij en ikke… eigelijk ook niet zonder haar.

 2. dick zegt op

  Het best ga je in zee met gerenommeerde makelaars in Pattaya. Zij kennen hun klanten, en wanneer je dan een meer- jaren contract aan gaat, tegen een vastgestelde huur voor die periode , ben je gedekt.
  Hou wel rekening met de kans dat landlords bij langjarige overeenkomsten, meestal ook een grotere borgsom willen, als het gaat om een scherpe huur prijs…

 3. Pieter zegt op

  Ja, dat klopt.

 4. Arne Pohl zegt op

  Hallo ,ik help mijn vriendin die hier in de real estate zit , maar langdurige contracten worden hier niet afgesloten hoogstens twee jaar en met het aantrekken van de prijzen zal het allemaal wel meevallen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website