Lezersvraag: Hoe van Chiang Rai of Chang Mai airport naar Khao Lak?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 december 2015

Beste lezers,

Ik heb een vraag over wat de beste mogelijkheden zijn om van Chiang Rai of van Chang Mai airport naar Khao lak te komen, 3 dagen voor Songkran dus waarschijnlijk druk met vervoer.

Zelf zaten wij te denken om op Phuket te vliegen en vanaf Phuket airport vervoer te regelen naar Khao Lak. Is er iemand die weet of er ook bussen rijden vanaf het vliegveld of zijn we aangewezen op de taxi’s?

Misschien dat iemand nog een tip heeft wat betreft een ander vliegveld in de buurt of wat meer informatie om bijvoorbeeld met de (nacht) trein vanaf Bangkok die kant op te gaan. En waar stap je dan uit? Volgens mij op Surat Thani en dan met de bus verder?

Hoor graag wat adviezen en tips.

Alvast bedankt!

Danny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe van Chiang Rai of Chang Mai airport naar Khao Lak?”

 1. Anita zegt op

  Hoi Danny,
  Ik ben in mei naar Khao Lak geweest. Geland op Phuket, er waren toen geen bussen dus met een taxi gegaan. Ik meen dat de taxi 1800 bath kosten.
  Fijne feestdagen

  Anita.

 2. rob zegt op

  Hallo Danny,

  Het snelste is vliegen op Phuket via een budgetmaatschappij, bv Airasia en vandaag naar Khao Lak.
  Vanaf het vliegveld Phuket gaat, voor zover ik weet, geen directe bus. Een taxi is erg duur, Phuket is erg duur.

  Wat wel een goed alternatief is om via het vliegveld van Phuket middels een minibusje naar Phuketstad te rijden. Duur: 20 minuten. [tickets zijn buiten en bij de bali te krijgen] niet op taxi’s reageren want die pakken je. Kosten ongeveer 130 thb p.p. en daarna vanaf het busstation van Phuketstad. naar Khao Lak te rijden.

  Je neem dan een reguliere route die ook veel Thaien nemen.
  Hoop dat je er wat aan heb.

  Gr Rob

  • rob zegt op

   Ps,

   Je kan rechtstreeks van Ch. mai naar Phuket vliegen

 3. José zegt op

  Inderdaad vliegen op Phuket. Dan of taxi naar Khao Lak ongeveer 1500 baht per taxi. Of met taxi ong. 5 km. naar hoofdweg laten brengen, daar naast de weg gaan staan, richting khao lak, en je hand omhoog als de bus komt. Kost ongeveer 150 baht pp. Is wel meer gedoe, en kan alleen overdag.
  Bangkok, trein, Suratthani, bus, ben je echt heel lang onderweg! Suratthani /Khao Lak is alleen al 6 uur, geen aansluitingen gaat maar tot 16 uur. Etc. Alleen doen als je meer dan tijd genoeg hebt!

 4. Leo Th. zegt op

  Beste Danny, heb zelf de route van Surat Thani naar Khao Lak per auto afgelegd en heb ook wel diverse bussen op de weg gezien. Als ik me het goed herinner deden wij er per auto al gauw 5 á 6 uur over. De snelste verbinding is natuurlijk rechtstreeks vanaf Chiang Mai op Phuket vliegen. Om, zoals door Rob voorgesteld, vervolgens via Phuket Town naar je bestemming te reizen is een optie. Wellicht heb je echter al een hotel/resort op Khao Lak in gedachten/geboekt en zou je bij het hotel kunnen informeren of zij voor vervoer kunnen zorgen vanaf Phuket airport en wat de prijs daarvan is. Hoewel het nog een paar maandjes duurt wens ik je alvast een fijne vakantie.

 5. Esther zegt op

  Hallo Danny,

  wij zijn zelf vanaf Phuket Airport naar Khao Lak gegaan met de Boss 🙂

  Te bereiken via facebook:
  https://www.facebook.com/bosstaxikhaolak
  of e-mail:
  cheaper_khaolak@ymail.com

  Prijs overdag was 1000 baht, na een bepaalde tijd ‘s avonds of ‘s nachts 1200 baht.

  Prima service, netto auto’s of busjes (afhankelijk van het aantal personen waar je me reist).

  gr. Esther

 6. Robert Jan zegt op

  Wij hebben 3 jaar terug de nachttrein naar bkk genomen vanuit Chiang Mai. Vanaf BKK naar Phuket gevlogen, en daar een taxi naar Khao Lak gepakt.

 7. Wiesje Kassies zegt op

  Wij zijn in juli anders om gegaan. Khao Lak-Suratthani-Chang Mai. Er rijdt een bus via de doorgaande route Suratthani-Khao Lak-Phuket. vv. Prima te doen. Op de site van je resort staat meestal wel aangegeven hoe te reizen, welke halte e.d. Vandaar kun je altijd nog taxi nemen of laten afhalende resort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website