Lezersvraag: Met de bus en ferry naar Koh Samui

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 juli 2015

Beste lezers,

Samen met mijn vriendin gaan we een maand naar Thailand. De laatste week van de vakantie willen we doorbrengen op Koh Samui en Koh Tao.

We willen vliegen van Bangkok naar Surat Thani om vanuit daar de bus en de ferry te pakken naar Koh Samui. Moet je de bus en de ferry van te voren vastleggen of kan dat ter plekke? Wat zijn de kosten van de bus en ferry? In Koh Samui willen we in Chaweng verblijven. Is er een ferry die in de buurt van Chaweng aankomt?

Laatst heb ik op Thailandblog iets gelezen over Koh Taen. Wat is er allemaal op dit eiland te doen en is het mogelijk om op Koh Taen te overnachten?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Wessel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Met de bus en ferry naar Koh Samui”

 1. Lung Addie zegt op

  Beste Wessel,

  Het eenvoudigste op die manier naar Koh Samui te gaan is een combinatieticket: Bangkok-Suratani-Koh Samui. Te koop in zowat elk reisbureautje.
  De ferry komt aan in Nathon en vandaar is het een 45 minuten naar Chaweng. Kan op verschillende manieren: minibus, taxi … Hou er rekening mee dat Chaweng heel druk is.
  Koh Taen: daar is heel weinig te doen. Er is één restaurant, er woont een Franse schrijver die zelfgemaakte drankjes verkoopt ( lekker ), er is één winkeltje en er is een oud tempeltje….Verder is er ook een “hospitaaltje” zonder enig personeel…. een ruine van een huis, ooit gebouwd door een farang die er na enkele maanden gaan lopen is wegens te eenzaam…. dat zal het zowat zijn.
  Je kan er overnachten, er zijn een paar bungalows te huur. Mooi uitstapje maar daarmee is wel alles gezegd. Ben er verschillende malen geweest: Wat snorkelen, even rondwandelen op het eilandje, een etentje in het enige restaurant en …. inpakken en wegwezen … tenzij je van totale rust houdt, kan je er een nachtje blijven.
  Lung addie

 2. arjen zegt op

  Bij aankomst op Surat-Thani zijn een aantal kantoren van de wat verschillende bootmmaatschappijen. Je kan daar een combi-ticket bus-boot naar 1 van de eilanden kopen. Van te voren boeken kan, maar heeft geen meerwaarde.

  NOK-air biedt zelfs combi-tickets Vliegtuig-Bus-Boot aan. Dat zou misschien te overwegen zijn.

  Goede reis, Arjen.

 3. Maike zegt op

  Airasia heeft ook combi-tickets, werkt perfect, pas nog gedaan. Rond 7 uur vlucht vanaf Don Muang en rond 12 uur was ik al op Koh Samui.

 4. Renévan zegt op

  Het makkelijkste is inderdaad een combinatie ticket (van Nokair). Deze vliegt vanaf Don Muang. De aankomst op Samui is in Nathon, vanaf hier kun je een songtaew nemen naar je bestemming. Op de high-speed catamaran verkopen ze ook minibus kaartjes. Je kan bij Thai airasia ook een combinatie ticket kopen alleen deze komen aan bij de Raja verry pier. Hier geen songtaews en als er al taxi’s staan zijn die schreeuwend duur.

  • Daniel zegt op

   Als men nog nooit in Thailand is geweest weet men waarschijnlijk niet wat een Songtaew is ( dit is een open taxi die rondjes rond het eiland Samui) dez taxi’s zijn goedkoop overdag.
   Ik zou je aanraden om van Bangkok naar Samui te vliegen met Bangkok airways, wel wat duurder, maar het scheelt je meer dan een halve vakantiedag.

 5. Erick zegt op

  Waarom vlieg je niet gelijk van BKK naar Samui ?

  • Renévan zegt op

   Het vliegveld op Samui is eigendom van Bangkokairways, zij bepalen dus ook de landingsrechten. Je zit dus altijd vast aan een duur ticket.

  • loe zegt op

   Veel mensen doen dat niet omdat het heel duur is , in vergelijking met Asia en Nok Air.
   En waarom zou je meer betalen, als je tijd genoeg heb. In dat uurtje vliegen met Bangkok Air
   zie je ook niets.

 6. loe zegt op

  1. Bus en boot tickets zijn ook zonder probleem ter plaatse te kopen. Vooraf boeken is dus niet nodig.
  2. Met de Lompraya ferry kun je naar Maenam. Dat is dichter bij Chaweng.
  3. Op Koh Tan zijn 2 restaurants, waarvan 1 vaak gesloten ivm het stormachtige weer.
  4. 1 restaurant heeft inderdaad enige bungalows in de aanbieding, maar bij mijn laatste bezoek waren ze op verschillende plaatsen nieuwe bungalows aan het bouwen.
  5. Op het voormalig onbewoonde eiland Koh Madsum (tegenover Koh Tan) is een nieuw (illegaal gebouwd) luxe resort verrezen, enige tijd geleden. (Te vinden op Google)

  • lung addie zegt op

   Beste Loe,

   sinds wanneer is dat tweede restaurant open? Toen ik laatst op Koh Taen was, een paar maanden geleden, was er “iets” in opbouw. Deed wel denken aan een restaurant. Dus het is nu open, tenminste als het niet stormt blijkbaar ….
   Je hebt groot gelijk wat een overzet per Lomprayah betreft … met aankomst in Meanam zit je wel vlak tegen Chaweng aan . Ik heb dit niet ter sprake gebracht daar vraagsteller het over de ferry had.

   groeten,

   lung addie

   • loe zegt op

    Er zijn (waren) zelfs 3 restaurants op Koh Tan. Ik woon op Samui in ban Taling Ngam. Een vriend van me (Sunee) vaart met toeristen naar Koh Tan en Koh Madsum. Ik ga vaak met hem mee als ik bezoekers heb. De 1e keer bij het restaurant (met de Beo) bij de WC’s. Zij hebben ook bungalows.
    Iets verder aan het zelfde stuk strand heb ik een paar maanden geleden gegeten bij een restaurant, dat nieuw voor mij was.
    Als je door het mangrove bos wandelt naar de andere kant v an het eiland, kom je bij een inham met een restaurant, dat volgens Sunee enige tijd geleden ivm het slechte weer gesloten was. Ik heb daar voor het laatst in februari 2014 gegeten. Ze waren vlakbij nieuwe (luxe) bungalows aan het bouwen.
    Ik hoop dat de baas dit waardevolle info vindt en niet vindt dat ik aan het chatten ben. Ik ben al vaker ”geschrapt” omdat het niet een rechtstreeks antwoord is op de gestelde vraag.

    • lung addie zegt op

     Beste Lou,
     Aan de lezer: indien de mensen wensen over land te reizen, gelieve deze wens te respecteren en niet de eenvoudige vliegroute voor te stellen. Deze mensen willen waarschijnlijk ,iets zien en niet enkel zo snel mogelijk op Koh Samui aankomen. Iedereen vult zijn welverdiende vakantie in op de manier hij zelf wil.
     en, beste Lou, dit is geen chatten want de vraagsteller heeft er wel iets aan. Ik ben, eerlijk gezegd, steeds te lui geweest om de andere kant van Koh Taen te verkennen. Ik ga steeds van Ban Taling Ngnam met een long tail naar Koh Taen… wie weet is het met Sunee. Het is een ouder Thais koppel met wie ik steeds ga. Ben een beetje verwonderd dat ik je niet ken… mogelijk ken je ons wel : Mister Alan ( aka poejaaibaan Lamai ) Werner, Guido …. deze laatste twee Belgen wonen daar in de omgeving van Ban Taling Mgnam …. op een privé domein … Alan woont 6 maand/jaar in Lamai, niet ver van Spa Village …. ik geloof Moo 3 …. rechtover Peter Mayer House, welgekend door de Duitsers. Ik kom er verschillend keren per jaar en ontdek op Koh Samui nog steeds nieuwe dingen die het bezoeken waard zijn. Ik hoop dat Wessel een goede gids kan vinden die hem het eiland op een andere manier kan laten zien dan wat de meeste bezoekers zien. Dat zal wel aan hemzelf liggen … naar zijn eigen wensen en contacten die hij wil aanspreken.
     Lung addie ail

 7. jan zegt op

  als je op bangkok airport bent , kun je ook een ticket boeken aan de bali van bangkok airway, en direkt betalen ,dat is links boven in de hoek je moet als je in de vertrekhal staat even naar boven toe, las je er smiddags bent kun je vaak tegen de avond al mee vliegen , en je land op Samui, het kost daar ongeveer 125 euro, enkele reis

  de bus duurt lang en overstappen enz,

 8. loe zegt op

  Een paar weken geleden (25 juni?) stond er een filmpje op dit blog over een longtail boot tocht naar de 5 islands. Het is een mooi filmpje wat enige jaren geleden ook al eens op het blog heeft gestaan.
  De schipper, die langs de 5 eilanden vaart is de broer van Sunee. Wegens gezondheids problemen vaart de broer niet meer, maar de tochten langs de eilanden zijn heel leuk en dan lunchen bij 1 van de restaurants op Koh Tan is zeer aan te bevelen. Er zijn meerdere ”kapiteins” die de tochten aanbieden, maar ik vind Sunee de leukste.
  In Ban Taling Ngam is een ”haventje” waar de longtail boten liggen, bij het restaurant ”Island View”. Het 5 islands restaurant van Colin Burgess is gesloten, na conflicten met echtgenote, schoonmoeder, personeel en land eigenaar. Een bekend Thais verhaal 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website