Beste lezers,

Ik woon nou 2,5 jaar in Jomtien en ben gepensioneerd. Ik zou graag een auto willen kopen maar heb geen spaargeld om deze auto cash te betalen. Heeft iemand van de lezers ervaring met een persoonlijke lening van een bank om een auto te financieren? Of kunnen autodealers een financiering regelen?

Wat voor papieren worden er gevraagd en is er een leeftijdsgrens om een lening te verkrijgen? Als pensionado heb ik natuurlijk geen bewijs van inkomen uit arbeid. Ik neem aan dat een “proof of income” van de ambassade voldoende is?

Ik word in augustus 64 jaar.

Groetjes,

Mike

43 reacties op “Lezersvraag: Kan een buitenlander in Thailand een financiering aangaan voor aankoop auto?”

 1. ton zegt op

  Het antwoord is kort maar krachtig NEE

 2. Fransamsterdam zegt op

  Als uw pensioen op een Nederlandse bankrekening wordt bijgeschreven, dan maakt u denk ik de meeste kans bij die Nederlandse bank.

  • John Chiang rai zegt op

   Kan niet geloven dat zelfs de Nederlandse bank dit risico aangaat,als namelijk de creditnemer te overlijden komt,wat niet te hopen is,maar altijd gebeuren kan,dan staat de auto in Thailand,en de Nederlandse bank blijft op de kosten zitten. Anders zou het gaan als zowel de persoon en de auto in Nederland bleven,zodat bij problemen,de bank ten aller tijden over de auto beschikken kan.

   • Fransamsterdam zegt op

    Dit probleem is eenvoudig te ondervangen door de combinatie met een overlijdensrisicoverzekering. Die verkopen ze er sowieso graag bij…

    • John Chiang rai zegt op

     Frans het kan zijn,ik denk echter dat vanaf een bepaalde leeftijd,zowel het risico voor de bank als ook voor de overlijdensrisicoverzekeraar te groot zal zijn.
     Je kunt namelijk voor beiden geen enkele zekerheid bieden,omdat het gefinancierde project zich in Thailand bevind. Maar misschien horen we het nog van Mike.

     • Fransamsterdam zegt op

      Ik heb nog wat zitten googelen en het ziet er inderdaad zeer somber uit. Alleen als je in België of Duitsland woont zijn er wat mogelijkheden.
      Als een bank die bij wanbetaling eenvoudig beslag op het inkomen kan leggen er al niet aan begint, tsja, wie dan wel?

 3. erik zegt op

  Voorbeelden te over mits men onderpand heeft naast de auto alleen. Iedere bank denkt aan geld verdienen maar wil ook zekerheid. Grote kans dat de lening op naam van een Thaise komt en jij meetekent voor rente en aflossing.

  • theoS zegt op

   erik, klopt helemaal. Ik heb verscheidene malen een auto op financiering gekocht maar altijd op naam van mijn vrouw en een Thai garantor. Dat ik ook moest tekenen is niet zo maar de financiering maakte mijn toenmalige vriendin, voor we getrouwd waren, huishoudster bij mij in dienst voor een loon van Baht 12000-. Is ong. 25 jr geleden dus een behoorlijk loon om een auto op afbetaling te kopen.
   Dat vind ik zo mooi in dit land, de Thais weten overal een oplossing voor of op. Je hoort ze nooit niet zeggen van “Ja, maar dat mag niet”. Het is “no problem”

 4. Peter zegt op

  Ik moet mij aansluiten bij het antwoord van Tom. Heb het geprobeerd maar uiteindelijk heb ik de auto cash moeten betalen. De vereiste documenten zijn o.a. een bewijs van officieel adres (te verkrijgen bij Immigration), een bewijs van voldoende banksaldo én het beschikken over een Thais rijbewijs…

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Mike,

  Dit kan alleen al je een onderpand hebt, bijvoorbeeld een stuk land of huis met land.
  Ik weet niet of je een Thaise vriendin of vrouw hebt want zij alleen kan dit op haar naam doen.

  De enige mogelijkheid is contant betalen maar dit kan je niet zoals ik lees.
  Zelfs als je een onderpand hebt wil de bank in vele gevallen een aanbetaling.

  Ik zou gewoon lekker sparen en voorlopig de motor nemen.
  Veel geluk.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 6. thailand John zegt op

  Hallo Mike een goede raad, koop gewoon een tweedehans auto , bij voorbeeld een Proton met LPG .Ik heb er een en heb er al vele jaren plezier van en absoluut geen spijt. Er zijn er al vrij jong voor weinig geld.Wel goed op letten en goed controleren.Is de goedkoopste manier. Geen schuld geen rente. Je koop er al een van 5 jaar oud voor 150.000 tot 210.000.Gewoon goed rond kijken. Succes.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik vermoed dat de vraagsteller ook een tweedehands op het oog heeft.
   Om hier als particulier een nieuwe auto aan te schaffen lijkt me sowieso geen verantwoorde investering, ook niet als je de spaarcentjes wel zou hebben.

   • JACOB zegt op

    Het kopen van een auto is inderdaad geen investering,doch koop hier altijd een nieuwe auto daar de garantie en herkomst altijd onduidelijk is,voordeel van nieuw is het eerste jaar gratis eerste klas verzekering,plus 2 jaar of 100000 kilometer garantie mits de service beurten op tijd gedaan worden,nee een tweede hands auto hier is een risico,kijk alleen al hoe men met de auto,s omgaat,maar ieder zijn eigen idee.

 7. Jo zegt op

  Als je het zo niet kan betalen lenen bij een thaise bank gaat niet,maar die dagen dat je een auto nodig hebt zou ik huren dan ben je overal vanaf.

 8. jan zegt op

  ja leen geld bij je eigen bank in nederland , veel beter, bij de thai bank gaat het niet , of je moet alles officieel hebben daar en ook belasting daar betalen , ze kunnen nu toch nooit iets terug vorderen als het mis loopt , met de auto als jij hem met een pilsje op in de sloot rijd, en weg auto , is de bank zij geld kwijt

  volgende vraag

  groetje , beste mike

  • Cees zegt op

   Beste Jan,

   Als je uit geschreven bent in Nederland krijg je ook geen lening meer van je Nederlandsebank.

   Bron Rabobank Nederland

   • theoS zegt op

    Cees, ik heb een creditcard, is ook een lening en ben uitgeschreven uit Nederland.

    • Cees zegt op

     Hoi Theo,

     Lopende leningen zijn geen bezwaar, maar een nieuwe lening schijnt volgens Rabo niet meer te kunnen.
     Creditcard is geen probleem

     Groetjes uit Roi-et

 9. Herbert zegt op

  Heb op Don Muang airport gezien dat je een auto kunt lease voor een aantal jaren. Houd me te goede of dit ook voor farang geldig is en misschien na afloop een koopregeling kunt treffen wat in Nederland wel kan maar ik geef al aan dat ik niet weet of en hoe de mogelijkheid bestaat.

 10. Davidoff zegt op

  Er zijn wel degelijk mogelijkheden op financiering op eigen naam te krijgen. Allereerst financierings bedrijven welke in principe een gewaarmerkt bankafschrift willen van een thaise bank voor een periode van 6 tot 12 maanden voor aankoop. Ten tweede, Al betreft het meestal tweedehands autos. Directe financiering zonder tussenkomst van een bank. Wat er wel gevraagd wordt bij geen eigen assets zoals bijvoorbeeld een condo is een garantie persoon (Thai uit de zelfde stad) die instaat voor minimaal 50% van de verkoopprijs.

 11. Andre Hogewoning zegt op

  Mijn vorige auto was gefinacierd. Is wel 8 jaar geleden. Via de Tisco bank betaald 2.6% rente. Ik moest inkomen hebben. Ook moest ik eenbThaise garant steller hebben. Laaste keer dat ik op de motorshow was zeiden ze niet mogelijk. Chevrolet pattaya wel mogelijk. Laaste auto gewoon cash betaald.

 12. Bauke zegt op

  Ik ondervond veel moeilijkheden bij honda totdat ik een welwillende medewerker vond die mij vertelde dat wanneer ik een derde van de totale waarde deed aanbetalen in cash dit dus gedaan en een paar week later een splinternieuwe wagen voor mijn deur

 13. jacob zegt op

  Je moet niet naar de bank maar bij de verkoper (tent of delaer) om een financiering vragen. Met een redelijke aanbetaling heb je dan alle kans op een financiering.
  Je moet wel je adres kunnen aantonen met een tabien baan of een verklaring van de verhuurder en je moet een visa hebben, non-o retirement inn jouw geval of een marriage visa.
  Als je een Thaise partner hebt dan is het nog eenvoudiger, gewoon op zijn of haar naam afsluiten en jij als garantiesteller, maar wel de auto op jouw naam laten zetten, dan kan los van de tennaamstelling van de financiering.

  Nee heb je, ja kan je krijgen…

  • hans zegt op

   dat kan helemaal niet de auto komt altijd op de naam van het financierings instituut

 14. Nest zegt op

  Zeg hem op de naam van je Thaise vriendin, zij kan een lening aanvragen,zolang je moet afbetalen ben je veilig… ze kan hem immers niet verkopen, blauw boekje blijft bij de bank…daarna misschien dag auto….

  • l.lagemaat zegt op

   Als zij geen inkomen heeft, kan er niet geleend worden.

 15. daniel lankers zegt op

  u bent te oud om een autolening te verkrijgen . En zeker niet als u op pensioen bent . Weet ik van een oudere vriend . Zelfs in Belgie niet.”No cash, no car “.

 16. Wim Doeser zegt op

  Gewoon naar een dealer gaan en die regelt alles. Wim

 17. Danzig zegt op

  Ik vind dit een interessante vraag. Ik ben zelf werkzaam in Thailand en zou op termijn ook een auto willen aanschaffen. Liggen de zaken hetzelfde met een Thaise werkvergunning en een Non-B visum?

 18. DAMY zegt op

  Een werkvergunning opent deuren en kassa’s.

 19. daniel lankers zegt op

  De dealer kan je “misschien” helpen indien je het bepaalde voorschot ( % ) betaald , maar een totale lening voor de wagen , no way. Te oud . Drie mogelijkheden : cash , lenen bij een vriend of familie , sparen .

 20. Frank v deursen zegt op

  Ik ben rond 8 juni terug in hua hin en heb proton te koop 150000 baht prima auto

  • Fransamsterdam zegt op

   De vraag is dus meer voor hoeveel per maand u hem kwijt wilt en hoelang er dan maandelijks betaald moet worden.

 21. Corretje zegt op

  Je moet een Thai hebben die garant staat.
  Wij hebben een auto vekocht aan een Philippijns echtpaar beide Acharn op een Thaise Uni.
  Op financiering.
  Het hoofd van de univesiteit was bereid garant te staan.
  Zo geregeld.
  Geen centje pijn.

  • daniel lankers zegt op

   verkocht ,ok, simpel, maar dat is geen aankoop . Het gaat om een lening te krijgen op je 64e en al op pensioen zijnde .

 22. joep van neer zegt op

  Toyota heeft een eigen financier-regeling, tenminste 2 jaar geleden.
  Proberen en succes.

 23. Mike zegt op

  Bedankt voor al jullie commentaar en tips. Probeer nou te ruilen met mijn 1 jaar oude Honda Forza en eventuele bijbetaling.

  • colin de jong zegt op

   Dealers ruilen geen auto in Mike, maar bellen een opkoper die er weinig voor geeft, want er is een enorm overschot aan gebruikte auto’s, door de 100.000 baht regeling. Elke idioot kocht een auto op de pof, terwijl ze dit niet konden betalen, maar de meeste Thais hebben geen logica en dachten alleen aan die 100.000 baht. Zet hem op Baht and Sold of regionale krant, en als je een nieuwe aoto wil kopen regelt de dealer meestal een financiering. Mijn vriend heeft dit gedaan bij de Toyota financiering en kreeg een lening op zijn naam voor 8 jaar. Ook de MBK bank leent geld aan farangs vor condo’s en auto’s. Rente percentage is vrij fors ruim 8 % betaald mijn kennis.

   • John Chiang rai zegt op

    In ieder geval kan ik mij een lening via een Thaibank,met een aangepaste rente en/of met een redelijke aanbetaling beter voorstellen als een bank in Nederland. Denkbaar is dat de auto zolang op naam blijft van de thaise creditgever,die tevens een verplichte verzekering verlangt,zodat haast geen risico meer bestaat. Een eventuele aanbetaling moet er voor zorgen dat de goed verzekerde auto zelfs bij overlijden, een bepaalde waarde houd waarop de creditgever kan terug grijpen. Alles zekerheden waarop een Nederlandsebank geen greep heeft,zodat ze bij een vroegtijdig overlijden van de creditnemer alleen de kosten heeft.

  • Fransamsterdam zegt op

   Succes! Altijd leuk om te horen wat er met alle adviezen wordt gedaan!

 24. Gerard zegt op

  Bp rentals bieden ex huur auto’s te koop aan in Pattaya.

  Alleen kopie paspoort nodig, condo huur contract en Aanbetaling.

  Ik weet verder niet hoe het zit met de rente etc maar wellicht de moeite waard

 25. Cees zegt op

  BTW ik heb wel een auto gekocht in Thailand een nieuwe Isuzu

  • John Chiang rai zegt op

   Cees,als je nou precies verteld hoe je dat gedaan hebt,hoe je bijv. zonder eigen geld een financiering gekregen hebt ,of dat je dit misschien samen met je partner gedaan hebt, enz enz.
   De vraagsteller schrijft niet of hij een Thaipartner heeft,en geeft tevens aan dat hij geen spaarcenten heeft.
   Alleen jou mededeling dat jij een nieuwe Isuzu gekocht hebt,zal hem weinig verder brengen,als je niet precies schrijft hoe je het gedaan hebt. Gr John.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website