Hallo medelezers,

Ik lees regelmatig iets over een buitenland polis van Unive, een polis waarvoor je niet aan de eis “ingezetene Nederland” hoeft te voldoen.

Nu ben ik een beetje op zoek gegaan en dat schijnt de verzekering “Zorgzaam” te zijn en die wordt uitgevoerd door Unive, maar die is en ik citeer ” Zorgzaam richt zich op iedereen die een arbeidsrelatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie. Ook gezinsleden kunnen meedoen”.

Met andere woorden dit is een verzekering voor UITSLUITEND voor mensen die voor Defensie een functie hadden, ook als burgerpersoneel trouwens, maar je moet in dienst van of bij Defensie geweest zijn.

Mijn vraag is; kan je, als gewoon, burger deze verzekering ook afsluiten? Zo niet, waarom roemt iedereen deze verzekering dan zo, terwijl hij maar voor een select clubje mensen is?

Met vriendelijke groet,

Lex K.

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de buitenland polis van Unive?”

 1. Gringo zegt op

  Ik heb de buitenlandpolis van Unive, maar heb niets te maken (gehad) met Defensie.

  Toen ik in Nederland woonde, was ik al (tientallen jaren) verzekerd bij Unive en toen ik in thailand ging wonen kon ik overstappen naar de Buitenlandpolis.

  Unive neemt geen nieuwe klanten aan, de Buitenlandpolis is alleen voor reeds bestaande klanten.

  Het is geen goedkope verzekering, ik betaal nu 460 Euro per maand, maar ben er erg tevreden over!.

  • HansNL zegt op

   Vierhonderdzestig euro per maand?
   Oftewel negentienduizendzevenhonderdtachtig baht per maand?
   Het is vooor niks…………….

   Het lijkt me dat je voor dat bedrag een aardige gecombineerde verzekering kan vinden in Thailand.
   Ook nog zonder uitsluitingen.
   En inclusief een jaarlijkse reisverzekering.

   Ik heb, voorwaar, een knap pensioen, en AOW, maar ik zou me zo’n bedrag niet kunnen en willen veroorloven.
   En ik heb zo het idee dat velen die in Thailand hun “oude dag” genieten, dit ook niet kunnen en willen.

   Gezien de gangbare prijzen die gangbaaar zijn in Thailand, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat ook Unive toch wel erg hoog in de premie zit.

   Mag ik het zeggen?
   Ja?
   Je betaalt veel te veel, Unive graait………

   • Gringo zegt op

    Nu hoef ik mij niet te verdedigen over hoe ik mijn geld besteed, maar ik wil het wel uitleggen, hoor!

    Toen ik in Nederland woonde en werkte betaalde ik de basisverzekeringspremie plus 4% inkomensafhankelijke bijdrage. Toen ik naar Thailand verhuisde en de premie Buitenlandpolis hiermee vergeleek, bleek, dat ik (iets) goedkoper uit was.

    Ik ben mijn hele leven lang goed voor ziektekosten verzekerd geweest en, inderdaad, Unive heeft daar wel van geprofiteerd. Ik ben namelijk nooit ernstig ziek geweest, gelukkig!

    Nu ik wat ouder ben wordt het risico vanzelfsprekend groter dat ik iets onder de leden krijg en mijn mening is, dat een goede verzekering ook daarom van essentieel belang is.

    Over een eventuele ziekte maak ik mij wel, maar over de ziektekosten daarvan geen enkele zorg. Ik weet wel zeker, dat helaas niet iedereen dat kan zeggen.

   • Lex K. zegt op

    Beste HansNL,

    Zou je mij kunnen vertellen alsjeblieft:
    1) wat de gangbare prijzen voor een ziekte kosten verzekering in Thailand zijn,
    2) bij welke maatschappij krijg je die aangeboden,
    3) wat zijn de polis voorwaarden, zeker betreffende preexcisting conditions, of zijn die uit gesloten van dekking
    4) en tot slot; kom je ook als niet Thai national in aanmerking voor die verzekering.
    Je hebt me wel erg nieuwsgierig gemaakt met je reactie; dus graag namen en premie’s, ik en waarschijnlijk vele mede lezers zullen je dankbaar zijn als je met bruikbare informatie komt, zodat wij ook een betaalbare en betrouwbare verzekering kunnen afsluiten.
    Bij voorbaat dank voor je info.

    Met vriendelijke groet,

    Lex K,

 2. Lex K. zegt op

  Ik kan me voorstellen dat je er erg tevreden mee bent, een verzekering met Nederlandse voorwaarden, contact personen en geen uitsluitingen, alleen jammer dat er geen nieuwe polissen afgesloten worden.
  Bedankt voor de info

  Groet,

  Lex K.

 3. hansvanmourik zegt op

  Voor Gringo zal het komen dat je 460 euro p.m omdat je niets te maken had met defentie.,
  Ik heb wel mijn hele werkend leven met defentie gehad en betaal bij unive universeel compleet met als woonland Thailand 365 euro p.m ben 72 jaar dik tevreden heb vergroot prostaat en darmkanker gehad geopereerd en 12 chemo,s en verschillende controle,s en scan alles bij elkaar toch nog een 60000 euro keurige bankgarantie door unive zelfs niets betaald

 4. hansvanmourik zegt op

  P.S de verzekering geld ook als ik in Nederland ben krijg van mijn oncoloog een medisch rapport mee om een ct scan in Nederland te maken dit jaar in mei ben wel sinds 2009 uitgeschreven uit Nederland maar ben ieder jaar 4 maanden in Nederland en volgens haar in oktober een ct. pet scan maar ben dan al wel terug in Thailand wel een afspraak voor controle op 14/09 in het ram ziekenhuis in changmai

 5. MACBEE zegt op

  Unive heeft, net als enige andere Nederlandse verzekeraars, een zgn. ‘loyalty-buitenlandpolis’, dwz dat je in aanmerking komt als je bij hun of bij hun samenwerkingsverband eerder in Nederland was verzekerd.

  Bij mijn weten bieden alleen OVZ en OOM ‘vrije’ buitenlandpolissen aan, en OVZ is daarbij het soepelst; de kosten liggen in de buurt van wat hierboven is vermeld. Het overstappen naar een andere verzekering is een groot veld met klemmen & adders onder het gras. Thaise verzekeringen spannen daarbij de kroon. Kijk eens op de website van de Nederlandse Vereniging Thailand – Pattaya (onder informatie) naar document Ziektekostenverzekering en Medische ingrepen in Thailand http://www.nvtpattaya.org

  Wat daarin staat is nog steeds correct, maar de bedragen zijn ietwat gewijzigd. Een andere goede site voor verzekeringen is http://www.joho.nl met downloadbare informatie van vele verzekeraars.

  • klaas klunder zegt op

   Hallo MACBEE,

   Ik denkdat je met de OVZ de ONVZ bedoelt. Ik ben vorig jaar overgestapt van het Engelse AVIVA naar ONVZ. Ik ben 72 jaar en betaal per half jaar 2300 euro bij 400 euro eigen risico. Ik vermeldde bij aanmelding dat ik al lang arrythmia heb. Maken ze geen probleem van. Geen enkele uitsluiting dus bij een redelijke prijs. Het vergoedingen plafond ligt op het prijspeil Nederland voor soortgelijke verrichtingen.

 6. Rene Martin zegt op

  Vergelijkbare verzekering in Nederland is die van de ONVZ buitenland ziektekostenverzekering. Wel met selectie dus als je nu niet teveel mankeert misschien een aanrader als je wilt emigreren en toch op Nederlandse voorwaarden verzekerd wil blijven.

 7. daniel zegt op

  De unive verzekering is voor iedereen die in het buitenland woont beschikbaar.
  ik ken vele geemigreerde mensen die deze verzekering hebben afgesloten, en ik kan u verzekeren dat zij niets met defensie van doen hebben gehad.
  wat wel nodig is, is een beetje geduld en doorzettingsvermogen want het administratieve personeel bij deze maatschappij wil nog wel eens in de fout gaan met het geven van informatie.
  tevens was ook hun aanvraagformulier met de voorwaarden enigszins onduidelijk t.a.v degenen die recht hebben om deze verzekering af te sluiten.
  ik kreeg in ieder geval na een pittige email correspondentie, hoogstpersoonlijk excuses van de manager.
  en daarbij de bevestiging dat ook ik als geemigreerde ex_ ingezetene van Nederland die nooit eerder verzekerd was bij unive deze verzekering kon afsluiten.
  succes ermee

  • Univé zegt op

   Beste Daniel,

   Een Univé verzekering is voor iedereen beschikbaar. Een Univé Zorgzaam verzekering is, zoals in het artikel staat, alleen beschikbaar voor personen die werkzaam zijn of waren bij Defensie.

   Met vriendelijke groet,

   Melvin

 8. hansvanmourik zegt op

  zelf heb ik een vermoeden maar weet niet zeker.
  Toen ik begin 2009 zeker wist dat ik mij laat uitschrijven uit Nederland heb ik verschillende keer via email en telefoon gevraagd of ze mij een formulier willen opsturen voor aanvraag univee buitenland nooit bericht gekregen.
  Heb toen dit voorgelegd aan mijn secretaries van de militaire vakbond de ACOM de zal direct contact opnemen met Unive binnen een paar dagen hebben ze de formulieren aan de vakbond gestuurd vind het vreemd dat het wel zo snel kan mijn vermoeden is dat ze deze polis liever niet meer hebben.
  Zie deze web side:
  http://www.zorgzaamverzekerd.nl/verzekering/verzekeringsvoorwaarden/universeel-polis.html
  Ga naar beneden druk op vergoedingsoverzicht/premie unive 2014 unive universeel complete
  En down load het dan heb je alle gegevens

  • Univé zegt op

   Beste Hans,

   De Universeel Polis kan niet meer worden afgesloten. Maar voor verzekerden die zich voor het vervallen van deze verzekering deze Universeel polis hebben afgesloten hebben nog wel recht op deze verzekering. Daarom bestaan deze documenten.

   Met vriendelijke groet,

   Melvin

 9. Henk Hauer zegt op

  Ik heb een verzekering alleen voor inpatient bij Inter Global. Deze dekking is wereldwijd ( uitgesloten de USA) + reisverzekering. Ik ben nu 71 en de premie vanaf 70 jaar is THB 214,000./jaar
  Beneden de leeftijd van 70 jaar was de premie 145,00/jaar.
  Zie: http://www.interglobal.com/thailand
  phone 02207 1023

 10. Henk Hauer zegt op

  premie moet zin THB 145,000/jaar

 11. hansvanmourik zegt op

  Voor hans.nl ik vind het leuk dat je opschrijft een aardige gecombineerde verzekering in Thailand kan vinden ook nog zonder uitsluitingen.
  En inclusief een jaarlijkse reisverzekering.
  Daar hebben wij niets aan als je ons/mij niet verteld waar en voor iemand 65+ want dat willen we allemaal wel hebben en alleen de unive afkraken.
  Wij/ik willen allemaal een zo goedkoop mogelijk verzekering hebben wijst ons/mij de weg

 12. Nico zegt op

  Misschien kan iemand mij antwoord geven op deze vraag?
  Een arbeidsrelatie gehad hebben bij het Ministerie van Defensie is een voorwaarde voor de Univé polis, ik was dienstplichtig militair, toen nog 2 jaar!, bij de Luchtmacht.
  Kan dienstplicht ook gezien worden als een arbeidsrelatie bij het Ministerie van Defensie?
  Mij lijkt van wel, ik werkte voor dit Ministerie en kreeg daar een maandelijkse betaling voor, dus een arbeidsrelatie?!
  Dank voor info hierover.
  Nico

 13. hansvanmourik zegt op

  voor nico ik kan je vraag niet beantwoorden omdat ik het niet weet
  wel kan ik jou de telefoon nummer van unive universeel geven in Eindhoven

  0031 402975750
  wat ik je wel vertellen kan is dat voor 2010 heet het unive buitenland heet in alkmaar en in 2010 is het overgegaan naar
  unive universeel met als hoofd kantoor in eindhoven

 14. Huibert Bronbeek zegt op

  De geldigheid van mijn Unive zorgpas is per December 2013 verlopen
  Volgens de Unive worden er geen nieuwe zorgpassen verstrekt voor de Unive Unverseel Compleet (zoals deze officieel genoemd wordt)
  Mijn motief is: Het lijkt me nogal genant om bij elk soort medische dienst in het buitenland een betalings overleg te plegen met een A-4tje in de hand waar POLIS 2014 op staat en het maandelijkse premie bedrag van 365,00 euro wordt vermeld.
  Het onderhandelen met een officele zorgpas van een ziektekosten verzekering komt proffesioneler en vertrouwder over dacht ik zo.
  Iemand ervaring met dit onderwerp?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website