Beste lezers,

Ik lees hier altijd dat je het beste een Sim-kaart kan kopen/krijgen op de luchthaven, maar ik heb geen zin om in die lange rij te gaan staan.

Waar kan ik buiten de luchthaven in Bangkok naar toe voor een Thaise Simcard?

Groet,

Adrie

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik buiten de luchthaven nog meer een SIM-kaart kopen?”

 1. Geertg zegt op

  In ieder shopping centrum.

 2. Jean-Marie zegt op

  MBK, vierde verdieping geloof ik, staan tientallen winkeltjes die je hier maar al te graag mee verder helpen, ik doe het ook elk jaar zo, gemakkelijk en snel

 3. Rori zegt op

  Heel veel phone shops. Lotus-tesco, big-c, 7-eleven.

 4. Ben Korat zegt op

  In elke 7- eleven, family markt, big-C, en elke andere supermarkt

 5. Bert zegt op

  7/11 of iedere andere supermarkt.
  in de malls zijn winkels van iedere aanbieder.

 6. Willem zegt op

  Adrie.

  Koop het gewoon op het vliegveld. Zo lang zijn de rijen meestal niet. Ik heb er nog nooit lang gewacht. Het gaat erg snel. Als jij in een mall bij een shop van een provider komt moet je vaak ook een nummertje trekken en geduldig wachten.

  Het kan maar beter gelijk geregeld zijn toch?

 7. LOUISE zegt op

  Bij elke 7/11 kan je simkaarten kopen en wanneer nodig ook opwaarderen.

  LOUISE

  • loe zegt op

   Ik heb een sim kaart van AIS 1-2-call
   Die kun je tegenwoordig NIET meer opwaarderen bij 7/11
   Ze vonden, dat ze er niet geboeg aan verdienden 🙂

   • petra zegt op

    Klopt. We gaan nu 100 meter verder naar de Family markt.

 8. Henk zegt op

  Deze vraag is al vaak gesteld end beantwoord.
  Internet en fit blog given de antwoorden.
  Maar bij elke 7/11 kun je een sim kopen.
  Ook bij alle zaken die telefoons verkopen, mbk enz.
  Verder bij de zaken van true move, Ais en dtac welke ook gevestigd zijn in de plaza’s kun je terecht.
  Oftewel op bijna elke hoek van de straat koop je een sim kaart.

 9. Antonius zegt op

  Bij elke 7 eleven. kost weinig en goed voor toerist die tijdelijk verblijft.

 10. Stefaan zegt op

  Ik dacht ook bij het uitgebreid net van de 7-Eleven winkels.

 11. Fons te Riele zegt op

  Beste Adrie,
  Bij de meeste 7-11 winkels kun je een simkaart kopen van verschillende telefoonaanbieders.
  Ik koop altijd van AIS, dan zet ik 500 bath op de kaart en bel *777*7155#. Dan heb ik voor 30 dagen een redelijk snel internet.
  Succes en veel plezier in Thailand.

 12. P. de Jong zegt op

  Verkrijgbaar bij 7Eleven en Family Markt. Deze zijn overal vertegenwoordigd en 24 uur per geopend.

 13. Hans van Mourik zegt op

  Hans zegt.
  Bij niet iedere shop kan je een Simkaart kopen.
  Om een Simkaart te verkrijgen, moet je je legimiteren,met je paspoort.
  Opwaarderen bijna overal.
  Jans

 14. Fransamsterdam zegt op

  Het voordeel van kopen op de luchthaven is dat die jongens/meisjes de hele dag niks anders doen dan die dingen installeren en activeren. Niet iedereen zal er zelf moeite mee hebben, maar zo weet je vrijwel zeker dat alles goed gaat. Die rijen wachtenden vallen wel mee, de gemiddelde medewerker heeft tegelijkertijd 3 a 4 toestellen onder handen, dus als er 3 medewerkers zitten en er staan 12 mensen is er waarschijnlijk nog maar één wachtende voor u. Het is een genot om ze bezig te zien. Bij de 7-eleven kun je zomaar tegen iemand aanlopen die van toeten noch blazen weet.
  In de grotere winkelcentra hebben de providers ook winkeltjes met deskundig personeel.

 15. k.harder zegt op

  In de 7 Eleven koop ik geen simkaart. Kan daar ook nog behoorlijk druk zijn. Luchthaven of een grote Big-C supermarkt of een grote Tesco supermarkt, waar ze allemaal standjes hebben van alle Thaise providers.

 16. Hans Massop zegt op

  Er is wat dat betreft toch wel wat veranderd de laatste tijd. Allereerst is het zo dat je sinds begin 2017 bij de 7 Eleven geen AIS simkaarten meer kunt krijgen of opwaarderen, maar nog wel bij de Family Mart etc. 7 Eleven verkoopt nog wel b.v. DTAC (en Happy etc.) simkaarten en die kun je daar ook opwaarderen. Het is ook niet meer zo eenvoudig als vroeger om als buitenlander aan een simkaart te komen. Eerst moest je je al legitimeren met je paspoort (was tot ca. 2 jaar geleden niet zo) en sinds een jaar of zo lukte het mij helemaal niet meer om bij de 7 Eleven of Family Mart een Thaise simkaart aan te schaffen. Ik werd doorverwezen naar de “big telephone shop”. Reeds in gebruik zijnde simkaarten kunnen nog wel gewoon opgewaardeerd worden bij de gewone supermarkten. Ik zorg nu gewoon elke keer als ik weer terug ga naar Nederland voor voldoende saldo op mijn simkaart tot mijn terugkeer naar Thailand. Elke keer als je opwaardeert wordt de geldigheidstermijn van je simkaart weer verlengd. Dus gewoon een paar keer opwaarderen met het minimumbedrag en elke keer krijg je er weer een maand geldigheid bij.

  • Hans Massop zegt op

   En zo hou je dus ook hetzelfde nummer en verandert dat niet steeds.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat klopt grotendeels wel dacht ik. Thai moeten zich geloof ik ook legitimeren.
   Hoe dit ook zij, mocht ik onverhoopt zonder Simkaart zitten, dan vind ik dat nou echt zo’n klusje dat een van de dames van het bedienend personeel uit mijn stamkroeg wel even kan regelen.
   Maar nogmaals, ik heb een broertje dood aan wachten in een rij, maar die paar minuutjes op het vliegveld zijn zelfs voor mij niet onoverkomelijk. Als je dat ziet en je hoort dan dat Thai ‘lui’ en ‘dom’ zijn, dan zou je die mensen die dat zeggen daar voor straf 24 uur als waarnemer neerplanten.

   • Hans Massop zegt op

    Klopt, Ook de Thai moeten zich legitimeren als zij bij b.v. de 7 Eleven of de Family Mart een simkaart kopen. En ik ben dus ook niet zelf naar een grotere telefoonwinkel gegaan maar heb reeds gedaan wat jij al oppert, en dat is een dame van het bedienend personeel van mijn stamkroeg (die overigens vlakbij die van jou ligt) het laten regelen bij de 7 Eleven 2 deuren verder ;-). Ook ik heb een hekel aan wachten in een rij.

 17. Henk zegt op

  Tsjonge tsjonge maar goed dat we vakantie hebben en weg zijn uit dat hectische Nederland .
  Maar pas op :je zou het grootste gedeelte van je vakantie laten verpesten door gaan staan wachten voor een simkaart op het vliegveld ??? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt .Dan maar liever een kilometer lopen om te zoeken naar een winkel met een simkaart ,ben toch zeker gekke Henkie niet om zo mijn vakantie te starten ,ik heb wel wat anders te doen in die tijd hoor !!

  • FonTok zegt op

   Wachten voor een simkaart op het vliegveld? Zal wel aan mij liggen maar ik heb nog nooit hoeven wachten. Uiterst snel en betrouwbaar en zeer vriendelijke service. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om voor een paar bahtjes goedkoper elders te gaan shoppen en iemand in het Thai te moeten aanhoren die mijn telefoon niet begrijpt? Nee dank u!

 18. Frank zegt op

  iedere 7elven en iedere familymart. Deze zijn in iedere straat te vinden.

 19. paul zegt op

  hallo

  in elke zeven eleven winkel kun je dat kopen

 20. theoS zegt op

  Overal. Elke 7/11, Familie Markt, Shopping Centers en meer.

 21. eduard zegt op

  Nog even een andere tip. Als je de simkaart hebt en geldig wilt houden tot andere jaar, moet je er in feite meer dan 1000 baht opzetten. Nu hangen bij de meeste supermarkten een automaat buiten om je sim op te waarderen met 10 baht en 1 maand geldigheid, dus m.a.w. 12 keer 10 baht opwaarderen ,heb je 12 maanden geldigheid van sim, dus geen 1000 baht, maar 120 baht een jaar geldig.

  • Cornelis zegt op

   Mijn AIS-simkaart kent dit probleem niet. Mijn tegoed is telkens weer een jaar geldig – maar ik waardeer ‘m niet op bij de betreffende oranje automaten, misschien is dat het verschil.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website