Lezersvraag: Is ons budget voor de reis naar Thailand voldoende?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
3 juli 2016

Beste lezers,

Dit blog heeft ons met het plannen van onze reis naar Thailand goed geholpen. Veel dingen kunnen plannen. We hebben voor onze reis naar Bangkok , Ayutthaya, Chiang Mai en Koh Samui alle hotels en vluchten geboekt. Ook de fietstocht met gids in Bangkok geboekt (ook alles betaald).

Waar ik wel nog een vraag over heb is het resterende budget dat we over hebben. We hebben voor zakgeld , eten en entreegelden nog 3000 euro ter beschikking voor 4 personen.

Is dit voldoende? We willen hiermee nog naar de Elephant Sanctuary gaan en andere zaken zoals tempels etc bezoeken.

Horen graag van jullie.

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Is ons budget voor de reis naar Thailand voldoende?”

 1. Matthijs zegt op

  Ligt eraan hoeveel bier jullie drinken, al lijkt het mij meer dan voldoende:)

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ervan uitgaande dat u 20 dagen in Thailand verblijft komt het neer op € 37.50 p.p.p.d.
  Als je daarvan twee of drie keer per dag in een restaurant gaat eten, met een biertje erbij, ga je het, samen met de overige kosten, niet redden.
  De attracties zijn vaak ook betrekelijk kostbaar, met nog ‘aankopen na entree’ zoals bijvoorbeeld een electrisch karretje om door een dierentuin te gaan.
  Lokaal vervoer kun je wellicht per taxi doen, de meterprijs gedeeld door vier is niet iets waar je per persoon nog veel op kunt bezuinigen, of je moet overal uit gaan vogelen of en wanneer er misschien een bus gaat.
  Als je voor vier personen ‘alle vluchten (incl. binnenlandse neem ik aan) en hotels al geboekt hebt’, moet dat toch een lieve duit hebben gekost.
  Ik denk dat als je per persoon 500 euro extra zakgeld rekent, dus in totaal geen 3000 maar 5000, dat op het geheel niet zo veel uit zal maken, en dat het je mogelijkheden enorm verruimd. En er is natuurlijk niemand die je verplicht alles op te maken.

  • Hans zegt op

   Voor 5000 euro kun je zelf wel een eiland kopen in Thailand. Ik neem aan dat je alleen nog je avondeten moet betalen en drankjes.
   Dan heb je aan 500 euro p.p meer dan genoeg, dus totaal 2000 euro.

 3. Guilhermo zegt op

  Rob, vertel eerst even voor hoe lang jullie naar Thailand gaan. De vier personen zijn dat allen volwassenen of een gezin met 2 jonge kinderen? Vervoer van hotel naar hotel is dat ook geregeld? Als je dit aanvult bij jouw vraag, kan men naar mijn idee jouw vraag beter beantwoorden.

  • Rob zegt op

   Vervoer geregeld..4 personen (kids zijn 16 en 14) 3 weken totaal

 4. Danielle zegt op

  Hoe lang ga je?

 5. Annemieke zegt op

  Ik weet niet hoelang de reis gaat duren, 5 weken met 4 personen is heel anders als 2 weken met 4 personen

 6. B.Moss zegt op

  Hi Rob
  3000 euro for 4 pers is voor zakgeld genoeg. Met 60. 000 B moet je het kunnen redden. Hou die 1500 voor reserve.
  Mocht je eroverheen gaan os er geen financele nood.
  Fijne vakantie

 7. Frenk zegt op

  Goedemiddag Rob,
  hoe lang is je vakantie?
  kan genoeg zijn Thailand is wel wat duurder geworden maar volgens mij
  is het wel te doen.
  een bankpas waarmee je kan pinnen moet wel misschien worden aangezet voor wereldpassen zoals bij Rabo bank meenemen of creditcard je weet maar nooit

  Frenk

 8. Inne zegt op

  Beste Rob,

  Misschien zou je iets meer informatie kunnen geven zodat je vraag beantwoord kan worden. Hoe lang gaan jullie naar Thailand, zijn het 4 volwassenen of zijn er ook kinderen bij en wat is gewoonlijk jullie uitgavenpatroon: basic of eerder luxe? Als je op straat eet met een flesje water erbij, geef je minder uit dan wanneer je in westerse restaurants een driegangendiner met wijn besteld 😉
  Met € 3000,- kan je ver komen vooral als de vluchten en hotels al zijn betaald. Zelf maakte ik vroeger vaak een budget per dag: voor eten/drinken, eventueel lokaal vervoer en souvenirs/shoppen/leuke dingen doen. Niet om het op de cent dicht te timmeren, maar om gedurende de reis in de gaten te houden of ik in de buurt van het budget bleef.

  Succes, maar vooral heel veel plezier!

 9. Anja zegt op

  Hallo Rob,

  Wij zijn 2 jaar geleden 3 weken naar Thailand geweest met 4 volwassenen.
  Ik denk dat je met €3.000 goed uit komt!
  Wij hadden alleen de tickets geboekt met transver en eerste overnachting, plus twee binnenlandse vluchten.
  Voor de rest van de reis hadden wij €3200 uitgegeven.
  Voor dat budget zijn we wezen fietsen in Bangkok, zijn naar khao sok geweest hebben daar een gidstour gedaan, wezen kanoen. Van kao sok naar puhket met de bus gereisd, vandaar naar ko phi phi en ko lantra gevaren, souveniers gekocht, overhemden laten maken.
  We hebben een paar maal ‘n taxi naar en van de luchthaven voor de binnenlandse vluchten en voor het vertrek naar nl betaald.
  De meeste overnachtingen zijn ook met dat budget betaald.
  Denk dat er in die twee jaar de prijzen niet extreem verhoogd zijn, dus moet het toch lukken!
  Thailand is niet meer zo heel goedkoop, maar zeker niet zo duur als europa!
  Fijne vakantie, groet Anja

  • Rob zegt op

   Hallo allen..we gaan dus 3 weken met 2 volwassenen en twee kinderen van 16 en 14 jaar oud.

 10. John Chiang rai zegt op

  Helaas heb je vergeten te vermelden hoe lang jullie verblijf in Thailand is,maar als ik 3000 Euro bereken voor 3weken moet dit normaal gesproken genoeg zijn. Zoals je reeds schrijft heb je alle hotels,en binnenlandse vluchten reeds geboekt,zodat het eigenlijk,afgezien van hier daar een entree,hoofdzakelijk gaat om de persoonlijke uitgaven,voor eten en drinken. Afhankelijk van waar je eten gaat,en of je de hotels reeds geboekt hebt inclus.ontbijt,kun je in de meeste restaurants voor ca 800 Bath erg goed eten. Uitzonderingen daar gelaten,geloof ik dat de meeste Thailand toeristen zelfs dit bedrag niet nodig hebben om goed te eten. Voor alle zekerheid,en voor onvoorziene uitgaven zou ik toch een creditcard meenemen, hoewel ik denk dat deze bij 3000Euro en 3weken normale vakantie,zonder iedere avond een zuipfeest te organiseren,eigenlijk niet gebruikt hoeft te worden.

 11. John Chiang rai zegt op

  Budget en kosten in Thailand,bekijk de onderstaande link,die je naar believen qua prijs, en persoonlijke wensen,ook duurder kunt maken.

  http://budgetreiziger.nl/budget-en-kosten-thailand

 12. Rachid zegt op

  Met jullie samensteling kan je met €3.000,– makkelijk uitkomen, zeker als de hotels en de vluchten al betaald zijn. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar voor eten terasje en een souverniertje hoer en daar hebben jullie een ruim budget. Als jullie echte kroegtijgers zijn en elke dag los willen gaan dan is het een ander verhaal.

 13. Rachid zegt op

  Correctie ☺️ “Hier en daar” moest het zijn!!

 14. tonymarony zegt op

  Rob als het een beetje mee zit heb je ongeveer 120.000 baht te verteren en dat moet ruim voldoende zijn voor jou en en vrouw 2 kinderen dus maak je maar geen zorgen fijne vacantie man.

 15. Hans zegt op

  6000 THB per dag te besteden
  Kan gemakkelijk

 16. Nicole zegt op

  Ik denk ook dat 3000 euro ruim voldoende moet zijn. Wij zijn in januari met 2 duitse vrienden 2 weken rondgetrokken en zij waren alles incl. dus ook vluchten en hotels ongeveer 4000 euro kwijt. Echter , in bangkok 4 nachten in 5* hotel geslapen, oud en nieuw diner voor 4 pers. betaald. benzinekosten gedeeld. enz. Onderweg wel vaak goedkopere logies van 1000 baht gehad en lokale restaurants. Maar als je gewoon normaal doet , moet 3000 euro voldoende zijn

 17. alfons zegt op

  he rob ,wij gebruiken voor twee personen gemiddeld drie a vierduizend euro voor drie weken alleen in phuket waar het iets duurder is dan elders in thailand;onze vluchten zijn reeds betaald alsook het hotel;wat wij met dit geld allemaal doen zal jij waarschijnlijk maar de helft nodig hebben want wij shoppen veel gaan redelijk veel uit eten en drinken s’avond’s,alsook tracteren wij dan volop aan enkele belgen en goede thaise vrienden waar ook nog de nodige cadeautjes bijhoren omdat onze thaise vrienden daar tegen,over veel terug geven aangaande uitnodiging ten huize o te dineren ,gratis moto bike of auto,allemaal geen probleem voor hen;uitstappen doen we niet zoveel meer ,we hebben alles zowat gezien daar,en ook de laatste jaren kost dat veel geld daar;zo ik lees is jou programma meer een rondrit doorheen het mooie thailand,dit deden wij vroeger ook,en als je trein of bus neemt is alles goed betaalbaar zefs de binnen vluchten na goed vergelijken kosten niet veel meer;wat eten betreft :je kan eten aan 3euro pp en maximum voor een degelijke schotel aan 8 euro dus met vier eet je gemiddeld aan 25a 30 euro goed,frisdrank kost 50ct,bier is duurder(1,50a1,70 euro)wijn moet je niet bestellen allemaal import en zeer duur!overal moet je afdingen anneer je iets wil,zoals aankoop kleding of allerlei,zelfs op excursies zeker pingelen,opalles bespaar je de helft als je goed kan onderhandelen zelfs tot in de grote shopping mall’s,het beste is als je op zoektocht gaat om je aankopen te regelen met een locale persoon die je helpt dan kan de prijs ook goed zijn,hoop een klein beetje geholpen te hebben,maar belangrijk ieder heeft zijn eigen keuze’s qua vakantie mogelijkheden ,wat je lust van eten ,drinken,musea,actieve dingen etc..;en daar moet je de uitgaven op checken,maar al bij al denk dat je met 3000 euro voldoende hebt om een mooi verlof aan te gaan,nog een belangrijk punt is:vergelijk goed de change office op straat om cach geld te ruilen van euro tot bath,loop gerust effe wat meters rond want overal is de koers verschillend,hoop dat de periode dat jij gaat de bath rond de veertig draait of hoger dan zal je zeker profijt doen tegenover een vakantie hier in Europa of elders,geniet van de aziatische geneugden en goede reis toegewenst vanwege zon lovers en lekker eten;

 18. Jack G. zegt op

  Ik weet nog goed toen ik voor de eerste keer Thailand aandeed voor een rondreis. Het geld vloog mijn portemonnee uit. Even naar het Grand Palace. Is nu 500 entree. Even naar What Po. Is nu 200 + de kosten van een eventuele massage. Siam Ocean World is ook leuk voor de kinderen als het erg warm is of tijdens hoosbuien. Entree is behoorlijk. Een show bezoeken of diner cruise. Eten op een mooi dakterras. In Chiang Mai toch maar even de vlucht van de Gibbon gedaan. Toch maar die lekkere frieten met biefstuk gegeten bij die Belg in Chiang Mai. Snorkelen vanaf Koh Samui naar mooie wateren. Dat zijn vaak zaken die je doet als je voor de eerste keer in Thailand bent. Ik heb ook een dagje kennis maken met duiken gedaan. Uiteraard heb ik ook een paar flinke missers gehad door onbekendheid met het land. Ik reis alleen dus ik zou dan voor 1500 bath zakgeld het moeten doen als het met jullie vergelijk. Ik red dat dan niet als ik veel toeristische dingen doe in Thailand. Jullie delen wel weer vervoerskosten op het gebied van lokaal vervoer. Maar budget is je budget lijkt mij. Dus je moet wel eens keuzes maken. Uiteraard had ik ook goedkopere dagen.

 19. Fransamsterdam zegt op

  Koning AAP adviseert voor een 15-daagse rondreis, waarvan je feitelijk 12 dagen in Thailand verblijft, het volgende:
  =
  Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

  Richtbedrag voor zakgeld per persoon op deze reis: € 450
  =
  Dit geadviseerde MINIMUM bedrag is per dag exact gelijk aan het budget van de vraagsteller, 37.50 p.p.p.d.
  Bij de rondreis is ook alle vervoer, accomodatie inclusief ontbijt en een aantal excursies al inbegrepen, dus het lijkt goed vergelijkbaar.
  Ik blijf het budget daarom toch aan de krappe kant vinden.
  Houdt er overigens wel rekening mee dat als je de vakantie beëindigt met een verblijf op Koh Samui, de prijzen daar kunnen tegenvallen ten opzichte van Chiang Mai en Ayutthaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website