Lezersvraag: BTW Terugvorderen in Thailand en Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 juli 2015

Beste lezers,

Ik ben op het artikel gestuit over het terugvorderen van BTW (www.thailandblog.nl/thailand-tips/btw-terugvorderen). Ik heb hier een vraag over waar ik na lang zoeken nog geen antwoord kunnen vinden. Wellicht dat jullie mij hier meer over kunnen vertellen?

Ik heb namelijk een dubbele nationaliteit (Thai en Nederlands). Kom ik dan nog in aanmerking voor het terugvorderen van BTW in beide landen? Ik ben overigens in beide landen ingeschreven op een adres, maar ik woon in principe in Thailand.

Alvast heel erg bedankt!

Van Z.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: BTW Terugvorderen in Thailand en Nederland?”

  1. François zegt op

    Als je in Thailand woont kan je btw in NL terugvorderen. Er gelden wel wat beperkende voorwaarden (http://185.27.140.79/~easytax/veel_gestelde_vragen.php?p=37). Voorzover ik weet maakt het niet uit wat je nationaliteit is. Als je op je adres in NL ook officiëel staat ingeschreven woon je volgens de basisadministratie dus in NL en kan je geen BTW terugvorderen. Volgens het artikel waarnaar je verwijst geldt in Thailand de beperkende voorwaarde dat je geen Thais staatsburger mag zijn. Mij lijkt dat je dat met een Thais paspoort wel bent. Ofwel: woon je (ook officieel geregistreerd) in Thailand, dan kan je NL btw terugvragen, woon je (ook officieel geregistreerd) in NL, dan kan je nergens btw terugvragen.

    De btw-terugbetaalregeling heeft overigens als achtergrond dat de btw betaald moet worden in het land waar de goederen gebruikt worden. Je hoort dus btw-aangifte te doen over die goederen bij aankomst in je woonland.

  2. sharon huizinga zegt op

    Ik neem aan dat U geen Thais visum heeft in Uw Nederlands paspoort en met Uw Thais paspoort Thailand binnenkomt en dus ook weer verlaat. Hetzelfde voor Nederand maar dan met Uw Nederalnds paspoort. Als dat klopt dan maakt U mijn inziens geen kans op Suvarnabhumi of Schiphol op teruggave van BTW.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website