Beste lezers,

Indien een Belg of Nederlander een auto koopt in Thailand kan de BTW dan gerecupereerd worden? En indien ja, hoe?

Groet,

Bob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik de BTW terug krijgen als ik een auto koop in Thailand?”

 1. Petervz zegt op

  Bij uitvoer van de auto wel denk ik, en dan betaal je in het land van invoer de daar geldende btw (plus andere belastingen).

 2. teun zegt op

  Dat zal vast kunnen als je hem uitvoert naar NL of Belgie. Daar moet je hem importeren (kosten) en ook verscheping kost geld. Vervolgens zit je met een auto met rechts stuur. Handig als je rechts rijdt.

  Mocht je de auto NIET uitvoeren dan heb je – uiteraard – geen mogelijkheid op teruggave BTW. Logisch toch?

 3. Singtoo zegt op

  Inderdaad bij uitvoer.
  Maar dat is hier niet de bedoeling denk ik?

  Dan zou je de VAT (BTW) hooguit nog verrekend kunnen worden als je hier een bedrijf runt.
  En de betreffende auto staat op de naam van de zaak.
  En dat bedrijf betaald belastingen in Thailand.

  En om daarvoor een, dure auto, een bedrijf op te richten is ook nogal wat.
  Bij een dure auto van zeg Baht 2 miljoen bedraagt de VAT Baht 140.000.

  Als privé persoon? Nee niet mogelijk!

 4. Karel zegt op

  Lijkt me een onhandige actie. Dit kan alleen maar als je de auto uitvoert. Dan zit je in België of NL met een auto die het stuur aan de verkeerde kant heeft. In BE of NL betaal je vervolgens importtarieven.

  BTW kun je alleen terugkrijgen als je binnen 60 dagen na aankoop vertrekt via de luchthaven van BKK.

  Meer info hier: https://www.tripadvisor.com/Travel-g293915-c125905/Thailand:Reclaiming.Vat.html

  En hier kun je berekenen dat je ongeveer 1/4 van de aankoopprijs in NL aaninvoerrechten en BTW moet betalen, nog afgezien van de transportkosten (of wil je terugrijden via China en Rusland?)

 5. brabantman zegt op

  Bij aankoop van een auto in Thailand kunt u om rekening zonder BTW vragen. De auto moet dan niet op de Thaise wegen verschijnen en dient geexporteerd te worden. In Bangkok zijn diverse expediteurs (ook westerse) die u met de papierwinkel daarbij behulpzaam kunnen zijn. Auto wordt verscheept in een container naar Europa (NL of BE, duurt ca. 6 weken) en dient na aankomst daar klaar gemaakt worden voor import. U wordt bij aankomst aangeslagen voor BTW en BPM (hoe ouder de auto, hoe minder BPM). Auto dient ook door RDW gekeurd te worden. Vervolgens APK. Autostuur rechts is niet belangrijk, wel dienen de koplampen aangepast te worden en moeten waarschijnlijk zij/richtingaanwijzers aangebracht worden.
  Is de auto nieuw, dan zal u dit geen besparingen opleveren, integendeel de auto zal duurder zijn dan in NL. Het enige wat zou kunnen, dat u het genot van een exclusief -niet in NL/BE verkrijgbaar- model rijdt.
  Op zichzelf allemaal niet zo ingewikkeld, u moet zich alleen goed bij de expediteurs vooraf goed informeren over het hoe en wat. Er is daar best ervaring aanwezig.
  Heb dit zelf ook gedaan, alleen de auto via Duitsland geimporteerd. De TUV is een stuk gemakkelijker en eenmaal daar toegelaten op een tijdelijk kenteken eenvoudig naar NL te brengen en te laten keuren. Europees recht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website