Lezersvraag: BSN nummer Thaise partner en verlopen Nederlands rijbewijs

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2017

Beste lezers,

Op dit moment woon ik met mijn Thaise partner in Thailand en wij zijn uitgeschreven in Nederland. Zij heeft samen met mij zo’n 20 jaar in Nederland gewoond en gewerkt. Zij beschikte over een BSN nummer. Ik ontdekte dat deze niet meer werkt. Raak je die kwijt als je terugkeert naar jouw eigen land? En zo ja, hoe kan ze die dan opnieuw aanvragen? Om na mijn overlijden het nabestaanden pensioen te kunnen ontvangen heeft ze namelijk een BSN nummer nodig.

Begin dit jaar heb ik op basis van mijn Nederlands rijbewijs en een overhaast aangeschaft internationaal rijbewijs een Thais rijbewijs gekregen. Het eerste is verlopen per februari dit jaar en heb ik niet verlengt. Kan ik bij verblijf in Nederland met mijn Thais paspoort auto rijden?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: BSN nummer Thaise partner en verlopen Nederlands rijbewijs”

 1. bob zegt op

  BSN = afkorting voor Burger Service NUMMER

 2. tooske zegt op

  Niet met uw Thais paspoort maar wel met uw Thais rijbewijs.
  Uw verlopen nl rijbewijs kunt u eenvoudig weg opnieuw aanvragen zelfs vanuit het buitenland via een familielid of kennis in NL fff googlen RDW voor de prosedure.

  V,w,b, het sofi nr (BSN) kan ik mij niet voorstellen dat dit is opgeheven, bij mijn vrouw en kinderen is dit in ieder geval niet het geval.

  suk6

 3. Leo Th. zegt op

  Je partner heeft in Nederland gewerkt dus heeft zij hoogstwaarschijnlijk ook zelf pensioen opgebouwd. Daarnaast heeft zij straks recht op haar Aow-uitkering. In de toekomst zullen waarschijnlijk steeds meer Thaise partners van Nederlanders in Thailand aanspraak kunnen maken op pensioen en AOW. Ga ervan uit dat zij t.z.t. zichzelf moeten melden bij de desbetreffende pensioenfondsen en SVB. Net als dat voor Nederlandse gepensioneerden in Thailand geldt, zullen zij ook op gezette tijden een ‘in leven verklaring’ moeten overhandigen aan de uitkerende instantie. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat zal zeker voor een Thai, die wellicht bovendien geen of onvoldoende Nederlands spreekt, niet eenvoudig zijn. Ook ik maak mij m.b.t. mijn partner wel eens zorgen over. Is hierover op Thailand Blog meer informatie te vinden? En Rob, het wel of niet mogen rijden met een Thais rijbewijs in Nederland is onlangs uitgebreid aan de orde geweest op Thailand Blog. Het antwoord is ja, voor een bepaalde tijd. Kijk met belangstelling naar andere reacties uit.

 4. Bert zegt op

  bsn vervalt na 2 jaar inactief

  • Joost zegt op

   Volgens mij niet juist wat Bert schrijft. Een Digid-code vervalt na 2 jaar niet gebruiken; een BSN houd je je hele leven.

 5. LOUISE zegt op

  Uitgeschreven uit Nederland, wonende in Thailand alsmede een thais rijewijs hebbende, kan men gewoon in Nederland autorijden.
  Ik dacht tot 6 maanden, maar hang me daar niet aan op.

  Wij gaan ook gewoon in Nederland rijden met ons thais rijbewijs.
  We zijn daar gewoon met vakantie toch?

  LOUISE

  • l.lagemaat zegt op

   Hoe leg je dat uit na een aanrijding in b.v. de 4e maand?

 6. l.lagemaat zegt op

  Beste Rob,

  Bedoelde je misschien het Sofi nummer dat niet werkt i.p.v. BSA nummer.

  Met een Thais paspoort mag je niet in Nederland rijden, wel met een Thais rijbewijs
  voor ten hoogste 3 maanden.
  Een Ned. rijbewijs verlengen kan wel vanuit Thailand of dit ook zo gemakkelijk gaat met een verlopen
  rijbewijs weet ik niet (www.rdw.nl)

  Sterkte

 7. Joost zegt op

  Volgens mij vervalt een uitgereikt BSN (Burger Servicenummer) nooit.

 8. theoS zegt op

  Snap ik niet. Mijn Thaise vrouw, die nog nooit niet in Nederland geweest is en niet eens weet waar dit ligt, heeft een BSN nummer omdat zij in een ver verleden als Binnenlandse Belastingbetaler aangemerkt was. Toen kon je nog kiezen. Dit nr heeft zij nog steeds ondanks dat zij geen Binnenlandse Belastingbetaler meer is.

 9. joostwel zegt op

  Oh, oh, oh, wat is het blijkbaar toch enorm moeilijk voor sommigen heel precies hun problem te duiden.
  Je BSN op zich vervalt nooit , is uniek en eenmalig=kan nooit door een ander worden vervangen.
  Wat je vermoedleijk bedoelt, vandaar de 1e zucht, is het DiGiD!-want daarmee log je in bij de overheid.met enkel een BSN kan dat niet eens-en dat moet je tenminste elke 9 maand (meen ik-als anderen het preciezer/beter weten, dan graag melden) inloggen/gebruiken. De meesten benutten dat enkel voor de IB-en daarmee worden velen dus na 1 jaar gevangen. De enige oplossing dan is opnw een DiGiDaanvragen-en dat gaat moeizaam vanuit buitenland en duurt weken.

 10. Ronald zegt op

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wat-is-het-burgerservicenummer-bsn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website