Brief uit België komt niet aan in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
18 oktober 2018

Beste lezers,

Ik heb een belastingbrief (aangifte pensioen) aangevraagd bij het opgegeven adres in België, maar daar zeggen ze dat die brief al 1 maand vertrokken is naar mijn huidig adres in Thailand.

Wat nu te doen?

Groet,

Eddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Brief uit België komt niet aan in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Misschien kunnen ze een exemplaar mailen.
  De postverzorging in Thailand is van twijfelachtige kwaliteit, en kan soms twee maanden onderweg zijn, of helemaal nooit komen.
  Bij de post die ik ontvang, heeft iemand mijn adres in Thailand er in het Thais onder geschreven.
  Ik neem dus maar aan, dat de postbode alleen Thais kan lezen.

 2. Lung Lie zegt op

  Mijn belastingsaangifte doe ik via Tax-On-Web. Eenvoudig en geen “papieren aangifte” nodig.

  • eddy zegt op

   mijn aangifte kan ik doen via tax on web maar mijn vrouw moet dat ook bevestigen en zij heeft geen ID.

  • Lung Lie zegt op

   Addendum: ik kreeg dit jaar eveneens het aangifteformulier per post, nochtans duid ik al jaren aan dat dit niet hoeft. Daarop een mail verstuurd en het antwoord was: “Als niet-inwoner zult u automatisch elk jaar een papieren aangifte ontvangen. Indien u de aangifte indient via Tax on Web, dient u de papieren aangifte niet in te vullen en niet terug te sturen.”

  • Jan zegt op

   Als niet-inwoner (ingeschreven in Belgische ambassade) geen tax-on-web meer mogelijk. Alleen papieren aangifte u toegestuurd door belastingdnst. Via post kan het wel eens lang duren.

   • Lung Lie zegt op

    @ Jan:
    Deze info is niet correct!
    Ikzelf en vele anderen kunnen tax-on-web zonder problemen gebruiken, cfr mijn post 18/10 11:31

    • lung addie zegt op

     Beste Lung Lie,
     zoals je schrijft klopt deze informatie totaal niet.
     De normale gang van zaken is:
     indien iemand zich permanent in een ander land, buiten de EU vestigt voor langer dan 1jaar, dan MOET hij zich in Belgie uitschrijven. Hij brengt de belastingdienst hiervan op de hoogte en geeft hen zijn nieuw,correct adres in het het buitenland. Hij kan zich dan, via de website http://www.myminfin.be, inschrijven en een belastingaangifte als NIET INWONENDE, via elektronische weg doen. Deze aangifte is heel eenvoudig en gebeurt in SEPTEMBER. Hij zal dan wel nog een papieren aangifte ontvangen maar hoeft deze niet te gebruiken. Dit geldt natuurlijk enkel indien de vorige stappen correct uitgevoerd werden. Ik doe dit reeds verschillende jaren zonder enig probleem.
     zie: dossier uitschrijven voor Belgen van Lung addie op dit blog.

    • Jan zegt op

     Wel vertel me dan hoe het moet. Belastingdsnt zegt: onmogelijk!!

 3. boodhaa zegt op

  Brief van mijn pensioenfonds deed er 8.5 weken over. Laat nu alles naar een familielid sturen en die mailt het als PDF naar mij.

 4. Wim Doeser zegt op

  De belastingdienst en velen anderen sturen stukken met port betaald. Er zit dus geen postzegel op. Verdwijnt dus in het ronde archief.

  • lung addie zegt op

   Mogelijk wel in Nederland maar niet in Belgie.

 5. André Korat zegt op

  Ik heb de mijne pas via tax-on-web ingevuld, mijn vriend ook wonende in Korat en ik krijgen van de belastingen en ziekenkas geen brieven omdat die het adres invullen via de gegevens van het rijksregister en daar staat het adres op 1 lijn (straat – district – stad – land) zodat die nooit in Thailand terecht komen maar terug keren als niet bestelde brieven. Hopelijk passen ze dit aan anders zullen we niet veel post ontvangen mijn dochter werkt bij financiën en heeft het nodige gedaan zodat ik mijn brieven in de toekomst zou ontvangen.
  Normaal doen mijn brieven er 10 dagen over zonder problemen.

  • Lung Lie zegt op

   @ André Korat

   Sommige gegevens (o.a. adres) die niet correct vermeld zijn kan u melden via de link
   http://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister/mijn-dossier/

   Kaartlezer + ID-kaart vereist

  • lung addie zegt op

   Bij uitschrijven moet je deze diensten wel ZELF op de hoogte brengen anders komen er gegarandeert administratieve vodden van. Zij kunnen het tenslotte niet ruiken dat je elders woont. En dit door het feit dat je bij uitschrijving geen nieuw adres moet opgeven. Je verwittigt dus best de betreffende diensten zelf.

   • David H zegt op

    In 2013 mij wettelijk uitgeschreven mits model 8 op gemeente administratie , en pensioendienst ook zelf maar verwittigd .
    Belastingen mag /kan je doen , doe je het niet dan ook geen probleem omdat gemeente administratie dit toch automatisc doorgeeft zegde beambte , is dus ook zo gebeurt , kreeg netjes in Thailand belastingbrief om invullen speciale angifte bij vertrek 2013
    Electra en mutualiteit ook maar zelf gedaan .

   • Lung Lie zegt op

    Beste Lung Addie,
    Sta me toe wat bijkomende info te geven i.v.m. het ZELF op de hoogte brengen van de belastingsdienst.

    Q: Sedert januari 2015 heb ik mij definitief in Thailand gevestigd. Zoals steeds wens ik mijn aangifte in te vullen via tax-on-web. Tot op heden is mij dat nog steeds niet gelukt.
    A: Heeft u al een aanvraagformulier ingevuld? We hebben geen dossier op uw naam staan dus ik neem aan van niet. Gelieve bijgevoegd document in te vullen, compleet met kopie van de ID-kaart en eventuele volmacht van een mandataris.

    https://financien.belgium.be/sites/default/files/downloads/non-residents-form-nl.doc

    Contact:

    CENTRUM – BUITENLAND – BEHEER TEAM 3 .
    Kruidtuinlaan  50  1000  Brussel 

    Telefoonnummer: 0257/54 600 

    E-mail: foreigners.team3@minfin.fed.be

    • David H zegt op

     Inderdaad, heb ik ook moeten aanvragen via bovenstaande ,vooraleer Tax on web mogelijk was .

    • lung addie zegt op

     Beste,
     via de gewone tax-on-web lukt dit idd NIET als uitgeschrevene . Zoals ik aangaf moet jij je inschrijven bij NIET IN BELGIE VERBLIJVENDE belastingplichtigen. Dat is een andere aangifte die in september zal gebeuren.
     Wat Andre Korat schrijft is ook normaal indien je zelf niet verwittigd hebt: je hebt in het Rijksregister geen adres meer want je bent UITGESCHREVEN.
     Het zelfde met de pensioendienst: verwittig hen maar zelf waar ze de documenten voor het levensbewijs moeten naar toe sturen of een of andere dag zal je, als uitgeschrevene, geen pensioen meer ontvangen omdat ze niet weten waar ze het levensbewijs moeten heen sturen. En, geen levensbewijs is geen pensioen. Ik heb dit allemaal reeds heel duidelijk beschreven in vroegere postings maar het is nooit als dossier opgenomen door de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website