Lezersvraag: Borderrun maken, wanneer gaan de 30 dagen in?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 april 2018

Beste lezers,

Wij komen dit jaar op 15 november Thailand binnen en verblijven er 120 dagen dus wij moeten een borderrun maken. Wij gaan dan met de auto naar Myanmar. Nu is mijn vraag stel dat wij 10 februari deze run maken wanneer gaan dan de 30 dagen in? Vanaf 10 of 15 februari?

Wij willen de run ruim op tijd maken want je weet nooit wat er tussen kan komen. Dus als dit inderdaad 10 februari is dan hebben wij een overstay.

Groetjes,

Jeanine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Borderrun maken, wanneer gaan de 30 dagen in?”

 1. Marc zegt op

  Als u de 10de de visarun doet dan gaan de 30 dagen in vanaf de 10de.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Hoe kom je eerst Thailand binnen op 15 november ?
  Met een Non-immigrant “O” vermoed ik waarmee je 90 dagen bekomt, omdat je pas over een “borderrun” spreekt vanaf 10 februari.
  Kan ook een “Tourist visa” zijn natuurlijk waarmee je 60 dagen bekomt en dat je bij immigratie met 30 dagen gaat verlengen.

  Laat ons ervan uit gaan dat het eerste verblijf 90 dagen is.
  Die verloopt dan op 12 februari als ik het even snel bereken. Niet 15 februari.
  Als je dan op 10 februari een “borderrun” maakt dan zit je goed tot 11 maart, want je zal dan 30 dagen “Visa Exemption” bekomen die aanvangen op 10 februari. Tenminste als je dezelfde dag terug komt natuurlijk.
  Is dat dan nog niet voldoende, dan kan je die “Visa Exemption” nog eens verlengen bij je lokale immigratiekantoor met 30 dagen. Kost 1900 Baht. Dat zal dan 10 april zijn.
  Dat moet dan toch normaal voldoende zijn dacht ik.

  Ter info.
  Verblijfsperiode of verlenging van een verblijfsperiode wordt altijd uitgedrukt in dagen, nooit in maanden. (Uitzondering op de regel is de jaarverlenging natuurlijk, dat is gewoon een jaar later)
  Ik zeg dit maar, omdat ik vermoed dat je zo aan die 15 februari bent gekomen. Dat is precies 3 maanden na binnenkomst.
  Geldigheidsperiode van een visum wordt wel in maanden uitgedrukt. Misschien daar de verwarring.

  De dag dat je Thailand verlaat, vervalt je verblijfsperiode volledig. Ook al ligt die einddatum van je verblijfsperiode nog in de toekomst.
  Je kan wat je eerder bekomen hebt dus niet meenemen naar een volgende binnenkomst (of je moest een re-entry nemen, maar dat is alleen zinvol als er nog genoeg dagen resten).

  De nieuwe verblijfsperiode, dat je aan de grens bekomt, gaat altijd in de dag dat je Thailand binnenkomt. Nooit aansluitend op een vorige binnenkomst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website