Lezersvraag: Boeddhabeeld vervoeren naar Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 juni 2018

Beste lezers,

Ik wil over een poosje een boeddha-beeld vervoeren naar Nederland. Uiteraard ga ik dan eerst naar het Department of fine Arts voor de exportdocumenten. Het gaat om een beeld van ca. 140 cm hoog met een gewicht van ca. 35 kg.

Met welke transporteur kan ik dat het beste/voordeligste verzenden naar Nederland (en hebben ze een kantoor/afgiftepunt in Bangkok)?

Groet,

Henk

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Boeddhabeeld vervoeren naar Nederland”

 1. Bert Schimmel zegt op

  Bij mijn weten, mag je een Boeddha beeld niet uitvoeren.

  • chris&thanaporn zegt op

   Mag wel,maar je moet ook toestemming hebben van de “raad van Monnik” en het beeld moet gezegeld (gelood)worden in het “department of Fine Arts” of “National Museum”.
   In Chiangmai zijn deze gevestigd in Thapae Rd!
   Ook foto te overhandigen en natuurlijk “fee” te betalen.
   En factuur niet vergeten voor transport,
   Zelf gebruikte ik veel Schenker(DB)

   • jean paul zegt op

    kun je me uitleggen hoe het moet want heb al 2 jaar een boeddha staan dat ik graag ,naar belgie wil. het is geen antiek gewoon commercieel.

    mogelijk me rechtstreeks te e mailen rollet@telenet.be

 2. Paul zegt op

  Neem eens contact op met Windmill Forwarding in Den Haag (zie internet site)
  Deze mensen hebben mijn verhuizing uit Nederland naar Thailand meer dan voortreffelijk geregeld. Wellicht dat zij ook hier iets kunnen betekenen. Ze hebben in ieder geval goede vaste relaties in Thailand.

 3. Slopje zegt op

  Ik heb er vaker mee genomen, ook wel eens gevraagd op het vliegveld Een keer wilden ze het beeldje zien om dat het een replica was van Angkor what. geen antiek mag gewoon mee. Ook een olifant van 25 kilo maar deze heb ik verstuurd met de post en per schip in een verzamel container naar België Antwerpen En vandaar weer naar Nederland, heb er geen invoer voor betaald rechtstreeks naar Nederland wel elke keer.
  Via de Boot 3 maanden ongeveer. Maar zat nog steeds in de zelfde doos en het zelfde verpakt. Met de post naar Nederland vaak open gemaakt Ik zou het gewoon per post en per boot en Thuis bezorgt via Antwerpen
  Do je er je voor deel mee en vraag het gewoon even na bij het kantoor
  Groetjes

 4. Jac zegt op

  de firma schenker doet ook goederen vervoeren van Thailand naar Nederland visa versa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website