Lezersvraag: Betreffende studiefinanciering in Thailand.

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 juni 2017

Beste lezers,

Ik heb een vraag betreffende studiefinanciering in Thailand. De dochter van mijn Thaise partner wil graag medicijnen studeren in Bangkok. Ze heeft een aanbevelingsbrief van haar huidige school.

Nu had ik begrepen dat er eventueel een studie financiering mogelijk is? Heeft iemand daar ervaring mee? Is het vergelijkbaar met Nederland?

Vast bedankt voor jullie input.

Groet,

Richard

7 reacties op “Lezersvraag: Betreffende studiefinanciering in Thailand.”

 1. studentloan zegt op

  ER bestaan op zich student loans (dus dat is vergelijkbaar met NL of vrijwel elk land dat zoiets biedt), maar zoals met alles in TH met heel veel beperkingen en voor ons onzinnig lijkende regels. Hangt meen ik (het is 2e hands info van een hele tijd geleden van een bevriende student, die al die termen ook niet goed in het engels kende) ook af van welke studierichting (maar medicjnen is altijd goed), wat je ouders doen/verdienen, de uni die je toelaat (de toelating tot een goede is een veel grotere hobbel).
  In principe kunnen eenmaal afgestudeerde artsen een flink deel ervan ”afkopen” door 2-3 jaar in een door de govmt aangewezen plek (dus een ver afgelegen dorpie zonder veel voorzieningen-ja, echt in de rimboe, Thais dan) hun vak uit te oefenen.
  IK vermoed dat het grootste deel van de artsen, die ook nog deels buitenlandse opleiding hebben en dus meestal in prive-hospitals belanden, gewoon rijke ouders hebben die wel schokken.
  Je dochter zal vast wel Thais kennen (je zegt het niet duidleijk, maar ik ga er van uit dat dit voor TH is bedoeld) en dus via dat fb of allerlei fora aan info uit 1e hand kunnen komen.
  Eenmaal al dan niet afgestudeerden die hun loan niet terugbetalen blijken een grote kostenpost voor de govmt te zijn-enkele jaren terug was daar een enorme rel over.

 2. Rene Martin zegt op

  Richard het is mogelijk om in Thailand studiefinanciering te krijgen als je dat als student ook in Nederland zou ontvangen. Wel moet de opleiding getoetst worden of deze vergelijkbaar is met de Nederlandse opleidingen. De meeste (internationale) opleidingen, in Thailand, zijn vergelijkbaar met de Nederlandse HBO. Medicijnen wordt in NL alleen op universitair niveau aangeboden dus jullie zullen een goede opleiding moeten zoeken die vergelijkbaar is met een Nederlandse opleiding om in aanmerking te komen voor SF. Succes.

  • Richard zegt op

   Beste mensen,

   Nog even een aanvulling,
   Het gaat om de in Thailand wonende dochter van mijn partner.

   groet Richard

   • Rene Martin zegt op

    Ik denk dat DUO het juiste adres is om te kijken of er eventueel recht is om een beurs in NL aan te vragen aangezien het te maken heeft met o.a hoe officieel is jouw relatie met je partner c.q haar dochter. Aangezien ik aanneem dat ze geen Nederlandse nationaliteit hebben.

 3. Khun Yan zegt op

  Let op want de kosten tussen de universiteiten onderling kunnen danig verschillen…en de staatstoelage is dikwijls ook beperkt…Informeer U duidelijk alvorens enige toezegging tot ondersteuning te doen. Houd er tevens rekening mee dat het inschrijvingsgeld slechts een deel van de totale kost is…er moet ook nog een kamer gehuurd worden, uniform aangeschaft en uiteraard ook voeding voorzien.

 4. Gerard zegt op

  Ben bang dat een aanbevelingsbrief van haar middelbare school onvoldoende is, maar misschien een particuliere gerenommeerde school wel een potje kan breken.
  Dit jaar waren er nog verschillende soorten universitaire toelatingsexamens oa naar gebied, bijv. Noord of Centraal.
  Deze geven dan bij goed resultaat toegang tot een of meerdere universiteiten faculteiten.
  Al deze toelatingsexamens uitgesmeerd vanaf oktober t/m maart is een doorn in het oog daar de studenten dan regelmatig hun examenjaar op school verzuimen en men heeft het voor volgend jaar de periode tot een maand (februari/maart 2018 ?) beperkt, hieraan doen 54 universiteiten aan mee waaronder de gerenommeerde als Chulalongkorn Mahidol, Chiangmai Uni.
  Mijn dochter kreeg voor techniek (ChiangmaiUni) een beurs aangeboden dat bestond uit 9000 Baht/mnd voor kost en inwoning en per trimester 5000Baht extra voor boekengeld etc. Maar wie die nu werkelijk betaalde en of die daarna moest worden afgelost ….. Mijn dochter zag van deze studie af en gaat nu Biologie studeren, die rekening zal wel bij mij terechtkomen.

 5. theoS zegt op

  Beiden mijn dochter en zoon hebben studie financiering gehad. Laat je vrouw dit doen en wijs je zelf niet. De school of Universiteit doet de papierwinkel en zij moet een bankrekening openen. Het word allemaal verklaard aan je vrouw. En ja, beiden hebben mijn achternaam. Fluitje van een cent. O ja, ben je rijk krijg je die niet. Mijn zoon heeft het zelf allemaal gedaan en heeft net verschillende formulieren laten tekenen door mijn Thaise vrouw en afgegeven op school. Denk er wel om dat na afstuderen en werk gevonden te hebben er maandelijks een bedrag op een bankrekening, van hun keuze, gestort moet worden. Mijn dochter heeft voor accountant gestudeerd en is nu bezig met het afbetalen van haar studie schuld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website