Beste lezers,

Mijn 2 schoonzussen en 1 neefje hebben onlangs een Schengenvisum bekomen voor 3 maanden. We zijn nu bezig met het boeken van de vluchten, met de KLM vanaf Chiang Mai naar Amsterdam kost zeg maar 1000 euro en met Thai Airways vanaf Chiang Mai naar Brussel kost Euro 650,-. Dat scheelt nogal.

Zelf vlogen wij voor corona meestal met Thai Airways naar Thailand, dat beviel ons heel goed dus ik zeg, vlieg maar naar Brussel. Maar mijn ene schoonzus zegt dat Belgie alleen EMA vaccinaties accepteert en Nederland EMA en WHO als je van buiten de EU naar Belgie reist.

Mijn schoonzussen hebben beiden Sinovac en die is door de WHO goedgekeurd dus naar Nederland komen is geen probleem alleen naar Belgie kan dat dus wel zijn. Ik heb gezocht op het internet en ik zie inderdaad bij Belgie alleen maar EMA vaccins staan, maar helemaal zeker ben ik niet want soms zijn we 1 Europa en soms ook weer niet, dus waarom in NL wel mogelijk en in Belgie niet, het is toch een Schengenvisum?

Maar is er iemand die met zekerheid kan zeggen dat inreizen via Brussel met bestemming Nederland niet mogelijk is met het Sinovac vaccin. Ik hoor het graag en alvast bedankt voor de moeite.

Groet,

Emiel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Bestemming Nederland, inreizen via Brussel met Sinovac vaccin?”

  1. Mark zegt op

    https://www.schengenvisainfo.com/news/travel-only-6-eu-schengen-countries-recognise-chinas-sinovac-vaccine-as-valid-proof-of-immunity/

    • Emiel zegt op

      Dank je wel Mark, de link is erg duidelijk, niet mogelijk via Belgie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website