Beste merk muurverf voor buitenmuren huis in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 februari 2022

Beste lezers,

Een vraag of eigenlijk heb ik advies nodig. Ik heb plannen om de buitenmuren van het huis alhier in Thailand van een nieuw kleurtje te voorzien. De bestaande verf zit er nog stevig op (geel/crème). Mijn vraag is, met welke merken hebben jullie de beste ervaringen, qua dekking, verkleuren, hoeveel lagen, etc.?

Groet,

Fred

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Beste merk muurverf voor buitenmuren huis in Thailand?”

 1. lunghan zegt op

  Beste Fred,

  4 seasons van , volgens mij Toa , hebben ze overal , let alleen op; de standaard kleuren zijn stukken goedkoper dan een kleur laten mengen van de kaart , maar dat mag je natuurlijk zelf weten.

 2. Patrick zegt op

  Met TOA heb ik nog steeds de beste ervaring, eerst een grondlaag en daarna één laag TOA, het zit er bij mij reeds 10 jaar op, in het midden van Thailand, omgeving Cha-am

 3. GeertP zegt op

  Fred kijk de aanbiedingen goed na,regelmatig wordt er aangeboden bij de aankoop van de verf dat ze het er ook op komen zetten.

 4. Hans zegt op

  4 seasons is het B product van TOA. Ik neem de acrylaatverf voor binnen en buiten van of TOA of Nippon gloss met bijhorend primer afhankelijk van de prijs een beetje. Beide goede resultaten.

 5. janbeute zegt op

  Ik wil hier iets aan toevoegen aan de vraag van de vraagsteller, in Thailand heb je twee mogelijkheden.
  Of je hebt een nummer een kwaliteit verf en een slechte schilder.
  Of je hebt een mindere kwaliteit verf maar een goede schilder.
  Schrijf uit persoonlijke ervaring uit het verleden.

  Jan Beute.

 6. Carlos zegt op

  Omdat ik het beu was iedere zoveel jaar weer geld aan verf uit te geven; heb ik 15 jaar geleden rondom wand regels laten plakken, was toen iets duurder dan verf, maar bespaar al ruim 24 jaar op schilderen !

 7. Carlos zegt op

  E-mail is [email protected]

 8. Bo Meekers zegt op

  Beste Fred ,, ik ga je een zeer goede tip geven en onthou hem maar goed !!!!
  Het is alleen voor buiten muren .
  Voor buitenmuren word er meestal verf gebruikt op waterbasis,, ik bedoel dus verdunbaar met water.
  Meng samen met je verf er een goei geut Compactuma in en vermeng het goed.
  Compactuma word in de bouw gebruikt en word veel in cement gedaan ,,, het maakt waterdicht en geeft ook een zeer goede hechting !!!!!!.
  Wij deden dat op het werk ,,, gevels die ongeveer 25 jaar geleden door mij geverfd zijn ,, zijn nog steeds even mooi in 2022.
  Houd de vocht tegen en bladert helemaal niet af ,,,, de kleur en ook eigenlijk de kwaliteit speelt geen rol !!!!
  Veel geluk ,,, Bo
  nb: ik was helemaal geen verver maar dakwerker maar nam het verfwerk voor mijn rekening waneer er moest geverfd worden !!!

  • paul zegt op

   bedankt voor de tip, maar is dat ook in Thailand verkrijgbaar bij de grote firma’s ?

  • Roger zegt op

   Compactu(m)na wordt gemaakt door een Belgisch bedrijf (P.T.B.) en is niet te verkrijgen in Thailand. Helaas is uw zeer goede tip hier onbruikbaar.

   • Fred zegt op

    Ik zie als ik bij Shopee Compactuma zoek, komt er TOA 112 super bond
    ( een hechtmiddel voor cement ) te voorschijn, heb geen idee of dit ook als hecht middel kan dienen in muurverf.

 9. Toon Pha yao zegt op

  Wij hebben 4 jaar geleden de buiten boel op geverft met Kapten of Capten, dat was een verf op basis van een neutral poeder en een kleur pigment. Deze poeders moesten met water gemengd worden, het leek wel een dunne cement die met een roller een kwast aangebracht worden. Tot nu toe blijft het mooi en er strak op zitten. Voordien de grote merken gebruikt maar na 2 jaar begon dat op plaatsen in de zon te blazen, ander voordeel het stinkt niet als je het er op laat smeren

  • paul zegt op

   Bij welke firma had je dit spul gekocht ?
   Ik kan niets op internet vinden bij Capten of Kapten, helaas

 10. Sandra zegt op

  Ik zag een paar jaar geleden, bij een tempel, dat ze het merk Jotun gebruikten. Uit mijn ervaring met dat merk, hier in België, weet ik dat het echt heel wat jaren zijn kleur ( bij mij bloedrood) kan houden. Ik zou zeker de niet professionele merken afraden.

  Groetjes Sandra

 11. Piet, omkoi zegt op

  Ik gebruik veel van dulux, dit is een prima verf de fabrikant is ICI, en dat is weer een onderdeel van sikkens uit nederland. Ik heb wel div.lagen er op gesmeerd want je heb een goede dekking nodig. Ik gebruik geen rollers maar gewoon een goede kwast. En al mijn kwasten komen uit nederland want een goede kwast in thailand moet ik nog tegen komen. Als je huisjes kijken nr.50 bekijk kan je mijn huis zien. En onder casa waranya resort dan kan je de bungalows zien.succes ermee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website