Goedendag,

Ik heb geld overgemaakt van mijn ING bankrekening naar het bankrekeningnummer van mijn vrouw die in Thailand verblijft.

Het geld is de volgende dag van mijn rekening afgeschreven maar staat nu één week later nog steeds niet op de rekening van mijn vrouw.

Mijn vraag is wat de ervaringen zijn van de lezers. Hoe lang duurt het in het algemeen voordat een overschrijving van ING rekening naar de Kasikorn bank daadwerkelijk op de bankrekening staat van de begunstigde.

En wat zijn de ervaringen van de koersen. Ik krijg slechts ongeveer 38,8 bath per euro terwijl als ik op de wisselkoersen kijk de koers veel hoger is.

Wat is de beste manier om geld over te maken?

Dank u voor uw antwoord of eventuele plaatsing.

Met vriendelijke groet,

Adje Henraat

 

73 reacties op “Lezersvraag: Wat is de beste manier om geld naar Thailand over te maken?”

 1. justHarry zegt op

  Het beste naar mijn mening is om euro’s over te maken die dan in Thailand worden gewisseld tegen de TT-koers. Overmaking duurt maximaal 2 werkdagen.

  • Adje zegt op

   @justharry. 2 dagen op de rekening van begunstige??? Over welke bank heb jij het?

   • justHarry zegt op

    Gewoon de ING bank maar dan wel via internetbankieren, ik weet niet of de vraaagsteller daar ook gebruik van heeft gemaakt. Trouwens AbnAmro doet het in 1 dag.

    • f.franssen zegt op

     Dat is correct: Bij de ABN ’s morgens opdracht, volgende dag op de Bangkok Bank.
     Kosten ABN 5.50 Euro p.opdracht en bij b.v. 2000,- Euro nog eens 200 bath kosten hier.
     Maar wel met de koers die hier vermeld staat. Ik wacht meestal tot die op 40 staat.
     De rest is geldklopperij en wel vreemd steeds dezelfde bank te vernemen.
     Frank F

    • Leon zegt op

     Ik ook Abn ik stuur geld naar de Bangkok bank en dat duurt gemiddeld 3 werkdagen.
     Ps de banken in Thailand doen in het weekend niets, dus doe je op vrijdag een boeking dan komen er nog 2 extra dagen bij.

    • ad zegt op

     @just harry.
     Hoi. Als ik het goed begrijp maak jij ook geld over via internetbankieren via de ING. Het geld dat ik de vorige keer heb overgemaakt heb ik inmiddels terug . Minus kosten uiteraard. Het grapje heeft me alles bij elkaar 60 euro gekost. Ik zou niet alle gegevens hebben ingevuld. Ik heb nu alle gegevens maar stuit niet op het probleem dat je in de invulvelden maar 32 karakters kwijt kan. Je moet het adres van de begunstigde en van de bank invullen. Maar die adressen zijn zo lang dat ik die niet kwijt kan in het vak. Afkorten lukt ook niet. Heb jij eventueel een oplossing? Heb jij problemen met invullen van adres. Alvast bedank voor je hulp. Tips van andere zijn ook welkom.

     • justHarry zegt op

      @Ad

      Hallo Ad, dat probleem met lange namen heb ik niet. Het past er allemaal in.

      De kosten die je noemt zijn wel érg hoog, als je bijv. E5000,- overmaakt dan kost
      het in totaal zo’n E18,-.

      Succes in ieder geval.

   • Lucho zegt op

    Abn-Amro naar Kasikornbank idd maximaal 2 dagen. Actuele Telex transferkoers 38,693. Goed en makkelijk. Bij grotere bedragen wordt de ontvanger telefonisch op d hoogte steld van het ontvangen bedrag. Western Union is in alle opzichten veel te duur.

   • Als ik van mijn Rabobank rekening geld overmaakt naar mijn Kasikorn rekening in Thailand staat het in maximaal 2 dagen op de bank hier

  • Ad Herfs zegt op

   Duurt vaak 1 week soms iets korter. De koers is door de kosten ook altijd lager.
   Het beste is een extra bankpasje van de ING aan je vrouw geven.
   Dan kan zij pinnen in Thailand. Voordeel: direct opvraagbaar en goede koers en geen kosten van de bank. Nadeel: 150 baht kosten bij pinnen in Thailand.
   Maar dit is altijd veel minder dan de gemaakte kosten bij overboeking

 2. J.Jordaan. zegt op

  Dat het na een week nog steeds het bedrag niet op de bankrekening van u vrouw staat is een schande. Misschien een andere bank nemen. De ING staat toch al niet zo goed bekent als het om service gaat voor hun klanten.
  Geld overmaken naar Thailand is toch ook een verhaal appart.
  Als ik als voorbeeld neem de ABP pensioen en AOW overmakingen naar Thailand zijn altijd heel snel. Een dag later staat het geld er al op.
  Als ik wel eens verhalen hoor van mijn Vlaamse vrienden gaat hun geld eerst naar Duitsland en dan naar Thailand. De SVB en het ABP storten het bedrag direkt in Euro
  op de Thaise bank. Het laatste heeft niets met u vraag te maken.
  Misschien bewandeld de ING dezelfde omweg.
  J.Jordaan.

  • Louwrens zegt op

   Overboekingen van ING rekening via Internet zonder mankeren binnen 3 dagen bij begunstigde. Het is wel verstandig om aan Thaise kant de kosten te laten betalen, ca. 300 Baht, gewoon dus opnemen in het over te maken bedrag.

  • Lucho zegt op

   Als het om grotere bedragen gaat, dan werkt ING niet eens mee aan een overboeking naar Thailand. Geld eerst van ING naar ABN over moeten maken waarna zij het naar Kasikorn konden overboeken.

 3. Dimitri zegt op

  Ik ben een Belg en had de eerste maal dat ik geld overmaakte met hetzelfde probleem te maken. Het duurde wel 3 weken voordat het geld daar op de rekening stond en de transactiekosten waren ook nog eens heel hoog. Sindsdien maak ik steeds gebruik van Western Union. Je krijgt dan een code en enkele minuten later kan men in Thailand met die code geld afhalen in plaatselijk Western Union kantoor. Werkt heel snel en gemakkelijk en bovendien zijn de transactiekosten een pak lager.

  • Marcus zegt op

   Hoe laag zijn de kosten en wat is de echange rate. Kosten als % van het bedrag? Voor vergelijking kijk naar interbank exchange rates , niet touristen , nakpapier of andere rates

  • wimol zegt op

   Een belg die betaald voor geld over te schrijven naar Thailand?
   Ik woon in Thailand en als ik geld nodig heb stuur ik een email met een formulier voor
   “niet europese overschrijving” van Argenta,dat bevestig ik telefonisch alhoewel dat niet nodig is en enkele dagen later staat dit hier op mijn bankrekening.Normaal gaat dat snel echter eenmaal had ik 20.000 euro over laten sturen en dat heeft een maand geduurd voor het op mijn rekening stond,maar schijnbaar heeft dit te maken met het bedrag en hebben ze op de bank aangeraden om nooit meer dan 5000 euro over te schrijven.
   Wat betreft kosten,Argenta 0 euro .Kasikornbank 0 bath en de TT koers die gemiddeld 0.20 bath beter is per euro.
   Wat betreft western union,dat heb ik eenmaal gedaan met 500 euro en moest 64 euro taks betalen in het kantoor aan het station in Antwerpen.Heb een week ziek geweest daarvan.

 4. Antony zegt op

  Overmaken naar de SCB bank in Thailand duurt in mijn geval nooit meer dan 2 tot 3 dagen vanaf mijn bank in Belgie.
  Ik heb alleen gehoord dat bedragen van 15.000 Euro en hoger problemen en vertraging kan opleveren.
  Kosten opdracht gever, en in euro overmaken.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Zelfde ervaring – van AXA naar SCB normaal 2-3 werkdagen. Wanneer een Weekend of feestdagen er tussen moet je deze erbij tellen. Vrijdag overmaken wil dus zeggen maandag op de rekening of vier dagen.
   De bank is verplicht om transacties van 10000 Euro of meer melden, net zoals je dat zelf moet doen als je meer dan 10000 Euro cash zou uitvoeren. Kan dus eventueel vertraging veroorzaken. Misschien moeten ze wachten tot ze toestemming krijgen om de transactie uit te voeren.

  • Marcus zegt op

   Welnee, ik heb jaren geleden eens 4 millioen baht overgemaakt wat er in twee dagen was. Maar de bank probeert je het laat te vertellen dat het aangekomen is met een smoes om zo wat langer gratis rente op te kunnen strijken

   • RonnyLadPhrao zegt op

    In Belgie moet de bank transacties boven de 10000 Euro melden. Of die vertraging daar eventueel mee te maken heeft weet ik niet, daarom dat ik “misschien” gebruikte.

 5. Sir Charles zegt op

  Ligt waarschijnlijk aan de ING want van Rabo naar mijn Kasikornrekening duurt het 2 á 3 dagen behoudens zoals RonnyLadPhrao ook al vemeldde m.b.t de weekenden en feestdagen. Tijdens Songkran en Loi Kratong kan het wel ruim een week duren.

  • RobN zegt op

   Sir Charles,
   woon permanent in Thailand en maak nu al ruim 6 jaar geld van ING over naar mijn rekening bij Bangkok Bank. Uitgaande dat de overmaking op een Nederlandse werkdag plaatsvindt staat geld normaliter de volgende dag op mijn Thaise bankrekening waarbij inderdaad de TT koers leidend is. Overmaken in het weekend veroorzaakt vertragingen.
   Voorbeeld: geef op dinsdag rond 20.00 uur Thaise tijd opdracht tot overmaking dan staat geld woensdag rond 10.00 op mijn Thaise bankrekening.
   M.i. is dan ook de opmerking dat het aan ING ligt feitelijk onjuist.

   • Sir Charles zegt op

    Daarom gebruikte ik ook het woord ‘waarschijnlijk’ i.p.v ‘feitelijk’ beste RobN. 🙂

    • RobN zegt op

     Beste Sir Charles,

     daarom vermeldde ik feitelijk omdat jij schreef dat het waarschijnlijk aan ING lag.

     Groeten

 6. Dennis zegt op

  Wat de beste manier is ligt ook aan uw bedoelingen.

  Als u regelmatig geld wilt overmaken naar dezelfde persoon in Thailand, dan zou ik u adviseren een 2e rekening te openen bij uw bank. Gewoon bij uw eigen (ING) bank en op uw eigen naam. Geen “rood” staan toestaan. De bijbehorende bankpas stuurt u op naar Thailand en zodoende kan er in Thailand bij elke ATM geld worden opgenomen. Eventueel kunt u een nieuwe bankrekening openen bij ASN bank. Dat kost € 1 per maand en ze doen niet moeilijk. Andere banken als ABN en Rabo willen alleen een rekening voor u openen als u ook andere producten (creditcard, verzekering, storten salaris) afneemt, anders kunt u geen rekening daar openen (blijkbaar teveel moeite en het toont weer aan dat klantvriendelijkheid bij de grote Nederlandse banken totaal onder de maat is, maar dit terzijde).

  Als u geld overmaakt naar derden, dan kunt u overwegen dat via Western Union te doen. Of Moneygram. Maar dat is relatief duur (20 a 30 euro per transactie).

  Geld overmaken vanaf uw ING rekening naar Kasikorn is ook relatief duur. U zult gemerkt hebben dat dit 25 euro kost + een percentage van het overgemaakte bedrag.

  • Adje zegt op

   Inderdaad. Als ik geld overmaak ben ik minimaal 30 euro transactie kosten kwijt.
   Ik denk als ik een tweede rekening open en het bankpasje opstuur naar thailand, dat je dan ook bij elke opname kosten betaald.
   Als ik naar de vorige reacties kijk lijkt het probleem aan ING te ligggen. Ik hoop meer reacties te ontvangen.

   • Dennis zegt op

    De transactiekosten voor geld opnemen met een PIN-pas (ATM) zijn een stuk lager dan de transactiekosten voor overmaken.

    Bij een ATM betaal je 150 baht (circa € 3,75) opnamekosten en € 2,25 aan de ING. In totaal dus zo’n € 6. Daarnaast hanteert de bank een ongustigere wisselkoers, maar dat doen ze bij overmaken ook.

    Ik heb onlangs in een ander topic al aangegeven problemen te hebben gehad met ING. Ik heb hierover een brief met uitleg ontvangen van ING. Het schijnt dat ING tijdelijk (1 dag. 2 dagen) de mogelijkheid in bepaalde landen (waaronder dus blijkbaar Thailand) stillegt als zij (ING) van mening zijn dat het aantal ATM-opnames opvallend hoger ligt of als er veel wordt gepind met PIN-passen die als “geskimd” bekend staan. Hoewel ik natuurlijk de waakzaamheid van de ING waardeer, is het voor de onwetende en onschuldige klant een ongemak. Daarom heb ik, op advies van Dick v//d Lugt hier) een extra rekening geopend bij een andere bank. In mijn geval ASN bank, omdat je daar makkelijk een rekening kunt openen. Zodoende heb je dus 2 onafhankelijke bankpassen ter beschikking in Thailand en kun je, als de ING-pas eens niet werkt, snel nog geld overmaken naar de andere rekening en kun je dezelfde dag of anders 1 dag later met die pas geld opnemen. Omdat dit Nederlandse bankrekeningen zijn, zijn hieraan geen kosten verbonden (voor het overmaken, natuurlijk wel als je in Thailand geld opneemt). De kosten voor de ASN rekening zijn € 1 per maand. De kosten voor het geld opnemen in Thailand zijn gelijk aan die van ING: € 2,25 per opname plus een toeslag op de wisselkoers (en natuurlijk die 150 baht, tenzij je in Thailand bij AEON geld opneemt).

    • H muis zegt op

     Je kunt een betaal rekening van de ING nemen kost ongeveer 8 euro p 3 maanden ,dan hoef je de ING niet die 2,25 euro te betalen , heb je er zo uit

 7. phangan zegt op

  Laatst heb ik van mijn ING rekening geld overgemaakt naar mijn Siam Commercial bank rekening en dat duurde slechts 2 werkdagen. IK had het op dinsdag om ong 21.00 thaise tijd overgemaakt en donderdagmorgen 10.00 uur Thaise tijd stond het er al.

  Ik heb echt geen 25 euro aan kosten betaald maar slechts 5 euro

 8. leen zegt op

  Ik maak elke maand geld over van ABNAMRO naar Kasikornbank binnen 1 werkdag staat het erop,ik maak euro’s over en kosten gedeeld

 9. Roel zegt op

  Ik maak ook geld over van abnamro naar bangkok bank.
  S’morgens voor 9.00 nl tijd opdracht gegeven, cde volgende morgen staat het bij bangkok bank bangkok, in de middag dan bij mijn filiaal hier in Pattaya met altijd goede omwisselkoers. ik doe altijd kosten ontvanger. Eerder koste het 5.50 per transaktie, nu rekend abnamro behoorlijk meer, bij grotere bedragen kan dat ik de 10 tallen euro’s belopen.
  Heb laatste keer contant meegenomen, je kan hier ook goede wisselkoers verkrijgen.
  Zie link;
  http://www.yjpattayaexchange.com

 10. Rob zegt op

  Wij krijgen regelmatig betalingen vanaf zowel ING, Rabo als ABNAMRO binnen.
  Vandaag betaald, is over 2 a 3 dagen op de rekening. Verloopt altijd vlekkeloos als de juiste gegevens incl.. Swiftcode van de bank zjin ingevuld.

 11. Jan van Dissel zegt op

  Beste Adje Henraat,

  Maak nooit geen geld over naar Thailand via ING.
  De meest snelle en betrouwbare manier is via Western Union.

  ING is zeer duur en niet betrouwbaar.

  Als voorbeeld : ik maak naar Thailand een bedrag over en de kosten worden
  ( verschrikkelijk hoog ) afgeschreven.
  Na het afschrijven maakt ING het nog bonter zij gaan het bedrag zelfs verhogen.
  Ik heb contact gehad met ING en zoals het hoort bij deze instelling zij laten je stikken.

  Ik heb alle bewijs materialen van deze transactie en daarom mag ik ING voor oplichter
  uitmaken, zij zullen zicht hier nooit tegen kunnen verdedigen.

  Maar als antwoordt op uw vraag : doe het via Western Union en 10 minuten na de storting
  kan het geld opgehaald worden in Thailand.
  Met zeer lage kosten.

  Met vriendelijke groeten.

  Jan

  • Richard zegt op

   Hallo Jan ,

   Waar het om gaat is : wat kost het ??
   Wat kost het dan via westen Union ?

   • Cornelis zegt op

    Bij Western Union hangt het bedrag van de kosten af van de hoogte van het over te maken bedrag. Zoals ik hier elders bij dit onderwerp al schreef is het voordeliger online te doen dan via de balie van een agentschap. Alle informatie vind je op de website http://www.westernunion.nl

    • wimol zegt op

     Heb even een berekening gemaakt op internet via western union.
     bedrag 5000 euro
     kosten 131 euro
     totaal 5131 euro
     te ontvangen186755 bath

     Via Argenta 5131 euro bedrag en kosten western union
     TT koers X 38.63
     ontvangen 198210 bath
     Een verschil van 11455 bath
     Ik heb dat eenmaal gedaan met western union en de kosten zijn hoog en de koerst slecht.

 12. Gerrit Jonker zegt op

  Iedere 3 a 4 maanden maak ik geld over van mijn rekening bij ING
  Altijd de volgende dag op mijn rekening bij Bangkok Bank
  In de 9 jaar nooit problemen gehad.
  Gerrit

 13. BramSiam zegt op

  Mijn transactiekosten, via internet bankieren bedragen € 5,50 bij ABN AMRO. Het geld staat doorgaans in 3 à 4 dagen op mijn rekening bij UOB. De gemelde problemen liggen denk ik niet zozeer bij de Nederlandse banken, maar bij de Thaise banken. Daar wordt nog veel handmatig gedaan. Dat kan tijd kosten. Daarnaast brengen de Thaise banken ook nog eens forse transactiekosten in rekening is mijn ervaring. Kleine bedragen overboeken is dan ook niet handig. Wel mooi dat er zoveel ontwikkelingsgeld van Nederland naar Thailand stroomt, Misschien dan toch maar wat minder klagen als het in Nederland niet zo goed gaat met de betalingsbalans. De Thais hoeven slechts te incasseren en uit te geven (in eigen land natuurlijk, Thai rak Thai tenslotte).

 14. verreckt eddy zegt op

  Beste lezer

  Kan iemand mij vertellen hoe wij aan een visum geraken voor thailand ongeveer voor 2 maanden.

  Dick: Tik het woordje visum en Thailand in Google in en u vindt een schat aan informatie.

  • DE GREVE MARC zegt op

   In belgie geen probleem je gaat naar de thaise ambassade in belgie(brussel)en je vraagt een visum aan voor thailand voor twee of drie maand na drie dagen mag je er al achtergaan kosten 30€ mee te brengen internatinaal pasport uw vliegticket met de data van aankomst en vertrek en het adres waar je verblijft in thailand (hotel,familly enz)
   In nederland weet ik het niet
   Groeten van een belg in thailand nu voor twee maand

  • Don Weerts zegt op

   Tourist visum door anwb laten verzorgen Tourist visum enkel voor 2 maanden.

   Via internet aanvragen op anwb visumonline

   succes

 15. jeffrey zegt op

  Adje,

  wij kiezen altijd voor western union.
  Tijdsduur voor overmaken is gelijk aan het moment dat je in nederland betaald.

  Koers is bekend.
  Bedrag is verzekerd tegen niet aankomen.
  Bedrag dat je vrouw ontvangt is bekend.
  je vrouw moet wel een paspoort meenemen.
  bedrag Is bij de meeste thaise banken op te halen.

  jeffrey

  • Cornelis zegt op

   Western Union werkt snel en is betrouwbaar. Je kunt ook online via WU overboeken, de kosten zijn dan lager dan wanneer je het via een van de agentschappen – o.a. de vestigingen van GWK – doet. Helaas kun je dat niet rechtreeks vanaf je bankrekening doen, maar alleen via een betaling met je creditcard.

 16. joseph me3l zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 17. Henk zegt op

  Met een moneybookerskaart kun je snel en goedkoop geld overmaken naar elke willekeurige bankrekening.
  Gemiddeld binnen 2 dagen is het bijgeschreven. Opladen via ideal en dan doorzetten naar je thaise rekening.

  Meer informatie op http://www.moneybookers.com

 18. chris zegt op

  Volkomen eens met Dennis. Nooit meer ‘gewoon’ overboeken (kost klauwen met geld) en ook niet hoeven te zoeken naar een Western Union vestiging. Een twedde rekening openen, eventueel bij een andere bank en het bankpasje naar Thailand sturen. Kan gewoon worden gebruikt in de flappentap. En liever gewoon internetbankieren.Voorzover mij bekend (en ik ben er nu twee jaar mee bezig geweest) bieden alleen de Bangkok Bank en de KrungThai Bank (nadat mijn vrouw de algemeen directeur er op heeft aangesproken) de mogelijkheid om internationaal geld over te boeken en te ontvangen. Geld is er in een paar uur.

  • C.G.M. van Osch zegt op

   Geachte lezers.

   Met een Nederlands bankpasje gebruiken in Thailand werkt goed.
   Let wel op: per transactie brengt de Rabobank 2 Euro in rekening bij andere Nederlandse banken weet ik niet waarschijnlijk ook.
   De Thaise banken brengen met pinnen bijna allen 150 bath per transactie in rekening.
   Dit is dus per transactie met de koers van 40 Bath per Euro 3,75 en 2,00 Euro van de Nederlandse bank totaal 5,75 Euro.
   En de maximale pinopdracht is 20.000 Bath per transactie.
   Dus als je vrouw of vriendin 5000 Bath per transactie pint wordt het totaal van 20.000 Bath pinnen wel kostbaar namelijk 4x 5,75 Euro = 23,00 Euro.
   Dus laat ze wel telkens het maximale per keer pinnen.
   Groetjes.

   Christ.

 19. RobN zegt op

  Beste Jan,
  wat doe ik dan anders dan jij? Ik gebruik option SHARE wat betekent dat ING 0,1% van het overgemaakte bedrag rekent, minimaal 5 Euro en maximaal 50 Euro. Bij overmakingen tot 5.000 Euro per keer dus 5 Euro provisie voor ING. Per 1 april 2013 gaat minimum tarief naar 6 Euro. De Bangkok Bank rekent 0,25% provisie met een minimum van Thb 250 en een maximum van 500 Thb. Weet niet of jij deze kosten uitzonderlijk hoog vindt, ik in ieder geval niet en doe het al ruim 6 jaar.
  Opmerking over service ING: zal wel persoonlijk zijn maar haalde aantal jaren geld uit automaat. Pinde 10.000 Thb maar zag bij thuiskomst dat het maar 7.000 Thb had gekregen. Contact opgenomen met ING en 3.000 Thb werd simpelweg vergoed.
  Hoeveel transacties verwerkt ING per dag en hoeveel leveren problemen op? Simpelweg roepen dat ING niet deugt gaat mij in ieder geval iets te ver.

 20. reinhard zegt op

  Van ING naar Bangkok Bank is de snelste manier 2 – 3 dagen; raadpleeg uw ING Bank!

 21. Marcus zegt op

  Hoeveel? Als het een ukkepukkie bedrag is dan raak je veel kwijt, maar zeg maar 10.000 Euro, internet bankieren buitenlandse betaling. Je hebt dan de interbank exchange rate en slecht irest van 10 euro fee. Is er met normaal betalen in 2 werkdagen

 22. cor verhoef zegt op

  Beste Adje,

  Het snelste gaat naar Krung Thai Bank (KTB) op bankrekening nummer 089-5776-711 ten name van Cor verhoef. Kleine bedragen, grote bedragen, leef je uit 😉

 23. Henk Hauer zegt op

  Ik maak zelf geld over van de Rabo Bank naar de Kasikorn Bank. Normaal duurt dit twee werkdagen, soms max drie. De Nedelandse banken gebruiken de aankoop koers voor THB.

  • RobN zegt op

   Henk,

   kan alleen maar meepraten over ING en Bangkok Bank. Thaise bank gebruikt niet de aankoopkoers maar de TT koers. TT staat voor Telegrapic Transfer.

 24. Theo zegt op

  ABN-AMRO Hoofddorp naar Kasikorn Hua Hin
  12 uur overgemaakt 12 uur volgende dag bijgeschreven
  Girale koers, altijd correct
  Kosten € 5.50 per transactie, ongeacht het bedrag.

 25. Bodewes zegt op

  Als het zo lang duurt is het waarschijnlijk dat er iets mbt de overmaking niet klopt. Wat bij ons een keer gebeurt is bij een overmaking is dat de naam behorend bij de bankrekening niet exact was. De thaise bank heeft het toen geblokkeerd. Lijkt mij verstandig om even bij de Thaise vank te informeren.

 26. michel janssen zegt op

  goedendag lieve mensen.

  Ik heb via de ING bank overgemaakt naar de Bangkokbank.
  Bij de Ing 5 euro extra en Bangkokbank heeft ook 5 euro ingehouden.
  Het geld was er met 3 dagen op de Rekening van vriendin.

  Je moet wel woonplaats van vriendin goed invullen.
  omdat wij die anders schrijven als hun wil dit problemen geven.
  het probleem van Khorat of korat.

  Nu zijn er 3 mensen blij de Ing. bangkokbank en een klein jongetje van 6 😀

  Met groet Michel.

 27. sake bouma zegt op

  hallo
  ik hou altijd 3 werkdagen aan en heb nooit enig probleem ondervonden
  misschien dat je zaterdag en zondag meetelt, maar dat moet je niet doen
  Als je maandag overmaakt heeft ze het woensdag of donderdag op de rekening maar maak bijv op vrijdag over dan heeft ze het ook woensdag waarschijnlijk

 28. Ivan Dejeneffe zegt op

  Ik stuur met Western Union, je betaalt kosten hiervoor maar 10 minuten later kan ze het geld met de code gaan afhalen in elk kantoor dat hiervoor is voorzien en best euro’s sturen en daar wisselen….. ik heb daar gewisseld en kreeg hier toen 34 en in Thailand 45 bath

 29. vernimmen benny zegt op

  Voor mij is de beste manier gewoonweg “Western Union” gebruiken. Ik heb zelf de proef op de som genomen. Een storting langs KBC naar een rekening in Thailand (Kasikorn Bank) duurde 6 dagen en daarenboven moest ik 37,5 euro bankkosten betalen op een bedrag van 185 euro. (gewoonweg schandalig dus).
  Voor hetzelfde bedrag betaalde ik bij Western Union 20 euro kosten en mijn bestemmeling kon het geld een half uur later krijgen op het postkantoor of bij een agentschap van Western Union.
  Misschien zijn er andere mogelijkheden maar pas op voor malafide praktijken want daarvan staat het internet vol.

 30. Ruud zegt op

  Ik heb mijn vriendin een bankpasje gegeven van de ING.
  Ik stort op een rekeng van de ING waarvan zij een pasje heb een bepaald bedrag.
  Dan kan zij in Thailand gewoon het geld contant opnemen.

 31. h.jansen zegt op

  Hallo ik denk dat je abn moet gebruiken.binnen 3 dagen altijd overgemaakt naar de kasikorn bank. Groeten

 32. ser kokke zegt op

  ik maak geld over via ING naar mijn rekening in Thailand, bij Bangkok Bank.
  Via internet.
  Vanuit Thailand.
  Kost 1 promille over het over gemaakte bedrag, plus 25 euro.
  De volgende dag is het in Thailand op mijn rekening bijgescheven.

 33. Siamees zegt op

  Nou ik deed ook western union maar dat was toch nog ietsje te duur, nu doe ik het via een pre-paid creditcard, als ik nu van mijn rekening geld stort op deze kaart die mijn vrouw in bezit heeft duurt het 2 dagen en bijna niets van onkosten buiten het pinnen op haar kosten, een 60 bath ongeveer alleen op het mastercard netwerk.

  • Adje zegt op

   Ik heb zojuist op de website gekeken van Western Union. Kosten zijn inderdaad zeer hoog. Voor 5000 euro betaal je 131 euro kosten. Snap nu niet waarom iedereen zo enthousiast is over Western Union. Las bovendien dat je al je legitimatie gegevens moet sturen naar hun als je meer dan 2 maal per jaar geld overmaakt. Wisselkoers ook zeer slecht. Nu slechts 37.3 Baht. Van een pre-paid creditcard heb ik nog nooit gehoord. zal zo dadelijk eens ga googleën.

 34. boonma somchan zegt op

  WESTERN UNION money transfer staat meteen op de bankrekening van begunstigde kan meteen cash afgehaald worden in plaatselijk valuta

 35. Adje zegt op

  Op de eerste plaats iedereen bedankt voor alle adviezen. Leuk om ook te zien dat dit simpel onderwerp een levendige discussie oplevert. De meeste gaan voorbij aan mijn vraag. Ik wil geen rekening openen in Thailand. Ik wil geen extra rekening openen in Nederland. Ik wil geen geld opnemen in Thailand.
  Het enige wat ik wil is af en toe geld overmaken naar de Thaise bankrekening van mijn echtgenote. ( die nu tijdelijk verblijft in Thailand) Niets meer en niets minder. Als ik de reacties lees hebben de meeste geen problemen met geld overmaken. Het valt wel op dat ING de enige bank is met negatieve reacties. Ook al zijn dat er niet veel. Mijn inziens is de Western Union de beste oplossing. Ze kan dan na ontvangst van het geld dit op haar eigen rekening zetten. Helaas kan ik niet op elke reactie reageren maar ik vind het geweldig dat er zoveel zijn die met me meedenken. En tegen Cor Verhoef wil zeggen: ik vind je reactie leuk. Mocht het iets opleveren dan wel samen delen.

  • RobN zegt op

   Beste Adje,
   tegen beter weten in toch nog een reactie. Wat is het wezenlijke verschil in overmaken naar een eigen Thaise bankrekening of die van je echtgenote? Principe blijft hetzelfde. Je hoeft dus geen aparte rekeningen te openen.
   Weet niet welke bank jij gebruikt in Nederland maar je kunt middels buitenlandse overschrijving heel simpel een bedrag in Euro’s naar een Thaise rekening sturen. Door ervaring wijs geworden (haha) gebruik ik SHARE en niet BEN. Bij BEN (alle kosten voor ontvanger) worden de kosten van de Nederlandse bank van het te overmaken bedrag ook afgetrokken alleen zie je dat niet.
   Voorbeeld bij een overmaking van 1.000 Euro:
   SHARE 1.000 Euro, seperate kosten vermeld op je afrkening 5 Euro (bij ING)
   BEN 995 Euro, seperate kosten niet vermeld (wordt al afgetrokken van bedrag)
   Daarnaast kosten Thaise bank.
   Verder blijf ik het triest vinden, dat klaarblijkelijk de negatieve ervaringen met ING veel meer aandacht krijgen dan positieve meldingen. Kan ook persoonlijke negatieve ervaring met bv. ABN-AMRO hier vermelden maar doe dit niet want dat is m.i. non-informatie. Wat mij ook opvalt, maar misschien heb ik het mis is, dat vakantiegangers het soms beter denken te weten dan personen die al jaren in Thailand wonen. Denk er hard over Thailandblog alleen nog maar af-en-toe te lezen en niet meer op vragen te reageren.
   Groeten uit Thailand,
   Rob

   • Adje zegt op

    Beste Rob, ik weet ook niet het verschil tussen overmaken naar een eigen Thaise rekening of naar die van een echtgenote. Dat is ook de reden waarom ik geen eigen rekening wenst te hebben in Thailand. Ook het advies om in Nederland een tweede rekening aan te vragen en het pasje op te sturen naar Thailand snap ik niet. Ik kan ook van mijn huidige rekening een extra pasje aanvragen en opsturen . Of het moet zijn dat ze hun echtgenote niet vertrouwen. Je zegt dat je niet weet welke bank ik gebruik. Als je mijn vraag goed leest dan is dat toch duidelijk. Overigens hebben meer mensen er last van dat ze niet goed lezen. Het ergste voorbeeld is wel dat iemand in een reactie vraagt hoe die een visum kan vragen voor 2 maanden. Naar mijn inziens had deze reactie hier nooit geplaatst mogen worden. Waarschijnlijk is ie er doorheen geglipt. Ik kan dat wel begrijpen. De moderator heeft het al druk genoeg met alle teksten te controleren en alle zinnen te controleren of deze met een hoofdletter beginnen en eindigen met een punt. Met je stelling dat de negatieve ervaringen van ING meer aandacht krijgen dan de rest ben ik niet mee eens. Dat is jouw interpretatie. De meeste reacties over het geld overmaken zijn positief. De een is tevreden met ABN, de ander met Rabo, weer een ander met Western Union, en ja er zijn er ook bij die tevreden zijn met ING. Tegen degene die tevreden zijn zou ik zeggen vooral op dezelfde manier doorgaan. De negatieve reacties betreffende het overmaken ( heb ik het niet eens over de kosten) zijn vooral over de ING. En ja, negatief nieuws heeft nu eenmaal meer aandacht. daarom staat de krant er ook elke dag vol van. Ik heb geen ervaring met geld overmaken naar Thailand. Het was voor mij de eerste keer. Ik vond het lang duren, vandaar mijn vraag hier op deze site wat de ervaringen zijn van de lezers. En eerlijk gezegd, ik ben er nog steeds niet uit hoe ik het de volgende keer ga doen.

 36. Thijs Keizer zegt op

  Geld overmaken naar Thailand of andere landen buiten de EU is eigenlijk erg simpel.
  Wat nodig is: Naam , adres en rekeningnummer van de begunstigde.
  Naam en adres van de bank en de SWIFT- of BICcode van de bank.
  De Swift- of BICcode is erg belangrijk.
  Wanneer je dit via internetbankieren overmaakt staat het geld in 2 a 3 dagen op de Thaise rekening.
  Heb dit meermaals gedaan ook via de ING.
  Tevens doe ik dit beroepshalve.
  Veel succes.

 37. wimol zegt op

  Ik denk dat hier op dit blog heel veel mensen zijn die niet kunnen rekenen.
  Hierboven heb ik een berekening gemaakt via western union voor een bedrag van 5000 euro,de kosten zijn 131 euro en de koers is 37.35 die nu bij Kasikorn 38.63 is.
  Op 5000 euro kom ik op een verschil van 11455 bath,dit heeft wel te maken dat ik werk met Argenta en dat is volledig kosteloos.
  Als je via western union rechtstreeks overmaakt naar thaise rekening zijn de kosten aanzienlijk lager maar dit veranderd niets aan de koers en maakt een verschil van meer dan een bath per euro.

 38. henk zegt op

  Veel dezelfde opmerkingen. Bankieren kost nou eenmaal geld.
  Welke bank je ook neemt het duurt een paar dagen.
  Western Union is in het leven geroepen om geld te kunnen overmaken naar mensen in landen die geen bankrekening hebben.
  De kosten voor het overmaken staan erg duidelijk op de site van Western Union.

  De minste kosten heb je bij een prepaid creditcard. Kijk zoals eerder gemeld eens op moneybookers.com

  Tevens vraag ik mij af hoe de moderator van de website de ene keer zelf hoofdletters aanpast, andere verwijderd die geen hoofdletters gebruikt, chatten toestaat bij een van de redacteuren en hier weer een visum vraag toelaat en vervolgens een normale reactie die ik geschreven had geweigerd heeft.
  Jammer! Het was zo leuk.

 39. Aadw zegt op

  Welke koers is gunstiger?
  De koers die de bank rekent (in mijn geval de ING) bij het geld overmaken naar Thailand, of de koers die men krijgt bij het geldpinnen in Thailand?
  Dit is mij nog niet helemaal duidelijk geworden..
  mvg AAD

 40. King Frans zegt op

  Ik heb op 28-02-2013 geld overgemaakt van ABN rekening naar Thailand vriendin heeft een bankpas van ABN, kreeg 38 bath voor een euro. Gaat niet goed zo, met de dure bath.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website