Bestaat er in Thailand zoiets als studiefinanciering?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 mei 2019

Beste lezers,

Ik heb al 9 jaar een vriendin in de Isaan (Khon Kaen) en zij heeft twee slimme dochters welke allebei op de universiteit studeren. Deze kosten heeft mijn vriendin zelf altijd opgebracht. Nu zit ze door omstandigheden in geldnood en kan de studie eigenlijk niet meer betalen.

Ze heeft mij om hulp gevraagd maar ik kan haar ook niet volledig helpen. Mijn vraag is nu dan ook of Thailand ook zoiets als een studielening kan verstrekken? En zo ja, welke weg dient ze dan te bewandelen?

Ben erg benieuwd of er iemand in deze materie thuis is en een goed advies voor mij (ons) heeft?

Groet,

Robert

9 reacties op “Bestaat er in Thailand zoiets als studiefinanciering?”

 1. ruud zegt op

  Ik weet niet of Thailand studiefinancieringen heeft.
  Geen officiele waarschijnlijk, maar mogelijk wel via speciale potjes van de universiteit.

  Maar eigenlijk lijkt het me, dat twee slimme studenten deze informatie zelf bij de universiteit zouden kunnen halen.
  Daar zijn ongetwijfeld mensen die daar verstand van hebben.
  Bovendien stimuleert dat de zelfredzaamheid van de twee studenten.
  Waarschijnlijk zijn ze al ouder dan 20 als ze op de universiteit zitten, dus een beetje zelfstandigheid mag je toch ondertussen wel verwachten.

 2. Harry Balemans zegt op

  De scholen geven indien nodig een prive’ lening de vriendin van onze dochter heeft daar ook gebruik van kunnen maken … op de
  Universiteit van Buri Ram .

 3. studyloan zegt op

  Ongetwijfeld zijn er beter ingelichte lezers met mogelijk zelf eigen kids op een mahavitalayai.
  1.er bestaat inderdaad iets als studyloan, van de govmt, vooral bekend vanwege de zeer lage terugbetalings-rate.(dus niet de rente, maar het % dat echt terugbetaalt).
  2.geldt volgens mij enkel voor staats-uni-dus kijk dat eerst na. (geen private-en dat zijn er heel veel).
  3.zelfs als je het max van de loan kan krijgen is het onvoldoende om alles te bekostigen. Vrijwel alle studenten hebben wel een bijbaantje (of bijzit, maar ja).
  4.verder zijn er redelijk veel private beurzen, ook voor die private uni’s, van vermogende weldoeners of voor als kansarm geklassificeerden.
  Dat is wat ik zo in de loop der jaren wegens nieuwsgierig vragen her en der van studenten (naak rian-in die zwarte broek/rok en gestreken wit hempie) heb vernomen. En de ene Thaise uni is de andere niet, er zitten er nogal wat onder die die naam eigenlijk totaal niet verdienen.

  • jacobus zegt op

   Bestaat inderdaad maar inkomsten van ouders en ook de aangetrouwde farang als pleegvader worden meegenomen en dan val je al snel buiten deze financiering..

 4. Robert zegt op

  een vriendin van mij heeft een studerende dochter….zij studeert economie en heeft een zwaar toelating-examen moet afleggen om toegelaten te worden. College geld is miniem ….

 5. l.lagemaat zegt op

  Een paar jaar geleden ( rond 2012) was het mogelijk bij zeer hoge studieresultaten een vorm van studie toelage te ontvangen met dien verstande dat de student verplicht was tenminste 5 jaar of langer in overheidsdienst te werken tegen een laag inkomen.

  • Robert zegt op

   komt me bekent voor….die route moet haar dochter ook gaan bewandelen

 6. theoS zegt op

  Thailand heeft wel degelijk studie financiering. Mijn dochter kreeg deze ook en ging daarvan naar de Universiteit. Zij moest een bank rekening openen bij een bank aangewezen door het Government.waar zij na studie jaarlijks een zeker bedrag op moet storten om de schuld af te betalen, max 15 jaar. Ook mocht de familie (ik dus) max Baht 20000- p/mnd verdienen en geen grote spaar rekening hebben. Ook moet het dorpshoofd de formulieren ondertekenen dat je arm bent of iets dergelijks. Het fijne weet ik er niet van daar mijn Thaise vrouw dit regelde en ik niet mijn gezicht mocht laten zien. Nee, geen omkoperij. Het is meer een geval van wie je kent, niet wat je kan.

 7. Johnny BG zegt op

  Misschien kan de info in de links jullie verder helpen http://www.moe.go.th/eloan.htm en http://www.ktb.co.th/en/personal/loan/personal-loan/207


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website