Beste lezers,

Wat ik niet terugvind op de website is het volgende (t.t.z. de vraag is wel al eens voorgekomen maar ik heb er nog steeds geen duidelijk antwoord op gekregen). Ik ben positief getest op 02/12/2021. Ik heb een recovery certificaat maar ik vermoed dat dit enkel geldig is in de EU.

Volgens de dokter (en ik heb het al verschillende keren gevraagd) kunnen je PCR testen dan positief blijven in de volgende 3 tot 6 maanden.
Als ik dus binnenkort naar Thailand moet, dan bestaat de mogelijkheid dat ik zowel voor afreis als bij de testen in Thailand steeds positief test.

Hoe kan/moet ik dan bewijzen dat ik voordien besmet ben geweest maar hersteld ben? Volstaat het EU recovery certificaat en een brief van de dokter (wat moet er in die brief staan? is daar een voorbeeld van?). En als je dan positief test, gaan ze je dan effectief toelaten? Zijn er mensen die dat al hebben meegemaakt?

Ik heb ergens gelezen dat zelfs indien je bewijzen van recovery hebt dat bepaalde vliegtuigmaatschappijen je toch niet willen meenemen bij een positieve PCR-test voor vertrek. Heb jij dit ook al gehoord? Weet je over welke maatschappijen het gaat?

Alvast heel erg bedankt weerom voor jullie reacties !

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Besmet geweest en naar Thailand. Hoe kan ik bewijzen dat ik hersteld ben?”

 1. Lung addie zegt op

  Wat zou je ervan denken moest je nu eens een zelftest doen of, eventueel door uw doctor een nieuwe test laten doen? Dan zul je meteen weten hoe de uitslag is.

 2. Dirk zegt op

  Mijn dochter is positief getest geweest op 24/12, waardoor haar vertrek naar Thailand uitgesteld diende te worden tot 4/1. Vóór vertrek een negatieve PCR-test in België, bij aankomst in Thailand positief getest. Na talloze telefonische contacten met ziekenhuis, vanuit hotel, werd de engelstalige brief van de dokter in België met vermelding datum besmetting, aanvaard & heeft een bijkomende bloedtest uitsluitsel gegeven, tot grote opluchting. Dit heeft wel getesulteerd in een extra nacht in quarantaine.

  • Paul zegt op

   Beste Dirk,

   Is het mogelijk mij een copy te bezorgen van de brief van de dokter in België?
   Dan kan ik die hier voorleggen en vragen eenzelde brief aan te maken.

   Je kan hem doorsturen naar het email adres sj20141230@gmail.com. Alvast bedankt!

 3. Marc zegt op

  Het herstelcertificaat wordt aanvaard in Thailand. Dat heb ik op de informatie Thai embassy covid -19 via google kunnen terug vinden
  Goede vraag is echter of bij de teste and go controle wanneer de Covid test positief is dat ook zo zullen zien. Daar heb ik tot nu toe nog geen antwoord op gekregen.

 4. Robin zegt op

  Hoi Paul, ik kan je het volgende vertellen.. Mijn vrouw en kind hadden 2,5 week geleden corona. Op dinsdag 18 januari hebben zij een thuistest gedaan en beiden negatief. Wij hebben namelijk een reis geboekt naar Thailand en vertrekken op 17 februari.
  Mijn vrouw belde vanmorgen naar de GGD om te vragen of zij met een PCR test nog positief zou kunnen testen. Het antwoord was toen; JA want het kan wel 6 tot 8 weken duren voordat het uit je lichaam is.
  We schrokken enorm.
  Ik denk, ik bel ook want er zijn daar zoveel medewerkers.. Ik leg hetzelfde voor aan een andere medewerker en wat dacht je wat? Zij vertelde mij dat als de thuistest negatief is dat de PCR test ook absoluut negatief is.

  Hoe kan dit?
  Wij gaan morgen testen bij de GGD voor de zekerheid. Als de test positief is dan cancelen we de vakantie want we horen teveel verschillende berichten over het herstelbewijs.

  • koen zegt op

   Mijn dochter en ik net uit quarantaine na covid-19. Beiden geboosterd, ik tamelijk ziek, zij niets. Onze beide zelftests waren negatief, de PCR-tests positief. Zoals iedereen nu al zou moeten weten, kan je een pos zelftest meestal geloven, maar een neg zelftest zegt absoluut niets.

 5. ADRIE zegt op

  Begin november corona gehad, half december zelftest gedaan, deze gaf negatief aan.
  Thailand pas aangevraagd en alles geregeld, 48 uur voor vertrek pcr test.
  Helaas volgende dag bericht dat ik positief was.
  Alles gecanceld
  Volgens dokter blijft de pcr test zeker 8 a 10 weken positief aangeven, dit in tegenstelling met de zelftest die minder gevoelig is.

 6. Marcel zegt op

  Beste Paul,

  Ik zit precies met hetzelfde probleem; heb ook corona gehad
  en op 6-12 mijn herstel ( recovery) bewijs gekregen.
  Via “Thailand blog “ al verschillende goede adviezen ( waaronder die van Henriëtte ) gekregen.
  In eerste instantie dacht ik dat het goed zo komen aangezien een eerdere besmetting van tussen de 30 en 90 dagen vóór aankomst in Thailand geaccepteerd zou worden ( bij het tonen van je recovery certificate).
  Zie haar post en reacties op “test and go” vragen van afgelopen weekend.
  Ik heb een vlucht rechtstreeks bij KLM geboekt voor 8 Feb en overweeg deze te cancelen ( refund is mogelijk).
  Dit mede ingegeven door het antwoord die ik vanmorgen ontving van de Thaise Embassy in den Haag, die ik dezelfde vraag heb voorgelegd. Dit was het antwoord:

  Dear Sir,

  If you get a positive result once you are in Thailand, the local authority to consider your symptoms and decide the procedure case by case.

  Kind regards,

  ———- Forwarded message ———
  From: Royal Thai Embassy, The Hague
  Date: Mon, 24 Jan 2022 at 09:29

  Ik voel er niets voor om door de Thaise autoriteiten “verrast” te worden en volgens willekeur 10 dagen in een Thais ziekenhuis opgeborgen te worden…
  Wellicht dat Thailand nog bij zinnen komt vòòr 1 Feb en het herstelbewijs van toeristen geaccepteerd wordt.
  Het is eigenlijk vreemd dat je nog 3 keer moet testen en een soort casino in gaat òf je een keertje positief test….!? De kans dat je met een PCR test ( ook afhankelijk van de methode ) nog maanden nà een eerdere besmetting positief blijft testen is aannemelijk.

  Ik hou van Thailand, kom er al 25 jaar en ken ondertussen ook een beetje de “mores” daar..
  Om mijn vakantie van een maand voor minimaal een derde te laten verpesten door de stress en onzekerheid kijk ik ook nu andere bestemmingen die nu realistischer met Covid omgaan.

 7. Henriette zegt op

  Ik zou niet zomaar zeggen dat een PCR beter is dan een zelftest. Een PCR kan een positieve test uitslag geven tot ongeveer 3 maanden na infectie ook al ben je helemaal covid vrij. Dat is erg verwarrend, en zeker in Thailand waar je met een positieve PCR test uitslag in principe toch naar het ziekenhuis moet.

  Maar gelukkig wordt in Thailand een herstel bewijs (certificate) geaccepteerd voor covid infecties die gedetecteerd zijn (met een PCR test) van minimaal 14 dagen en max 90 dagen geleden. Ik schreef hier gisteren al over in antwoord op een andere vraag.

  Maar, ook al heb je een herstel bewijs of brief van een arts, helaas wordt er op dit moment nog steeds om al die PCR testen gevraagd (hopelijk ziet men daar een keer de waanzin van in). Als je dan toch in (sommige van) die testen een positieve uitslag hebt dan moet je inderdaad je herstel certificaat gebruiken.

  Ik ben moderator op de ‘Thailand Pass’ Facebook groep en er zijn onlangs gevallen geweest van mensen die positief getest waren waar wat geduld en hulp bij moest komen om de artsen/authoriteiten te overtuigen dat de persoon niet meer geinfecteerd was.

  In ieder geval zo’n certificaat of brief van een arts is belangrijk om bij je te hebben.

  Nog een tip. Mocht je onverhoopt in Thailand positief testen, dan moet je erop staan om in je hotel te blijven en je NIET naar het ziekenhuis laten brengen om dit op te lossen tot je goed uitgezocht hebt wat voor jou het beste is (en het minste gaat kosten!). Veel ziekenhuizen en hotels volgen het “oude” protocol dat elk positief geval het ziekenhuis in moet, maar als je meegaat wordt het lastiger terug te draaien. Ze doen dat omdat ze denken dat het niet anders kan. Maar dat kan dus wel en een er zijn al redelijk wat gevallen geweest waar het goed gegaan is. .

  Rustig en virendelijk blijven. De mensen van Bangkok Community Help Foundation hebben meerdere mensen geholpen die hiermee te maken hebben. Neem onmiddelijk contact met ze op als je in de problemen komt met een positieve test. Je vind de groep met Google en op Facebook. Hopelijk is het niet nodig en gaat alles goed!!

  • Stephan zegt op

   Hoi Henriette,

   Bedankt voor alle info. Dus mocht ik een positieve PCR test terugkrijgen voordat ik vertrek naar Bangkok, dan kan ik gewoon nog steeds naar Schiphol gaan en mijn herstelbewijs via de CoronaCheck app laten zien? En zou dat ook voldoende zijn in Thailand of heb ik dan toch een ander document nodig?

   • Henriette zegt op

    Probeer een geprint document of dokter’s brief te hebben.

    Voor wat betreft de PCR voor vertrek, dat moet je ook nog bij de airline nagaan, want die hebben ook een eigen policy.

    Er is een grotere kans dat de test aan de Thaise kant positief is dan de test aan de Nederlandse kant want in Thailand draaien ze veel meer cycli in de PCR test waarmee je veel kleinere beetjes dode virusresten kunt detecteren. Terwijl ze in Nederland een o.h.a. vast cut-off point gebruiken om te besluiten of het virus detecteerbaar is (negatief of positief), hebben ze in Thailand een schaal en afhankelijk van op welk punt de test omslaat van negatief naar positef zijn er verschillende volgende beslissingen mogelijk (bloed test om te bevestigen etc).

    Weet dat er hulp is indien nodig. Heb je een AXA of een Luma/Tune protect verzekering, dan wordt in Thailand bij positieve test de evt medische kosten altijd vergoed ook al heb je geen covid. Succes.

 8. Robin zegt op

  Ook ik kreeg vanmorgen een mail van Greenwoodtravel dat er geen problemen zijn als je een herstelcertificaat bij je hebt en toch positief test. Hooguit opnieuw testen in een ziekenhuis en dan kan je direct na de uitslag weg…
  Op hoop van zegen dan maar…

  Is het overigens alwel definitief? De verandering vanaf 1 februari?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website