Ben ik in thailand ook verzekerd als ik een motorbike leen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 maart 2019

Beste lezers,

Wij gaan regelmatig naar Thailand en huren daar dan een scooter. Ik heb een internationaal motor rijbewijs, dus ga ik ervan uit dat ik verzekerd ben. Nu ga ik binnenkort weer naar Thailand maar leen dan een scooter van onze land Lady.

Ben ik dan ook verzekerd zoals bij huren van een scooter? Ik weet dat de scooter van de land Lady verzekerd is.

Groet,

Ed

14 reacties op “Ben ik in thailand ook verzekerd als ik een motorbike leen?”

 1. Jan zegt op

  Mijn motorverzekering dekt iedereen die er mee rijdt. Verzekerd voor 80% eigenschade en 1.000.000 schade aan derden. Ik betaal 5700 THB per jaar. De meeste thais, ook de verhuurders zijn over het algemeen verzekerd met de wettelijke nasisverzekering die amper 30.000 THB schade dekt aan derden.

 2. Harry Romijn zegt op

  ” internationaal motor rijbewijs, dus ga ik ervan uit dat ik verzekerd ben. “. Sorry, maar ik zie het verband niet tussen het b=hebben van een rijbewijs en het hebben afgesloten van een verzekering.

  • Jasper zegt op

   Zonder een internationaal rijbewijs (of een Thais rijbewijs) ben je sowieso NIET verzekerd in Thailand . De reisverzekering doet dan niets voor je. Eventuele re-patriering, schade aan anderen komt dan voor eigen rekening.

   Lijkt mij toch een vrij belangrijk verband.

 3. teun zegt op

  Wat dacht je van de suggestie om de verzekering van je “land Lady” na te (laten) kijken. Daar staat in, dat of zij anderen mag laten rijden onder de dekking van de polis. Mits de bestuurder over rijbewijs beschikt. En dat laatste heb je. Zoals Harry Romijn al stelt: het hebben van een internationaal rijbewijs is niet gelijk aan het hebben van een verzekering.

  • l.lagemaat zegt op

   De “land Lady” zal de eventueel beschadigde motorbike vergoed willen hebben, wat niet door de verzekering gebeurd. Behalve als er sprake is van een all risk op nieuwe motorbike, waar vermoedelijk geen sprake van is.
   De gebruiker (huurder) zal dit moeten betalen!

 4. Piet zegt op

  Dat is niet automatisch…uw landlady moet bij de verzekering navragen ( zeker als het niet te vinden is in de polis) of het toegestaan is dat een ander dan de eigenaar met haar scooter rijdt en if so of dat ook een buitenlander mag zijn …uiteraard moet U ook officieel toestemming hebben van de landlady zelf om Joy riding uit te sluiten
  Succes !

 5. John Chiang rai zegt op

  Een geldig motor rijbewijs is een vereiste waarom een verzekering bij een schade überhaupt uitkeert.
  Bij het ontbreken van een dergelijk document,zal iedere verzekering een eventuele betaling sowieso weigeren.
  Nu is alleen de vraag of bij die verzekering van die landlady ook derden zijn meeverzekerd.
  Bovendien is het ook nog belangrijk te weten,hoeveel eigen risico,en hoeveel deze verzekering dan uitbetaald in een schade geval.
  Zonder inzicht in de verzekerings polis,en alleen maar afgaan op het woord van de landlady,lijkt mij behoorlijk riskant.

 6. Karel zegt op

  Als de land lady de scooter verhuurt, kan het zijn dat haar verzekering niet geldig is. Ooit huurde ik een auto bij een hotel in Pattaya… bleek de verzekering alleen geldig te zijn bij normaal gebruik en NIET bij verhuur.
  Toen ik de hoteleigenaar hierop aansprak was het nonchalante antwoord “you take care yourself”.

  Dan is jouw vraag hoe het zit bij uitlenen door de land lady. Dit kan normaal gebruik zijn, maar goede kans (vrijwel zeker zal de verzekeraar bij een ongeluk onder betaling willen uitkomen als die een ‘gaatje’ ziet) dat bij een ongeluk de verzekeraar zal zeggen dat de huur van de kamer en het gebruik als 1 deal gezien moet worden, dus de scooter is door jou gehuurd. Verzekeraar betaalt niet uit en jij hebt een probleem.

  Dus goed nagaan of de verzekering ook bij verhuur geldig is. Zoniet, dan bij een officieel verhuurbedrijf huren, zo duur is dat ook weer niet.

  • Karel zegt op

   woord vergeten: “…. dat de huur van de kamer en het gebruik VAN DE SCOOTER als 1 deal…”

   • Frans zegt op

    Zou dus zeer wel mogelijk zijn dat er naast de huur van de kamer ook sprake is van huur van de motorbike. In dat geval vrijwel zeker geen sprake van verzekering

 7. janbeute zegt op

  Een van mijn motoren een 2015 Harley Roadking is firstclass verzekerd, heb de verekering lopen via AA insurance in HuaHin.
  Maar volgens de polis voorwaarden mag de motor niet verhuurt of gebruikt worden voor andere aktiviteiten aan derden.
  Als ik iemand anders uiteraard met geldig motor rijbewijs er op zou laten rijden voor een blokje om is dat geen bezwaar.
  Dus als je gaat huren bekijk eerst de polis voorwaarden voor dat je de weg opgaat hier in Thailand.
  En wees ook overtuigt dat je reis verzekering ook de ziekenhuis kosten vergoed bij persoonlijk letsel door het rijden op een motorfiets met een cilinderinhoud van minimaal 105 tm 150 cc.
  Want is jouw Nederlands rijbewijs ook geldig na gelang de cylinder inhoud van de bike waar je op rijdt hier in Thailand..

  Jan Beute.

 8. Hans zegt op

  ik zou eerst zekerstellen dat je reisverzekering ongevallen met brommers / motorcycles dekt.
  het financiele probleem zit hem niet in de schade aan de brommer maar aan jezelf en eventuele passagier.

 9. Sjaakie zegt op

  Hallo ED, de scooter die je wilt gaan berijden is een motor, vaak 100 – 125 CC, je internationaal Motor rijbewijs is dus prima, maar dat biedt geen verzekering.
  Of de motor die je wilt lenen van de land Lady voldoende verzekerd is kun je het beste controleren aan de hand van de polis, zodat weet wat je hebt, de verplichte verzekering dekt zeer beperkt.
  Veel rijplezier.
  Sjaakie

 10. Eddy uit Oostende zegt op

  Heb ong.20jaren geleden eens een auto gehuurd in Palma de Majorca.Ik moest wel 7500 BEF borg betalen (ogerekend 185 Euro die dan veel geld was.Het voertuig was omnium verzekerd.Rijd er dan wel een jonge spaanse chauffeur in het achterste deel van de auto-een fiat panda.Die was dus duidelijk in fout.
  Mijn waarborg nooit teruggekregen.Ik moest maar de uitspraak van de rechtbank afwachten.Sedert dien heb ik nooit meer een vervoermiddel gehuurd.Als buitenlander is men altijd de peanut.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website